majanduse offtopic

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Potsataja
    õilishing
    • Oct 2008
    • 5270

Re: majanduse offtopic

Krt, kui neid plusse lahti klikkima hakata, siis võibki seda tegema jääda.

Comment

• mikk2468
      Vana Tegija
      • Nov 2009
      • 1039

Algselt postitas Potsataja Vaata postitust
      Krt, kui neid plusse lahti klikkima hakata, siis võibki seda tegema jääda.
      This imo!

Comment

• alaska
        forever
        • Oct 2008
        • 6599

Vatever, nüüd on sellel saamatul looseril-abivajajal-sotsipoolthääletajal nägu ja ja ta on see 4 aastane poiss 20 aasta pärast. Või võtab ennast kokku ja lendab kõrgelt, sest praegu on kõigil võrdsed võimalused? Sure. Praeguse ajal lihtsalt ei peaks selliseid asju juhtuma enam lastega.

Comment

• ranka
          Miljon Põhjust Kodus Olla
          • Sep 2008
          • 36444

Mul üks küsimus: kui see probleem on olemas ja isegi suvalised foorumikasutajad saavad aru, siis miks ei ole keegi selle vastu mitte midagi teinud? Poliitilises mõttes sellise probleemi ülestõstmine, lahendamine oleks väga populaarne mistahes erakonnale või eksin?

Comment

• turusolkija
            Jube Noob
            • Nov 2012
            • 100

Algselt postitas karupoeg Vaata postitust
            vaata perse läks sellel mehel sellepärast, et ta on krim korras varasemalt karistatud ning olid tülid ka sotsiaalabi asutustega. Seda kohta artiklis vist ei märganud? Aga loomulikult, meediale meeldib kajastada mingeid nutulaule, kuidas selg läks nässu ja nüüd kõik perses. Ja tõesti, oma viga kui mingi narkomaanist litaga lapse saab.
            Algselt postitas muruntau Vaata postitust
            Ma näen, et sind vähemalt sõnades huvitab selle perekonna käekäik. Kas see sind ka siis huvitaks, kui sa peaksid selle ja teiste selliste pärast reaalse osa oma heaalust ära andma. Näiteks oleks su palk 10-20% väiksem ja selliseid juhtumeid oleks eestis poole vähem.
            Olen 100% nõus, et avalik teenus ei ole kindlasti efektiivne ning ei keskendu teenuse kvaliteedile, vaid pigem protsessile (a'la see on riigi ülesanne). Riigiametites ei ole mitte ühtegi KPI ega muud mõõdikut jne. Samuti on juhtimine from the top väga halb jne. Aga nagu majandustsüklitega ei ole võimalik siin ka midagi vahele jätta, see tuleb ajaga. Riigiamet kahjuks pikaajaliselt teravaid pliiatseid ei tõmba. Muidugi Tallinna LV tegemised ei ole päris aus benchmark kogu Eesti jaoks.

Samas ma ei saa aru, kus see natsi- ja vihkamise värk tuleb, mis siin eelnevates postitustes läbi kajab. Ausalt ei mõista? Selline ise süüdi ja sure ära suhtumine. Krt see vend ei naudi oma elu ega lase teise varalt liugu oma 150 euroga kuus, heal juhul on ta ainus emotsionaalne ost aastas 30% smetana 20% asemel. Ja mis on eriti fcked up, on see, et tänu sellele võib suure kindlusega öelda, et ta lapse elu on ka forever perses. Sotsiaalselt suutmatu, suure tõenäolsusega väga madala haridusega, kriminogeenne jne. Kõik jookseb miinusesse ja riiklikul tasemel hulga suuremalt kui see 150 euri kuus. Sisuliselt ongi kaks varianti, kas maha lüüa parasiit raibe või rajale aidata. Esimene variant ei ole minu jaoks terve mõistuslik mõttearendus, teise jaoks tuleb aga pappi panna. Midagi ei ole teha.

Comment

• karupoeg
              Pokkerihai
              • Jun 2012
              • 3823

Algselt postitas turusolkija Vaata postitust
              Olen 100% nõus, et avalik teenus ei ole kindlasti efektiivne ning ei keskendu teenuse kvaliteedile, vaid pigem protsessile (a'la see on riigi ülesanne). Riigiametites ei ole mitte ühtegi KPI ega muud mõõdikut jne. Samuti on juhtimine from the top väga halb jne. Aga nagu majandustsüklitega ei ole võimalik siin ka midagi vahele jätta, see tuleb ajaga. Riigiamet kahjuks pikaajaliselt teravaid pliiatseid ei tõmba. Muidugi Tallinna LV tegemised ei ole päris aus benchmark kogu Eesti jaoks.

Samas ma ei saa aru, kus see natsi- ja vihkamise värk tuleb, mis siin eelnevates postitustes läbi kajab. Ausalt ei mõista? Selline ise süüdi ja sure ära suhtumine. Krt see vend ei naudi oma elu ega lase teise varalt liugu oma 150 euroga kuus, heal juhul on ta ainus emotsionaalne ost aastas 30% smetana 20% asemel. Ja mis on eriti fcked up, on see, et tänu sellele võib suure kindlusega öelda, et ta lapse elu on ka forever perses. Sotsiaalselt suutmatu, suure tõenäolsusega väga madala haridusega, kriminogeenne jne. Kõik jookseb miinusesse ja riiklikul tasemel hulga suuremalt kui see 150 euri kuus. Sisuliselt ongi kaks varianti, kas maha lüüa parasiit raibe või rajale aidata. Esimene variant ei ole minu jaoks terve mõistuslik mõttearendus, teise jaoks tuleb aga pappi panna. Midagi ei ole teha.
              aga helista delfi kontorisse. hea meelega jagatakse sulle isiku nimi ja lao oma raha nii kuidas jaksad.

Ja ei ole mingit vihkamist. Nagu ma ütlesin, siis tõesti, siiralt on lapsest kahju ja tuleb tõdeda, et vaevalt ta sellist lapsepõlve on ära teeninud.

Aga üks krimkaristusega isik, kes on pahuksis sotsiaalhoolekandega ning kelle naine (eks) on narkomaan ei tekita minus tõesti mingit haletsust või kurbusenooti. Ükskõik kui südametunnistusele rõhuv artikkel see ka ei ole.

Ja minu isiklik jutt ei ole mitte mõeldud oponeerima üldisele olukorrale, vaid osadele persoonidele siin, kes mulle siin "natsi ja vihkamise" silte külge panevad ning kes oskavad tähelepanu juhtida ainult negatiivsele. Andmata sealjuures 0 inputi, kuidas olukorda parandada.

Sama jutt ka sinul oma "pappi panemisega".

Comment

• karupoeg
                Pokkerihai
                • Jun 2012
                • 3823

nagu mu eelnevalt mainitud valgustatud monarhia üks põhirõhke on haridusele ning selle kättesaadavusele, siis ma siiralt arvan, et olukord, kus antud laps ei saa käia lasteaias on väär. Sama nagu põhikool on tagatud, peaks olema ka teatud riskigruppi kuuluvate laste lasteaias käimine olema võimaldatud.

Comment

• turusolkija
                  Jube Noob
                  • Nov 2012
                  • 100

Aga kui ei ole krimkorras karistatud ja eksnaine oleks magistriharidusega agronoom, siis oleks ok? Ma siiralt loodan, et sa saad ikka aru, et see ei puutu üldse asjasse. Kõigi huvides on, et see perekond oleks normaalselt käituv majandusagent ja sellest lapsest tuleks tulevikus funktsioneeriv ning positiivse saldoga inimene. Ilmselgelt need tüübid ise ennast seal ei aita ning risk, et see tüüp lõpetab 16 aastaselt nelja klassi haridusega ülejäänud eluks vanglas on 70%+ (võtsin lambist). Ma ei tea, mis on õige incentive-package ja meede. Aga selleks on terved ülikoolid, mis seda uurivad ja vaagivad.

Lugege nende tegelaste raamatut või vaadake natuke ringi sel lehel ja näete, et tihtipeale eksisteerib otsene lineaarne seos väga uskumatute asjade vahel.

Comment

• karupoeg
                    Pokkerihai
                    • Jun 2012
                    • 3823

Algselt postitas turusolkija Vaata postitust
                    Aga kui ei ole krimkorras karistatud ja eksnaine oleks magistriharidusega agronoom, siis oleks ok? Ma siiralt loodan, et sa saad ikka aru, et see ei puutu üldse asjasse. Kõigi huvides on, et see perekond oleks normaalselt käituv majandusagent ja sellest lapsest tuleks tulevikus funktsioneeriv ning positiivse saldoga inimene. Ilmselgelt need tüübid ise ennast seal ei aita ning risk, et see tüüp lõpetab 16 aastaselt nelja klassi haridusega ülejäänud eluks vanglas on 70%+ (võtsin lambist). Ma ei tea, mis on õige incentive-package ja meede. Aga selleks on terved ülikoolid, mis seda uurivad ja vaagivad.

Lugege nende tegelaste raamatut või vaadake natuke ringi sel lehel ja näete, et tihtipeale eksisteerib otsene lineaarne seos väga uskumatute asjade vahel.
                    tõsi.

aga ma arvan, et sa mõistad ka, et probleemi tunnistamine on üks asi. Teine asi on hoopis see, kuidas seda probleemi lahendada. Ma arvan, et minu reaalsustaju ei ole niivõrd erinev teiste omadest, et ma ei hooma või ei märka olukorda.
                    Aga nagu sa ütlesid, siis olukorra lahendamiseks on vaja panna pappi. Kuskilt peab see raha aga tulema.

Siinne arutelu on sageli stiilis "olukord on sitt. Olukorda lahendaks papi ladumine ergo laduge pappi krdi värdjad liberaalid". Siis tulevad isikud, kes ütlevad, et päris nii see ei peaks siiski käima ning see ei ole majanduslikult jätkusuutlik. Saades sellega halvakskiidu. Nüüd topitakse mingeid üksikjuhtumeid, mis on meediast läbi käinud ning üritatakse uuesti oma pointi esile tõsta, et kõik on perses.

Comment

• Godspeed_EJ
                      Klubi Liige
                      • Nov 2009
                      • 3049

aga helista delfi kontorisse. hea meelega jagatakse sulle isiku nimi ja lao oma raha nii kuidas jaksad.

Ja ei ole mingit vihkamist. Nagu ma ütlesin, siis tõesti, siiralt on lapsest kahju ja tuleb tõdeda, et vaevalt ta sellist lapsepõlve on ära teeninud.

Aga üks krimkaristusega isik, kes on pahuksis sotsiaalhoolekandega ning kelle naine (eks) on narkomaan ei tekita minus tõesti mingit haletsust või kurbusenooti. Ükskõik kui südametunnistusele rõhuv artikkel see ka ei ole.

Ja minu isiklik jutt ei ole mitte mõeldud oponeerima üldisele olukorrale, vaid osadele persoonidele siin, kes mulle siin "natsi ja vihkamise" silte külge panevad ning kes oskavad tähelepanu juhtida ainult negatiivsele. Andmata sealjuures 0 inputi, kuidas olukorda parandada.

Sama jutt ka sinul oma "pappi panemisega".
                      Ja sinu input olukorra parandamiseks kogu selle väitluse juures on olnud milline? Suht tavaline oma mätta otsast vaatamise case üritades mingil tasandil teisi alaväärtustada. Vähem targutamist ja rohkem konstruktiivset kriitikat ning lahendusi paluks.

kuidas see sama loogika on? lol. üldse ei ole sama loogika ju

Need, kes varem pokkeri eest makse ei maksnud, ei vingunud, et sina peaksid rohkem maksma makse, et neil hea oleks olla.

on vahe sees? või mis?
                      aww sa oled nii terav.
                      muidu räägid tarka juttu, aga su enda "tänase päeva olukord" on täpselt samasuguse retoorikaga nagu su oponendil(vt bolditud osa).
                      :(
                      Maxi, äkki hakkad tood ühe delfi kommentaatori kombel võrdluse, kuidas soome poes saiapäts x eur ning eestis x eur?

no et anda veel rohkem sisulist analüüsi oma jutule.

keep it up (Y)
                      Maxi.

siiralt, kas sa ise ka saad aru, kui loll kõlab jutt, mis võrdleb mingeid poehindu eestis ja soomes?ja siis küsid veel otsa, et "miks meil ei võiks nii olla"... tõesti ei taha nagu solvata või midagi, aga sa saad ju reaalselt aru, et seal on teatud põhjused, miks nii on.

Ma saan aru, et tädi maali maalt arutleb niimoodi. Ja selles ei ole praegu mingisugust maatädide alavääristamist, vaid nii on. Oma elu ära elatud maakohas, lapsed ülesse kasvatatud ja nüüd hea tädi gertaga kohvi juua ja heietada slolehes ilmunud artikli üle, mis võrdleb ostukorve tallinnas ja helsingis.

Aga kui üks elujõuline oma parimas aastais mees räägib sellisel tasemel juttu, siis see on lihtsalt kurb ju.

edit: lol ja nüüd sa teed sellise posti veel
                      ehk siis lahendus on valgustatud monarhia ja lets go (ilma sarkasmita).
                      ah mis sa patrad. neil sai kokku lepitud, et võtavad, aga panevad tagasi.

Comment

• turusolkija
                        Jube Noob
                        • Nov 2012
                        • 100

tõsi.

aga ma arvan, et sa mõistad ka, et probleemi tunnistamine on üks asi. Teine asi on hoopis see, kuidas seda probleemi lahendada. Ma arvan, et minu reaalsustaju ei ole niivõrd erinev teiste omadest, et ma ei hooma või ei märka olukorda.
                        Aga nagu sa ütlesid, siis olukorra lahendamiseks on vaja panna pappi. Kuskilt peab see raha aga tulema.

Siinne arutelu on sageli stiilis "olukord on sitt. Olukorda lahendaks papi ladumine ergo laduge pappi krdi värdjad liberaalid". Siis tulevad isikud, kes ütlevad, et päris nii see ei peaks siiski käima ning see ei ole majanduslikult jätkusuutlik. Saades sellega halvakskiidu. Nüüd topitakse mingeid üksikjuhtumeid, mis on meediast läbi käinud ning üritatakse uuesti oma pointi esile tõsta, et kõik on perses.
                        Vaata, paremliberaalsusel ja vabaturul on üks oluline eelis sotside ees. See toob inimeses parima esile ja viib kokkuvõttes suurema majandusliku arenguni. Minu arvates on see ka õiglasem. Aga kui see taandada klassivihale, siis oled täpselt samal tasemel kui average Pariisi eeslinna kommunist. Paradoksaalne on ka see, et vaesed ei võida tavaliselt sellest midagi kui rikastel läheb hästi (ei osale tavaliselt selle taseme väärtusloome ahelas), aga rikkad võidavad sellest, kui vaestel läheb hästi.

Comment

• inward
                          Klubi Liige
                          • Sep 2009
                          • 6275

Algselt postitas tolmuahv Vaata postitust
                          Hakkab vaikselt kooruma. Teisisõnu ütleda sa, et avalik sektor ei saa oma ülesannetega hakkama ja on ebaefektiivne. Ma olen täiesti nõus. Sellepärast ma olengi vastu sellele, et sinna veel rohkem raha ja ressursse anda, ükskõik kas need laenatakse kokku, korjatakse maksudena rikastelt või vaestelt või müüakse riigivara.
                          Vägev värk jah. Ühe linna ühe linnaosa ühes sotsiaalhoolekandeosakonnas töötab...30 inimest. Selle eest eeldaks, et antud valdkonnas on kõik ülimalt põhjalikult korraldatud ja peensusteni korras. Aga tegelikkuses on asjad veidi teisiti. Raha abivajajate jaoks pole, sest lõviosa kulub ametnike ja ametiruumide pidamiseks.

Ehe näide, miks avalikule sektorile tuleb võimalikult vähe ülesandeid ja ressursse anda. Aga selle peale ütles sotsiaaldemokraat Rannar Vassiljev: "Majandus kasvab vaid siis, kui panustatakse inimestesse - selleks on aga vaja makse tõsta".
                          Ma ei käsitleks seda nii üheülbaliselt. Nõustun, et avalik sektor peab koguaeg arenema, olema efektiivsema töökorraldusega jne. Kuigi teatud valdkonnad, nagu ka sina oled märkinud, ei saa kunagi olema efektiivsed, juba oma olemuse tõttu.
                          EL liitumise ajal ja edaspidi on tehtud Eesti valitsuasutustes ikka märgatavaid arenguid ja muudatusi. Tõsi, küll viimastel aastatel on tunda stagneerumist.
                          Vaevalt ka nüüd erasektoris kõik töötajad ja töökorraldus maksimaalselt efektiivne on. Korruptsiooni ja riisumist toimub sealgi. Sedasorti info lihtsalt erasektori kohta ei ole kättesaadav.

Võibolla ma olen pisut kallutatud, aga see ühe mütsiga löömine, et riigiametnik on parasiit ja mõttetu tegelane nagu laorott või maci kassapidaja - see jutt on minu jaoks väga vastumeelne. Või noh milleks üldse nii rääkida.

Tallinna LV case on vist omaette ooper üldse. Ega me ju nii täpselt ei tea, mis seal toimub. Ma lähen kesklinna valitsusse praktikale sel suvel, saab huvitav olema :D. Saab nö seest poolt ka hinnangu anda.

Üldiselt ütleks, et see on üks parimatest kui mitte parim teema siin foorumis. Äge diskussioon käib pidevalt. Asjatundjad on teemas (tolmuahv, turusolkija jne) esindatud ja võtavad sõna. Turusolkija, mis su taust üldse oligi ?
                          Last edited by inward; 03.04.13, 15:52.

Comment

• Potsataja
                            õilishing
                            • Oct 2008
                            • 5270

Põhja-Tallinna teemal siis veel üht-teist. Mõni naine on ikka nii geniaalne, kui vähegi olla saab:

«Supiköögi ülalpidamiseks on raha puudu. Sööjate arv kasvab, sest vaesus kasvab, aga linnaosavalitsus otsustab vaba raha eest poliitikute piltidega kalendreid edasi trükkida, sest vaene inimene tahab ka teada, mis nädalapäev on. Mis on sellel pildil valesti?» küsis näitleja Mari-Liis Lill eilsel loomeliitude kõnekoosolekul riigikogus. Kuna juhtum viitas hiljutistele artiklitele Põhja-Tallinnast, küsis Postimehe arvamusportaal linnaosa vanemalt Karin Tammemägilt, mis sel pildil valesti võib olla. Järgnev on Tammemägi vastus.

Põhja-Tallinna supiköögid ei jaksa kõiki hädalisi teenindada, sest neil ei jätku toidu jaoks raha, kuid lisavahendite saamiseks ei pea linnaosa vanem Karin Tammemägi valitsevate poliitikute piltidega kalendrite trükkimise lõpetamist võimalikuks.

Kusjuures omaette küsimus on, et kui suur osa sellest linnaosast üldse millekski pommiaugu sarnaseks kvalifitseerub. Kalamaja ja Pelgulinna algavad pm vanalinna ja kesklinna külje alt ning peaksid tänapäeval olema pigem nooremapoolse keskklassi elukohaks ja rahvastikuks on enamjaolt eestlased. Neist edasi algab tõesti midagi pommiaugu sarnast ja muulaste enamus seal tõmbab linnaosa üldnumbri 50/50 peale.

Comment

• tolmuahv
                              Klubi Liige
                              • Feb 2009
                              • 2502

Algselt postitas inward Vaata postitust
                              Vaevalt ka nüüd erasektoris kõik töötajad ja töökorraldus maksimaalselt efektiivne on. Korruptsiooni ja riisumist toimub sealgi.
                              Võrreldamatud asjad. Erasektoris parandab turg ebaefektiivsuse. Võim on paraku monopoolne. Elulähedane näite: Parkis on piisavalt regulare, kes on ettevõtlusega rikkaks saanud ja käivad seal rulli laskmas, pokkerit mängimas ja ilusatele ettekandjatele tippi jätmas. Kellel sellest kahju on või miks see vale on? Ei ole ju. Aga kui Jürgen Ligi tuleks ja paneks rullis max complete, üteldes, et "Riigieelarvest jäi üle" või "EE börsile viimisest sai pappi", siis see poleks päris sama tera.

Üldiselt ma pole sedameelt, et riigiametnik on tingimata parasiit. Paljusid neist on vaja. Aga igaüks, kes väidab tänase süsteemi efektiivsuse juures, et paremaks toimetamiseks on vaja makse tõsta - selliste osas on mul küll kerge allergia.

Comment

• erplander
                                ekrelander
                                • Oct 2008
                                • 1029

Aga kui Jürgen Ligi tuleks ja paneks rullis max complete, üteldes, et "Riigieelarvest jäi üle" või "EE börsile viimisest sai pappi", siis see poleks päris sama tera.
                                Miks see Partsi mahitusel Eesti Energia miljonite matmine Utah või Jordaania kõrbetesse targem on kui 15 aasta tagune Villu Reiljani poolne riigi rahadega Tallinna börsil gämblemine? Kusjuures tagasi ei astunud/ei soovi astuda kumbki, Eesti on ikka tõeline banana republic :)

Comment

Working...