majanduse offtopic

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Maxi
    Pokkerihai
    • Nov 2010
    • 1849

Re: majanduse offtopic

Miinimumpalk on miski 1,7€ vist ja seda saavad ikka ka päris paljud, kasvõi need samad Maxima zombid

Comment

• Jäämees
      Vana Tegija
      • Jun 2011
      • 1182

Miinimum miinumiks ei tea kelle juures sa töötad vabatahtlikult ehitusel 2.5 euri eest tunnis mustalt see mõte juba tundub naeruväärne ja kõik vähegi oskajad mehed keda tean ei viitsiks perse ka saata sellise pakkumise peale.

Comment

• Maxi
        Pokkerihai
        • Nov 2010
        • 1849

Linnas elasin siis mingil hetkel oli ka umbes selline seis, et tööle oleks saanud maksimasse või tehasesse liinitööliseks. Ühes kohas kus käisin vestlusel, siis oleks saanud 530€ kätte ja oleks pidanud päev otsa kõrge müratasemega tehases olema, 12h vahetused ja vahel öine töö. Kandidaate oli nõksa alla 100 millest siis 4 välja valiti. Mul oli ausõna hea meel kui öeldi, et valiti keegi teine.
        Ma parem nõkitsen omaette kuskil küprokit seina lüüa selle raha eest kui teen potensiaalset tervistkahjustavat tööd öösel 0,50€ eest rohkem. Saan ise enda päevad paika panna, minna lõunale kui tahan ja päeva kokku tõmmata kui vaja, võin homsest öelda, et ma enam ei tule ja lähen mujale tööle.

Comment

• Jäämees
          Vana Tegija
          • Jun 2011
          • 1182

Seda kindlasti lihtsalt sellise tunni hinna eest lased sa endale mõnusalt .... (kujuta ette ise).

Loomulikult on su tervis ja nö life mindset ka olulised, et nende eest ohverdada x summa tunnis lihtsalt tean natuke ehitust ja arvan, et see tunnihind on väga väga madal.

Tahtsin ka öelda seda üldiselt, et üks probleem, mis Eestit vaevab on ka see, et inimesed ei julge ka palka küsida. ''Ohh jummel lastakse kohe lahti, asendatakse jne'' ja siis nühitakse mingit tööd hambad ristis sita tuju, depressiooni, stressi, pideva väsimuse jms aasta(id)... Codeccil on selles suhtes õigus isegi ei hakkaks sealt 2500 eurisest näitest kellegile raha juurde andma kui nad ise ei küsi seda olgu nad ükskõik kui head omal alal.

Comment

• masterpuppet
            Pokkerihai
            • Oct 2008
            • 2094

Lähen ka korra teemast välja ja heietan vanu häid buumiaegu, kus töötasin gümnaasiumi ajal Saku Õlletehases ning kus mu tööks oli pakkimismasina valvamine! ehk suurema osa ajast magasin/passisin tühja.. Selle tööga sain nõksa üle tolleaegse keskmise.

Aga samas ei ole vist olnud elus igavamat perioodi, kui too aeg.

Comment

• qbj0hn
              Auk on auk. FAKT!
              • Nov 2008
              • 7091

Algselt postitas ranka Vaata postitust
              Ma saan aru, et Eestis on üpriski keeruline leida 2000 eurost palka aga minu jaoks 2000 euri ongi summa, kust maalt saan öelda, et ma ei ela/teeni alla vaesuspiiri. Tean, et keskmine palk on miski 1000 euri kui sedagi aga seegi on täielik rotiraha ning reaalselt 1000 euri kätte saada on üpriski raske aga minu arvates ükski endast lugupidav inimene ei tohiks selliste summadega rahul olla.
              Ei saa aru sellest. Prona ja sinnamaale kus sa pokkeriga praegu oled jõunud on jah hea nii öelda kui potid mis lauas liiguvad on nelja kohalised.
              1k€ rotiraha ja 2k€ vaesusesepiir? Krdi arstid, juhid, riigikoguliikmed jne tegelased tõmbavad jah oma 2k€ euri tasku siin Eestis.
              Rahaga tuleb osata lihtsalt ümber käia. Ma tean paljusid inimesi kes ei teeni seda 1k€-gi kuus perekonnas ja hui ma olen kunagi kedagi sellist vaadanud kui mingit vaesusepiiri. Mul vanaema teenib pmst koos pensioniga mingi 500€ kuus ja käib mitu x aastas reisimas igalpool jne ja pole mingit rahamuret ega midagi. 2k€ kuus teenivaid tavakodanikke (ei mõtle mingeid tippjuhte) ma liigitan juba semi-ballade alla. See pokker on lihtsalt ära hellitanud selleks ka siuke jutt sul imo, mitte midagi pahaprst...
              Kui sa töötaksid ikka veel tehases praegu ja teeniksid oletame 1k€ kuus ja elaksid ikka tavalist elu edasi kas sa peaksid siis ennast vaeseks w?

Vaesuse alla ma pigem liigitaks kodaniku kes teenib miinimumi, tavaliselt on ka veel lapsed vaja toita ja tuleb ots otsaga kokku ning elab viletsates tingimustes ning ei tule endaga toime ja ei saa endale kunagi midagi erilist lubada... vbl ka mitte ühte head külma jäätist palaval suvepäeval. Näinud küll neid inimesi, need on kõikjal meie ümber... kui laps jälle nuiab mingit 0.40€ pulgakommi poes, räpased riided seljas ja ema ei osta kuna lihtsalt pole võimalik. Mitte kodanikud kes teenivad 1k€ kuus ja elavad 4 toalises korteris, söök laua peal, koht kuhu alati minna ja lisaks veel omale mõnikord veidi luksust lubada.. kasvõi mõne reisi näol või mida iganes.
              Vbl sain su jutust valesti aru vms ei tea.
              Last edited by qbj0hn; 29.11.11, 15:18. Põhjus: mõtlen eesti mõistes siin...

Comment

• privador
                Pokkerihai
                • Oct 2008
                • 3951

Minu arust on ikka oluline vahe, kas elad üksinda, omad mingit naist v lapsi
                Üksi võib saada erakuna väga odavalt läbi. Tean ju isegi pokkeriprosi, kes ema juures elavad suppi söövad ja microt grindivad
                Ema maksab kõik elamisarved toob söögi lauale

Kui tahad mingit tibi kõrvale, siis vaevalt tibi rahuldub ema juurde kolima ja suppi sööma. Seega siis enam odavalt läbi ei saa

Comment

• Maheaatom
                  Grinder
                  • Oct 2008
                  • 958

Olgu vahemärkusena öeldud, et noor terve mees, kel pole peret ja ning kelle elukohaks on vanemate korter/maja või mõni kommuunikorter, saab vajadusel ka vähema kui 500 euroga kuus kenasti hakkama. Igal nädalavahetusel Hollikas laiamise ja Hugo Bossi kuldkaardi võib vast jah ära unustada ja kolmeliitrise asemel tuleb vahel bussiga sõita, aga ega elu siis sellepärast seisma ei jää.

Hoopis teine asi on siis, kui sel noorel mehel on pere, lapsed, laenud ja liisingud, ta abistab samaaegselt veel oma vanemaid või sugulasi jne. Ning ma pakun, et vähemalt pooled neist peavad saama hakkama vähemaga kui 1000 eurot kuus terve pere peale.

Comment

• Roomet
                    FPP Pro
                    • Dec 2009
                    • 211

Algselt postitas qbj0hn Vaata postitust
                    Ei saa aru sellest. Prona ja sinnamaale kus sa pokkeriga praegu oled jõunud on jah hea nii öelda kui potid mis lauas liiguvad on nelja kohalised.
                    1k€ rotiraha ja 2k€ vaesusesepiir......
                    Täpselt minu mõtted.

Lisaks siia huvitavasse arutellu vaid selle, et küllap enamik siin Tallinna inimesed ning ei tunneta seda regionaalset palgalõhet, mis Eestis on. Nagu ma aru sain, siis Maxi ei ole Tallinnast ja see päris oluline faktor.

Comment

• qbj0hn
                      Auk on auk. FAKT!
                      • Nov 2008
                      • 7091

Algselt postitas Roomet Vaata postitust

Lisaks siia huvitavasse arutellu vaid selle, et küllap enamik siin Tallinna inimesed ning ei tunneta seda regionaalset palgalõhet, mis Eestis on. Nagu ma aru sain, siis Maxi ei ole Tallinnast ja see päris oluline faktor.
                      Siin järvamaal ma tean, et ühed kõige rohkem tasustatavad lihttöölised olid keevitajad (vbl siiani, pole kursis tho). Ühes asutuses kus kunagi töötasin said staasikamad tegelased isegi 14-15k eeki kuus palka. See on järvamaa kohta ikka üli super.
                      Lisaks ma ei usu elusees, et siin ntx isegi mingid madalama taseme paberimäärijad (igast sekretärid ja muud tegelased asutustes) rohkem sellest isegi palka saavad. Räägin keskmisest tööinimesest siin mitte mingitest juhtidest, firmaomanikest ja FIE-dest.
                      Kui see 2k€ jutt arvesse võtta siis solid vaestekodu siin.
                      Last edited by qbj0hn; 29.11.11, 16:25.

Comment

• BuildUp
                        Pokkerihai
                        • Oct 2008
                        • 2547

See ranka rotiraha statement on jah naljakas. Ideaalis võiks see kõik tõepoolest nii olla, aga reaalsuses loota sellist asja (isegi endast lugupidava inimese seisukohalt) oleks Eesti mõistes päris naiivne.

Huvitav asi, mis praeguse töö ja palga teemaga haakub on ka tööpakkumised asukoha järgi.

Kui võtta cvkeskus lahti, siis on see vaatepilt päris drastiline. http://www.cvkeskus.ee/joboffers.php?op=location Tallinnas pakutakse 1033 töökohta, Tartus 85 ja Pärnus kõigest 29. Tegemist on pmts 3 eesti suurima linnaga ja kuigi Tallinn on Tartus ja Pärnust kõvasti suurem, siis selline vahe...

Comment

• ranka
                          Miljon Põhjust Kodus Olla
                          • Sep 2008
                          • 36444

Algselt postitas qbj0hn Vaata postitust
                          1k€ rotiraha ja 2k€ vaesusesepiir? Krdi arstid, juhid, riigikoguliikmed jne tegelased tõmbavad jah oma 2k€ euri tasku siin Eestis.
                          Rahaga tuleb osata lihtsalt ümber käia. Ma tean paljusid inimesi kes ei teeni seda 1k€-gi kuus perekonnas ja hui ma olen kunagi kedagi sellist vaadanud kui mingit vaesusepiiri. Mul vanaema teenib pmst koos pensioniga mingi 500€ kuus ja käib mitu x aastas reisimas igalpool jne ja pole mingit rahamuret ega midagi. 2k€ kuus teenivaid tavakodanikke (ei mõtle mingeid tippjuhte) ma liigitan juba semi-ballade alla. See pokker on lihtsalt ära hellitanud selleks ka siuke jutt sul imo, mitte midagi pahaprst...
                          Kui sa töötaksid ikka veel tehases praegu ja teeniksid oletame 1k€ kuus ja elaksid ikka tavalist elu edasi kas sa peaksid siis ennast vaeseks w?

Vaesuse alla ma pigem liigitaks kodaniku kes teenib miinimumi, tavaliselt on ka veel lapsed vaja toita ja tuleb ots otsaga kokku ning elab viletsates tingimustes ning ei tule endaga toime ja ei saa endale kunagi midagi erilist lubada... vbl ka mitte ühte head külma jäätist palaval suvepäeval. Näinud küll neid inimesi, need on kõikjal meie ümber... kui laps jälle nuiab mingit 0.40€ pulgakommi poes, räpased riided seljas ja ema ei osta kuna lihtsalt pole võimalik. Mitte kodanikud kes teenivad 1k€ kuus ja elavad 4 toalises korteris, söök laua peal, koht kuhu alati minna ja lisaks veel omale mõnikord veidi luksust lubada.. kasvõi mõne reisi näol või mida iganes.
                          Vbl sain su jutust valesti aru vms ei tea.
                          2k euri teenimine ei tähenda seda, et sa selle kõik pead laiaks lööma. aasta alguses oli kuid, kus mul ei kulunud kahepeale €1000 eurotki, tulud olid mitukorda suuremad aga see oligi pm. selline elu, et peol ja välja söömas jms. ei käi. Tegin seda vabast tahtest, sunniviisiliselt on väga stressirikas elada täpselt break-evenis kuust kusse.

EDIT: ja kui miinimukulud on €500 ja saate €500 palka siis tõesti olete sellega rahul? nimetangi seda vaesuse piiriks. suudad sellega omal elusees hoida ja kõik.

Comment

• Jäämees
                            Vana Tegija
                            • Jun 2011
                            • 1182

Selles mõttes on ranka jutul jumet..

See, et sa mingi summaga toime tuled ei tähenda veel, et sa ''elad'' ja elamine ei ole ka lihtsalt laiamine.. Küsin siin ausalt paljud teist on elanud aasta kaks või 5+ suust suhu: põhimõtteliselt nii, et toidu raha arvestad täpselt ja milleks muuks raha ei jää peale eluase kulud ja toit st ei mingit raha riideid osta, klubis käia, kinos käia, väljas süüa jne.

Mina olen nii elanud suure osa oma elust ja nimetada seda ''toime tulemiseks'' on haige möla.

Comment

• ranka
                              Miljon Põhjust Kodus Olla
                              • Sep 2008
                              • 36444

Tegin suppi ja natuke ajas see qdbjohni kommentaar hinge täis. Miski "pokker" ja "pokker". Saad aru, et pokker ei ole üleüldse siin tähtiski. Pappi saab teenida igal elualal, isegi koristajal. Peab olema natukene nuppu (piisab põhiharidusest, boonuseks kesk/kutseharidus) ning VÄGA PALJU DISTSPLIINI, TAHTEJÕUDU JA PEALEHAKKAMIST.

Ükski kullakaevandus ei tule teile lampi sülle. Ei tule see pokkeris, ei tule see ehitusel, ei tule mitte kuskil! Selleks peab nägema vaeva, arenema, õppima, töötama ja siis tulevad ka tulemused. Pokker on jah mind sitaks ära hellitanud. Kunagi töö kõrval panin teist tööd (mis oli pokker) ja mis tegi selgeks fudnamendi. Tohutult tunde! Headsup cashi mängima hakates vaatasin tohutult materjale, jaanuar-märts ei olnud kuud kus oli alla 150h, oli ka üks kuu 200h+ pokkerit! HT HUSNG-des vaatasin läbi kõik mersi videod, kirjutasin, osasid vaatasin kaks tükki, lugesin läbi fasttrack foorumite artiklid, lugesin väga paljude HT-de vendade arengulood ja vastused läbi (s.h. ka andu-andu oma) fasttrack foorumis. See on VAEV!

2.5 euri teeniv ehitaja, kellel on huvi ehituse vastu saab kümne aasta jooksul töötades väga heaks meistrimeheks ja nii, et enamus tööriistu on endal olemas ning võib edaspidi nautida suuremat palka. Selleks peab vaeva nägema: algus on raske. Pikad tööpäevad, kokkuhoid jne. Pokkeris on täpselt sama. Mikrost mid-stakes on väga pikk, aastate pikkune tee.

Inimesed lihtsalt ei viitsi vaeva näha ja ootavad, et kuldmunad suhu kukuvad ning elavad tohutult üle oma võimete. Üks parim näide oma busto-sõpradest. Raha eriti ei ole, et viina võtta aga no tahavad. Lähevad poodi ja ostavad kõige odavama viina. Kus kuradima kohas on loogika? Minu jaoks alkohol on üks väga kallis hobi ja nimetaksin seda luxuskaubaks. Kui mul ei ole raha osta kallist ja kvaliteetset alkoholi siis ma ei jookski, sest järelikult ma ei ole piisavalt jõuaks, et alkoholi tarbida. Sama on autode, riiete, aksessuaaridega (sõrmused, kellad, ketid) ja saja muu asjaga.

Nähke vaeva ja "piinelge" esimesed 2-10 aastat (pean silmas konservatiivsemat raha kulutamist) ja hea õnne korral (natuke on õnne ka vaja) võib sellest piisata, et saaksid ülejäänud elu elada oma unistuste elu.

Comment

• qbj0hn
                                Auk on auk. FAKT!
                                • Nov 2008
                                • 7091

Ma saan aru jah sellest, ma mõtlesin lihtsalt seda, et sa ei oleks siukest lauset elusees öelnud kui sa praegu ka seal tehases veel grindiks.
                                Enda positsioonist sa vaatasid lihtsalt selles postis rahale teise suunaga kui mingi siuke inimene kes praegu liinipeal porgandeid peseb.

See eelmine post muidugi õige ja väga hea aga mulle just hakkas vastu see 1k€ ja vaesuspiirid jms.

Algselt postitas ranka Vaata postitust
                                Tegin suppi ja natuke ajas see qdbjohni kommentaar hinge täis. Miski "pokker" ja "pokker". Saad aru, et pokker ei ole üleüldse siin tähtiski. Pappi saab teenida igal elualal, isegi koristajal. Peab olema natukene nuppu (piisab põhiharidusest, boonuseks kesk/kutseharidus) ning VÄGA PALJU DISTSPLIINI, TAHTEJÕUDU JA PEALEHAKKAMIST.
                                Yeah ma mõtlesin seal sind indivuduaalselt ja su kommentaari. Pokkeris pole midagi asja, ise mängin ka ju ja selle tee valinud.
                                Last edited by qbj0hn; 29.11.11, 17:39.

Comment

Working...