majanduse offtopic

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • ristijeesus
    Klubi Liige
    • Oct 2009
    • 2533

Re: majanduse offtopic

Algselt postitas evari1 Vaata postitust
    Kui Venemaa pealegi sajaks, siis on meil vaja ju vastu ka pidada mingi periood ennem, kui NATO oma väed peale saadab.
    Selleks on esiteks vaja kõigi liikmesriikide nõusolekut ja teiseks on vaja leida need NATO riigid kes annavad oma vägesid Eestile appi - ehk saadab need väed sõtta Venemaa vastu.
    Ma ei kujuta hästi ette, et Eesti pärast 3. maailmasõda lahti läheks. Või mis sina arvad?

Comment

• Godspeed_EJ
      Klubi Liige
      • Nov 2009
      • 3049

Algselt postitas karupoeg Vaata postitust
      ma olen täiesti nõus. Ara võta seda kui mu üksikut sõnavõttu vaid arvesta tervet vestlust. Minu jaoks isiklikult on teemad nagu riigikoguliikmete arv, alkoholimüük kantseleis, kui palju on nende kuluhüvitised jne - pseudoteema, sest need moodustavad 0.001 (figuratiivselt) osa tervikust. Samas nendele 3-le teemale läheb proportsionaalselt rõhku ja pingutust palju enam. Seda nii meedias kui meie endi mõtetes ning see mind häiribki.

Lihtne näide oli see Pevkuri näide, kus jahuti peavoolumeedias põhiuudistena mingist väiksest summast, mis maksti talle saamata jäänud puhkuserahadena välja. tõstatati ka küsimus a la "mis sa arvad, kallis lugeja, kas see aus?". No mida kuradit... Esiteks on see mõttetu summa, teiseks on loogiline, et kui inimene on teeninud puhkusepäevad, siis ta saab need tasustatud (isegi kui ta riigikoguliige) . Antud artiklite vorpimine ainus eesmärk on teenida klikke ja ainsaks tulemuseks on proletariaadi ülestõus valitsuse, riigi, riigijuhtide ja kodumaa vastu (jällegi, figuratiivselt rääkides)

ehk siis... kuigi teatud asjad on olulised, siis peaks rõhk olema mujal.

p.s. töötan avalikus sektoris (avalik-õiguslikus kui olla täpsem). meie offices on 10 inimest. täna tulin kell 20.30 töölt ära ning 2 töötajat jäi veel maha. See ei ole aga erakordne, vaid tavaline nähtus. Nii et ei maksa üldistusi luua. Samas olen nõus, et kindlasti on valdkondi ja ametikohti, kus nööritakse täiega

p.s. 2 see kontekstist väljarebimine ja boldimine on minu arvates natuke tobe.
      Sa vist pole aru saanud, mis on boldimise mõte, aga see selleks.

Kogu see arutelu on piirnenudki siin üldistusetega ja konkreetseid numbreid ei suuda meist keegi välja tuua v.a juhul , kui keegi süsteemis ise sees ja omab täpset infot.

See, et inimesed istuvad kella 20.30 kontoris ei tähenda veel seda, et tegemist on tublide ja effektiivsete töötajatega
      Olenemata sellest, kas tegemist on alkohoolikuga või mitte, aga Potsataja kivi sinu kapsaaeda oli täiesti õigustatud. Kui sa räägid, et lahkud 20.30 töölt, aga samas veedad tööajast aega foorumites, siis ongi tegemist ebaefektiivse majandamisega. See on koht, kus võiks ise peeglisse vaadata.

See, et ajakirjanduses ilmuvad üllitised Pevkuri ja muude poliitkute kohta on totaalne BS ei ole ju mingi üllatus, vähemalt ajudega inimestele. See on inimese vaba valik, millele ta oma tähelepanu tahab pöörata ja kas ta suudab mürast eristada selle, mis on oluline.

Comment

• kallekusta
        Grinder
        • May 2012
        • 603

Samas tekib ka küsimus, et miks peaks Venemaa üldse Eestit ründama? Läänemerel pääs on Venemaal ka praegu olemas. Ning tänapäevaste (Iraan, Iraak, Afganistaan jne) sõdade eelduseks olevaid maavarasid Eestis ei ole (põlevkivi on Venemaal endal ka sitaks). Mida oleks siit Eestist võtta ??? Samas ei kujuta Eesti Venemaale ise ka mingit ohtu.

Comment

• kallekusta
          Grinder
          • May 2012
          • 603

Aga karupojal tõesti eile tõsine tööpäev. Hoidma mitmel teemal silm peal ja vajadusel tulistada.

http://foorum.pokkeriprod.com/member.php/4284-karupoeg

Comment

• vsiu100
            Moderaator
            • Oct 2008
            • 4253

Algselt postitas kallekusta Vaata postitust
            vsiu

Läti ja Leedul põhimõtteliselt sõjavägi puudub kuigi mõlemad kuuluvad EL ja Natosse
            meil puudub ka sõjavägi.

Comment

• peete82
              Vana Tegija
              • Jan 2010
              • 1310

Algselt postitas vsiu100 Vaata postitust
              3 promillised õlled
              see oleks küll üpris kurb, 0,003% alkoholi

Comment

• alaska
                forever
                • Oct 2008
                • 6599

Keegi peab algust tegema ja Eesti võiks olla ju esimene, kes ütleb, et me ei kavatse enam oma noori teisi inimesi tapma koolitada ja saadab sõjaväe laiali.

Comment

• vsiu100
                  Moderaator
                  • Oct 2008
                  • 4253

Algselt postitas peete82 Vaata postitust
                  see oleks küll üpris kurb, 0,003% alkoholi
                  yep, väljendasin end valesti, 3 %- list õlut.

Comment

• vsiu100
                    Moderaator
                    • Oct 2008
                    • 4253

Algselt postitas alaska Vaata postitust
                    Keegi peab algust tegema ja Eesti võiks olla ju esimene, kes ütleb, et me ei kavatse enam oma noori teisi inimesi tapma koolitada ja saadab sõjaväe laiali.
                    sinult ei oleks seda küll uskunud.
                    Eestil ei ole sõjaväge! Õppige ära.
                    On kaitsevägi, kus koolitatakse kaitseks, mitte rünnakuks.

omfg.......

Comment

• eddi
                      Vana Tegija
                      • Oct 2009
                      • 1200

Sai Lhv'sse paigutatud natuke vahendeid. Mind huvitaks selline küs, kas on mingit infokanalit hiljuti börsile tulnud ettevõtetest, kust saaksin välja noppida mõned ettevõtted ehk sooviks suurendada riski. Stabiilsus hetkel ei ole oluline ehk vanu kalu ma osta ei tahaks.
                      Last edited by eddi; 21.02.13, 08:24.

Comment

• tolmuahv
                        Klubi Liige
                        • Feb 2009
                        • 2502

See sõjaväe teema on ka üks huvitav lugu. Kaitseväe mõte ei ole minu arust Venemaa armee alistamine, vaid riigi ründamise võimalikult ebamugavaks tegemine ja suurte sisekonfliktide ennetamine. Väidetavalt on Soome selles osas väga suuri edusamme teinud. Nii suuri, et üks Soome kapteni auastmega vana rääkis mulle, et kogu Soomes pole naha ja karvadega nii palju majanduslikke ressursse, kui suured oleks Venemaa kulud riigi vallutamisel. Nende kaitsedoktriini järgi olla see piisav.

Muuhulgas ei saaks Eesti ilma sõjaväeta NATO liige olla. Tõenäoliselt ei saaks ka EL-i liige olla, kuigi see pole 100% kindel. Aga meie julgeolek oleks tõsiselt nõrgem. NATO-sse kuulumine pole mingi lõplik garantii, aga meiega ei saa juhtuda, nagu juhtus 2008 aastal Gruusiaga. See viiks Venemaa kõige vähemal juhul täielikku rahvusvahelisse isolatsiooni, mida see 45,000 ruutkilomeetrit metsa ja sood pole lihtsalt väärt.

Kui aprillis 2007 Pronkssõdurit kangutati ja politseiga kakeldi, siis ühel hetkel oli politsei ressurss praktiliselt ammendunud, kõik olid tänaval ja üle riigi veeti Tallinnasse lisajõudu. Kaitsevägi ja Kaitseliit olid väidetavalt juba kõrgendatud valmisolekus, et vajadusel sekkuda. Kui sel hetkel olnuks olukord, kus veel 10,000 laamendajat põhjustab riigis täieliku kaose, anarhia ja sisekonflikti, siis kasutaks FSB, GRU jt. institutsioonid kõiki oma ressursse, et asi selleni viia. Piisab, kui Narvas, Kohtla-Järvel, Sillamäel anda igale jorsile €50 ja pudel viina, et seal ajada pool elanikkonda liikvele. Selle raha leiaks idanaaber kindlasti.

Kogu Eesti kaitse-eelarve pole kokkuvõttes ka väga suur number. Et konteksti panna, siis kogu selle raha suunamisel pensionideks tõuseks keskmine pension Eestis 13%. Ehk siis sellest päriselt ei piisaks, et ühiskond lõpliku heaoluni jõuaks.

Comment

• vsiu100
                          Moderaator
                          • Oct 2008
                          • 4253

Algselt postitas tolmuahv Vaata postitust
                          See sõjaväe teema on ka üks huvitav lugu. Kaitseväe mõte ei ole minu arust Venemaa armee alistamine, vaid riigi ründamise võimalikult ebamugavaks tegemine ja suurte sisekonfliktide ennetamine. Väidetavalt on Soome selles osas väga suuri edusamme teinud. Nii suuri, et üks Soome kapteni auastmega vana rääkis mulle, et kogu Soomes pole naha ja karvadega nii palju majanduslikke ressursse, kui suured oleks Venemaa kulud riigi vallutamisel. Nende kaitsedoktriini järgi olla see piisav.

Muuhulgas ei saaks Eesti ilma sõjaväeta NATO liige olla. Tõenäoliselt ei saaks ka EL-i liige olla, kuigi see pole 100% kindel. Aga meie julgeolek oleks tõsiselt nõrgem. NATO-sse kuulumine pole mingi lõplik garantii, aga meiega ei saa juhtuda, nagu juhtus 2008 aastal Gruusiaga. See viiks Venemaa kõige vähemal juhul täielikku rahvusvahelisse isolatsiooni, mida see 45,000 ruutkilomeetrit metsa ja sood pole lihtsalt väärt.

Kui aprillis 2007 Pronkssõdurit kangutati ja politseiga kakeldi, siis ühel hetkel oli politsei ressurss praktiliselt ammendunud, kõik olid tänaval ja üle riigi veeti Tallinnasse lisajõudu. Kaitsevägi ja Kaitseliit olid väidetavalt juba kõrgendatud valmisolekus, et vajadusel sekkuda. Kui sel hetkel olnuks olukord, kus veel 10,000 laamendajat põhjustab riigis täieliku kaose, anarhia ja sisekonflikti, siis kasutaks FSB, GRU jt. institutsioonid kõiki oma ressursse, et asi selleni viia. Piisab, kui Narvas, Kohtla-Järvel, Sillamäel anda igale jorsile €50 ja pudel viina, et seal ajada pool elanikkonda liikvele. Selle raha leiaks idanaaber kindlasti.

Kogu Eesti kaitse-eelarve pole kokkuvõttes ka väga suur number. Et konteksti panna, siis kogu selle raha suunamisel pensionideks tõuseks keskmine pension Eestis 13%. Ehk siis sellest päriselt ei piisaks, et ühiskond lõpliku heaoluni jõuaks.
                          tytyty.
                          101% saan asjadest samamoodi aru.

Comment

• tolmuahv
                            Klubi Liige
                            • Feb 2009
                            • 2502

Algselt postitas eddi Vaata postitust
                            Sai Lhv'sse paigutatud natuke vahendeid. Mind huvitaks selline küs, kas on mingit infokanalit hiljuti börsile tulnud ettevõtetest, kust saaksin välja noppida mõned ettevõtted ehk sooviks suurendada riski. Stabiilsus hetkel ei ole oluline ehk vanu kalu ma osta ei tahaks.
                            Wat? Mida sa täpselt osta tahad nüüd? Aktsiaid, optsioone, võlakirju? Kohalikke või välismaiseid? Üldiselt on su küsimus väga suures osas võrreldav statementiga, et "Mul on veits raha, maandusin just Viru keskuses. Tahan osta head kaupa, seega näidake mulle viimati müügile tulnud stuffi, kauem poes müügil olnud asjad ei huvita". Sealjuures ei täpsusta sa, kas eesmärgiks on kõht täis saada või naisele kosmeetikat osta. Kui Selverisse lähed, kas valikukriteeriumiks on see, kui kaua mingi kaup on müügil olnud? S.t. leiba, vorsti ja piima osta on liiga boring? Väärtpaberitega on suht 1-1 võrdlus siinkohal.

Muidu kõikide börsiettevõtete aruanded on börsi kodulehel avalikud. Aga selle info analüüsimine kontekstis vajab veidi eelteadmisi.

Comment

• alaska
                              forever
                              • Oct 2008
                              • 6599

Kui Eestis hakkab 10 000 inimest lammutama, siis on midagi väga valesti tehtud poliitiliselt ja sõjaväega see rahutus maha suruda on rohkem Aafrika riigile omane. Ja tõenäoliselt olen ma ise seljuhul selle 10K hulgas.

Comment

• eddi
                                Vana Tegija
                                • Oct 2009
                                • 1200

Algselt postitas tolmuahv Vaata postitust
                                Wat? Mida sa täpselt osta tahad nüüd? Aktsiaid, optsioone, võlakirju? Kohalikke või välismaiseid? Üldiselt on su küsimus väga suures osas võrreldav statementiga, et "Mul on veits raha, maandusin just Viru keskuses. Tahan osta head kaupa, seega näidake mulle viimati müügile tulnud stuffi, kauem poes müügil olnud asjad ei huvita". Sealjuures ei täpsusta sa, kas eesmärgiks on kõht täis saada või naisele kosmeetikat osta. Kui Selverisse lähed, kas valikukriteeriumiks on see, kui kaua mingi kaup on müügil olnud? S.t. leiba, vorsti ja piima osta on liiga boring? Väärtpaberitega on suht 1-1 võrdlus siinkohal.

Muidu kõikide börsiettevõtete aruanded on börsi kodulehel avalikud. Aga selle info analüüsimine kontekstis vajab veidi eelteadmisi.
                                Aktsiaid mõtlesin. Aga juba sain oma vastuse, et pean uurima börsi lehelt jah? Eesmärgiks nö "süütust kaotada" aktsiate kauplemisega. Mõtlesin proovida rakendada sarnast strateegiat, millega Marat viimase börsihai lukku pani :-) muidugi eelteadmisi mul pole, aga ehk läbi kogemuste saab mingit aimu

Comment

Working...