majanduse offtopic

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • pastilaa
    kuum poiss
    • Apr 2009
    • 7518

Re: majanduse offtopic

Maxi olukord (€2.5/h mustalt ehitusel) küll selline, kus iga kell tasuks juba parem mikros variatsioonivabalt €1k kuus kokku nühkida (kuni reaalselt soovitud OK palgaga tööle saad). Sul 313 posti siin foorumis ja ühtteist ilmselt omandatud?

Comment

• Tarmonator
      Lingiparandaja
      • Oct 2008
      • 3274

Aga kelle mure see siis veel peaks olema?
      Ma toon sulle ühe näite enda varal. Mul on töö olemas. Ma sann üle keskmise palka. Ma teen veel omi asju ka kui vähegi võimalik ja kus vähegi võimalik midagi teenida on. Lisaks käin ma koolitustel. Nüüd sa kindlasti ütled, et sul on raha, et käia. Aga vot ei ole ja ei kuluta ma enda raha selle peale. Saab ka ilma. Nimelt tehakse riigi tellimusel täiskasvanutele täiendkoolitusi. Täiesti tasuta. Ja miks mitte ära kasutada seda võimalust. Freeroll ju. Küsimus on nüüd, et kui mina saan, siis miks need pudulojused, kes aastast aastasse ehitusel lihttöid teevad või siis parkides lehti riisumas käivad kopikate eest, seda sama teha ei võiks? Kas võiks neil olla mingi muu takistus peale laiskuse? Oskad sa mulle öelda?
      Fakt on see, et enamus on laisad ja lohakad. Punkt. Tööd on sitaks eestis, palka makstakse ka kui inimene vähegi teha viitsib midagi.

Ja veel. Enamus tölle pigem istuvad niisama ja nuruvad oma sotsiaaltoetust, kui et lähevad kasvõi väikse raha eest tööle. Ma maksaks hea meelega kodus puude ladumise eest 2,5€ tunnis kui keegi tuleks. Aga kus sa sellega, lihtsam on poe ees istuda ja õlut lürpida. Samas Maxi jutu valguses, et ehitusel teenitakse ka 2,5€ tunnis, siis ilmselt pakun isegi liiga palju. Jätan kindlasti meelde selle.
      Last edited by Tarmonator; 29.11.11, 10:37.

Comment

• peete82
        Vana Tegija
        • Jan 2010
        • 1310

Algselt postitas Rage Vaata postitust
        ei jätaks surema nälga, selleks on meil igasugu toetused jms kraam, ma rääkisingi, et minu arvates oleks vaja juurpõhjuseid ravida, ehk haridussüsteemi muut jms.. ma mäletan oma keskkooli ajast.. krt meie kool oli täielik peldik... kehaline kasvatus kooli koridorides, arvutid olid aastaid ja aastaid vanad, õpetajad ebapädevad, vahendid nõukaaegsed jms...
        Mul on ema õpetaja ja tema kõrvalt tean kah veidi neid asju. Kord on väga käest ära koolis ja liiga palju õigusi lastel.
        Tänapäeva õppevahenditel pole enam häda midagi.
        Oleks minu teha, ma paneks karmi korra maksma. Kui õppida ei viitsi ja hinneteks kahed, saaks vanemad rahalist trahvi.
        Kui oledki loll ja ei suuda õppida, lollide kooli. Lihtne.
        Tänapäeval veetakse igasuguseid debiilikuid ühest klassist teise.

Comment

• Maxi
          Pokkerihai
          • Nov 2010
          • 1849

Algselt postitas pastilaa Vaata postitust
          Maxi olukord (€2.5/h mustalt ehitusel) küll selline, kus iga kell tasuks juba parem mikros variatsioonivabalt €1k kuus kokku nühkida (kuni reaalselt soovitud OK palgaga tööle saad). Sul 313 posti siin foorumis ja ühtteist ilmselt omandatud?
          Mingil hetkel panin enda jaoks paika, et mängin pokkerit rangelt hobikorras. Kaalusin erinevaid valikuid ja mõtlesin, et kui ma näiteks praegu töötan praktikandi palga eest, siis omandan ma ikkagi teatud oskused mis mööda külgi maha ei jookse. Kui endal vaja kunagi ehitada siis saan garanteerida, et asi on korralikult tehtud.
          Õnneks oli mul piisavalt palju buffrit, et sain seda endale lubada. Pealinna kolimine läheb ka kuskil 600€ või nii, eks tuleb mõelda selle peale.
          Algselt postitas Tarmonator Vaata postitust
          Lisaks käin ma koolitustel. Nüüd sa kindlasti ütled, et sul on raha, et käia. Aga vot ei ole ja ei kuluta ma enda raha selle peale. Saab ka ilma. Nimelt tehakse riigi tellimusel täiskasvanutele täiendkoolitusi. Täiesti tasuta. Ja miks mitte ära kasutada seda võimalust. Freeroll ju.
          Elukaaslane läks vabatahtlikult 1k€ palga pealt ära, et enda firmat alustada ning uue buumi tuleku pealt maksimaalset kasu lõigata. Käib hetkel mingil töötukassa projektikoolitusel, et projektirahasid saada. Koolitus toimub maakonna keskuses kuhu tuleb autoga sõita, see kuu olen mina ostnud ca 120-150€ eest kütet+ see mis ta ise on ostnud. Pole see koolitus nii tasuta lõbu midagi.

Comment

• privador
            Pokkerihai
            • Oct 2008
            • 3951

ojeh haridus ja haridus...fucking diplom ei pane sulle palka maksma. Kui sa ikka lähed tööle oma dokorikraadiga ja alas eriti pädv pole saad sa kiresti kinga ka. Ok ülikool ehk kinga ei anna

Aga kui ehituse eest küsitakse nii kirvest hinda ja töötajatele maksstakse sandikopikaid siis on midagi valesti.
            Ma ei sa aru miks töötajad ei tee järgmist omandavad minpalga eest knowhow->Kui õige hetk käes siis tõmmatkse jehhat ja hakatakse end ise müüma lõpptarbijale

Ok kõik meist pole müügimehed-ettevõtjad. Aga krt võtku siis need vennad kokku, palgaku manager, kes neile töid sebib.

PS Mul vanematel pandi palkmaja kokku. Küsiti 3400euri 3 päeva eest. 3meest. Küsisin plaju nkätte saate-öeldi et 30%.
            Et oli ka vaja teisi töid teha ütlesin, et teeme mustalt järgmine kord. Keelduti, sest ei taheta firmaga jamadesse sattuda.

St nüüd olen aru saanud, et osad mehed on loodud ettevõtjateks ja teised mitte...

Comment

• pastilaa
              kuum poiss
              • Apr 2009
              • 7518

Algselt postitas privador Vaata postitust
              PS Mul vanematel pandi palkmaja kokku. Küsiti 3400euri 3 päeva eest. 3meest. Küsisin plaju nkätte saate-öeldi et 30%.
              Isegi ulmeliselt palju siis saavad kätte. Et "koorijatest ülemustest" ka ühekülgne pilt ei tekiks, siis näppigem ikka palgakalkulaatorit. St kui töömees tahab saada näiteks €1000 palka kätte, on tööandja kulu maksudega €1710! Lisage siia veel kontorikulud, raamatupidamised, enda aeg, vastutus, närvid...

Comment

• privador
                Pokkerihai
                • Oct 2008
                • 3951

Isegi ulmeliselt palju siis saavad kätte. Et "koorijatest ülemustest" ka ühekülgne pilt ei tekiks, siis näppigem ikka palgakalkulaatorit. St kui töömees tahab saada näiteks €1000 palka kätte, on tööandja kulu maksudega €1710! Lisage siia veel kontorikulud, raamatupidamised, enda aeg, vastutus, närvid...
                see oli mustalt, muidu oleks firmale makstav summa suurem olnud

Comment

• phenomenon
                  Jube Noob
                  • Nov 2011
                  • 196

Algselt postitas tolmuahv Vaata postitust
                  Äkki ikka ei ole utoopia?

Töötan ametlikult kontoris. Teenin üle €2.5 tunnis. Ehitan praegu maja. Ehitusest ei tea midagi ise. On väga ilmne, et 95% ehitajaid ei tea ka, kuidas materjalist maja kokku saada ilma vahepeal pankrotti minemata.

Karbi tellisin ühest kohast, ülejäänud tööd ühekaupa mujalt. Keskmiselt maksan ühe objektil oleva võlli eest ca. €20 tunnis. Tema sellest üle 25% kätte ei saa ilmselt. Aga suure osa saab kätte teda vahendav võll, kes on OÜ teinud ja mõistab kas näppudel, kalkulaatoril või excelis numbrid kokku ajada. Kui objektil mõnelt mördiööbikult olen küsinud, kas ta otse ei tahaks edasi teha 2-3x suurema palga eest, siis on kõik ära ütelnud. Kas liiga "riskantne", "liiga palju tööd ja ei jõua" vms. Mitte ühegi reaalselt tööd tegeva mehega pole niiviisi kokkuleppele saanud.

Ehk: On olemas nõudlus, on olemas töö pakkuja, aga kokkuleppele nad ei saa. Minu hinnangul peamiselt seetõttu, et töövõtja ei suuda üle ühe päeva ette mõelda ja ei taha mitte mingisugust vastutust võtta oma tegevuse eest. Lisaks pole ta opportunist, nagu tema otsene ülemus (kes ka vastutust tegelikult ei võta, tööd ka ei tee, aga teenib 10x rohkem kui ehitaja ise). Selle nimi on kapitalism ja sinna pole midagi parata.

Kas sellel mördiööbikul on olemas vajalikud tööriistad , auto materjali veoks jne? Kui kogu teenistus kulub elamise peale , siis on neid asju ka raske soetada. Põhjast üles tõusta polegi nii kerge tegelikult .

Comment

• privador
                    Pokkerihai
                    • Oct 2008
                    • 3951

Kas sellel mördiööbikul on olemas vajalikud tööriistad , auto materjali veoks jne? Kui kogu teenistus kulub elamise peale , siis on neid asju ka raske soetada. Põhjast üles tõusta polegi nii kerge tegelikult .

Kiire vastus sellele postitusele Vasta Vasta tsitaadiga Vasta tsitaadiga Multi-Tsiteeri Seda Sõnumit Blog this Post
                    Täitsa nõus. Kõik raha läheb elamisele või siis vähemalt hoolitsetakse selle eest, et kuu lõpus oleks rahakotis tühjus. Et "august" välja rabeleda ei taheta , suudeta

Kui oeod veel üksi siis veel, aga kui sul on lapsed, tänitav naine, kes tahaks vahest poodi, juuksurisse vms minna
                    Siis oledki nn töölisklassi lõksus

Comment

• Potsataja
                      õilishing
                      • Oct 2008
                      • 5270

Algselt postitas pastilaa Vaata postitust
                      Pastilaal on ettevõtja soont, minu arust on need muud kulud summas 1690€ ulmeliselt suured aga tema arust saavad hoopis töötajad ulmeliselt palju kätte.

Comment

• pastilaa
                        kuum poiss
                        • Apr 2009
                        • 7518

Algselt postitas Potsataja Vaata postitust
                        Pastilaal on ettevõtja soont, minu arust on need muud kulud summas 1690€ ulmeliselt suured aga tema arust saavad hoopis töötajad ulmeliselt palju kätte.
                        Ma olen nii enda ülemus kui neeger, seega tunnen kui valus on mõlemal poolel...

Comment

• alaska
                          forever
                          • Oct 2008
                          • 6599

Tarmonaator võttis hästi kokku selle teema. Ma ei oleks nii karm ja asendaks laiskuse oskamatusega. Põhimõtteliselt on iga asja saavutamiseks kindel valem, mida järgides tuleb tulemus peaaegu alati. Tolmuahv tahab maja, paneb kokku ehitajad ja raha ja oma aja ja teadmised ja maja saab valmis. Ehitaja tahab raha, läbib teatud etapid ja teenibki 15€ tunnis. Jätab mõned etapid vahele, teenib 2,5€. Kahjuks ei õpetata eestis kõiki neid etappe, ei koolis ega vanemate poolt. On muidugi olemas teatud kindlad rajad, mida järgides oled tööga ja rahaga kindlustatud ilma igasugust ettevõtlikust omamata, aga meestel on raske seda teed mööda käia. Sellepärast on ka tunduvalt rohkem naissoost ülikoolilõpetajaid.
                          Võtame kasvõi pokkeri. Lihtne valem on kõigile teada: teooria-bankroll management-volume-ATM-Titties. Easy game. Miks ei saa siis enamus edukateks kasvõi siitsamast foorumis? Istuvad aastaid oma madalas limiidis, postitavad neidsamu standard olukordi ilma ühegi noteta peale stattide? Ma isegi vaatan oma HEMi, 31$ tunnis, wow, printingzzz, oops, 65h total. 150bi limiidi jaoks. Liiguks üles, paneks volumet, aga ei saa, kuna on vaja teha seda ja seda ja seda ja viimane kord oli downswing üles liikudes ja halahalahala. Inimlik? Kindlasti. Samalajal kui ranka teeb 100 mängu päevas, estpatrick kaob oma tuppa ja grindib 10 h järjest, andul ja kardplayeril on volume propbetid ja hull arv mäng ja sick graafikud ja HCC käib tallinnas puhkamas ja teem paarkendtuhat kätt.
                          Samaoodi see ehitaja, kes tahab talvel "kusagil soojas olla". See on eluaegne microgrinder. Mul tegid kunagi kõik betoonitööd ära brigaad, kes töötas põhikohaga betoonifirmas. Tulid õhtul peale tööd, mässasid mõned tunnid oma hästiselgeksõpitud tööd teha ja teenisid teise palga kõrvale. Need on midstakes regularid.
                          Aga milleni ma tahan jõuda on see, et tegelikult on olemas viis, kuidas need laisad ja looserid tööle panna. Või vähemalt suur osa neist. Tulebki kõik etapid neile ükshaaval selgeks õpetada. Mõni võtab naise ja saab lapse, peale seda hakkab iga päev õigeks ajaks tööle jõudma ja kainena. Mõni leiab põhikohaga töö, võtab laenu, ostab korteri ja hakkab korralikult tööle, et see korter käest ära ei läheks.

Comment

• Codecci
                            Luuramas Naisteturniire
                            • Nov 2008
                            • 7574

Algselt postitas Maxi Vaata postitust
                            Ma olen tükk aega mõelnud kas postitada siia või mitte. Tegemist nagu kaudselt majanduse topicuga aga samas ka mitte.
                            Olen elanud üpris huvitavat elu, hetkel olen ametlikult nn. hallis nimekirjas (nimetatakse ka A-nimekiri) kes ei maksa makse, ega taha riigilt töötukassa abiraha. Töötan mustalt ehituse peal, teenin 2,5€ tunnis ja minu töö vastab täielikult hinnakirjale, ehk teen nagu iga lahtise käega mees teeks, aga ei ole spetsialist. Tean miks soojustus käib välispoole seina ja tean kuidas sarikate kandevõimet arvestada. Aga ei ole ehitaja, majandusega seos selline, et need härrased kellega algselt ehitasin läksid ära skandinaaviasse, teenivad 9€ tunnis, edu neile. Hetkel olen praktiliselt üksi objektil, siseviimistlus käib. Tööd on, aga selle raha eest tegijaid ei ole. Kõik vähegi oskajad mehed lähevad välismaale normaalse palga peale ja jäävad sinna. Ise ei taha minna kuna elukaaslane on eestis ja vähegi kui võimalik tahaks eestis jätkata. Olen kunagi töötanud päris hea palga peal ja nimekas ettevõttes, keegi endistest töökaaslastest ei usuks mida ma praegu teen :).
                            Need CVkeskuse eneseabi asjade tegelikkuses ei aita kuna alati on mingi vend valmis poole väiksema palga eest töötama. Öeldakse, et inimesel peab olema nii poole aasta buffer raha alati olemas, et kui midagi juhtub, kahjuks on suur osa inimesi täna olnud kauem töötud kui pool aastat.
                            Uskuge mind kui ma ütlen, et mul on sügavalt pohhui kas kulla hind tõuseb või langeb. Mind kui majanduse mikrosõdurit see ei koti mitte vähimalgi määral.
                            Ja kes arvab et ma niisama vingun siin siis minge elage natuke, ma näen iga päev sellist kaadrit mida Teie ainult võsapetsis iga esmaspäeva õhtul telekast vaatate. Ma naeran iga päev selle teema peale kus siin härrased arutavad majandusküsimusi.
                            Tegelik majandusseis ka tööturg on selline, et kui need härrad kes ükspäev enam pokkeriga ei teeni peavad tööle minema siis on suht kusine seis, kuna Maxima ongi selline ainuke reaalne valik,
                            Eestis ei ole head palgad, nõus. Süsteem ei ole ka võib-olla aus lihttööliste suhtes. Aga kuidas sellest rääkimine sind aitab? Asjad on nii nagu nad on ja sa ei saa midagi selle muutmiseks teha.

Kui sa oleks nt ehitusel ülemus, sul on 5 head töötajad, saad töö tellijalt €5,000 kuus ja maksad igale mehele €500, kokku €2,500 kuus ja ise paned tasku €2,500 kuus ja nad ei nurise, kas sa otsustaksid neile heast tahtest rohkem palka maksta, sest see on "aus" ?

Comment

• Maxi
                              Pokkerihai
                              • Nov 2010
                              • 1849

Printsiip - Kui su töötajad on rahul siis on ka tootlus suurem ei paista eestis töötavat. Võimalik et eestlased ongi liiga "neegrid", et heaolu ühiskonnaks muutuda. Somaaliasse võib ka Euro viia, aga ega see midagi ei muuda :)

Comment

• Jäämees
                                Vana Tegija
                                • Jun 2011
                                • 1182

Ei tea kuidas sa 2.5 euri tunnis teenid mustalt ehituse peal.. Kindel, et töötad füüsilises maailmas mitte kuu peal?

Eesti palgad.. Põhimõtteliselt on see ikkagi ahnuse teema olenevalt sektorist ja firma suurusest. Moraali ja juttu saaks rääkida pikkalt, aga fakt on see, et palgad saavad REAALSELT tõusta ainult, siis kui töö väärtus tõuseb kiiremini kui sellega seonduvad kulud.

Eriti ei tea ega kujuta ette kuidas see Eestis toimuma saab nii, et see enamus tööjõudu mõjutab...

Comment

Working...