majanduse offtopic

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • ranka
    Miljon Põhjust Kodus Olla
    • Sep 2008
    • 36444

Re: majanduse offtopic

Algselt postitas qbj0hn Vaata postitust
    Ma saan aru jah sellest, ma mõtlesin lihtsalt seda, et sa ei oleks siukest lauset elusees öelnud kui sa praegu ka seal tehases veel grindiks.
    Ma ei grindiks seal :)

Kuna Pärnus on tööga (paremate karjäärivõimalustega) alati olnud probleemid siis läksingi tehasesse. Sinna minnes ma teadsin koheselt, et ma kaua ma siin ei ole, sama mõte oli sugulasel, kes töötas samas kohas ning hoidsime silmad lahti. Õnneks tuli mulle pokker ja sellega asi lõppes.

Comment

• Codecci
      Luuramas Naisteturniire
      • Nov 2008
      • 7574

Tallinnas tegelt sitaks kallim elada ka kui nt Järvamaal. Ma eriti pidudel ei käi, keskmiselt vb 2-3x kuus ja väljas söömas käies on ka kõige kallim koht Mack BBQ laadne (mitte just odav, aga ka mitte high-end) ja kui arvestada ka tehnika, riiete jms ostud juurde siis kuus alla €3K ei tule pea kunagi. Täiesti ajuvaba summa tundub kui kroonidesse ümber lüüa ja Järvamaal ma ei suudaks parima tahtmise juures ka niipalju kulutada - kui juuakse siis juuakse väljas oma jooki, poes ei ole peeneid lõhesid jms, üür on odav, väljas söömas käies kõige fancymas kohas praad vb €10 maksimum, ei ole suuri kaubanduskeskusi kus kogemata tehnikapoodi põigates tuleb tahtmine mõni vidin osta, pole taksosid jne.

Comment

• privador
        Pokkerihai
        • Oct 2008
        • 3951

ma ka ei saa aru, miks see pokker siia toodi. Jah 5 aastat tagasi oli tõesti nii, et iga loll võis pokkeris ulmesummasi teha sealjuures gamblides ja praalides laia lehte mängides
        Nüüd on pokker nagu iga teine ala -parimad ainult löövad läbi
        Lohhgamblerid jäävadki virelema
        See on iga alaga nii. Ma olen 100% kindel, et kui oled pro ehitaja ja suudad ennast müüa, siis teenid vähemalt 3keur neto kuus
        Kui oled mistahes elualal lohh siis jäädki teiste sabas lonkima.

Olen ka ise vahest tuttavate eluolu jälginud. Võetakse väikelaene, liisinguid elatakse üpris laialt-elatakse palgast pangapäevani ja virisetakse, et palga kõrvalt polegi midag võimalik teha. Mingit puhvrit ei eksisteeri. Kui tuleb erakorraline kulu(hambad katki vms) siis ollakse mudas ja minnakse sõpradelt laenama

Comment

• Loksutaja
          Õpihimuline Mängur
          • Jun 2010
          • 448

Lugesin vaid Maxi esimest posti hetkel ja mõtlen, et no MIDA KURADIT? Mul sõpradel siis vist töökohaga ulmeliselt vedanud?! 3 sõpra töötavad laos, saavad 1000 euri kätte. Üks on seal samas firmast leti taga ja saab 1400 euri kätte...

Enda tunnipalk on mul 6€ ja seda õppimise kõrvalt.
          Last edited by Loksutaja; 29.11.11, 19:42.

Comment

• Potsataja
            õilishing
            • Oct 2008
            • 5270

Algselt postitas ranka Vaata postitust
            Ma ei grindiks seal :)

Kuna Pärnus on tööga (paremate karjäärivõimalustega) alati olnud probleemid siis läksingi tehasesse. Sinna minnes ma teadsin koheselt, et ma kaua ma siin ei ole, sama mõte oli sugulasel, kes töötas samas kohas ning hoidsime silmad lahti. Õnneks tuli mulle pokker ja sellega asi lõppes.
            Mis plaanid sul enne pokkeriproks saamist tulevikuga olid ja mis sellest sugulasest sai ?

Comment

• Potsataja
              õilishing
              • Oct 2008
              • 5270

Algselt postitas Loksutaja Vaata postitust
              Lugesin vaid Maxi esimest posti hetkel ja mõtlen, et no MIDA KURADIT? Mul sõpradel siis vist töökohaga ulmeliselt vedanud?! 3 sõpra töötavad laos, saavad 1000 euri kätte. Üks on seal samas firmast leti taga ja saab 1400 euri kätte...

Enda tunnipalk on mul 6€ (ametlikult).
              Siin on kohane Codecci postitus:

Algselt postitas Codecci Vaata postitust
              Kui sa oleks nt ehitusel ülemus, sul on 5 head töötajad, saad töö tellijalt €5,000 kuus ja maksad igale mehele €500, kokku €2,500 kuus ja ise paned tasku €2,500 kuus ja nad ei nurise, kas sa otsustaksid neile heast tahtest rohkem palka maksta, sest see on "aus" ?
              Maxi tõi enne välja tabeli , kust on näha, et veonduse ja laonduse keskmine tunnipalk on 4,57€ bruto ja ega otseselt laos töötavad isikud saa niigi palju. Lihtsalt mõni tööandja on siis ausam või hoopis lollim,kui teised. Sellistes kohtades ei teki muidugi ka kaadri voolavuse või vajadusel tööjõu leidmisega mingeid probleeme.
              Last edited by Potsataja; 29.11.11, 19:55.

Comment

• Oliverk
                Moderaator
                • Nov 2008
                • 3016

Peab ikka kuradi hea ladu olema kus niipalju palka saab. Pakun vana hea sõbrale kõvatamine aka. jaga kahega ja sellest neto.

Comment

• rainer
                  Õpihimuline Mängur
                  • Oct 2008
                  • 383

olen ka töötanud laos... ja no tõesti 1000 EURi tundub ulmelisena... vb buumiajal kuskil saadi selle töö eest nii palju.
                  Hetkel pigem max 700-800 bruto

Comment

• Loksutaja
                    Õpihimuline Mängur
                    • Jun 2010
                    • 448

Kui nüüd mõelda siis tundub tõesti "unistuste" ladu :). 4 aastat tagasi kui sõber sinna tööle läks siis küsis ta katseajal 7,5k krooni kätte ja hiljem 10k, sai ka. 6 kuud hiljem küsiti, et ega tal sama tublit ja töökat sõpra pole kes meile tööle tahaks tulla? Talle maksti 5k eeku preemiat selle eest, et kutsus sõbra tööle. See sõber siis küsis kohe 10k kätte ja hiljem 12k ja sai ka. Firma suvepäevadel võitsid kossus läti kolleege ja said 5k preemiat selle eest. Telefoniarved maksab firma.

Kõik jutt on 100% õige.

Comment

• Loksutaja
                      Õpihimuline Mängur
                      • Jun 2010
                      • 448

Aaa, vahepeal oli masu, esimene sõber koondati. Sai 70k koondamisrahasid + töötukassalt alguses 8k krooni kuus ja hiljem natukene vähem. Aasta pärast võeti tööle tagasi.

Comment

• Vandalar
                        Pokkerihai
                        • Oct 2008
                        • 3577

Vahepeal tegin Iirimaal ühes farmis tööd kuskil €405 sain nädalas kui ületunde polnud. Enne seda tahtsin ma pokkeri sinna jätta ja Eestis tööle hakata. Läksin Tööhõiveametisse ja registreerisin tööotsijaks, kui küsiti palju palka tahaks, siis pakkusin tagasihoidliku 10-12K eek, mille peale tehti suured silmad ja üteldi, et ilma kogemuseta paneme sooviks esialgu mingi 5K, et rohkem saada pole eriti reaalnegi. Jutt mingist skillist ajab kopsu üle maksa juba.
                        Suht offtopic muidugi juba...

Comment

• Priidix
                          240h kuus mängib, ülejäänud aja otsib .gife
                          • Jun 2009
                          • 2839

Algselt postitas rainer Vaata postitust
                          olen ka töötanud laos... ja no tõesti 1000 EURi tundub ulmelisena... vb buumiajal kuskil saadi selle töö eest nii palju.
                          Hetkel pigem max 700-800 bruto
                          Enda palk oli samamoodi 700-800€, olenevalt töötundidest. Peab ikka hea ladu olema, kus nii head palka makstakse (1000€).

Comment

• Potsataja
                            õilishing
                            • Oct 2008
                            • 5270

Muidugi on selliseid erilisi ladusid, Enda laotöö aegadele tagasi mõeldes sain 97-98 160-180 päev kätte. 98 lõpus liikusin Tallinna ja siis jäi karp lahti, kui 3200-maksud pakuti. Pere pärast oli aga vaja kanda kinnitada ja nii ma siis võtsin töökoha vastu. Keskmine palk oli siis 4125 krooni. Vist juba vana aasta lõpus läksin komplekteerimise peale üle ja kahekordset keskmist teenida polnud siis just väga raske teenida, kuigi kerge ka mitte. 99 kevadel enam-vähem erialasele tööle üle minnes teenisin imo isegi vähem, kuid auto ja telefon kompenseerisid selle vahe kuhjaga.

Loksutaja ega selles laos kivivillaga tegelda ? Tuleb kuidagi tuttav ette see teema.

Comment

• Loksutaja
                              Õpihimuline Mängur
                              • Jun 2010
                              • 448

Algselt postitas Potsataja Vaata postitust
                              Loksutaja ega selles laos kivivillaga tegelda ? Tuleb kuidagi tuttav ette see teema.
                              Mkm, seal on kruvid ja mutrid teemas.

Aga ma ei vaidle vastu, et neil on seal tõesti väga head tingimused. Laos on neil 8 inimest, kõigil on nö oma töönurk (laud,tool,arvuti).

Töömaht kasvab neil igapäevaga... 3 kuu jooksul on 3 inimest juurde võetud,. Mainin siis juba niisama ka selle ära, et nö kõige töökam müügimees saab neil 5k~ euri kuus aga noh tal pmst oma elu polegi. (i know i know väga ulme jutt ja üldse juba imelik hakkab siin seda kirjutades nagu ise töötaks seal vms.)

Aga ega elu ongi ebaõiglane.
                              Last edited by Loksutaja; 29.11.11, 20:55.

Comment

• vennike
                                Pokkerihai
                                • Mar 2009
                                • 1958

mina annaks kõigile Eestile truuks jäänud alla 35-aastastele liht- ja oskustöölistele mingisuguse auraha. iga kord kui pitsi tõstan siis mõtlen neile kõigile, üks silm naerab, teine nutab.

Comment

Working...