UUS HASARTMÄNGUSEADUS
Collapse
X
-
-
Re: UUS HASARTMÄNGUSEADUS
Arvamus hasartmängumaksu seaduse muutmise seaduse eelnõu (859 SE) kohta
Rahandusministeerium ei toeta hasartmängumaksu seaduse (HMMSi) muutmise seaduse eelnõud 859 SE esitatud kujul.
Eelnõuga soovitakse muuta kaughasartmängu maksuobjekti ja maksumäära nii, et maksukoormus selle mänguliigi korral väga oluliselt kasvab.
Kaughasartmängule kui eraldi hasartmängu liigile sätestati seaduslik alus uue hasartmänguseadusega, mis selles osas jõustus alles 2010 aasta algusest. HMMS (RT I 2009, 24, 146) kohaselt on selle mänguliigi maksuobjektiks „panused, millest on maha lahutatud võidud” ning maksumääraks 5%. Kuna kaughasartmängud on olnud reguleeritud vähem kui aasta, siis on tegemist alles kujunemisjärgus oleva valdkonnaga, seda nii turu arengu kui regulatsiooni rakendamise (järelevalve) aspektist. Sobiva ja proportsionaalse maksukoormuse hindamiseks tuleb koguda hasartmängu sektori kohta rohkem andmeid pikema aja jooksul ning põhjalikumalt analüüsida kaughasartmängu maksulaekumisi just mänguliigiti.
Käesoleva aasta üheksa kuuga laekus riigieelarvesse kaughasartmängust 1,34 mln krooni. Maksustades eelnõu kohaselt panuseid 20%lise määraga, oleks prognoositav maksulaekumine eeldusel, et maksutõus panuste mahule mõju ei avalda, väidetavalt 560 mln krooni. Seega tõuseks äsja turule sisenenud ettevõtete maksukoormus üle 400 korra. 2010. aastal on neljale ettevõttele väljastatud korraldusluba ning kaks on veel menetlemisel. Maksustamise põhimõtete niivõrd radikaalne muutmine võib oluliselt mõjutada turu toimimist ja selle struktuuri ega ole kooskõlas maksupoliitika stabiilsuse põhimõttega. Tõenäoliselt loobutakse selliste muudatuste korral kaughasartmängu pakkumisest üldse või suureneb oluliselt ebaseaduslik kaughasartmängu korraldamine, mille efektiivse järelevalve võimalused on piiratud.
Seaduse eelnõu menetlemisel ei ole järgitud kaasamise head tava, plaanitavatest muudatustest ei ole teavitatud hasartmängukorraldajaid. Nende arvamus ei ole teada.
Eelnõu kohaselt jõustub seadus 1. jaanuaril 2011. a. Leiame, et vähem kui kuuajane tähtaeg seaduse jõustumiseni ei ole piisav seaduse mõjude hindamiseks, kõikide asjaosalistega arutamiseks ja töökorralduses muudatuste tegemiseks. Võttes arvesse muudatusettepanekute sisu ja seaduse eelnõu menetluse hetkeseisu, võiks seaduse muudatuste jõustumise tähtpäevaks olla 1.01.2012. a.
Kokkuvõtteks leiame, et kaughasartmängu maksustamise tingimuste muutmist on võimalik kaaluda üksnes pärast põhjalikku mõjude analüüsi arvestades Eesti ja teiste riikide kogemust ning alles kujunevat praktikat selle hasartmänguliigi reguleerimisel.
Lugupidamisega
(allkirjastatud digitaalselt)
Jürgen Ligi
Minister
Comment
-
a see on ju arvamus...
vastu võtmine?
ja mis firma see neljas on , ja kes need teised 2 on
... ja üleüldse, kõigepealt maksustame, ja siis tõstame rämedalt makse? oinad?
ja kus see eelnõu originaalkuju on?
edit: leidsin
edit2: arvata oli, et jälle rohelised
§ 1. Hasartmängumaksu seaduses (RT I 2009, 24, 146) tehakse järgmised muudatused:
1) paragrahvi 1 lõike 1 punktist 5 jäetakse välja tekstiosa “, millest on maha arvatud võidud”;
2) paragrahvi 6 lõikes 7 asendatakse tekstiosa “5 protsenti” tekstiosaga “20 protsenti”.
§ 2. Seaduse jõustumine
Käesolev seadus jõustub 2011. aastal 1. jaanuaril.
edit3: seletuskiri sisseandjalt on täis tohutut optimismi, ja pisut absurdsustLast edited by Rahapada; 02.12.10, 19:24.
Comment
-
pafAlgselt postitas Kosmonaut Vaata postitustMul tekkis kohe küsimus, et mis need neli loaga ettevõtet on (trio, stars, oo ja ... ?) ning kellel loa taotlemine käigus ?
Comment
-
Ma ei tea, mida sa silmas pead aga olen kuulnud "pokkerimootirsisetelt" allikatelt kuulujutte, et USA turg on taas avanemas. Oleks ka tegelt aeg, sest see korrastaks ära konkurentsi.Algselt postitas ok2aa Vaata postitustkas keegi on jälginud ka usas toimuvat? 2+2's on sitaks pikad threadid, ei jõua kõike läbi lugeda. keegi kokkuvõttet viitsib teha?
Comment
-
See oleks tegelt vägagi tore. PTR'i sugused saidid muutuvad vähem mõttekamaks, vähemalt mingiks ajaks. Teiseks FTP ja Starsi sugused suurülburid, kes lasknud ameerika turul liugu peavad nüüd tunduvalt rohkem vaeva nägema, et konkureerida Euro turul väljakujunenud 50-60% rakebackiga.Algselt postitas nomerlot Vaata postitustsee oleks väga tore muidugi, sest PTR-i järgi on USA rahaliselt kõige suurem doonor :)
Tõenäoliselt Starsi ja FTP mängijate arv alguses kahaneb hüppeliselt. Dongid jooksevad mujale, grinderid jooksevad hulluses mujale. Stars võib taastuda aga FTP-s küll eriti valuet ei näeks kui suvalises võrgus saad 50% RB-d + laudade/trafficu arv on mängitavuse piires.
Comment
-
Algselt postitas ranka Vaata postitustMa ei tea, mida sa silmas pead aga olen kuulnud "pokkerimootirsisetelt" allikatelt kuulujutte, et USA turg on taas avanemas. Oleks ka tegelt aeg, sest see korrastaks ära konkurentsi.
vice versa paistab olevat - 2+2 SS regid räägivad igatahes Kanadasse kolimisest
Comment
-
ma olen aru saanud, et enne avanemist on 15 kuu pikkune periood, kus stars ja tilt peavad usa mängijad välja viskama. peale seda avanevad need saidid ainult usa turule. niimoodi olen ma lugenud, aga pikki threade ei jõua läbi kammida ning pole oma väidetes üldse kindle.Algselt postitas ranka Vaata postitustMa ei tea, mida sa silmas pead aga olen kuulnud "pokkerimootirsisetelt" allikatelt kuulujutte, et USA turg on taas avanemas. Oleks ka tegelt aeg, sest see korrastaks ära konkurentsi.
idee pokkeriprod artikli jaoks: lase kirjutada kokkuvõtte koos linkidega, kus saab asja pikemalt lugeda. veelparem idee mõnele mikrogirnderile - tehke selline artikkel valmis ja müüge rankale/pokkerkoolile/jne maha.
Comment
-
Hehe. Vot see võib küll nii olla, sest kuulsin selliseid jutte ainult, et US turg ehk avaneb. Ei viitsinud süveneda, et kellele ja kus täpsemalt.Algselt postitas pastilaa Vaata postitustvice versa paistab olevat - 2+2 SS regid räägivad igatahes Kanadasse kolimisest
Proovin täna end toimuvaga kurssi viia ja kirjutan tolle artikli ära.Algselt postitas ok2aa Vaata postitustma olen aru saanud, et enne avanemist on 15 kuu pikkune periood, kus stars ja tilt peavad usa mängijad välja viskama. peale seda avanevad need saidid ainult usa turule. niimoodi olen ma lugenud, aga pikki threade ei jõua läbi kammida ning pole oma väidetes üldse kindle.
idee pokkeriprod artikli jaoks: lase kirjutada kokkuvõtte koos linkidega, kus saab asja pikemalt lugeda. veelparem idee mõnele mikrogirnderile - tehke selline artikkel valmis ja müüge rankale/pokkerkoolile/jne maha.
Comment
-
Mis siin ikka kirjutad, nii palju võiks ju lugeda osata: http://forumserver.twoplustwo.com/sh...86&postcount=1
Mulle tundub natuke naljakas idee, sest sisuliselt tähendab see 1,5 aastat USAle bänni, misjärel peaks lisanduma hakkama mängijad, kes ei saa sittagi aru, et mis see netipokker on. Ehk fishfestival Euroopale.
Comment
Comment