majanduse offtopic

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • tolmuahv
    Klubi Liige
    • Feb 2009
    • 2502

Re: majanduse offtopic

Väga ei ole. Ma arvan, et maksuhaldur ei sa eraisikule omal initsiatiivil eriti andeks anda seda viivist. See oleks potentsiaalselt korruptiivne. Aga sa võid paluda võimalikult pikka graafikut ja ütelda, et muidu valid pankroti. Seda peaks vast ikka saama. Aga ma pole ise kunagi nendel teemadel halduriga läbi rääkinud, just guessing.

Comment

• muruntau
      • Jan 2009
      • 4325

Lisaks Tolmuahvi jutule väikeste maakohtade subsideerimise kohta veel veidi. Karjaseidülli subsideerimine toimub märkamatult väga mitmel moel. Näiteks puusalt tulistades Tallinnas jõuab postiljon käia päevas läbi 2000 inimese kodud, hajaasustusega piirkonnas 200-500, kuigi palgad on neil tõenäoliselt samad ja postiteenuse kulu mõlemas piirkonnas sama. Eesti Energial küsibv küllaltki sarnast liinide hooldetasu nii Tallinna kortermaja elanikult kui ka paksus metsas eraldatud talu peremehelt, kuigi pole vist kahtlust, et viimase kulud EE'le on kordades suuremad. Riiklike ettevõtete kaudu maaelu toetamine (ametlikult öeldes mitte diskirimineerimine, lol). Pakuks, et ka näitena toodud teede lahtilükkamises tuleb linnainimene maainimesele appi. Linnas on inimese kohta teed tõenäoliselt kümnetes kordades vähem, kui maal. Kusjuures siinkohal tuleb veel arvesse võtta ka linnainimeste kõrgem produktiivsus - rohkem makstud makse, mille eest teede lahtilükkamist finantseeritakse. Objektiivseid arve arvesse võttes peaks linnas siis ümaralt 100x rohkem teid lahti lükatama lumest, kuigi reaalsuses on see number tõenäoliselt keskmiselt alla 5x suurem.

Comment

• Maxi
        Pokkerihai
        • Nov 2010
        • 1849

Teed tuleks isegi siis lahti lükata ju kui keegi seal konkreetselt ei ela, ainult et sel juhul ei olel vallal raha seda teha kuna otseselt maksutulu ei saada

Comment

• rahvavaenlane
          Klubi Liige
          • Dec 2009
          • 3040

Algselt postitas tolmuahv Vaata postitust
          Väga ei ole. Ma arvan, et maksuhaldur ei sa eraisikule omal initsiatiivil eriti andeks anda seda viivist. See oleks potentsiaalselt korruptiivne. Aga sa võid paluda võimalikult pikka graafikut ja ütelda, et muidu valid pankroti. Seda peaks vast ikka saama. Aga ma pole ise kunagi nendel teemadel halduriga läbi rääkinud, just guessing.
          lähen teen selle kohtumise ära. annan pärast siia ka teada kuidas läks. äkki annab viivist maha rääkida, aga nii palju kui kuulnud olen, siis lootusetu üritus.

Comment

• Maxi
            Pokkerihai
            • Nov 2010
            • 1849

Viivist sa ei räägi elusees maha, seda ei saagi vist teha. Nutuse näoga palu maksimum maksegraafik ja kui sul mingeid megasissetulekuid ei ole, mis otseselt võimaldaks sul selle jama kinni plekkida siis tehakse ka see graafik ära. Ainuke asi on see, et selle maksegraafikuga ei tohi sa maksmist perse lasta, kuna enne maksad sa by default ära viivised ja siis alles põhisumma. St. kui maksmine jäb poolikuks siis oled niikaua surnud hobust maksnud.

Comment

• rahvavaenlane
              Klubi Liige
              • Dec 2009
              • 3040

vähe nutune on see rida tõesti. mõtlesin, et algatuseks pakuks 250 euri kuus, suvel tõstaks või lajataks sinna ühe suurema summa korraga. aga mulle oleks tähtis see, et ma saaks rahulikult ettevõtlusega tegeleda. huvitav kuidas võimalik oleks? kas on võimalik, et nad hakkavad mul seda asja nussima?

Comment

• Potsataja
                õilishing
                • Oct 2008
                • 5270

Algselt postitas rahvavaenlane Vaata postitust
                ma olengi 2 aastat seda üsna tuimalt ignoreerinud ,kuna viivis enam juurde ei jookse (võlgnevuse põhiosalt ongi teist sama palju juures.) aga nüüd oleks mul vaja see asi kuidagi ära lahendada. samas 100% viivist ei tahaks maksta, see võtaks hapniku kinni. on mul seal üldse kauplemise ruumi? eraisiku pankrotti tahaks ka vältida.
                Kui nüüd viivis on kaks aastat paigal püsinud ja EMTA poolt pole mingit tegevust olnud, siis on see teoreetiliselt aegunud. Ma mingi aeg uurisin seda teemat ja imo oli 2 aastat see tähtaeg. Ise pead muidugi aktiivne olema ja õiged paragrahvid välja otsima jne.

E: Emal oli maamüügiga sarnane case, kuid selgus, et EMTA oli paar kuud enne seda tähtaega tähitud kirja saatnud, mida ta kätte ei saanud. Siis avaldati teade Riigi Teatajas ja mõne aja pärast oli asi kohtutäituri käes.
                Last edited by Potsataja; 28.02.13, 08:36.

Comment

• rahvavaenlane
                  Klubi Liige
                  • Dec 2009
                  • 3040

Algselt postitas Potsataja Vaata postitust
                  Kui nüüd viivis on kaks aastat paigal püsinud ja EMTA poolt pole mingit tegevust olnud, siis on see teoreetiliselt aegunud. Ma mingi aeg uurisin seda teemat ja imo oli 2 aastat see tähtaeg. Ise pead muidugi aktiivne olema ja õiged paragrahvid välja otsima jne.

on see nii? mul tegelikult üle 2 aasta. viimati lihtsalt tegelesin sellega 2 aastat tagasi. v isegi rohkem. krooni lõpus väheke uurisin seda. FIE-na mul see jama kaela tuli. äkki on tõesti alternatiive? keegi teab äkki lähemalt asja, ma ei lähe siis üldse täna torkimagi.

Comment

• Maxi
                    Pokkerihai
                    • Nov 2010
                    • 1849

Ma arvan et foorumist sa konkreetset vastust ei saa. Pead juristi poole pöörduma. Siin oleneb minu teada see, et kas asi on kohtutäituri käes või mitte. Tegemist peaks olema riigivõlaga, millel on teised sätted kui muudel nõuetel.

Comment

• Potsataja
                      õilishing
                      • Oct 2008
                      • 5270

Intressi määramise aegumist puudutava muudatuse kohaselt on alates 01. jaanuarist 2009. a intressi arvestamise aegumistähtaeg igal juhul 1 aasta, arvates maksusumma täieliku tasumise päevast või isikule alusetult tagastatud summa täieliku tasumise või tasaarvestamise päevast. Teiste sõnadega algab intressi arvestamise aegumine pärast maksukohustuse täitmise lõppemist ehk pärast seda, kui maksusumma on vabatahtliku või sundtäitmise tulemusena viimase sendini tasutud. Seega on riigil võimalus intressi arvestada aegumist kartmata ka nende nõuete puhul, kus määratud maksusumma laekumine venib erinevatest põhjustest tingituna lausa aastaid. Kui maksusumma saab lõpuks tasutud, on Maksu- ja Tolliametil aega terve aasta maksumaksjale intressinõude esitamiseks, millega nõutakse sisse vahepeal maksusummalt arvestatud intress.

Kiire guugeldamine andis sellise tulemuse.

Kevadine juhtum, kus inkassofirmad nõudsid tuhandeilt mobiiliklientidelt söakate ähvarduste abil teadlikult sisse alusetuid nõudeid, pani nördima. Kuid mida ütleksite siis, kui teaksite, et sama meetodit kasutab ka Eesti Vabariigi maksuamet?

Need natuke vanemad artikklid, seega seadused on osaliselt tõenäoliselt muutunud.

Comment

• tolmuahv
                        Klubi Liige
                        • Feb 2009
                        • 2502

Kui sul on maksuvõlg, siis see kohe päris kindlasti ei aegu paari aastaga. Intressinõude esitamise aegumise all on mõeldud seda, et kui sa oled pidevalt midagi valesti deklareerinud ja siis järsku ise selle avastad ja tagantjärgi ära maksad, siis peale seda on EMTA-l aega 12 kuud, et tagantjärgi makstud maksudelt veel viivis ka sisse nõuda.

Kõik muud aegumistähtajad on oluliselt pikemad. Mine ja räägi nendega läbi. Kui sa haldurile ütled, et saad iga kuu maksta €250 või siis üldse mitte, siis ma arvan, et ta võtab 250. Ära talle ühekordseid suuremaid makseid paku. Kui sul tekib võimalus, siis võid neid nagunii maksta graafikust eespool. Ja kuivõrd nimetatud summa on sul lõplik, siis ei anna see (peale enesedistsipliini) ka mingit võitu sulle, kui maksad vahepeal rohkem.

Ma soovitan 100% minna kohale. Ütelda, et leiaksid ametliku sissetuleku soovi korral. Sel juhul saaksid maksta €250 iga kuu ära ja tahad seda teha. Kui nad rohkem nõuavad, siis ei kannata sul majanduslikult tööle minna ja tulemuseks on see, et sa graafikut teha ei saa. Kui tal on vähegi mingeid seaduslikke volitusi see graafik teha, siis ta teeb. Kui ta ütleb sulle, et tema volitused lõpevad max x perioodiga, mis peab tähendama nt. €320 igakuist makset, siis ta ilmselt ka ei valeta. Sel juhul soovitan võtta mõtlemisaeg, tulla ilma graafikut sõlmimata ära. Uurida järgi, kas see on tõesti nende poolt maksimaalne võimalik vastutulek ja kui see nii ka on, siis teha lihtsalt otsus, kas see sulle sobib või mitte.

Comment

• privador
                          Pokkerihai
                          • Oct 2008
                          • 3951

vähe nutune on see rida tõesti. mõtlesin, et algatuseks pakuks 250 euri kuus, suvel tõstaks või lajataks sinna ühe suurema summa korraga. aga mulle oleks tähtis see, et ma saaks rahulikult ettevõtlusega tegeleda. huvitav kuidas võimalik oleks? kas on võimalik, et nad hakkavad mul seda asja nussima?
                          No ettevõtlust EW küll kedagi ei takista...
                          kle kui isegi krim korras karistatud ja ettevõtluskeeluga inimesed toimetavad edasi (Küll vaid "töötajana" ja vanaema, kes on vanadekodus istub juhatuses)
                          FIE on üldiselt kõige vaenulikum juriidiline keha ja täiesti pointless

Äkki proovida teha ikkagi võimalikult pikk maksegraafik(kasvõi 100 aastat). Kui nad jooksvaid intresse juurde ei keevita, siis inflatsioon närib niikuinii raha väärtust. Aga see eeldab seda, et sa maksad, sest muidu oled alguspunktis tagasi

Kui juba eraisiku pankroti peale mõtled, siis äkki oleks vaja ka smslaenu kontoritest täisfuuk ilmselt teha...ja minna musta elu peale

Comment

• estdonk
                            Õpihimuline Mängur
                            • Sep 2011
                            • 450

Maksuvõlg on siis sinul kui eraisikul? Millest see tekkinud on?
                            mis suurusjärgus summaga on tegu? Kas helistatakse ja nõutakse pidevalt?

Eraisiku pankroti jätaksin viimaseks lahenduseks. Kui see võlgnevus on tõesti 5 kohaline EURides võib sellele mõelda. Samas maksad pankrotihalduri töötasu ka kinni, varadele tehakse 1:0 ja 5 aasta jooksul kõigest üle miinimumi pead loobuma. Samuti kohaldatakse ärikeeld.
                            Last edited by estdonk; 28.02.13, 10:29.

Comment

• alaska
                              forever
                              • Oct 2008
                              • 6599

Millised need linnas viljeletavad töökohad siis nii hullusti lisandväärtust loovad? Pangandussektor? Reklaamindus? Ajakirjandus? Meelelahutus? See, et mingi pintsaklipslane hommikust õhtuni kusagil kuubikus ekraani vahib, et tähenda veel, et ta hullult väärtust looks. Suured linnad saavad eksisteerida ainult sellel põhjusel, et leiti naftat, mille abil saab maalt toidu ja riide ja ehitusmaterjali odavamalt kätte. Selle arvelt mängivad kõik inimesed nii maalt kui linnast rahvusvahelist tarbimismängu. Kui 1 traktor teeb ära 500 inimese töö, siis need inimesed peaksid igasuguse loogika järgi oma eelneva elustandardi suutma säilitada ilma tööd tegemata. Aga kuna ühiskond arvab, et nad peavad siiski ülejäänud elu selle traktoriga raha pärast konkureerima, siis jah, maal seda teha ei saa, tuleks linna tulla, ja leida endale tõeline töö. Näiteks pokkerimängija.

Comment

• peete82
                                Vana Tegija
                                • Jan 2010
                                • 1310

Algselt postitas tolmuahv Vaata postitust
                                Teine võimalus asja vaadata on riigieelarve tulude pool. Riigieelarve on vanas rahas üle 100 miljardi krooni. Laias laastus teeb see 90,0000 krooni inimese kohta iga kuu. Kuivõrd tööl käivaid inimesi on Eestis veidi üle 600,000, siis neilt oodatakse maksutulu aastas keskmiselt ca. 200,000 krooni. See on küll veidi lihtsustatud lähenemine, sest tegelikult korjab riik osade toetuste pealt ka maksudena suure osa tagasi (pensionär maksab ka käibemaksu), samas näiteks riigiametnikud maksavad makse, aga tegelikult süsteemi mingit raha juurde ei too - seda toob vaid erasektor.

Mõelge nüüd veelkord: 200,000 EEKi aastas iga tööl käiva inimese kohta! Kui paljud teist võivad ütelda, et nad selle ausalt ära maksavad ja seega vähemalt "keskmise kodaniku" panuse välja annavad?
                                see mõttekäik ei ole eriti pädev. Võta riigieelarve struktuur ette ja vaata, millest selle tulud koosnevad.
                                Tulud ei koosne ainult palgatöötajate makstavatest maksudest.
                                Kas tahad öelda, et kõik isikud, kes maksavad aastas alla 200000 eek makse, ei panusta piisavalt ja on mingis mõttes ülalpeetavad?

Comment

Working...