majanduse offtopic

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Maxi
    Pokkerihai
    • Nov 2010
    • 1849

Re: majanduse offtopic

Projektitoetuste saamiseks on reeglina vaja omakapitali

Comment

• Maheaatom
      Grinder
      • Oct 2008
      • 958

Algselt postitas Codecci Vaata postitust
      Härrad, kes te arvate, et ettevõtjad panevad kõik enda tasku ja palka ei maksa sittagi - miks te ise ettevõtjateks ei hakka?
      On paratamatus, et 90% inimestest ei saa kunagi tõelisi ettevõtjaid ("ettevõtjate" all ei pea ma silmas passiivseid investoreid ega karjeriste, kes sageli mõne ettevõtte juhatuses või nõukogus figureerivad). Mina julgen väita, et see eeldab lausa teatud "geeni" olemasolu ega ole seotud ainult isikuomaduste (n. energilisus) ega isegi mitte haridusega. On 6-klassiga suurfirmade omanikke ja majandusdoktoreid, kes ei suudaks isegi burksiputkat püsti panna nii, et see ka kasumit hakkaks tootma. Enamik inimesi on aga loodud palgatöötajateks ning nende rahulolematuse põhjused võivad olla vägagi erinevaid ning kaugeltki mitte alusetud.

Aga ma lausa vihkan mõne poliitiku või ametniku kutseid kõiki ettevõtjateks hakkama ning programme, mis jagavad selleks pahatihti valimatult toetusi. See on sama teema, mis reisisaatjate värbamine tööhõive suurendamise eesmärgil - pahatihti (mõistagi mitte alati) toodetakse kunstlikult elujõuetut rämpsettevõtlust või "projektikirjutajatest skeemitajaid". Töötukassa kohta olen btw. kuulnud, et vähemalt viimasel aastal nad enam igasugust p...ka kindlasti läbi ei lase.

Seepärast müts maha nende väheste ees, kellel on tõesti häid ideid ning tahtmis/oskusi neid ellu viia.

Comment

• leits
        Hundinui
        • Apr 2009
        • 9562

Kas metsa/põllumaa on väiksema riskiga kui kullad/aktsiad etc? Samas puidu hind kõigub ka suht üles alla (samamoodi vili etc), et kindlat pole siin midagi maailmas .. `?

Comment

• Godspeed_EJ
          Klubi Liige
          • Nov 2009
          • 3049

Algselt postitas Maheaatom Vaata postitust
          Aga ma lausa vihkan mõne poliitiku või ametniku kutseid kõiki ettevõtjateks hakkama ning programme, mis jagavad selleks pahatihti valimatult toetusi. See on sama teema, mis reisisaatjate värbamine tööhõive suurendamise eesmärgil - pahatihti (mõistagi mitte alati) toodetakse kunstlikult elujõuetut rämpsettevõtlust või "projektikirjutajatest skeemitajaid". Töötukassa kohta olen btw. kuulnud, et vähemalt viimasel aastal nad enam igasugust p...ka kindlasti läbi ei lase.

Seepärast müts maha nende väheste ees, kellel on tõesti häid ideid ning tahtmis/oskusi neid ellu viia.
          Ma olen sinuga nõus, et toetusi jagatakse liiga palju ja valimatult. Samas loll on see, kes jätab tasuta raha vedelema ja ei kasuta juhust.
          Mis töötukassat puudutab, siis igast p....a kindlasti läbi ei lasta, aga arvestades reaalset ajakulu ja sellest tulenevat kompensatiooni, siis tasub toetust küsida.

Comment

• peete82
            Vana Tegija
            • Jan 2010
            • 1310

Algselt postitas tolmuahv Vaata postitust
            Piinlikuks kisub natuke vaielda inimesega, kes teemas väga kodus ei ole.
            3. Absoluutne rekord tehti Q2 2011, selleks oli €857.
            2008 II kvartalis 850 EUR, aga point ei olnud tegelikult üldse selles mõnes euris, mis sõltub, kustpoolt vaadata.
            Mõttetu vaidlus, mida ma ei tahtnud üldse keskmise palga numbrile ajada. Mingit sisulist vastust sinult tulnud ei ole. Halvustavaks muutusid sina esimesena.

Comment

• tolmuahv
              Klubi Liige
              • Feb 2009
              • 2502

Algselt postitas leits Vaata postitust
              Kas metsa/põllumaa on väiksema riskiga kui kullad/aktsiad etc? Samas puidu hind kõigub ka suht üles alla (samamoodi vili etc), et kindlat pole siin midagi maailmas .. `?
              Riskid on lihtsalt erinevad. Kui sa ostsid 2007. aastal maad/metsa ja tahtsid seda 2009. aastal tingimata müüa, siis oleksid võinud hävida 30-90%. Ebalikviidsel varal pole raskel ajal mitte mingisugust "surmkindlat" turuhinda. Kui loogilistel ostjatel on igat kopikat vaja, et hinge sees hoida ja pank laenu ei anna, siis nad ei taha su metsa/põldu ja kogu lugu. Metsaga on veel pisut lihtsam, sest sektoris on tegelasi, kes on Skandidega seotud ja likviidsed. Aga 50% laksu võid rahulikult sisse võtta ikkagi. Ebasoodsa koha peal asuv alla 100ha põllumaa ei pruugi müüa ka 50 EUR/ha kui kõigil perse majas on.

Hea näide ebalikviidsete varade väärtusest masuajal on see Sedini vineeritehas. Väidetavalt pandi sinna 70-100m EURi, et püsti ajada. Pankrotivarana ei tahtnud seda praktiliselt mitte keegi 2 aastat hiljem. Tean, et väga napilt oleks 1m EURi eest tehinguks läinud. Lõpuks vist pank võttis pankrotivara 2-3m EURi eest ise üle. Hinnanguline seadmepargi vanarauahind on samaväärne. Sinna oli vaja veits kapitali panna, et tööle saada ja kapitali polnud lihtsalt. Ja sektor oli keeruline, kel pappi oli, see ei tundnud äri ja ei tahtnud riskida. Täna asi töötab ja on kindlasti ostjale ülihea investeering olnud.

Comment

• tolmuahv
                Klubi Liige
                • Feb 2009
                • 2502

Algselt postitas peete82 Vaata postitust
                2008 II kvartalis 850 EUR, aga point ei olnud tegelikult üldse selles mõnes euris, mis sõltub, kustpoolt vaadata.
                Mõttetu vaidlus, mida ma ei tahtnud üldse keskmise palga numbrile ajada. Mingit sisulist vastust sinult tulnud ei ole. Halvustavaks muutusid sina esimesena.
                Algselt postitas peete82 Vaata postitust
                Ei viitsi ise praegu otsida, aga sooviks tõestust väitele, et keskmine palk on praegu rekordtasemel.
                Mida sa selle peale ootad? Sõbralikku suhtumist? Tõsiselt võtmist? Sulle pandi isegi link, kus info oli olemas. Sa ei saanud selle info lugemise/tõlgendamisega hakkama ja hakkasid räuskama. Erinevalt sinust, ei ütelnud keegi sulle selle peale "shut the fuck up", vaid sulle selgitati asja veelkord.

Pole tänu väärt.

Comment

• peete82
                  Vana Tegija
                  • Jan 2010
                  • 1310

Algselt postitas tolmuahv Vaata postitust
                  Mida sa selle peale ootad? Sõbralikku suhtumist? Tõsiselt võtmist? Sulle pandi isegi link, kus info oli olemas. Sa ei saanud selle info lugemise/tõlgendamisega hakkama ja hakkasid räuskama. Erinevalt sinust, ei ütelnud keegi sulle selle peale "shut the fuck up", vaid sulle selgitati asja veelkord.

Pole tänu väärt.
                  Sorry, ma päriselt ei saa rahule jääda. Tõestasin ära, et keskmine palk HETKEL ei ole rekordtasemel, mis sõna-sõnalt võttes on jumalatõsi. Viimased kättesaadavad andmed on septembrist. Kui sisse tuua sesoonsuse aspekt, siis on sinul õigus. stfu tuli sinu tühjalt kohalt paika panemise peale.

Comment

• Rage
                    Klubi Liige
                    • Nov 2008
                    • 6853

tõenäoliselt küll level.. aga ikkagi..

Comment

• pastilaa
                      kuum poiss
                      • Apr 2009
                      • 7518

Algselt postitas Rage Vaata postitust
                      tõenäoliselt küll level.. aga ikkagi..
                      mulle tundus tõene olevat. hea elu.

Comment

• kuco
                        Pokkerihai
                        • Oct 2008
                        • 1910

Algselt postitas Rage Vaata postitust
                        tõenäoliselt küll level.. aga ikkagi..]
                        Meenub kuskilt pilt, kus tänaval olnud rahvast oli kõige rikkam kodutu oma paari taalaga. Ülejäänud inimesed ägad erinevate võlakoormate all...

Comment

• Pumper
                          Klubi Liige
                          • Mar 2009
                          • 2359

Üks spetsiifiline küsimus, ise ei suutnud seda kuskilt välja lugeda ja pole teemas niiväga sees ka olnud, äkki tolmuahv või keegi aitab välja.

Siirdehindadega seotud küsimus: kui Eestis asuv emafirma turustab oma kaupa Rootsis ja Soomes sealsete tütarettvõtete kaudu. Kumba oleks mõtekam kasutada kontrollitava isikuna (siirdehindade vastavuse määramiseks), kas ema või tütarettevõtet?
                          Ja väike põhjendus, miks just ema- või tütarettevõtet?

Mingi põhjenduse ma mõtlesin välja, aga kuna ma pole sellel alal pädev, siis otsingi abi.

Comment

• tolmuahv
                            Klubi Liige
                            • Feb 2009
                            • 2502

Algselt postitas Pumper Vaata postitust
                            Üks spetsiifiline küsimus, ise ei suutnud seda kuskilt välja lugeda ja pole teemas niiväga sees ka olnud, äkki tolmuahv või keegi aitab välja.

Siirdehindadega seotud küsimus: kui Eestis asuv emafirma turustab oma kaupa Rootsis ja Soomes sealsete tütarettvõtete kaudu. Kumba oleks mõtekam kasutada kontrollitava isikuna (siirdehindade vastavuse määramiseks), kas ema või tütarettevõtet?
                            Ja väike põhjendus, miks just ema- või tütarettevõtet?

Mingi põhjenduse ma mõtlesin välja, aga kuna ma pole sellel alal pädev, siis otsingi abi.
                            Tavapäraselt loetakse kontrollitavaks isikuks (tested party) seda tehingupoolt, mille ülesande ja äririskid on lihtsamad ehk kelle kasumlikkust on kergem hinnata. Näiteks, kui Eesti emaettevõtja on nn printsipaal ehk töötab välja toote, toodab selle, korraldab marketingi ja müügikonseptsioone ning hoiab ja arendab kaubamärki ning kohalikud tütarühingud on pelgalt müügiorganisatsioonid, siis tavaliselt loetakse kontrollitavaks isikuks müügiorganisatsioone (nt vaadatakse, millist kasumimarginaali teenivad teised sarnasel tegevusalal tegelevad sõltumatud importöörid/edasimüüjad ja nende kasumimarginaalist lähtudes määratakse emaettevõtjalt ostetava kauba ostuhind. Selle tulemusena jääb emaettevõtjasse (printsipaali) headel aegadel täiendav kasum (kompenseerimaks kaubamärgi arendustegevust, tootearendustegevust jms) ning halbadel aegadel võib emaettevõtja ka kahjumisse jääda. Maksustamise seisukohalt ei ole eriti oluline, mis ettevõtjale endale soodsam tundub, sest maksuhaldur lähtub eeltoodud faktidest. Seda eriti juhul, kui talle tundub, et ettevõtja on moonutanud olukorda, sest talle on see majanduslikult soodsam.

Comment

• hotcocacola
                              HTCCACLA
                              • Oct 2008
                              • 14473

Keegi võiks mulle kiirelt hoiustest rääkida.

Kas saan õigesti aru, kui panen nt 10 000€ tähtajalisse hoiusesse SEB panka:
                              Aeg: 1 kuu
                              Intressimäär: 1,00%

Siis 1 kuu pärast saan 10 000€-st 1%, ehk 100€ tagasi või mis?
                              Kas see laekub kohe kontole vms?

thanks

Comment

• raaids
                                Grinder
                                • Mar 2009
                                • 606

Intressimäär 1% on aasta kohta.

Comment

Working...