majanduse offtopic

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Potsataja
    õilishing
    • Oct 2008
    • 5270

Re: majanduse offtopic

Edelaraudtee omanik Marcel Vichmann rääkis Ärilehele, et Juhan Partsi majandusministeeriumi otsus lõpetada leping Edelaraudteega aasta võrra varem läheb maksumaksjale maksma ligi 5 miljonit euro.

Kui 5 milliga pääseb, siis on riik (maksumaksja) isegi kergelt pääsenud.

Üldse see nö. ühistranspordi laustoetamine on minu jaoks müstika:

Majandus- ja kommunikatsiooniminsiteeriumi (MKM) kinnitusel on riigi toetus Väinamere parvlaevaliinidel avalikku liinivedu korraldavale Saaremaa Laevakompaniile parema teenuse pakkumiseks aastatega suurenenud.

Huvitav paljud mandrieestlased või turistid jätaksid Saaremaale minemata üksnes sellepärast, et ülevedu oleks praefusest näiteks kolm korda kallim?

Comment

• Vandalar
      Pokkerihai
      • Oct 2008
      • 3577

Algselt postitas Potsataja Vaata postitust
      http://arileht.delfi.ee/news/uudised....d?id=66866335

Kui 5 milliga pääseb, siis on riik (maksumaksja) isegi kergelt pääsenud.
      Ma arvan, et oluline

Üldse see nö. ühistranspordi laustoetamine on minu jaoks müstika:

Majandus- ja kommunikatsiooniminsiteeriumi (MKM) kinnitusel on riigi toetus Väinamere parvlaevaliinidel avalikku liinivedu korraldavale Saaremaa Laevakompaniile parema teenuse pakkumiseks aastatega suurenenud.

Huvitav paljud mandrieestlased või turistid jätaksid Saaremaale minemata üksnes sellepärast, et ülevedu oleks praefusest näiteks kolm korda kallim?
      IMO on põhiline ikka see, kuidas see hind Saarlasi endid mõjutab ja nende elukvaliteeti.

Comment

• Potsataja
        õilishing
        • Oct 2008
        • 5270

Algselt postitas Vandalar Vaata postitust
        IMO on põhiline ikka see, kuidas see hind Saarlasi endid mõjutab ja nende elukvaliteeti.
        Arvestades seda, et eksisteerib mingi x% saarlasi, kes aasta jooksul kordagi mandril ei käi oli eelmise aasta dotatsioon ümmarguselt 500 eurot saarlase kohta. Terve Eesti mõistes tähendaks see seda, et transpordidotatsioonid moodustaksid 10%+ meie riigieelarvest.

Comment

• karupoeg
          Pokkerihai
          • Jun 2012
          • 3823

Algselt postitas Potsataja Vaata postitust
          Arvestades seda, et eksisteerib mingi x% saarlasi, kes aasta jooksul kordagi mandril ei käi oli eelmise aasta dotatsioon ümmarguselt 500 eurot saarlase kohta. Terve Eesti mõistes tähendaks see seda, et transpordidotatsioonid moodustaksid 10%+ meie riigieelarvest.
          väga meelevaldne võrdlus.

Comment

• TaistoJ
            Grinder
            • Aug 2010
            • 787

Oskab keegi lihtsalt öelda, kuidas kinnisvara hindadega hetkel on?
            http://www.kv.ee/?act=index.main

Selle tabeli põhjal oleks nagu viimase aja kõrgeim hinnatase? Kui jah, siis tasuks oodata hindade alanemist?

Comment

• MariaLuna
              Räme Fish
              • Oct 2013
              • 4

Võta pikemaajaline chart, sealt näeb, et paisumiseks on veel oi-oi, kui palju ruumi.

Comment

• Potsataja
                õilishing
                • Oct 2008
                • 5270

KV.EE Indeksi sünnipäev on 18.02.2008.

Kui nüüd hetkel on see indeks 64, siis ma ennustan, et hindade alanemist annab ikka päris kaua oodata. Muidugi selle indeksi põhjal on erilised koomikud need, kes räägivad meedias mingi uue buumi kohe-kohe saabumisest.

Comment

• nikitheone
                  Mr. Puujalg
                  • Aug 2009
                  • 6446

Algselt postitas TaistoJ Vaata postitust

Selle tabeli põhjal oleks nagu viimase aja kõrgeim hinnatase? Kui jah, siis tasuks oodata hindade alanemist?
                  ÄP kirjutas (tho ainult Tallinna kohta), et hinnad on hetkel peaaegu buumieelsel tasemel, aga ei oodata hinnatõusu enne uut aastat. Kui huvi, võin saata artikli.
                  &quot;Money doesn&#39;t make you happy. I now have $50 million but I was just as happy when I had $48 million.&quot; <br />Arnold Schwarzenegger

Comment

• privador
                    Pokkerihai
                    • Oct 2008
                    • 3951

Hinnad on suht p-s. Mingi Kalamaja 30 ruuduse eest küsitakse nt 80keuri
                    buumiaegsete hindadeni oleme kindlasti jõudnud(kesklinn,kopli,kristiine), ainult selle vahega, et saasta eest (põllukrundid jms) selliseid hindu ei maksta

Comment

• tolmuahv
                      Klubi Liige
                      • Feb 2009
                      • 2502

Selleks, et hinnad oleksid reaalhindades võrreldavad 2007 tasemega, peaks nominaalhindadele lisama ca. 20%. See on siis vahepealne kumulatiivne inflatsioon.

Lisaks tuleks faktorina sisse financing cost. Ehk kui 4% euribori korral on mingi objekti hind 100k, siis 0.5% euribori korral võib sama objekti võrreldav hind olla vabalt 120-130k. Täna on 5-10 aastaks euribor võimalik lukku panna väga madalal tasemel, kui on olemas nägemus, et intressid peaksid tõusma.

Need faktorid kokku ja selleks, et hinnad oleks võrreldaval tasemel reaalhindades ("in real terms"), peaks nominaali järgi jõudma hinnad 40-50% kõrgemale 2007 a. tasemest.

Comment

• Potsataja
                        õilishing
                        • Oct 2008
                        • 5270

Algselt postitas privador Vaata postitust
                        Hinnad on suht p-s. Mingi Kalamaja 30 ruuduse eest küsitakse nt 80keuri
                        buumiaegsete hindadeni oleme kindlasti jõudnud(kesklinn,kopli,kristiine), ainult selle vahega, et saasta eest (põllukrundid jms) selliseid hindu ei maksta
                        privador, mis teema sul Kalamajaga on? Ennemgi oled seda korduvalt maininud. Kusjuures imo vähemalt osa sellest on ideaalne koht elamiseks. Kesklinn käe-jala juures ja pole isegi 1/10 sellest möllust, mis seal toimub. Mina elasin seal 1998-2002 ja vähemalt korra nädalas käisin seal kuni 2007, kuid tõenäoliselt on ajad muutunud. Igatahes 97 lõpus või 98 alguses müüsid naise vanemad oma lasnaka korteri maha ja ostsid Kalamajja endale 180k eest ning pojale 60k eest korteri. Täpselt sama summa oleksin mina pianud 2002 välja käima oma kahetoalise üürika eest. Sinu hinnataseme teema jutust lähtudes peaks naise vanemate ostetud korterid praegu väärt olema umbes 200k ja minu endine üürikas mingi 100k. 2007 oleks ma sind uskunud, kuid 2013 mitte. Ainult kõrgeima hinnataseme kvintiili puhul vastab su jutt tõele.

Comment

• Provoker
                          Pokkerihai
                          • Jan 2009
                          • 3067

mina näiteks ei ostnud endale korterit selle põhjal, et kas on turg madalseisus või mitte. Mul oli lihtsalt vajadus ja võimalused ning ma ei näinud probleemi miks ma ei peaks seda tegema. Eks natuke põhimõtteline teema ka, et kui ma iga kuu nagunii pean maksma, siis lõpuks võiks see vara enda omaks ka saada. Vaadates praeguseid üürihindasi, siis tundub, et vale otsus mul kindlasti ei olnud.

Comment

• Matu
                            FPP Pro
                            • Aug 2009
                            • 284

muidugi, maksad yyri sama palju kuus v6i isegi rohkem kui pangalaenu

Comment

• Oliverk
                              Moderaator
                              • Nov 2008
                              • 3016

No sellega ongi see et üür on suurem kui laen tihtipeale. Aga maru keeruline on 20 protsenti sissemaksu palgast kõrvale panna.

Comment

• overbet
                                Pokkerihai
                                • Sep 2010
                                • 1620

Mida targemad litcoinist arvavad?

Comment

Working...