majanduse offtopic

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • leits
    Hundinui
    • Apr 2009
    • 9562

Re: majanduse offtopic

Algselt postitas Vandalar Vaata postitust
    Sul pole vist kõige suurem silmaring? Sellisel juhul, mine arene.
    ei ole, aga kui ma taimedega vahele jään, siis võtan yhednust prof. Weed

Miks sa eestis "weedi teemat" lobbyma pole hakanud, jube kasulik kraam ju?

Comment

• Vandalar
      Pokkerihai
      • Oct 2008
      • 3577

Kasulikum, kui liiter viina. Joodikud mulle ei meeldi.
      Last edited by Vandalar; 10.05.13, 22:00.

Comment

• inward
        Klubi Liige
        • Sep 2009
        • 6275

Kreeka tahab naasta võlakirja turule.

"I hope that we can have the same luck as Ireland and Portugal, which already start accessing markets with yields below 6 percent,"

Aga miks ka mitte ? Kui midagi juhtub, siis maksavad sakslased, meie jt nagunii kreeklaste võlad kinni. Ega nemad ei kavatse ju midagi tagasi maksta. Ühelt poolt tekib tunne nagu oleks tagasi kriisi eelses ajas. Kreeka on ikka tore riik küll, Küprose liitumist EL-ga üritati toona nii jõuliselt läbi suruda, et oldi valmis vetostama kõikide uute riikide taotlused. Rääkimata Euroopa Ühenduse aegadest, kus oldi vastu Portugali ja Hispaania liitumisele. Kohati on EL nii vastuoluline ja hoomamatu nähtus, et jah...

Teatud valdkonnad on kaugel turumajanduslikust loogikast. Pangandus - suured pangad pankrotti minna ei saa. Autotööstused, mis saavad meeletut riigiabi. Põllumajanduspoliitika on ehe näide plaanimajandusest, aga see on hoopis eraldi teema.

Huvitavat lugemist, kriitiline perspektiiv Euroopa föderaliseerumisest.
        Last edited by inward; 10.05.13, 23:04.

Comment

• tolmuahv
          Klubi Liige
          • Feb 2009
          • 2502

Miks see halb on, et Kreeka naaseb võlakirjaturule? Kas sa tead, mis on alternatiiv sellele?

Comment

• inward
            Klubi Liige
            • Sep 2009
            • 6275

Algselt postitas tolmuahv Vaata postitust
            Miks see halb on, et Kreeka naaseb võlakirjaturule? Kas sa tead, mis on alternatiiv sellele?
            Usun, et Kreekale on see kindlasti hea. See ei tähenda, et sellesse skeptiliselt ei peaks suhtuma (on nagu põhjust). Palju üldse lõppkokkuvõttes sinu hinnangul Kreeka võlgu kustutatakse ? Rääkimata sellest meeletust raha trükkimisest, mida vajadusel ECB on teinud ja teeb ka edaspidi.

Comment

• tolmuahv
              Klubi Liige
              • Feb 2009
              • 2502

Algselt postitas inward Vaata postitust
              Usun, et Kreekale on see kindlasti hea. See ei tähenda, et sellesse skeptiliselt ei peaks suhtuma (on nagu põhjust). Palju üldse lõppkokkuvõttes sinu hinnangul Kreeka võlgu kustutatakse ? Rääkimata sellest meeletust raha trükkimisest, mida vajadusel ECB on teinud ja teeb ka edaspidi.
              Praegu saab Kreeka pidevalt raha peale bailout programmi raames. S.t. Eesti ja teised riigid shipivad neile lihtsalt pidevalt peale. Võlakirjaturule naasmine tähendab, et nad peaksid minema ja investoritelt "ausalt" küsima laenu. Investorid siis ütlevad, kas annavad või mis intressiga annavad. Praegu antakse neile lihtsalt sotsiaalabi põhimõtteliselt. Minu hinnangul on võlakirjaturule naasmine positiivne igati. Ja Kreeka võlgade kustutamine tehti juba suures osas ära, kui selle kohta küsisid. Erainvestorid said sealt ca. 70% haircuti.

Comment

• Cash87
                Vana Tegija
                • Feb 2009
                • 1402

Inimene oli liitunud firma aktsia ostmise paketiga, kus igakuiselt netopalgast läks raha firma aktsiate ostule. Nüüd otsustas ta kõik aktsiad maha müüa ning nüüd järgmise aasta tuludeklaratsioonis peab tasuma sellelt tulumaksu. Kuna isik on ostnud aktsiad netopalgast siis teoreetiliselt peaks maksustatav osa olema ainult kasumi pealt? Aga kuidas seda maksuametile tõestada? Mida peaks tegema?
                Tegemist siis rootsi börsil oleva ettevõttega.

Comment

• tolmuahv
                  Klubi Liige
                  • Feb 2009
                  • 2502

1) Ma tõstaks krempli investeerimiskontole ja kui müügi korral raha tarbimisse ei võta (kontolt ei liiguta), siis saab tulumaksu edasi lükata.
                  2) Kui raha on tarbimiseks vaja või aktsiad juba müüdud, siis täidaks lihtsalt maksudeklari ära. Kui EMTA-l on lisaküsimusi, küll nad ise uurivad. Alles võiks olla mõni konto vv, kus on soetushind näha. Samuti tööandjaga kokkulepe, mille kohaselt aktsiaid soetati netopalgast. Kui viimast pole, võib konto vv ja töölepingu abil eraldi EMTA-le tõendada, et netopalgast tuli see. Juhul, kui nad huvi tunnevad (tõenäoliselt ei tunne).

Comment

• Maxi
                    Pokkerihai
                    • Nov 2010
                    • 1849

http://www.ohtuleht.ee/523062

Mitte ei ole kahju. Kui ikka 1,3M võtta laenu mingi korteri remondiks ja firma alustamiseks, siis väga alatu on hiljem laste taha peita ennast. Olid julge ja võtsid, siis vastuta. Need ajad on möödas kus iga töll sai pangast milku laenu mille eest ostis X5, rentis vanalinna korteri ja pani mingi ehitusteenuste firma püsti.

Comment

• privador
                      Pokkerihai
                      • Oct 2008
                      • 3951

+1 tolmuahvile 2-s punktis. Tee dekl ära. Kui tuleb lisaküsimusi las siis uurivad v kaebavad kohtusse. Tõenäoliselt MA ei tunne huvi, sest mul on tunne, et nende igasuguste väärtpaberite kompetents on suht 0 ja ise hoiavad eemale, et mitte oma lollust demonstreerima

PS olen pidanud olema paar aastat tagasi ma, kus seletasin inimestele, mis on lühikeseks müük. Optsioonideni ei jõutudki, sest see oleks vist juhtmed kokku jooksutanud

Comment

• Pythagoras
                        Grinder
                        • Apr 2012
                        • 589

Algselt postitas privador Vaata postitust
                        PS olen pidanud olema paar aastat tagasi ma, kus seletasin inimestele, mis on lühikeseks müük. Optsioonideni ei jõutudki, sest see oleks vist juhtmed kokku jooksutanud
                        deklareerisin millalgi optsioonidest saadud kahjumit, kutsuti kohale, kaks tädikest kuulasid, mitte midagi aru ei saanud, lõpuks jäeti asi nii nagu algselt esitanud olin

E: olid mõned tehingud, kus optsiooni väärtus oli nulli kukkunud, ostuhind siis X ja müük 0, parim küsimus oli see, et seletage palun, miks te sellise tehingu tegite, kui 0-ga müüma pidite :D
                        Last edited by Pythagoras; 17.05.13, 10:00.

Comment

• privador
                          Pokkerihai
                          • Oct 2008
                          • 3951

deklareerisin millalgi optsioonidest saadud kahjumit, kutsuti kohale, kaks tädikest kuulasid, mitte midagi aru ei saanud, lõpuks jäeti asi nii nagu algselt esitanud olin
                          Sama siin, kuni lõpus tädi ütles salaja mulle, et "pane midagi siia kirja". Tagantjärgi oleks võinud deklaleerida aktsia "OPTSIOON" kogus x$ kahjum ja kõik oleks rahul olnud...

Comment

• anti
                            Julm Donk
                            • Nov 2008
                            • 74

Algselt postitas tolmuahv Vaata postitust
                            1) Ma tõstaks krempli investeerimiskontole ja kui müügi korral raha tarbimisse ei võta (kontolt ei liiguta), siis saab tulumaksu edasi lükata.
                            Kui ma senimaani olen investeerinud eraisikuna ilma investeerimiskontota, kas mul on võimalik võtta need aktsiad kuidagi arvele läbi investeerimiskonto. Senimaani olen arusaanud, et see ei ole võimalik.
                            Last edited by anti; 17.05.13, 11:45.

Comment

• Kaitz20
                              FPP Pro
                              • Oct 2008
                              • 289

Minu jaoks on küsimus pigem üldse deklareerimises.
                              LHV-s on eraldi investeerimiskonto, samas pole kindel, et seal edastatakse otse andmed Maksuametile. Ehk kui kokkuvõttes ise teada ei anna ning summad on väiksed, siis suure tõenäosusega ei tule keegi ka uurima.

Comment

• inward
                                Klubi Liige
                                • Sep 2009
                                • 6275

Erik Reinert: eurole üleminek oli viga

Päevalehes on see sama intervjuu, aga praegu saab vaid TTÜ lehelt täismahus lugeda.

Comment

Working...