majanduse offtopic

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Viis
    Räme Fish
    • Jan 2014
    • 15

Re: majanduse offtopic

Küsimus. Pmselt tegin ettevottele tööd ja nüüd nad ütlesid, et võivad mulle palgana maksta raha aga nt 1000 eur pealt läheks ca 42% maksudeks. Et parem esitagu mina neile läbi firma arve siis saan rohkem endale.

Firmat mul pole ja ei taha raamatupidamisega ka eriti tegeleda. Kas on reaalne, et ma saan kellelgi teisel lasta arve tema firmaga esitada ja siis tema maksaks mulle nt 80% summast?

Kas ma võiks kellegi poole pöörduda ja kas praegune 0.8 koef oleks okei?

Comment

• Codecci
      Luuramas Naisteturniire
      • Nov 2008
      • 7574

Miks 80% summast? Kas makse ei maksa mitte see ettevõte kes nö teenust osutas ehk sina (su tuttava firma)?

Comment

• nikitheone
        Mr. Puujalg
        • Aug 2009
        • 6446

igatpidi pead sa raha kättesaamiseks makse maksma, va juhul kui optimeerite ehk leiad mingi variandi mustalt. seega kui sul selle jaoks head ideed pole, läheb igatpidi 42% maksudeks.
        &quot;Money doesn&#39;t make you happy. I now have $50 million but I was just as happy when I had $48 million.&quot; <br />Arnold Schwarzenegger

Comment

• Potsataja
          õilishing
          • Oct 2008
          • 5270

Füüsilise isikuna maksad 42% ja kulud on sinu kanda, firma omanikuna arvad kõik kulud maha ja maksad 21% dividendidelt.

Comment

• Viis
            Räme Fish
            • Jan 2014
            • 15

Jah arve esitaja firmast raha kättesaamiseks tulevad maksud ette.

Nagu ma aru sain siis standardina esitatakse neile arve kuna igal mehel mingi firma olemas. Ja nüüd kui raha enda firma kontol siis proovdid ta võimalikult maksuvabalt välja saada. Umbes €300 kuus on lubatud kütte ostmiseks ja siis maksad endale min. Palka ja lisaks võid osta "firmale" tööriistu, läpakaid jne.

Aga see enda jaoks liiga keeruline. Mõtlesin, et keegi teine ehk oskab sellist raha ära kasutada enda jaoks vms.

Ostu-müügi lepinguga eraisikuna mingite juba olemasolevate asjade nö müümine firmale nii, et firma kasutab seda eelnevat raha asja eest maksmiseks on ka vist variant aga ma ei tea kas seegi päris maksuvaba on.
            Last edited by Viis; 02.11.14, 17:57.

Comment

• alaska
              forever
              • Oct 2008
              • 6599

Kui igal mehel on firma tehtud juba, siis tee nende meestega kokkulepe, nemad võtavad dividendidena välja ja maksavad 20% ainult summalt. Tegelikult nad ei maksa muidugi midagi, niikuinii on mingite skeemide abil juba kulud sama suured kui tulud. Ühesõnaga paku mingi 10-15% neile.
              Seda muidugi, kui on usaldusväärsed mehed.

Comment

• pastilaa
                kuum poiss
                • Apr 2009
                • 7518

Algselt postitas Viis Vaata postitust
                Küsimus. Pmselt tegin ettevottele tööd ja nüüd nad ütlesid, et võivad mulle palgana maksta raha aga nt 1000 eur pealt läheks ca 42% maksudeks. Et parem esitagu mina neile läbi firma arve siis saan rohkem endale.

Firmat mul pole ja ei taha raamatupidamisega ka eriti tegeleda. Kas on reaalne, et ma saan kellelgi teisel lasta arve tema firmaga esitada ja siis tema maksaks mulle nt 80% summast?

Kas ma võiks kellegi poole pöörduda ja kas praegune 0.8 koef oleks okei?
                valus õppetund, aga selline ongi see väike-ettevõtlus ja maksukoormuse tegelik olemus. kahjuks ühtegi väga head varianti siin polegi. kui lased endale miinimumpalka ntx 3 kuud maksta, siis vist maksad mingi 35% vms ja veidi võidad.

Comment

• peete82
                  Vana Tegija
                  • Jan 2010
                  • 1310

Algselt postitas Viis Vaata postitust
                  Enne töö tegemist lepi tasu kokku, kui töö tehtud, küsi kokkulepitud summa.
                  Keegi teine ei viitsi küll sinu eest skeemitada.

Comment

• vennike
                    Pokkerihai
                    • Mar 2009
                    • 1958

Kust ma saaksin lugeda tasuta ja pädevamate autorite majandusuudiseid ja tulevikuprognoose. Huvitab Austraalia/Aasia regioon. Tnx.

Comment

• Codecci
                      Luuramas Naisteturniire
                      • Nov 2008
                      • 7574

Huvitav kui nüüd Venemaa mingil hetkel peaks tagasi tõmbama ja taas 'rahulikuks' muutuma, kas vene turul peaks leiduma mingi aeg väga häid investeerimisvõimalusi, sest kõik investorid praeguse kriisi pärast jooksu pannud ja turul aktsiad odavad?

Comment

• pastilaa
                        kuum poiss
                        • Apr 2009
                        • 7518

Algselt postitas Codecci Vaata postitust
                        Huvitav kui nüüd Venemaa mingil hetkel peaks tagasi tõmbama ja taas 'rahulikuks' muutuma, kas vene turul peaks leiduma mingi aeg väga häid investeerimisvõimalusi, sest kõik investorid praeguse kriisi pärast jooksu pannud ja turul aktsiad odavad?
                        kindlasti, aga kui venemaa jaoks "kahtlase kapitaliga" ettevõtete natsionaliseerimine jätkub ja süveneb, siis risk kaotada kõik on nii julm, et keegi ei julge enam isegi jõhkrate marginaalide korral sinna minna

Comment

• privador
                          Pokkerihai
                          • Oct 2008
                          • 3951

Kui invetseerid Venemaasse siis pead olema valmis kõik kaotama. Samas see ei pruugi halb investeerimise otsus olla. Sest reward on ka magus

Comment

• peete82
                            Vana Tegija
                            • Jan 2010
                            • 1310

USD/EUR 1,1.
                            suht üllatav oli leida oma pokkerikontolt arvatava 1,3K EUR asemel 1,6K :)

Comment

• privador
                              Pokkerihai
                              • Oct 2008
                              • 3951

Nii ja naa pokkeirmängijatele hea uudis, aga kas ka tervikuna? Euro langus tähendab ka seda, et reaalvarad hakkavad kallinema sh kinnisvara(Kas and pole juba praegu piisavalt kallid?)
                              Deposiiids hoidjad kaotavad jälle raha kõvasti, võidavad need, kes saavad palju madala intressiga laenu

Comment

• Codecci
                                Luuramas Naisteturniire
                                • Nov 2008
                                • 7574

Kas see on run hot või expected ja sellised aktsiad teevadki vaikset, aga stabiilset tööd? :D

(mingi ~ 3a vana virtuaalkonto portfell)

Comment

Working...