majanduse offtopic

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • kollane
    Pokkerihai
    • Nov 2008
    • 2031

Re: majanduse offtopic

Algselt postitas privador Vaata postitust
    Miks see peaks probleeme tekitama kui maksud makstud?

Ei oska mingit seisukohta võtta, nii palju kui uurinud olen, on kaks arvamust. Üks ütleb, et kuna teed tööd, siis peaks ikka palka ka maksma kuna palk on töötasu ja maksuamet võib hiljem järgi nõuda. Samas lugesin netist, et üks tegelane 6a endale dividendidena "palka" maksnud ja ei mingeid probleeme.

Reaalselt teen ikka ise tööd aga omale palga võtan siis dividendidena.
    Keegi mingit raamatupidajat oskab soovitada, siis võib PMida.

Comment

• viki
      Grinder
      • Apr 2010
      • 893

Vahepeal maksuamet lubas need endale ainult dividendide maksjad käsile võtta.Mul mõned tuttavad tegutsevad sama skeemiga ja senini pole mingit jama olnud.

Comment

• kollane
        Pokkerihai
        • Nov 2008
        • 2031

Algselt postitas viki Vaata postitust
        Vahepeal maksuamet lubas need endale ainult dividendide maksjad käsile võtta.Mul mõned tuttavad tegutsevad sama skeemiga ja senini pole mingit jama olnud.
        Tundub, et asi läheb juba massidesse ja varsti võetakse asi käsile.

Sama asi oli mõnda aega tagasi iga teine "käibeka laksuga" autosid importima hakkas.
        Praegu väga suured käibemaksu muudatused plaanis.

Kuidas see ütlus oli, kui taksojuht hakkab kuldma ostma, siis viimane aeg müüma hakata. Midagi sarnast :D

Comment

• alaska
          forever
          • Oct 2008
          • 6599

Seadused on olemas, et sult kõik maksud välja nõuda, mida maksab sinuga sama tööd tegev ametlikult tööl olev tööline. Pole kuulnud, et MA seda oleks kunagi teinud.

Comment

• viki
            Grinder
            • Apr 2010
            • 893

Ega maksuametil polegi võimalik kõiki kontrollida.Rohkem uuritakse suuremate firmade tegemisi.Ise olen väikeettevõtjana 20a tegutsenud ja seni neil huvi minu vastu pole olnud.

Comment

• Potsataja
              õilishing
              • Oct 2008
              • 5270

Olukorras, kus ligi pool maakonda ja mingi osa ülejäänud Eestist on mingil ajahetkel ühe suurettevõtja juures töötanud ja teavad, et ta maksab ümbrikupalka tekib küsimus, et kas MA-s mõni aus inimene ka töötab?

Comment

• tolmuahv
                Klubi Liige
                • Feb 2009
                • 2502

Algselt postitas kollane Vaata postitust
                Kui teen firma, olen ainuke osanik, juhataja. Töötajaid pole. Maksan ainult dividende.
                Kas see võib mulle maksuametiga probleeme tekitada?
                Kust ettevõtte tulu tekib? Kui see on juhataja põhikohaga töö (a la ehitaja või taksojuht töötab OÜ alt), siis peaks palka ka maksma vastavalt turutingimustele. Kui see on väga väikest ajakulu nõudev tegevus (investeerimine, one-off konsult vms), siis on dividendide maksmine igati ok.

Comment

• Pythagoras
                  Grinder
                  • Apr 2012
                  • 589

Õige oleks tõesti maksta turu ~ antud tegevusala turu keskmist (vähemalt), reaalsuses tean mitut suhteliselt edukat advokaati kes igapäevaselt teevad tööd, kuid palka ei maksa absoluutselt, kõik võetakse dividendidena välja või kantakse kuludesse, pole keegi kraesse hüpanud veel

Comment

• tolmuahv
                    Klubi Liige
                    • Feb 2009
                    • 2502

Tõenäoliselt ei hüppagi keegi väikese OÜ kraesse kui divikad on makstud korralikult (ja tm sealjuures). Aga oluline on teada, et mingi risk jääb, et mõni ametnik hakkab kottima tulevikus.

Comment

• taipupole
                      Lõpuboss
                      • Oct 2008
                      • 2181

http://www.ohtuleht.ee/562750/kae-ka...eenust-ei-paku

Tuleb lihtsalt äge kuulutus teha. Tsiteerin: "Tegelikult võib öelda, et Madisel läks isegi hästi, sest teoreetiliselt võib mõni pahatahtlik eritariifse telefoninumbri omanik kehtestada ka näiteks 100 euro suuruse kõnealustustasu, kuna seadused pole kehtestanud sideteenuse ega sisuteenuse hindadele ülemist piirmäära."

Comment

• Kakahirmutis
                        🎮🟣 twitch.com/kakahirmutis
                        • Oct 2010
                        • 7079

Algselt postitas taipupole Vaata postitust
                        http://www.ohtuleht.ee/562750/kae-ka...eenust-ei-paku

Tuleb lihtsalt äge kuulutus teha. Tsiteerin: "Tegelikult võib öelda, et Madisel läks isegi hästi, sest teoreetiliselt võib mõni pahatahtlik eritariifse telefoninumbri omanik kehtestada ka näiteks 100 euro suuruse kõnealustustasu, kuna seadused pole kehtestanud sideteenuse ega sisuteenuse hindadele ülemist piirmäära."

"Ka Õhtulehe tehtud kontrollkõne andis sarnase tulemuse. Kristina teatas nimelt telefonis, et helistatagu talle hiljem, kuna ta on hetkel tööl ja ka rääkides Õhtulehega, ei teavitanud Kristina 19 euro suurusest kõnealustustasust."

Heheee , lasi isegi Õhtulehe üle :D

Aga arusaadav kui 900 numbri ees siis läheb kalliks , ei saa aru kuidas keegi seda ei jaga

Comment

• muruntau
                          • Jan 2009
                          • 4325

Mul selline huvitav keiss. Kunagi olin MTA ees võlgades, sai isegi pankrotimenetlus alustatud, maksin ära. Ka pankrotihalduri tasu koos viimase maksega. Peale PCA hitti tuli pankrotihaldurilt kiri:
                          Tere

Lugesin tänast Äripäeva ja õnnitlen tublide saavutuste pärast pokkerimaailmas.
                          Saadan kohtumääruse, ole hea kontrolli, kas oled selle ära täitnud.

Lugupidamisega,
                          XYZ, vandeadvokaat
                          Ma olin päris üllatunud. Kohe šhaakalid kohal. Kuna haldurile ära maksmine oli eelduseks, et mu kontod üldse lahti tehtaks, siis ei saa olla isegi võimalust, et ma pole maksnud. Saatsin vastu:
                          Tere,

Vabandan hilinenud vastuse pärast. Selle määruse täitmine oli eeltingimuseks minu kontode vabastamisel, see sündmus juhtus juba eelmise aasta alguses või üle-eelmise lõpus. Jah, ma olen vägagi kindel, et olen selle ära maksnud.

Lugupidamisega,
                          Madis Müür
                          Õige pea tuli vastus:
                          Tere

Kui sa oleksid selle ära maksnud, siis ma ei oleks sinu poole ka pöördunud. Ole hea kontrolli järgi.

Lugupidamisega,
                          XYZ, vandeadvokaat
                          Nüüd mul tekkis isegi väike kahtlus, et kas tõesti on võimalik. Enda mälu järgi lasin vennal ära maksta, ta vaataski järgi ja makse oli vägagi olemas makseajaloos, selgituses oli minu nimi ka olemas. Selle vandeadvokaadi vastus on imo küllaltki ebaviisakas selle elukutse esindaja ametliku kirja kohta, lisaks ebapädevusele, mis selles sisaldub. Ma ei tea, mille järgi ta üldse otsis minu kannet. Ma ei oleks ju saanudki enda kontolt kanda, sest mu kontod olid kinni, ainus võimalus oli kellegi teise kontolt, nagu ka sai tehtud, ja mu nimi oli oli selgituses olemas. Segaduse võis tekitada see, et kohtumääruses oli ta eraisiku konto, kuhu ma ka kande tegin, võimalik, et oleks pidanud kandma advokaadibüroo vms kontole, aga seda kohtumääruses ei olnud. Ta oli peale kande hetke sellest kandest teadlik ja aktsepteeris seda, muidu poleks ta andnud korraldust mu kontosid lahti teha, pankrotihalduriga võlgnikukeissidel peaks olema kontode vabastamine halduri otsus. Ei näe väga loogilist seletus ta väidetele. Imo on tegemist kas ebapädevuse või väljapressimisega.

Mis mu valikud on, ei tahaks talle lihtsalt maksekorraldust saata ja kõike sellega lõpetada. Tema tegevus tekitas mulle ebameeldivust, on mul võimalik kuidagi peenelt tagasi teha? Ise mõtlesin nt, et lihtsalt ignoreeriksin, või ütleksin, et ei kavatsegi midagi maksta rohkem, las kaebab kohtusse, siis lükkan korralduse letti.

Comment

• privador
                            Pokkerihai
                            • Oct 2008
                            • 3951

wow MTA loeb ka ajalehti

Comment

• muruntau
                              • Jan 2009
                              • 4325

See pankrotihaldur ei olnud siiski MTA'st, lihtsalt maksuameti või kohtu poolt määratud vist.

Comment

• privador
                                Pokkerihai
                                • Oct 2008
                                • 3951

Ise mõtlesin nt, et lihtsalt ignoreeriksin, või ütleksin, et ei kavatsegi midagi maksta rohkem, las kaebab kohtusse, siis lükkan korralduse letti.
                                see variant tunduks ok, jääks ise kohtu ees häbisse, kui pole viitsinud kontoväljavõtteid kontrollida
                                Last edited by privador; 31.01.14, 11:06.

Comment

Working...