majanduse offtopic

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Fabulous
    Pokkerihai
    • Jan 2010
    • 2674

Re: majanduse offtopic

Võõrastelt Internetis investeerimisnõuandeid kuulata on IMO üsna halb tegu, aga kui konkreetsetest fondidest rääkida, siis kohe hetkel võtaks vähemalt mina kulla ETF'i. Samas tasub teadlik olla, et see fond võib veel miinusesse joosta enne kui hind taastuma hakkab aga mingil hetkel teeniks ka praeguse hinnaga ostes üsna kindlalt kasumit. Kui kohe investeerida ei plaani, siis ootaks ära kuni S&P 500 lähimate aastate jooksul uue korraliku paugu saab ja ostaks siis selle ETF'i. Samas on ka selle plaani puhul miinus, et kui isegi jookseb auku, siis tavainvestoril on suhteliselt võimatu kindlalt teada kas on põhjas ära käinud või langeb veel.

//Edit: Ma ei ütle, et keegi peaks minu postituse põhjal kuhugi investeerima. Lisaks on igasugune kriitika, miks ma retard olen, et sellistesse kohtadesse investeeriksin, oodatud.
    Last edited by Fabulous; 10.01.14, 07:57.

Comment

• tolmuahv
      Klubi Liige
      • Feb 2009
      • 2502

Algselt postitas Fabulous Vaata postitust
      Võõrastelt Internetis investeerimisnõuandeid kuulata on IMO üsna halb tegu, aga kui konkreetsetest fondidest rääkida, siis kohe hetkel võtaks vähemalt mina kulla ETF'i. Samas tasub teadlik olla, et see fond võib veel miinusesse joosta enne kui hind taastuma hakkab aga mingil hetkel teeniks ka praeguse hinnaga ostes üsna kindlalt kasumit. Kui kohe investeerida ei plaani, siis ootaks ära kuni S&P 500 lähimate aastate jooksul uue korraliku paugu saab ja ostaks siis selle ETF'i. Samas on ka selle plaani puhul miinus, et kui isegi jookseb auku, siis tavainvestoril on suhteliselt võimatu kindlalt teada kas on põhjas ära käinud või langeb veel.
      Peaaegu kõik suuremad analüüsimajad pakuvad, et kulla hind jätkab 2014 aastal langust. Kõik suuremad ja tuntumad kullainvestorid Georg Sorosest kuni John Paulsonini on positsioone vähendamas. Kulla hinda pushis pikalt inimeste investeerimissoov, mis nüüd on pöördunud. Investorid on kulda turult mitte "kottidega minema tassimas", vaid kottidega turule müüki tassimas. Sellest lähtuvalt on enamik arvamusi ka, et hinnalangus jätkub.

Kui aktsiate puhul peaks "õiglane" hind koheselt saavutatama, siis kulla puhul on kerge paralleel pigem varaste maasikatega: Kõik teavad, et kui ilm väga sitaks ei keera, siis peaks hind edasi langema, sest turule tuleb kaupa pidevalt juurde.

Viimati kui kulla hind tipu saavutas, järgnes sellele 20 aastat langust. Peale seda tuli jälle 12a tõusu, aga eelnevat tippu (inflatsiooniga korrigeerides) ei saavutatud ka seekord enam uuesti. Pikaajaliselt on kuld alati teistele varaklassidele (põllumaa, kinnisvara, aktsiad) tootluselt alla jäänud. Kulla ostmine ei ole klassikaline investeering, vaid spekulatsioon, et keegi (lollem) ostab selle tulevikus sinult kallimalt ära.

Comment

• Codecci
        Luuramas Naisteturniire
        • Nov 2008
        • 7574

Algselt postitas tolmuahv Vaata postitust
        Kulla ostmine ei ole klassikaline investeering, vaid spekulatsioon, et keegi (lollem) ostab selle tulevikus sinult kallimalt ära.
        Haha.

Kas BitCoin on põhimõtteliselt sama asi, ainult veel sitem, sest ta ei läigi ja ei saa füüsiliselt katsuda? Või on tal reaalne väärtus olemas tänu sellele, et ta võimaldab teha mingeid tehinguid mis muidu oleks raskemad/mitte võimalikud, a'la mingi black market shit ja BitCoin pokkeritoad jne?

Comment

• tolmuahv
          Klubi Liige
          • Feb 2009
          • 2502

Bitcoin on keerulisem teema jah. Tal on väärtus seni, kuni inimesed usuvad, et ta toimib maksevahendina. Täna on tal väärtus peamiselt seetõttu, et mingi hulk inimesi arvab, et see võib olla "next big thing".

Seda on praktiliselt võimatu ennustada, kas ta ellu ka jääb. Tehnilisi takistusi bitcoini eksisteerimiseks on küllalt, aga see ei tähenda tingimata, et ta feilab. Bitcoini alla ei tohiks keegi panna rohkem raha kui ta on valmis naeratus näol kaotama.

Comment

• Majandaja
            Pokkerihai
            • Jun 2012
            • 2133

Isepankur on äärmiselt palju populaarsust kogunud viimase aastaga. See pole eriti keerukas ka tavainimesele, kes investeerida soovib. Minu arust hea võimalus raha investeerida. Mingi aeg üks tuttav katsetas ka seal väiksemaid summasid, kui hetkel puudub info, kuidas viimasel ajal läinud on. Alguses oli väga rahul. Mis teised arvavad?

Comment

• Fabulous
              Pokkerihai
              • Jan 2010
              • 2674

Algselt postitas Majandaja Vaata postitust
              Isepankur on äärmiselt palju populaarsust kogunud viimase aastaga. See pole eriti keerukas ka tavainimesele, kes investeerida soovib. Minu arust hea võimalus raha investeerida. Mingi aeg üks tuttav katsetas ka seal väiksemaid summasid, kui hetkel puudub info, kuidas viimasel ajal läinud on. Alguses oli väga rahul. Mis teised arvavad?
              Mis abinõud selle vastu on, et mitte-eestlastest laenuvõtjad meeletult palju halbu laene ei tekitaks? Ma arvan, et mingil hispaania Eduardol pole probleemi kedagi lihtsalt üle lasta ja selle pärast ei pea ka väga muretsema, et Lasnamäe kandid peale saadetakse.

Comment

• Majandaja
                Pokkerihai
                • Jun 2012
                • 2133

Algselt postitas Fabulous Vaata postitust
                Mis abinõud selle vastu on, et mitte-eestlastest laenuvõtjad meeletult palju halbu laene ei tekitaks? Ma arvan, et mingil hispaania Eduardol pole probleemi kedagi lihtsalt üle lasta ja selle pärast ei pea ka väga muretsema, et Lasnamäe kandid peale saadetakse.
                Ma pole sellesse ise veel täielikult süvenenud, sest mul pole vaba kapitali, mida investeerida. Sellepärast küsisingi, mida teised arvavad. Riskidest täpsemalt siin.

EDIT: Lisaks on keskmise laenu suurus 1800 eurot, ehk siis risk on suht hajutatud ja seal on ka isepankuri hinnangud riskile. Saad välja anda suurema tootlusega ja suurema riskiga laenu kui ka investeerida väiksema riskiga laenude andmisesse.
                Last edited by Majandaja; 10.01.14, 09:25.

Comment

• tolmuahv
                  Klubi Liige
                  • Feb 2009
                  • 2502

Sa saad ise seal seadistada, mis riikide kodanikele ja milliseid laene annad. Kas high-risk või siis max krediidireitinguga laenud ainult jms. Üldiselt kõiki riske tasakaalus võttes tundub tavainimese jaoks hea koht, kus kätt proovida.

Comment

• karupoeg
                    Pokkerihai
                    • Jun 2012
                    • 3823

Algselt postitas tolmuahv Vaata postitust
                    Bitcoin on keerulisem teema jah. Tal on väärtus seni, kuni inimesed usuvad, et ta toimib maksevahendina. Täna on tal väärtus peamiselt seetõttu, et mingi hulk inimesi arvab, et see võib olla "next big thing".

Seda on praktiliselt võimatu ennustada, kas ta ellu ka jääb. Tehnilisi takistusi bitcoini eksisteerimiseks on küllalt, aga see ei tähenda tingimata, et ta feilab. Bitcoini alla ei tohiks keegi panna rohkem raha kui ta on valmis naeratus näol kaotama.
                    kui reaalne on sinu hinnangul see, et see on ka siis "next big thing"? Ma isiklikult ei usu, et on kuigi palju inimesi, kes reaalsuses arvavad, et see on tohutult jätkusuutlik asi. Pigem on see ehk selline koht, kust kõik näevad suurt kasumivõimalust teatud lühikese ajaperioodi jooksul, et siis sealt väljuda.

Aga jah. Üks sõber arvas juba 10€ peal, et see on next big thing ja erinevalt enamusest vastutas ta oma sõnade eest ka tegudega ja tulemuseks +70k€ (sealjuures mitte virtuaalses väärtuses). Kadedaks teeb...

Comment

• tolmuahv
                      Klubi Liige
                      • Feb 2009
                      • 2502

Minu arust oleks see potentsiaalselt "Next big thing" kui:
                      1) Ei tekiks 10015215 copy cat coini samal ajal juurde. Kõige tuntum on Litecoin neist, aga kokku on kloone juba kümneid.
                      2) Bitcoin chain ei suureneks eksponentsiaalselt. Täna on vaja juba oma bitcoini hoidmiseks kurat teab mitu GB kõvakettaruumi. Iga bitcoin hoiab kõikide bitcoin transactionite kohta infot ja mida rohkem tekib tehinguid, seda suuremat kõvaketast on vaja kasvõi $1 väärt bitcoinide hoidmiseks.
                      3) Valitsused ja regulaatorid ei astuks vahele. Põhimõtteliselt on võimalik iga bitcoin transaction maksustada sarnaselt offshore-ettevõtete maksustamisele: Sõltumata tehingust väänatakse nt tulumaks sellele selga.

Üldiselt ma arvan, et inimesed tahavad natuke rohkem old-school turvalisust ja kellegi poolt käehoidmist kui nad seda tunnistavad. Lähis-Ida revolutsioon sai paljuski alguse sellest, et toiduhinnad tõusid järsku liiga kõrgeks. Kui tüübid oleks bitcoinis saia ostnud ja ühel hetkel oleks valuuta teinud oma tavapärase -40% päevas, siis oleks inimestel päris näru olnud mingi bitcoini volatiilsuse pärast tühja kõhuga magama minna. Ja ega nad seda nii poleks jätnud - ikka malakas kätte ja tänavale süüdlast otsima.

Üldine maksevahend peab olema piisavalt stabiilne, et nii ostja, müüja kui igapäevane hoiustaja saaksid selle väärtusest samamoodi aru. Vastasel juhul hakkavad seda kasutavad ettevõtted suvaliselt rikastuma, pankrotistuma jne. Keegi meist ei tahaks maja müüa bitcoinide eest kui homme võib selle eest osta heal juhul terve küla asemele, aga halval juhul ei saa lõunasöökigi.

Comment

• privador
                        Pokkerihai
                        • Oct 2008
                        • 3951

Olen ka ise isepankuri kaudu juba jupimat aega väikest viisi tegutsenud ja võin kinnitada, et 18% on täiesti reaalne. Põhiline risk seal on see, et isepankur.ee ise võib ühel päeval ära kaduda. Tüübid ise on deklareerinud, et nende äri pole mitte laenude vahendustegevus (mis kokkuvõttes toodab neile kahjumit), vaid laenuvahenduskeskkonna arendus. Sisuliselt on tegemist siis tarkvara tootearendusfirmaga. Nende ärikontseptsioon põhineb sellel, et ühel päeval õnnestub neil oma "toode" Euroopas rasvase rulli eest maha lükata. Vihjetest olen aru saanud,et nad leidsid endale mingi strateegilise investori, kes neile peotäie nutsu taha pani ning enne kui see otsa saab, peaks keskkond olema maha lükatud. Kui see äriplaan nüüd kõrbema peaks, tuleb ilmselt ühel hetkel pood kinni panna.
                        ...

Comment

• Pumper
                          Klubi Liige
                          • Mar 2009
                          • 2359

Algselt postitas privador Vaata postitust
                          ...
                          Nii vana infot pole mõtet jagada, konseptsioon ammu muutunud ja laienesid Soome ja plaanis just suurematesse riikidesse edasi minna. Tarkvara müük oli vahepealne tegevus, kuna tekkis nõudlus.

Hetkel käib teles & mujal kanalites aktiivne reklaam ja arenetakse ikkagi laenude vahendamisele ja tulevikus (lähitulevikus) plaanitakse hakata liikuma panga staatuse poole.

Comment

• kollane
                            Pokkerihai
                            • Nov 2008
                            • 2031

Kui teen firma, olen ainuke osanik, juhataja. Töötajaid pole. Maksan ainult dividende.
                            Kas see võib mulle maksuametiga probleeme tekitada?

Comment

• privador
                              Pokkerihai
                              • Oct 2008
                              • 3951

Kui teen firma, olen ainuke osanik, juhataja. Töötajaid pole. Maksan ainult dividende.
                              Miks see peaks probleeme tekitama kui maksud makstud?

Comment

• inward
                                Klubi Liige
                                • Sep 2009
                                • 6275

Algselt postitas kollane Vaata postitust
                                Mingi perioodi tagant võid saada kõne Maksuametist, kus uuritakse, miks sul ikkagi ühtegi töötajat pole ja soovitatakse kasvõi endale min. palka maksta. See on ka kõik, mis tekkida võib. Ütled, et soovid investeerida blabla jne.

Comment

Working...