majanduse offtopic

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Potsataja
    õilishing
    • Oct 2008
    • 5270

Re: majanduse offtopic

Minul tekkis selline küsimus, et kui kõige odavama variandi puhul on tegu ettemaksuga, siis mis tagatisrahast jutt veel käib? Muidu oleks isegi pankrotiohtu arvestades selline variant kõige parem. Meil Eestis hakkab muidugi 59 pakkuja asemel heal juhul nii kümmekond pakkujat olem, pigem siiski 5.

Comment

• alaska
      forever
      • Oct 2008
      • 6599

Viimaste uudiste valguses paneelmajade ja magalarajoonide kohta pean Maheaatomilt vabandust paluma, need sitad kukuvad tõesti kokku, nagu ta on ennustanud ja mina pole uskunud.

Comment

• inward
        Klubi Liige
        • Sep 2009
        • 6275

Minu maja taga olevas elumajas see õnnetus aset leidis. Korteriühistud peaksid küll oma rõdusid kontrollima hakkama, kinnitusi, üldisi nõudeid jne. Kuigi arvata võib, et enamus seda tegema ei hakka. Jällegi võibolla oleks siin riigi roll/sund oluline, kui sellised asjad korduma hakkavad. Tõsi ta on, et nüüdsest kohendan pisut oma standard teekonda, need mis rõdude vahetus lähedusest läbi ei vii.

Huvitav palju peaks selliseid intsidente juhtuma, et selle piirkonna korterite turuväärtus hakkaks langema ? Tõenäoliselt, kui inimesed rohkem müüma hakkaksid, pakkumine suureneks oluliselt jne. Üldiselt ei ole see ka ainult Lasnamäe probleem...

Comment

• tolmuahv
          Klubi Liige
          • Feb 2009
          • 2502

Kõige tõenäolisemalt hakkab vanade korrusmajade korterite hinda mõjutama siiski see, et küttekulu, remondikulu jms on nii kõrged, et laenuga ostjal on esimesest päevast peale odavam osta uus korter, kuivõrd ta reaalselt jälgib oma igakuist väljaminekut.

Kui täna on 3-toalise Lasnamäe korteri küttekulu jm kulud nt. 200 EURi kõrgem kui uues majas, siis selle eest saab teenindada ära ligi 1m EEKi jagu 30-aastast laenu. Ehk vana korter peaks olema 1m EEKi võrra odavam, et igakuine kulu sama tuleks. Kui küttehind tõuseb, siis peaks Lasna korter sellevõrra odavamaks minema veel. Ja muidugi samasuure igakuise väljamineku kõrval eelistavad inimesed uut elamist vanale. See trend saabki lõpuks korrusmajade jaoks otsustavaks.

Comment

• nikitheone
            Mr. Puujalg
            • Aug 2009
            • 6446

200€? Mul on lasnamäel 4-toaline ja kõik kommud on suvel 100€ ja talvel max 200€.
            &quot;Money doesn&#39;t make you happy. I now have $50 million but I was just as happy when I had $48 million.&quot; <br />Arnold Schwarzenegger

Comment

• tolmuahv
              Klubi Liige
              • Feb 2009
              • 2502

Ma ei tea täpseid numbreid Lasnast, aga 2008. aastal oli Gonsiori tänaval 2-toalise küttearve üle 3000 krooni, mis oli m2 kohta täpselt 10x kallim kui minul (s.h. mul soe vesi hinnas). See jäi ekstreemse näitena meelde igatahes. Võib-olla pole mujal asi nii halb, aga mida kõrgem energiahind, seda rohkem taoline vahe mõjutab kinnisvara hinda.

Comment

• privador
                Pokkerihai
                • Oct 2008
                • 3951

tolmuahv, see toimuks jah siis kui magalakorrusmaja hinnad on võrreldavad uuselamutega.
                Praegu on reaalne see- et ca 60ruuduse magalakort hind on 40-50keur. 60 ruuduse uuselamu v renoveeritud puitmaja 60 ruuduse eest tahetakse juba 120k euri-üle 2korra kallim pm.

Seega eks turg paneb asjad paika. Kui see rm vahe oleks 1,5 korda siis inimesed ehk tõesti eelistaksid uuselmut vms. Aga kui see vahe läheb 3-kordseks, siis ma ei usu, et inimesed on nõus 3x rohkem maksma.

Aga üldises plaanis on jah magalad mõttetud.

Comment

• Kloonike
                  Grinder
                  • Nov 2008
                  • 898

Algselt postitas nikitheone Vaata postitust
                  200€? Mul on lasnamäel 4-toaline ja kõik kommud on suvel 100€ ja talvel max 200€.
                  :/ Mul talvel 2-toalises nt detsembris €150, märtsis €180 millest küte vastavalt €60 ja €85, lisaks veel elekter.

Comment

• nikitheone
                    Mr. Puujalg
                    • Aug 2009
                    • 6446

meh, see läheb juba ot, aga mul ei ole korterite vastu midagi. hetkel vähemalt kui noor, siis on hea, et ei ole mingit suurt maja, mille eest peab hoolitsema. korter on mõnus, pisike, paljukest ma kodus ikka olen. kui pere ja muud loomad tulevad, siis on teine asi. hetkel mul +ev just kuskil magalas elada :P
                    &quot;Money doesn&#39;t make you happy. I now have $50 million but I was just as happy when I had $48 million.&quot; <br />Arnold Schwarzenegger

Comment

• nikitheone
                      Mr. Puujalg
                      • Aug 2009
                      • 6446

Algselt postitas Kloonike Vaata postitust
                      :/ Mul talvel 2-toalises nt detsembris €150, märtsis €180 millest küte vastavalt €60 ja €85, lisaks veel elekter.
                      meil on veel küljepoolne korter ka, tho soojustus on majas tehtud suht okeilt

Comment

• Maheaatom
                        Grinder
                        • Oct 2008
                        • 958

Minu emal on näiteks 3-toaline magalakorter (1992. aasta maja, soojustatud) ja mul sama uues majas (küll 7 ruutmeetrit suurem). Küttekulud on seejuures täpselt võrdsed, samas on uues majas teisi täiendavaid lisakulusid (turvamees, parkla jne.)

Selge vahe on aga selles, et kui meil on terve maja peale üks võlglane, siis magalas terve trobikond. Ning kütteperiood on seal alati maksimaalselt lühike, kuna inimestel lihtsalt pole raha selle eest maksta.

Minu silmis on magalate peamine miinus piirkonna üldine getostumine ning osa elanikkonnast. Ehituslikult pole paneelikatel otseselt häda midagi, kuid kui elanikud ikka ei soovi sentigi renoveerimisele ning kinnisvara hooldamisele kulutada (sageli neil muidugi polegi midagi kulutada), võivad tagajärjed olla sellised nagu paar päeva tagasi kuulsime.

Comment

• nikitheone
                          Mr. Puujalg
                          • Aug 2009
                          • 6446

tõsi. lisaks on see, et õige renoveerimine on vaja valida. tihti valitakse kõige odavam soojustus, aga eri tüüpi majadele on erinevaid vaja

Comment

• ranka
                            Miljon Põhjust Kodus Olla
                            • Sep 2008
                            • 36444

Algselt postitas Maheaatom Vaata postitust
                            Selge vahe on aga selles, et kui meil on terve maja peale üks võlglane, siis magalas terve trobikond. Ning kütteperiood on seal alati maksimaalselt lühike, kuna inimestel lihtsalt pole raha selle eest maksta.
                            Mul vastupidine kogemus. Tallinnas kesklinnas elades suures uuesmajas elades (ütlen ka aadressi ära - jõe 3 ja 5, sinna pakutatakse pidevalt kortereid üürile) olid enamus korterid tühjad, majal nii tohutu võlg (mõnel korteril küündis võlg 100 000 kroonini), et pidevalt ähvardati soojavee kinni keeramisega.

Enam ise seal ei ela aga probleemid pidid siiani samad olema. Tean veel paari uut maja, kus kinnisvarabuumi aeg vorbiti korterid valmis ja siiani seisab suur osa korteritest tühjana ning omanikul ei ole raha nende eest igakuiseid küttearveid tasuda. Magalates võlgade kogemus teine.

Ei kiida magalat siiski aga uuselamuga tuleks ka ettevaatlik olla, sest buumi aeg arendatud getostatud kipskuute on ka üpriski palju.

Comment

• raidov
                              Õpihimuline Mängur
                              • Mar 2009
                              • 436

See on ikka väga väga suhtelinekas uues või vanas majas on kõrgemad kommunaalid.. uutes majades on alati suuremad igasugused lisa kulud.. ja enda ja päris mitme tuttava kogemuse põhjal on keskmiselt vanades majades natukene ikkagi odavam..

Comment

• privador
                                Pokkerihai
                                • Oct 2008
                                • 3951

njah nii ta on uuselamutes on ikka väga oluline, kus ja millal ehitatud. Kui buumi ajal kiriresti kokku klopsitud, siis ma olen küll väga kahtleval seisukohal, kas ma tahaks rm hinna eest 3 korda suuremat hinda välja käia.
                                See kuu kommunaalid on pigem demagoogia. See meenutab mulle üht saadet, kuda Janek Mäggi ühes autosaates propageeris kütusekulu säästu sujuval sõidustiilis ja lõpukaadrites sõitis minema 1m+ 3l bmw-ga Uuselamus võib tõesti olla odav kuumakse, kuid võib olla ka vastupidine case.
                                Ehk kõik paneb paika ikkagi hind.

Comment

Working...