majanduse offtopic

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Tarq666
    Klubi Liige
    • Oct 2008
    • 814

Re: majanduse offtopic

...Ja elu ongi ebaõiglane. Kellele jagatakse mõistust, kellele praktilisi oskusi, kellele tahtejõudu jne. Sinu edu siin maailmas sõltub Sinu isikulistest võimetest ja õnnest. Süsteem, milles me elame on konkurentsi süsteem ja siin on paratamatu, et osadel läheb sitasti (enamus) ja teistel paremini (vähemus). Me kõik täidame mingit rolli siin elus. Tuleb aru saada, kes Sa oled ja mida Sa oma elult tahad. Kõik see, mida Sa oma elult tahad tuleb Sul endal välja teenida, kui just õnn ei naerata (juhtub harva). Kui Sa avastad, et Sa pole võimeline siin ilmas toime tulema või Sa ei taha edasi elada nii nagu siiani, siis sa pead leidma oma olukorra jaoks lahenduse. Sa kas muutud või sured õnnetuna. Lõppkokkuvõttes on see Sinu elu, mille jaoks Sa teed oma valikud.

Mina pole oma eluga rahul, aga ma pingutan oma rutiinse töökoha "näruse" palga eest selle nimel, et olla oma elus kasvõi mõni aastagi õnnelik. Tahan olla vaba kohustustest, reisida ja maailma näha. Ja ma teen oma plaani teoks. See, mida keegi elult tahab jääb ta enda otsustada, sest inimesed on erinevad. Kõik näevad maailma oma mätta otsast ja suhtuvad teistesse vastavalt oma äranägemise järgi. Minu soovitus on õppida tundma iseennast ja hinnata objektiivselt oma elu ja tulevikku. Näiteks pere loomise mõttest ma olen hetkel loobunud, kuna tõenäosus on väike, et ma suudan pakkuda materiaalset kindlustatust oma lastele ja naisele terveks eluks. Samuti ma tunnen, et ma ei kuulu siia inimese välja mõeldud ühiskonda olemaks osake sellest. Ma lähen oma teed ja eks näis, mis elu mu teele toob. Seniks aga edu teile kõigile siin elus vastu pidamiseks, ning jõudu ja jaksu oma eesmärkide saavutamiseks.

Comment

• phenomenon
      Jube Noob
      • Nov 2011
      • 196

Algselt postitas Tarq666 Vaata postitust
      ...Ja elu ongi ebaõiglane. Kellele jagatakse mõistust, kellele praktilisi oskusi, kellele tahtejõudu jne. Sinu edu siin maailmas sõltub Sinu isikulistest võimetest ja õnnest. Süsteem, milles me elame on konkurentsi süsteem ja siin on paratamatu, et osadel läheb sitasti (enamus) ja teistel paremini (vähemus). Me kõik täidame mingit rolli siin elus. Tuleb aru saada, kes Sa oled ja mida Sa oma elult tahad. Kõik see, mida Sa oma elult tahad tuleb Sul endal välja teenida, kui just õnn ei naerata (juhtub harva). Kui Sa avastad, et Sa pole võimeline siin ilmas toime tulema või Sa ei taha edasi elada nii nagu siiani, siis sa pead leidma oma olukorra jaoks lahenduse. Sa kas muutud või sured õnnetuna. Lõppkokkuvõttes on see Sinu elu, mille jaoks Sa teed oma valikud.

Mina pole oma eluga rahul, aga ma pingutan oma rutiinse töökoha "näruse" palga eest selle nimel, et olla oma elus kasvõi mõni aastagi õnnelik. Tahan olla vaba kohustustest, reisida ja maailma näha. Ja ma teen oma plaani teoks. See, mida keegi elult tahab jääb ta enda otsustada, sest inimesed on erinevad. Kõik näevad maailma oma mätta otsast ja suhtuvad teistesse vastavalt oma äranägemise järgi. Minu soovitus on õppida tundma iseennast ja hinnata objektiivselt oma elu ja tulevikku. Näiteks pere loomise mõttest ma olen hetkel loobunud, kuna tõenäosus on väike, et ma suudan pakkuda materiaalset kindlustatust oma lastele ja naisele terveks eluks. Samuti ma tunnen, et ma ei kuulu siia inimese välja mõeldud ühiskonda olemaks osake sellest. Ma lähen oma teed ja eks näis, mis elu mu teele toob. Seniks aga edu teile kõigile siin elus vastu pidamiseks, ning jõudu ja jaksu oma eesmärkide saavutamiseks.
      Tundub nagu mingi enesetapu-hüvastujätu kiri. LOL

Comment

• muruntau
        • Jan 2009
        • 4325

Te siin räägite, et Eestis elatakse vaeselt. Läänes on lausa popp vaene välja näha ja selle peale ei lähe mitte vähe raha:

Comment

• Rage
          Klubi Liige
          • Nov 2008
          • 6853

räägiks parem viimase nädala meedia paanikast ja eurotsooni kokku kukkumisest?

Comment

• privador
            Pokkerihai
            • Oct 2008
            • 3951

Appi vaatasin just et kui sulle makstakse 1000eurot palka siis tööandja käib välja 1 714,99 euri !!!
            Pole see väikeettevõtja töö samuti meelakkumine.
            Palgafond: 1 714,99
            Sotsiaalmaks: 421,09
            Töötuskindlustusmakse (tööandja): 17,86
            Brutopalk: 1 276,03
            Kogumispension (II sammas): 12,76
            Töötuskindlustusmakse (töötaja): 35,73
            Tulumaks: 227,54
            Netopalk (2011): 1 000,00

Mõelge nüüd, kui sa teed midagi ja maksad kõik palgaks ära siis sisuliselt 70% läheb riigile...päris karm

Comment

• Potsataja
              õilishing
              • Oct 2008
              • 5270

Privador maailma avastamas.

Comment

• qbj0hn
                Auk on auk. FAKT!
                • Nov 2008
                • 7091

Algselt postitas Oliverk Vaata postitust
                Peab ikka kuradi hea ladu olema kus niipalju palka saab. Pakun vana hea sõbrale kõvatamine aka. jaga kahega ja sellest neto.
                Mõtlesin ka, et kas see 1.4k€ leti tagant includeb mingeid intiim teenuseid ka.
                wp igatahes. Ma ise õppisin Paide kutsekas laomajandust ja eriti ei mäleta kyll, et madalama astme mingitel laotöötajatel siuksed palgad oleks. Well done igatahes.

Comment

• leits
                  Hundinui
                  • Apr 2009
                  • 9562

2kki ta oligi "boss" kelle all töötas 2-3 laotöölist ning ytles kust riiulist suhkur võtta ja kuhu viia :)

Comment

• qbj0hn
                    Auk on auk. FAKT!
                    • Nov 2008
                    • 7091

Siis muidugi selge jamh.

Comment

• Pumper
                      Klubi Liige
                      • Mar 2009
                      • 2359

Algselt postitas Rage Vaata postitust
                      räägiks parem viimase nädala meedia paanikast ja eurotsooni kokku kukkumisest?
                      Paluks ka asjalikke nõuandeid? Nimelt mulle helistas ema, kes uuris, et mida eurode eest osta, dollareid või kulda?
                      Pakkusin, et dollarid langevad koos euroga, tuleb vana hea rubla lõpuaeg kätte, kus poest osteti kõike mis kätte jäi, peaasi et rahast lahti saaks.
                      Aga mis oleksid Teie valikud, muidugi juhul kui euro peaks kukkuma kohe-kohe? Kuhu investeerida väiksemad summad, mille eest kinnisvara osta ei saa?

Comment

• Oliverk
                        Moderaator
                        • Nov 2008
                        • 3016

Just. Mida teha, ütleme 5000 euro vaba rahaga.

Comment

• tolmuahv
                          Klubi Liige
                          • Feb 2009
                          • 2502

Kui võtta view, et euro läheb vastu taevast, siis ostke USDi. Kõik teised varaklassid on riskantsemad selle stsenaariumi korral. Eriti kui teie eesmärk on vara säilitada, mitte kasvatada. Kulla jms sodiga võib kaasa saada ka riske, mida ei tahtnud otseselt võtta. Näiteks et midagi ei juhtu ja kulla mull läheb lõhki ja saate -40% kuu ajaga. Kui pask siiski venti läheb, siis kuld võib ka hästi performida, aga see pole garanteeritud stsenaarium. USD vs EUR oleks sel juhul safe bet.

Comment

• Maxi
                            Pokkerihai
                            • Nov 2010
                            • 1849

Aga mida härrad majandusteadlased jeenist arvavad, tegemist ju väga stabiilse ja tugevneva valuutaga

Langevasse usa dollarisse investeerimine tundub minule kui võhikule natukene arusaamatu

Comment

• tolmuahv
                              Klubi Liige
                              • Feb 2009
                              • 2502

Kui EUR kotti läheb, siis sobib ka jeen end selle vastu kaitsmisel. Lihtsalt tera eksootiline valuuta on ja oma ajalooliste eripärade tõttu ei pruugi investorid tingimata kõigist sellega seotud riskidest teadlikud olla. Näiteks ei koti kedagi, et Jaapani võlg/SKP on üle 220%. Samal ajal kui Itaalia ja Kreeka puhul tekitas paanikat üle 120% minek. Itaalia oli veel mõned kuud tagasi "safe bet".

Üldiselt on ebatõenäoline, et EUR kotti lastakse. See põhjustaks WW2 tüüpi pasatormi ja absoluutselt kõigi keskpankade huvides on seda ennetada. S.h. ECB ja Fed.

Comment

• Kloonike
                                Grinder
                                • Nov 2008
                                • 898

Ehk paanikaks pole põhjust kui suuremad vabad summad käes hetkel?

Comment

Working...