Ametlik valimiste/poliitika teema

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • privador
    Pokkerihai
    • Oct 2008
    • 3951

Re: Ametlik valimiste/poliitika teema

IRLi kampaaniameistrid peaks küll oma palga tagasi maksma - irvitada valijale 10 korda päevas teleekraanilt vastu, et "sina tavaline tööinimene, tule, ma anna sulle natuke raha" - no kuulge see on alavääristav ja rõhutab eriti kõneleja üleolekut. Miks peaks ma tahtma valida kedagi, kes minuga nii ülbelt suhtleb - ja olles ise üsna normaalse palgaga võin öelda, et mind ju seal reklaamis täielikult ignoreeriti - miks ma peaks siis seda meest valima, tema ju minuga suhelda ei taha? Huvitav, kust saaks teada, kes see copuwriter oli, kes sellise "pärliteksti" Juhanile kirjutas?
    ..

Comment

• erplander
      ekrelander
      • Oct 2008
      • 1029

irvitada valijale 10 korda tunnis teleekraanilt vastu
      parandasin postitust.

need, kes kanalite vahel klõpsisid, said 10x tunnis kokku küll.

Comment

• kallekusta
        Grinder
        • May 2012
        • 603

See Eesti valimissüsteem on ikka rämedalt keeruline. Hetkel pääseti ca 400 häälega riigikokku ja samas mõni kandiaat kes kogus ca 2500 häält jäi ukse taha. Palju loogilisem oleks näiteks süsteem, et igast maakonnast 3 parimat häälesaajat saaks valitus, mis teeb 45 kohta + siis näiteks 5 suuremat linna oleks eraldi, mille vahel jaotataks ära näiteks 16 kohta (tln 6 ,tartu 4 narva 3, pärnu 2 ja kohtla-järve 1). Oleks riigikogu 61 kohaline. Süsteem oleks palju läbipaistvam, ausam ja ka äärealad oleksid paremini esindatud.

Comment

• alaska
          forever
          • Oct 2008
          • 6599

Minu kui pikaajalise IRL valija häälest jäid nad seekord ilma. Põhjuseks Partsi totaalselt sitt esinemine majandusministrina, Estonian airi teemad ja elektrijaamadega, odava populaarsuse püüdmine kooseluseaduse puhul, hääletamata jätmine SMS laenu korrigeerimise hääletamisel (see väike asi obv) ja valimidebattides nende eesmärkide kuulutamises, mida oleks kõike võinud valitsuse olles ära teha (haldusreform). Kodukulude teema samuti.

Kuna mu maailmavaade kisub järjest sotsialistlikumaks, siis läks sotsidele hääl, kuigi neil ka palju sellist, mis ei meeldi. Ekre ja Vabaerakonna üle on ainult hea meel, hea kui suured grupid eesti ikka esindatud saavad, mitte ei jää mingi lollaka valimiskünnise pärast kaduma.

Reform on ok seni kui nad ainuvõimu ei saa, kesk võiks võiks samamoodi kaduda, nagu Rahvaliit läks.

Comment

• erplander
            ekrelander
            • Oct 2008
            • 1029

Heh, üks tuttav ahastas FB-s:
            "Nägin just töökaaslast kes valis EKRE ja tiit madisoni annaks jumal kannatust!
            See töökaaslane ise vihkab rasissmi. Ja nüüd EKRE-t inimesed on kummalised."

Panin vastuseks:

Wtf, mis rassismi teemat sa ajad, ma vihkan ka rassismi ja valisin EKRE-t. EKRE-l pole ei rassismi ega natsismiga mingit teemat nagu mõned konkurendid või ma ei tea kes neile vägisi püüavad inkrimineerida. Samuti seotus Keskiga - mida pole, seda pole. EKRE on hetkel nii programmiliselt kui sisuliselt väga lähedane erakond kunagisele Isamaaliidule, mille valija varasemalt olin.

Pärast Res Publicaga liitumist muutus IRL täielikuks paariaks ja olen ka valinud Rohelisi ja mõned valimised UK-s elades jäid ka vahele. Seekord läks väga kindel hääl EKRE-le.

Teine alternatiiv olnuks Vabaerakond ja neid nn kodanikualgatusliku jõuna mingil määral ka toetan, sest nendega on liitunud palju arukaid ja haritud inimesi (nagu ka EKRE-ga), aga samas on ka palju kloune (Artur Talvik, Arlet Palmiste, Emil Rutiku, Jevgeni Krištafovitš), näitlejaid jm parte.

Sotsid tundusid üsna sümpaatsed veel mõned aastad tagasi (eelkõige astmelise tulumaksu pärast, mis on norm kõigis arenenud riikides), aga tänasel päeval on nad ka väga ülbeks ja populistlikuks läinud nagu kõik teised kartelliparteidki. Olematu toetusega parteisid (nt Rohelisi) polnud ju mõtet seekord üldse valida, nii et ainus valik jäigi EKRE (kuigi ka nende puhul on rida asju, millega rahul pole).

Btw, elasin mustanahalise portugali tüübiga ühes korteris ligi viis aastat - polnud vähimatki probleemi mingi rassismiga. Töökaaslasteks oli aeg-ajalt ka teisi väga lahedaid ja arukaid mustanahalisi, küll Barbadose, küll Nigeeria jm päritolu.

See Martin Helme ütlus "kui on must, näita ust", mida siin mõni võib-olla meenutada tahab, oli lihtsalt kujundlik väljend massmigratsiooni vastu.

See on ka üks põhjusi, miks sotsid on vastumeelsemaks muutunud, et nad ikka väga toetavad seda massmigratsiooni teemat. See pole Eesti sugusele väikeriigile lihtsalt vastuvõetav, siiani oleme Ida-Virumaaga hädas.

Lisaks EKRE üleriigilises nimekirjas oli väga kõrgel, 8. kohal aser Orhan Oktain.

Comment

• VisaHing
              mees nagu orkester
              • Dec 2009
              • 6718

Nii et kõige suuremal gayfoobile tehti anaal ära siiski ;D

Erki Nool, kes kogus eilsetel valimistel IRLi hingekirjas 1020 häält ja jäeti XIII riigikogu koosseisust välja, tõdes, et tema tulemus oli lausa kohutav ning veel hullem on Juhan Partsil. Nii läkski kibestunud meeleolus poliitik oma peolt minema hotelli Palace, kus pidutsesid reformierakondlased. Vaata humoorikast TV3 uudiste videost, milliste sõnadega ta Taavi Rõivasele olukorda kirjeldas.

Päris normaalse suuvärgiga see Nool. Tere härra peaminister, meil läksid asjad perse.

Comment

• erplander
                ekrelander
                • Oct 2008
                • 1029

FB-s see tuttav kribas vastu:
                "Kas me räägime ikka samast EKRE-st. Peale selle :"kui on must näita ust" on neid näiteid veel ja pealegi on nad nii homovaenulikud. Ning s6na konservatiiv nende partei nimes ei ole just see mida mina ei sümpatiseeri."

Ja minu vastus:

Ma küll ei näe, et nad kellegi vastu vaenulikud on, seda mõned kujutavad endale liigselt ette ja võibolla lasevad ka peavoolumeedial oma ajusid pesta (eriti sel "natsismi" teemal).

Mulle ei sümpatiseeri poliitikaga seonduvalt kumbki sõna, ei liberaal ega konservatiiv, mõlemad on omamoodi "äärmuslased", kuigi seda heidetakse ette ainult EKRE-le.

Vähemalt EKRE on väga sümpaatne ses suhtes, et võitlevad globalistliku rahamaffia vastu ja toetavad ühistulist tegevust, otsedemokraatiat jms (umbes nagu rohelisedki).

Päris normaalse suuvärgiga see Nool. Tere härra peaminister, meil läksid asjad perse.
                Tundub, et lisaks teibale oli ka keel juba pehme.

Comment

• Potsataja
                  õilishing
                  • Oct 2008
                  • 5270

Algselt postitas kallekusta Vaata postitust
                  Kas kuskil on juba tabelit, et mis tulemus oleks olnud ilma e valimiseta?
                  Üldjoontes oleks seis sama olnud max 1,6% kõikumisega, ainult KE oleks saanud 32,5% häältest ja RE 23,3% häältest. E-valimistel hääletas 41,9% RE valijatest ja 9,5% KE valijatest.

Comment

• pokkerisheriff
                    Grinder
                    • Oct 2011
                    • 824

Algselt postitas erplander Vaata postitust
                    Ringkond nr 1 (Tallinn): Urmas Espenberg 1500 häält.
                    Ringkond nr 2 (Tallinn): Mare Liiger 1500 häält (sh minu hääl)
                    Ringkond nr 5 (Lääne/Saare): Helle-Moonika Helme 1500 häält
                    Ringkond nr 6 (Lääne-Viru): Anti Poolamets 2000 häält
                    Ringkond nr 7 (Ida-Viru): Arno Kodu 500 häält
                    Ringkond nr 8 (Järva/Viljandi): Jaak Madison 1500 häält
                    Ringkond nr 9 (Jõgeva/Tartumaa): Malle Pärn 1500 häält
                    Ringkond nr 11 (Kagu-Eesti): Uno Kaskpeit 2000 häält

Kokku ma pakun, et EKRE saab 45 000 häält, pluss-miinus 5000. Täpselt samas suurusjärgus saab ka Vabaerakond.
                    Hääli loeme loetud tundide pärast.
                    Võrdlesin hommikul huvipärast just nende kandidaatite numbreid ja tuleb tunnistada, et päris hästi ennustatud.

Comment

• pastilaa
                      kuum poiss
                      • Apr 2009
                      • 7518

Heh, üks tuttav ahastas FB-s:
                      "Nägin just töökaaslast kes valis EKRE ja tiit madisoni annaks jumal kannatust!
                      See töökaaslane ise vihkab rasissmi. Ja nüüd EKRE-t inimesed on kummalised."

Panin vastuseks:

Wtf, mis rassismi teemat sa ajad, ma vihkan ka rassismi ja valisin EKRE-t. EKRE-l pole ei rassismi ega natsismiga mingit teemat nagu mõned konkurendid või ma ei tea kes neile vägisi püüavad inkrimineerida. Samuti seotus Keskiga - mida pole, seda pole. EKRE on hetkel nii programmiliselt kui sisuliselt väga lähedane erakond kunagisele Isamaaliidule, mille valija varasemalt olin.

Pärast Res Publicaga liitumist muutus IRL täielikuks paariaks ja olen ka valinud Rohelisi ja mõned valimised UK-s elades jäid ka vahele. Seekord läks väga kindel hääl EKRE-le.

Teine alternatiiv olnuks Vabaerakond ja neid nn kodanikualgatusliku jõuna mingil määral ka toetan, sest nendega on liitunud palju arukaid ja haritud inimesi (nagu ka EKRE-ga), aga samas on ka palju kloune (Artur Talvik, Arlet Palmiste, Emil Rutiku, Jevgeni Krištafovitš), näitlejaid jm parte.

Sotsid tundusid üsna sümpaatsed veel mõned aastad tagasi (eelkõige astmelise tulumaksu pärast, mis on norm kõigis arenenud riikides), aga tänasel päeval on nad ka väga ülbeks ja populistlikuks läinud nagu kõik teised kartelliparteidki. Olematu toetusega parteisid (nt Rohelisi) polnud ju mõtet seekord üldse valida, nii et ainus valik jäigi EKRE (kuigi ka nende puhul on rida asju, millega rahul pole).

Btw, elasin mustanahalise portugali tüübiga ühes korteris ligi viis aastat - polnud vähimatki probleemi mingi rassismiga. Töökaaslasteks oli aeg-ajalt ka teisi väga lahedaid ja arukaid mustanahalisi, küll Barbadose, küll Nigeeria jm päritolu.

See Martin Helme ütlus "kui on must, näita ust", mida siin mõni võib-olla meenutada tahab, oli lihtsalt kujundlik väljend massmigratsiooni vastu.

See on ka üks põhjusi, miks sotsid on vastumeelsemaks muutunud, et nad ikka väga toetavad seda massmigratsiooni teemat. See pole Eesti sugusele väikeriigile lihtsalt vastuvõetav, siiani oleme Ida-Virumaaga hädas.

Lisaks EKRE üleriigilises nimekirjas oli väga kõrgel, 8. kohal aser Orhan Oktain.
                      FB-s see tuttav kribas vastu:
                      "Kas me räägime ikka samast EKRE-st. Peale selle :"kui on must näita ust" on neid näiteid veel ja pealegi on nad nii homovaenulikud. Ning s6na konservatiiv nende partei nimes ei ole just see mida mina ei sümpatiseeri."

Ja minu vastus:

Ma küll ei näe, et nad kellegi vastu vaenulikud on, seda mõned kujutavad endale liigselt ette ja võibolla lasevad ka peavoolumeedial oma ajusid pesta (eriti sel "natsismi" teemal).

Mulle ei sümpatiseeri poliitikaga seonduvalt kumbki sõna, ei liberaal ega konservatiiv, mõlemad on omamoodi "äärmuslased", kuigi seda heidetakse ette ainult EKRE-le.

Vähemalt EKRE on väga sümpaatne ses suhtes, et võitlevad globalistliku rahamaffia vastu ja toetavad ühistulist tegevust, otsedemokraatiat jms (umbes nagu rohelisedki).

Tundub, et lisaks teibale oli ka keel juba pehme.
                      põnev chat

Comment

• kallekusta
                        Grinder
                        • May 2012
                        • 603

Tegin kiire arvutuse häälte arv jagatud erakonna liikmete arvuga. Imestuseks sai mõni erakond vähem hääli kui liikmeid ehk ei osatud isegi enda poolt valida. VABAERAKONNA tulemus on nagu WTF

Eesti Iseseisvuspartei 0,49
                        Eesti Keskerakond 9,95
                        Eesti Konservatiivne Rahvaerakond 6,17
                        Eesti Reformierakond 12,38
                        Eesti Vabaerakond 76,86
                        Eestimaa Ühendatud Vasakpartei 0,39
                        Erakond Eestimaa Rohelised 4,65
                        Erakond Isamaa ja Res Publica Liit 8,14
                        Rahva Ühtsuse Erakond 4,15
                        Sotsiaaldemokraatlik Erakond 14,09
                        Last edited by kallekusta; 02.03.15, 19:59.

Comment

• rahvavaenlane
                          Klubi Liige
                          • Dec 2009
                          • 3040

Algselt postitas kallekusta Vaata postitust
                          Tegin kiire arvutuse häälte arv jagatud erakonna liikmete arvuga. Imestuseks sai mõni erakond vähem hääli kui liikmeid ehk ei osatud isegi enda poolt valida. VABAERAKONNA tulemus on nagu WTF

Eesti Iseseisvuspartei 0,49
                          Eesti Keskerakond 9,95
                          Eesti Konservatiivne Rahvaerakond 6,17
                          Eesti Reformierakond 12,38
                          Eesti Vabaerakond 76,86
                          Eestimaa Ühendatud Vasakpartei 0,39
                          Erakond Eestimaa Rohelised 4,65
                          Erakond Isamaa ja Res Publica Liit 8,14
                          Rahva Ühtsuse Erakond 4,15
                          Sotsiaaldemokraatlik Erakond 14,09
                          siin sa võtad vist ametlikud liikmed, aga vabaerakonna peaministri kandidaat ei ole erakonna liigegi.

Comment

• Maxi
                            Pokkerihai
                            • Nov 2010
                            • 1849

Algselt postitas pastilaa Vaata postitust
                            EKRE hääli oleks loomulikult pigem IRLile eelistanud (kuna EKRE esindab niikuinii kõike negatiivset IRLis). Selle kambaga koalitsiooni niikuinii õnneks keegi ei taha teha. Kui nad 4a opositsioonis seakisa teevad, siis muidugi pööbli hääli tuleb jälle juurde...
                            (Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

Comment

• erplander
                              ekrelander
                              • Oct 2008
                              • 1029

pastilaa hingesugulane kurdab kurba saatust ja peab südamest tulevat vihakõnet:

Parimad kohad on 3:25 ja eriti 6:10 juures:

Kuidas ma siia sattusin? Otsisin ristsõna jaoks alternatiivset küsimust sõnale "alati", et kas on näiteks mõni laulu pealkiri selle nimega ja siis Youtube otsing ühe vastena andis ka selle tüübi video "top shop saab alati madalamale minna". Meenus, et siin foorumis oli temast juttu kunagi ja vaatasin korra, et mida põnevat siis öelda on, ühtlasi vaatasin ka mis muud teemad jutuks on võtnud ja siis värskeim oligi see "räägin konservatiividest ja muust". Nii et pardon, pastilaa, ehk pikka viha ei pea.

Comment

• Codecci
                                Luuramas Naisteturniire
                                • Nov 2008
                                • 7574

erplander, kui ma ei teaks milline sa välja näed siis just täpselt sellisena ma sind ette kujutaksingi nagu see vend seal videos :)

Comment

Working...