*** Oktoobri offtopic ***

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Junken
    Lendur Sass
    • Sep 2011
    • 1039

Re: *** Oktoobri offtopic ***

Algselt postitas vapsik Vaata postitust
    Loom jookseb ette.
    ?? juhi viga, et ei oska loomadega arvestada.
    nagu BuildUp ütles, ei pea sõitma 90km/h kui märk seda lubab.

Lisaks veel, et loomaga on jah nii tegelikult, et võib puhtalt panna juhi peale kuna tegelikult oleks saanud ära hoida. Oleneb jällegi omaniku suhtumisest, kui on mõistev inimene, siis maksab ilmselt ise kinni. Mina isiklikult, näiteks kui ma olen ise võtnud ja tõesti keegi peaks mu autoga sõitma, siis ei küsiks selle asja eest raha. Ise ma kunagi nii mälus nkn ei ole, et ma aru ei saa mis juhtub ja kui ma näeksin, et tõesti ( isegi 50nega sõites võib juhtuda) ei olnud võimalik ära hoida, siis ma kelleltki mingit raha obv ei hakkaks küsima. Muidugi ma ei paluks kellelgi sellisel sõita ka, kes sõita ei oska.
    Last edited by Junken; 06.10.12, 18:47.

Comment

• vapsik
      Klubi Liige
      • Apr 2009
      • 5462

Ära hakka mingit totaalselt paska ajama. Obv Sa igal pool ei suuda arvestada ja täiesti random kohtades võib mõni loom või inimene Sulle ette joosta. Mõte rohkem selles, et Buildupi jutt oli mööda. Kaineks juhiks olemine ei ole nüüd sama, mis kella laenamine. Kella laenamist saab võrrelda näiteks auto laenamisega.

Comment

• Junken
        Lendur Sass
        • Sep 2011
        • 1039

No kui inimene sulle ette jookseb siis seda kindlustus ei peaks maksma? Pole ise nii kursis, aga inimesel siiski mõistus peas ja kui keegi loll peaks tõesti ette jooksma siis ma obv ei küsiks kelleltki raha, kui ta just väga sitasti ei reageeri ja autot mahakandmisele ei sõida. Kui mingi ninaotsa damage-fine. Loomadega on ka nii, et tegelikult et ikka autole ülisuuri kahjustusi saada pead sa looma mitte nägema kaugelt tähelepanu puuduse tõttu. Mulle on elu jooksul väga paljud loomad ette jooksnud ja pole kordagi matsu teinud, kuna alati kaugelt juba näinud, et loom hakkab teele tulema või on teel. Reeglina need loomad siis enam teele ei jookse kui auto peaaegu nende kõrval juba on, ala mingi 40m vahet.
        Last edited by Junken; 06.10.12, 18:58.

Comment

• inward
          Klubi Liige
          • Sep 2009
          • 6275

Nõustun Vapsikuga. Sass, mida sa ajad ? Piisab suhteliselt kergest matsust ja nö kergest loomast, et kulu poolest läheb autoparandus päris kalliks. See, et sul on olnud sellised juhtumid, kus sa juba kaugelt looma märkad, on lihtsalt joppamise küsimus. Muidugi ei sõida sa metsavahelisel teel 120ga ning ka seal tasub kiirus maha võtta ja tähelepanelik olla, aga üldiselt su loogika ei pea paika. Kõike võib juhtuda.

Comment

• Junken
            Lendur Sass
            • Sep 2011
            • 1039

kui sul on selline auto et kerge mats võib väga kalliks minna, siis tee omale kasko. Metsavahe metsavaheks, isegi suurel maanteel võib sul loom ette joosta ja sealgi ei tasu kihutada. Joppamise koha pealt, pigem lihtsalt siiski tähelepanelikkus, nagu öeldud, loomad ei oota viimase minutini tee ääres ja ei oota kuni sa oled piisavalt ligidal, et sulle ette joosta. Reeglina on auto vigastustes siiski juht süüdi, va tõesti juhul kui mingi näiteks puu kukub autole, keegi viskab tundmatust suunast kivi aknasse, jne jne. Siis oleks täielik jaburus kelleltki midagi nõuda. Kui mina sõidan teistele, siis arvestan alati sellega, et kui ma looma hitin, ise maksan. Loomulikult võib lootma jääda sõbra mõistlikusele, aga minu meelest on tal siiski õigus seda nõuda kui ta tahab. Igal asjal on hea ja halb pool. Alati ei saa heale lootma jääda, vaid peab ka halvaga arvestama. Mida varem te endale selle meelde jätate, seda vähem probleeme teil elus tekib ; )
            Last edited by Junken; 06.10.12, 19:28.

Comment

• pokkerisheriff
              Grinder
              • Oct 2011
              • 824

Algselt postitas Codecci Vaata postitust
              Teoreetiline küsimus: kui võtad kellegi kaineks rooliks ja tal õnnestub su autoga crashida, kes maksab?
              kogu selle tekkinud arutelu peale siin ütle palun, et sul oli mõni praktiline juhtum, mis ajendas seda teoreetilist küsimust esitama.

muidu mul kerkinud juba silme ette pilt, kuidas andsid sõbrale baarileti taga autovõtmed ja siis koduteel karu sisse jooksis külje pealt ja sõber ütles selle peale et kõik autos olijad peavad nüüd temale remondiraha maskma kuna olid osaliselt süüdi ja kõigele lisaks libastus ta pimedas kahjustusi inspekteerides teepervel ja see käekell, mille talle andsid tingimusel et seda kogu aeg randmel kannab või muidu te pole enam sõbrad, sai ka kukkudes kriimu sisse :(

(Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)
              Last edited by pokkerisheriff; 06.10.12, 19:36. Põhjus: kits->karu + juhtumi taaslavastus

Comment

• BuildUp
                Pokkerihai
                • Oct 2008
                • 2547

Ära hakka mingit totaalselt paska ajama. Obv Sa igal pool ei suuda arvestada ja täiesti random kohtades võib mõni loom või inimene Sulle ette joosta. Mõte rohkem selles, et Buildupi jutt oli mööda.
                Enamus avariisid põhjustavad loomad ja inimesed, kes autode ette jooksevad?

Kui nii, siis tõepoolest pean sinuga nõustuma ja obv olen ka sellega nõus, et kui tõesti peakski mõni marudaudis kits või inimene auto ette jooksma, siis kaine rool ei pea tervet kahjut korvama.

Samas jään kindlale seisukohale, et kui lumisel talvel sõidab kaine rool lihtsalt oma viletsate oskuste või mis iganes põhjusel puhtjuhuslikult kraavi, siis omanik ei pea kohe kindlasti seda kahjut korvama.

Ja see, et keegi on nõus olema kaine rool, ei anna kohe kindlasti talle diplomaatilist puutumatust.
                Last edited by BuildUp; 06.10.12, 19:59.

Comment

• Maxi
                  Pokkerihai
                  • Nov 2010
                  • 1849

Algselt postitas Junken Vaata postitust
                  ?? juhi viga, et ei oska loomadega arvestada.
                  nagu BuildUp ütles, ei pea sõitma 90km/h kui märk seda lubab.

Lisaks veel, et loomaga on jah nii tegelikult, et võib puhtalt panna juhi peale kuna tegelikult oleks saanud ära hoida. Oleneb jällegi omaniku suhtumisest, kui on mõistev inimene, siis maksab ilmselt ise kinni. Mina isiklikult, näiteks kui ma olen ise võtnud ja tõesti keegi peaks mu autoga sõitma, siis ei küsiks selle asja eest raha. Ise ma kunagi nii mälus nkn ei ole, et ma aru ei saa mis juhtub ja kui ma näeksin, et tõesti ( isegi 50nega sõites võib juhtuda) ei olnud võimalik ära hoida, siis ma kelleltki mingit raha obv ei hakkaks küsima. Muidugi ma ei paluks kellelgi sellisel sõita ka, kes sõita ei oska.
                  seda iba sa räägid nii kaua kuni mõni loom reaalselt sulle ette jookseb, tegelikkuses ei pruugi üldse juht kihutada et loomale otsa panna, eriti varahommikul kui on piisavat valgust, et looma silmad enam ei helgi võsa seest

Comment

• Maxi
                    Pokkerihai
                    • Nov 2010
                    • 1849

Algselt postitas BuildUp Vaata postitust

Samas jään kindlale seisukohale, et kui lumisel talvel sõidab kaine rool lihtsalt oma viletsate oskuste või mis iganes põhjusel puhtjuhuslikult kraavi, siis omanik ei pea kohe kindlasti seda kahjut korvama.
                    Siis ei tohiks sellist juhti rooli lasta äkki oma auto taha? Omanik vastutab 100% oma autoga juhtuva eest

Comment

• Junken
                      Lendur Sass
                      • Sep 2011
                      • 1039

to Maxi, mulle elus 25+ korda VÄHEMALT loomad ette jooksnud.

Comment

• vapsik
                        Klubi Liige
                        • Apr 2009
                        • 5462

Algselt postitas BuildUp Vaata postitust
                        Enamus avariisid põhjustavad loomad ja inimesed, kes autode ette jooksevad?

Kui nii, siis tõepoolest pean sinuga nõustuma ja obv olen ka sellega nõus, et kui tõesti peakski mõni marudaudis kits või inimene auto ette jooksma, siis kaine rool ei pea tervet kahjut korvama.

Ja see, et keegi on nõus olema kaine rool, ei anna kohe kindlasti talle diplomaatilist puutumatust.
                        Ei, ma ütlesin, et igat õnnetuse korral ei peaks juht nüüd plekkima ja kella laenamine on väga teine teema.

Samuti autoomanik ei peaks igat suvalist venda rooli laskma.

Comment

• donkament
                          Pokkerihai
                          • Apr 2009
                          • 1945

gl kaine juhi leidmisel, BuildUp.

Comment

• Junken
                            Lendur Sass
                            • Sep 2011
                            • 1039

Ei, ma ütlesin, et igat õnnetuse korral ei peaks juht nüüd plekkima ja kella laenamine on väga teine teema.

Samuti autoomanik ei peaks igat suvalist venda rooli laskma.
                            lisaks reeglina võetakse kaineks rooliks siiski oma sõber ja mingi matsu korral jõutakse tavaliselt normaalne otsuseni mitte ei hakata huiama, niiet suht pointless siin arutada, kes, millal ja mida maksab.

Comment

• alaska
                              forever
                              • Oct 2008
                              • 6599

Sõbra mõiste on ikka väga devalveerunud.

Comment

• BuildUp
                                Pokkerihai
                                • Oct 2008
                                • 2547

Aga mida teete olukorras, kus sõber soovib autot laenata ning olete nõus. Sõidate autot sõbrale ära viima. Sõber istub rooli ja palute, et ta teid koju tagasi sõidutaks. Teel tagasi teeb sõber avarii. Kes maksab? Samamoodi omanik, kuna oli loll ja laenas sõbrale autot või sõber, kuna nüüd te "laenasite" talle autot?

Comment

Working...