UUS HASARTMÄNGUSEADUS

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Keiss
    Pokkerihai
    • Oct 2008
    • 1592

Re: UUS HASARTMÄNGUSEADUS

Algselt postitas Maheaatom Vaata postitust
    Mina soovitan alates selle aasta algusest võimalusel üldse kommertspankasid vältida, v.a. juhul kui tegemist on Eesti pangaga ja mängite Eestis litsenseeritud toas (hetkel vaid Olympic Onlines). Asi pole ainuüksi võimalikus rahapesus, vaid välisriikidest saadud tulus, mille pealt peaks idee poolest tasuma tulumaksu. Et seda siiani pole nõutud, tuleneb faktist, et online-mängud ei olnud 2009. aasta lõpuni seaduslikult reguleeritud ning nendest puudus ametkondadel ülevaade. Aga sellest aastas alates seadus muutus ning võib karta, et ka MTA tegevus. Selle "probleemi" lahendus peitub e-walletites: MB ja Neteller.
    HMM? Kindel ikka või? Kui tõsiselt seda juttu nüüd võtta? Mingi ennustamine või on mingitele seadustele ja määrustele ka võimalik tugineda? Ise olen küll mõne väljamakse aastal 2010 otse panka kandnud.

Comment

• leits
      Hundinui
      • Apr 2009
      • 9562

vaevalt et midagi selle paari kandega juhtub, ise olen ka mingi 20k selle aasta jooksul kandnud otse panka, ma arvan EMTAt ei koti v2ikesed summad, kuid isegi kavatsen l2bi moneybookersi uhama hakata again .. netelleri vennad on ahnemad

Comment

• Keiss
        Pokkerihai
        • Oct 2008
        • 1592

Mul on selle MB-ga mingi jama, ei osanud regada vms. Igatahes panga kinnitust oli vaja jne. Ei teagi milles jama olen teisteltki sarnaseid probleeme MB-ga seoses kuulnud. Seetõttu tuleb kasutada netellerit ja kindlasti ka nende kaart tellida. Sest kui tõesti saab paari tunni pärast juba poodi minna peale cash outi oleks ülipro.

Comment

• farik666
          Klubi Liige
          • Oct 2008
          • 834

Neteller ahnemad kui Moneybookers.. olen just aru saand et asjad vastupidi...

Comment

• blah
            Jube Noob
            • Jul 2009
            • 185

Algselt postitas leits Vaata postitust
            vaevalt et midagi selle paari kandega juhtub, ise olen ka mingi 20k selle aasta jooksul kandnud otse panka, ma arvan EMTAt ei koti v2ikesed summad, kuid isegi kavatsen l2bi moneybookersi uhama hakata again .. netelleri vennad on ahnemad
            $ või eur ikka jah?

Comment

• Dogers
              Pokkerihai
              • Dec 2008
              • 2500

Algselt postitas blah Vaata postitust
              $ või eur ikka jah?
              kahtlen, et kahe kuu jooksul 20k taala panka kannab :) pigem ikkagi krooni.

Comment

• blah
                Jube Noob
                • Jul 2009
                • 185

lol FML kandsin see aasta starsist bankrolli välja panka(saidi vahetus). Baaaaaaaaaaad idea vast

Comment

• ok2aa
                  Klubi Liige
                  • Oct 2008
                  • 1903

lol FML kandsin see aasta starsist bankrolli välja panka(saidi vahetus). Baaaaaaaaaaad idea vast
                  miks? mis vahet sel on?

Comment

• Maheaatom
                    Grinder
                    • Oct 2008
                    • 958

Pank võib nõuda raha päritolu tõestust mitte ühekordse 200K eek korral, vaid ka siis kui korduvad väljakanded ületavad seda summat. Näiteid praktikas on küllaga.

Teine asi on sellest, et de jure on EMTA jaoks välisriigist saadud pokkeritulu täpselt sama, mis välisriigist saadud mistahes muu tulu ning kuulub maksustamisele. Küsimus on ainult selles, kuidas tulu kui sellist mõõta ja kes seda tõestada saab? Minu arust külvab palju segadust mängijatesse kinnistunud väärarusaam, et "igal juhul on pokkeritulud alati maksuvabad". 2010. aastast on online-mängud seaduse poolt reguleeritud ning see määrab, et maksuvabad on ainult Eesti litsentsi omavatest kohtadest saadud võidud. Isegi "saadud altkäemaks" tuleb meil ju tuludeklaratsioonis esitada . Ning altkäemaksu võtmist teatavasti ju samuti varjatakse

Comment

• blah
                      Jube Noob
                      • Jul 2009
                      • 185

Pank võib nõuda raha päritolu tõestust mitte ühekordse 200K eek korral, vaid ka siis kui korduvad väljakanded ületavad seda summat. Näiteid praktikas on küllaga.

Teine asi on sellest, et de jure on EMTA jaoks välisriigist saadud pokkeritulu täpselt sama, mis välisriigist saadud mistahes muu tulu ning kuulub maksustamisele. Küsimus on ainult selles, kuidas tulu kui sellist mõõta ja kes seda tõestada saab? Minu arust külvab palju segadust mängijatesse kinnistunud väärarusaam, et "igal juhul on pokkeritulud alati maksuvabad". 2010. aastast on online-mängud seaduse poolt reguleeritud ning see määrab, et maksuvabad on ainult Eesti litsentsi omavatest kohtadest saadud võidud. Isegi "saadud altkäemaks" tuleb meil ju tuludeklaratsioonis esitada . Ning altkäemaksu võtmist teatavasti ju samuti varjatakse
                      no mis pank teeb siis kui olen alla 21 ja see 1M(random number) mis viimati (see aasta) välja kandsin on pokkerist?

ranka rääkis et täidab seal veits pabereid ja korras ju?
                      Last edited by blah; 04.03.10, 09:54.

Comment

• blah
                        Jube Noob
                        • Jul 2009
                        • 185

2010. aastast on online-mängud seaduse poolt reguleeritud ning see määrab, et maksuvabad on ainult Eesti litsentsi omavatest kohtadest saadud võidud.
                        kuskohas selline asi kirjas on, ei leidnud ise.

Comment

• Maheaatom
                          Grinder
                          • Oct 2008
                          • 958

Pankade jaoks mõistagi sobis selline tõestus veel 2009. aastal, kuna pokkerit ei saanud seostada ei rahapesu ega terrorismiga ning see ei olnud illegaalne. EMTA jaoks vahest ka, kuna valdkond oli täielikult reguleerimata ning mis veelgi olulisem - kontrollimatu. Võimalik, et probleeme ei teki ka praegu, kuid siinkohal ma tahan vihjata, et kui suur hulk Eesti kodanikke pidevalt kuskil välismaalt suuri summasid välja kärutavad, jääb selles tahes-tahtmata jälg ning agarad ametnikud hakkavad üha usinamalt tegutsema selle nimel, et sellest mingi kümnis võimalikult kiiresti ka riigi kukrusse kukuks. Low-profile ning võimalike probleemide ennetamine tuleb alati kasuks.

Comment

• Maheaatom
                            Grinder
                            • Oct 2008
                            • 958

kuskohas selline asi kirjas on, ei leidnud ise.
                            Tulumaksuseadus: http://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=765523
                            §19 lõige 3
                            Tulumaksuga ei maksustata:
                            7) korraldusloa alusel läbiviidud loteriist saadud loteriivõite ja hasartmängu korraldamise tegevusluba omavalt isikult saadud hasartmänguvõite;
                            Last edited by Maheaatom; 04.03.10, 10:19.

Comment

• ranka
                              Miljon Põhjust Kodus Olla
                              • Sep 2008
                              • 36444

Ma ei tahaks seda juttu uskuda. Õigemini ma ei suuda seda uskuda, sest praktikas olen ma ikka väga palju rahasid liigutanud. Näiteks andnud kuualguses 50,000 võlgu ja kuu lõpus selle tagasi saanud. Siiani on üks 200,000 laen, kus iga kuu tiksub päris suur summa tagasi, vahepeal sai ka buddy transferite poisse aidatud, kus liigutatud sai mitusada tuhat krooni 50,000 krooni kaupa. Ühtegi päringut ei ole selle kohta mitte kunagi tehtud.

Küll aga olen kuulnud, et osad vennad on maksuametilt vastu näppe saanud, kuna maksti rakebacki otse pangakontotele aga noh see "ma olen kuulnud" jutt on üks paras kassisitt ning ei tasuks võtta tõepähe.

no mis pank teeb siis kui olen alla 21 ja see 1M(random number) mis viimati (see aasta) välja kandsin on pokkerist?

ranka rääkis et täidab seal veits pabereid ja korras ju?
                              Pangas pabereid täites ei ole keegi mu vanust küsinud. See muidugi isikukoodis kirjas aga alati saad jahuda, et võit oli enne 2009-nda aasta seaduse jõustumist vms.

Comment

• kilu6
                                Vana Tegija
                                • Oct 2008
                                • 1305

Algselt postitas ranka Vaata postitust
                                Ühtegi päringut ei ole selle kohta mitte kunagi tehtud.
                                On kaks asja, kas maksuamet võib kraesse tulla või et kas ta tuleb. 90% ei juhtu midagi, sest maksuamet optimeerib oma tegevust ja tegutseb ainult suuremate tehingute osas või siis automatiseeritud algoritmi alusel (tulumaksutagastus).

Hiljuti oli mingi case, kus vennad kavaldasid maksuameti automatiseeritud algoritmi üle, mis automaatselt maksis välja käibemaksutagastust 10M, mis oli võimalik juhul, kui esimese tagastuse suurus ei olnud suurem kui 400K.

Seega liiguta palju tahad, miskit ei juhtu kuni sa ei ole nende huviorbiidis. Usun, et kui mõned pokkerinäod ETVs hakkavad rääkima sellest, kuidas nad 1M aastas teenivad, siis hakkab ka maksuamet nende asjade vastu rohkem huvi tundma. Samuti oleneb pankade usinusest, kui palju viitsitakse aru anda ja kas vastav algoritm pankades käivitub, mis näiteks Starsi kontolt laekuvate summade puhul, mis on suuremad kui x krooni, aruande koostab ja maksuameti poole teele saadab (ok, täpselt ei tea sellises aruandlusest rääkida:)
                                Last edited by kilu6; 04.03.10, 13:16.

Comment

Working...