[PLO400] hotcocacola päevik, mitte blogi.

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • mortalvombat
    Õpihimuline Mängur
    • Jul 2010
    • 412

Re: hotcocacola päevik, mitte blogi.

Algselt postitas KristjanLaas Vaata postitust
    See, millest sina räägid, Codecci, on niivõrd long run, et lihtinimese (elab nt 80 aastat, sellest 50 omab autot) jaoks pole see tähtis. Auto omamisel võib väljaminekute variatsioon lihtsalt nii suur olla, et ilma kindlustuseta on seda raske taluda.
    Point ongi selles, et inimesed ostavad endale sellisel juhul liiga kalleid autosi.
    Aga kui sul on maja/korter mille väärtus ~100k €, saadud päranduseks või mis iganes ajast, keskmine palk. Peaks kindlustama või maha müüma ja odavamasse kolima?

Comment

• BuildUp
      Pokkerihai
      • Oct 2008
      • 2547

Algselt postitas Codecci Vaata postitust
      Kuidas ei puutu? Sel hetkel kui sina astud kindlustuse uksest sisse sooviga midagi kindlustada viid sa neile piltikult öeldes leiba lauale. Korralik kindlustusfirma teenib kõige pealt (võib olla ka erandeid, aga prolly väga vähe) millele nad kindlustust pakuvad. Kui nad 2008a C-klassi Mersudele kaskode pakkumise pealt raha ei teeniks, siis nad ei pakuks seda kaskot sellise hinna eest.
      Avastad kapitalismi?! Väga tore. Minu jaoks siiski win-win olukord ja ma räägin siinkohal tõesti ainult eesti kontekstist. Võib-olla tõesti kui elaks rahulikult kuskil lõuna-eesti maakohas ja iga päev kindel ning rahulik marsruut, siis poleks vahet, aga suuremates linnades nagu ntks tallinn, no way.
      Algselt postitas Codecci Vaata postitust
      Mis vahet sel on, palju masin maksab? Kõik on suhteline. Kui ma enda A6 ostsin oli see minu jaoks enam-vähem sama suhtega net worthi koha pealt kui praegu Coca jaoks antud C-klass. Paljude inimeste jaoks on €5K masin kordades rohkem väärt kui Coca jaoks tema €20-30K masin, kas nad ei peaks siis kaskot võtma, sest sinu kriteeriumi järgi €5K auto ei kvalifitseeru 'korralikuks' ?

Mõtle nüüd natuke selle peale, mis sa kirjutasid. Ma ei taha eriti uskuda, et hoolimata life bankroll erinevustest on 5k€ auto mahakandmisele sõitmine võrdne 20k€ auto mahakandmisele sõitmisega.

Ma ei tea küll ühtegi inimest ja mitte ühtegi põhjust miks peaks 5k€ auto olema kordades rohkem väärt kui 20k€ maksev auto. Need peaksid olema sellised inimesed, kelle jaoks auto oleks elu. Kahtlen, et väga selliseid on. Autode reaalse väärtuse määrab siiski hind ja mida kõrgem see on, seda enam on ka auto väärt.

Comment

• hotcocacola
        HTCCACLA
        • Oct 2008
        • 14473

üle pika aja leidub Pokkeriprodes asjalikke poste (H)
        Huvitav arutelu (Y)

Comment

• JakoJ
          Jube Noob
          • Sep 2009
          • 132

kõik ootavad uusi poste

Comment

• janek174
            Vana Tegija
            • Mar 2009
            • 1078

Algselt postitas rasmer Vaata postitust
            Kuigi rohkem +EV oleks osta odav auto ja mitte kindlustust peale panna, siis ei ole mingit huvi sõita EV pärast rotima autoga.
            Kuidagi tuttav tuleb see jutt ühest teisest teemast ette. Asju ei osteta mitte vajaduse ja ratsionaalse mõtlemise järgi, vaid selle järgi kuidas naabrist parem olla. 500€-5K€-50K€ autode vahe pole mitte kusagilt otsast seda raha väärt, kui konkreetselt vajadusele ja otstarbele mõelda.

Aga kui raha ja tahtmist on, siis kellel on õigust kritiseerida.

Comment

• Maxi
              Pokkerihai
              • Nov 2010
              • 1849

Coca sugune balla highroller mingis 2k maksvas fiestas, ise ka kujutad ette we?

Comment

• Platinum
                FPP Pro
                • Jan 2010
                • 248

Kalli auto puhul peaks ikka olema kasko. Kui ei raatsi osta, tuleb sõita vanema/odavama autoga ja kõik.
                Huvitav fakt kasko kohta mida arvatavasti paljud ei tea. Kasko on 12 kuuline toode! Kõik maksame seda kuukaupa aga nt. täna ostan auto ja teen homme avarii, maksan 12 kuu kasko. Erinevalt liikluskindlustusest, selle üleiigne osa makstakse tagasi.
                Kasko oli hea ost HCC, mercedes- hmm, eks aeg näitab aga üldiselt nad pole sõitmiseks vaid hooldamiseks:D
                (Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

ups, shit happens. Isegi sinuga codecci:(

Comment

• hotcocacola
                  HTCCACLA
                  • Oct 2008
                  • 14473

lmao...2k fiesta....

Comment

• janek174
                    Vana Tegija
                    • Mar 2009
                    • 1078

Algselt postitas hotcocacola Vaata postitust
                    lmao...2k fiesta....

Selliseid saaks sa oma kasko eest iga jumala kuu uue osta...

Comment

• pastilaa
                      kuum poiss
                      • Apr 2009
                      • 7518

Kadedaid leiab alati. Eriti kadedad on kindlasti naabrid. Ei imesta, kui keegi pidevalt su komput nillib.

Comment

• numnuts
                        Grinder
                        • Dec 2010
                        • 846

pinkman from BB sõidab mingi $500 autoga ringi.. teenib 10mil aasta. problem?

Comment

• Codecci
                          Luuramas Naisteturniire
                          • Nov 2008
                          • 7574

Algselt postitas BuildUp Vaata postitust
                          Mõtle nüüd natuke selle peale, mis sa kirjutasid. Ma ei taha eriti uskuda, et hoolimata life bankroll erinevustest on 5k€ auto mahakandmisele sõitmine võrdne 20k€ auto mahakandmisele sõitmisega.

Ma ei tea küll ühtegi inimest ja mitte ühtegi põhjust miks peaks 5k€ auto olema kordades rohkem väärt kui 20k€ maksev auto. Need peaksid olema sellised inimesed, kelle jaoks auto oleks elu. Kahtlen, et väga selliseid on. Autode reaalse väärtuse määrab siiski hind ja mida kõrgem see on, seda enam on ka auto väärt.
                          Kui mu net worth on €50K, sissetulek €5K kuus ja auto väärtus €5K, siis antud auto väärtus oleks minu jaoks palju väiksem kui nt juhul kui mu net worth oleks €5K, sissetulek €1K kuus ja auto väärtus €2K. Kui ma oma A6-st tänasel päeval ilma jääks oleks ma paar päeva tilted vast, kui Armin oma Escaladest ilma jääks poleks prolly niikauagi, seega minu jaoks minu A6 on rohkem väärt kui tema jaoks Escalade.

Kas sinu arust peaks Armin ennem oma Escaladele kasko ostma kui mina oma A6-le? Kui vastus jah, siis põhjenda oma loogikat selle taga.

Comment

• hotcocacola
                            HTCCACLA
                            • Oct 2008
                            • 14473

Algselt postitas Platinum Vaata postitust
                            Kalli auto puhul peaks ikka olema kasko. Kui ei raatsi osta, tuleb sõita vanema/odavama autoga ja kõik.
                            Huvitav fakt kasko kohta mida arvatavasti paljud ei tea. Kasko on 12 kuuline toode! Kõik maksame seda kuukaupa aga nt. täna ostan auto ja teen homme avarii, maksan 12 kuu kasko. Erinevalt liikluskindlustusest, selle üleiigne osa makstakse tagasi.
                            Kasko oli hea ost HCC, mercedes- hmm, eks aeg näitab aga üldiselt nad pole sõitmiseks vaid hooldamiseks:D

ups, shit happens. Isegi sinuga codecci:(

Eestis müüdavate autode valik on nigel, eriti kui vaadata:
                            *hinnaklassi 18 000 - 30 000€. Miks selline hinnaklass? Sest tahtsin vähemalt 2007a autot, kui mitte 2008-2009.
                            *loosikastis olid vaid MB C-klass, Audi A6 (maybe väga hea välimusega A4 s-line) ja Lexus.
                            *automaat
                            *kütus võiks jääda 12l/100 linnas
                            *auto pidi asuma Eestis!!!!!! Ei soovinud lasta Saksamaalt tuua.
                            *läbisõit max 150k
                            *KWsid max 220

MIKS? Minu maitse on selline. Pastilaa võib sõita tuunitud Sierraga, aga see pole minu maitse.

Anyways, võtke auto24.ee ette ning skännige nende parameetritega. Tulemusi on suht vähe. (Ma otsisin seda "õiget" ca 3näd)
                            Last edited by hotcocacola; 08.09.11, 20:41.

Comment

• Platinum
                              FPP Pro
                              • Jan 2010
                              • 248

aa, ja btw, smartkeyd pole vist siiamaani suudetud ärandanda. mersudel varastatakse võti ja ainult nii saab auto kätte.

Comment

• peete82
                                Vana Tegija
                                • Jan 2010
                                • 1310

Hiljuti vaatasin ka mersusid, nii 2005-2006. aastast, ja märkasin imestusega, et C-klass ja E-klass on ühes hinnas. Pisike mersu on ikka pisike.

Comment

Working...