PAKSUKESE PÄEVARAAMAT: kuidas ma kaotasin seitsme kuuga 20 000... grammi!

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • ranka
    Miljon Põhjust Kodus Olla
    • Sep 2008
    • 36444

Re: PAKSUKESE PÄEVARAAMAT: kuidas ma kaotasin seitsme kuuga 20 000... grammi!

Algselt postitas Cash87 Vaata postitust
    Ranka, mis toitumisharjumised põhjustasid su kaalutõusu? Millisest toidust oli kõige raskem loobuda?
    Väljas söömine, võileiad/võisaiad ning mõttetu snäkkimine. Täpselt sellises järjekorras. Esimene on kõige hullem - ilma selleta kaal ei oleks langenud ning viimast oleks võinud edasi jätkata ja oleks ikka kaalu langetanud.

See oleneb inimesest - ma ikka eelistasin väljas käies süüa end jõhkralt üle ning snäkid ala nagu näiteks krõpsupäkk või magus mu lauale nii naljalt ei jõudnud. Pigem, kui keegi teine ostis, siis võtsin ka ampsu-kaks. Pole eriti miskite krõbisevate pakendite fän.

Comment

• Codecci
      Luuramas Naisteturniire
      • Nov 2008
      • 7574

SUHKUR: Kui suhkrupakk on kodus ja sa moosi ei keeda, siis viska see minema. Alates tänasest ei kasuta suhkrut. Kui jood teed või kohvi, siis edaspidi ilma suhkruta. Kui ei suuda, vajuta back nuppu ning mine tagasi oma Facebooki Farmvillet mängima.
      Miks nii karmilt? Ma joon päevas 1 tassi kohvi 1 teelusikatäie suhkruga, kas tõesti sellel 1 väiksel lusikatäiel on selline mõju?

Comment

• poosapaa
        Räme Fish
        • Jul 2011
        • 22

High-carb vegani arvamus
        kui ma vaatan inimesi kes jooksevad maratone siis enamik neist on heas vormis või näiteks keenia jooksjad kes võrreldes euroopa omadega kaaluvad 10kg vähem,pealegi seal maal ei ole sellist paksude epideemiat nagu lääne-ühiskonnas.
        Mida nemad sõõvad?
        Üllatuseks küll aga põhitoiduks on neil süsivesikud.
        kas inimeste ülekaal on tingitud sellest et nad sõõvad liiga palju riisi,kartult ja puuvilju ?
        Pigem tuleb see ülekaal rasvadest meil on vaja ju kõike praadida rasvas,lisada juurde veel rasvaseid kastmeid isegi salatile käib õli juurde.
        Kui sõõd 10g rasva siis keha salvestab sellest 9g rasvana ja kui sõõd hoopis süsivesikuid 10g siis sellest healjuhul 0,5g muudetakse rasvaks.
        Mis puutub liha siis see lihtsalt pole eluks vajalik,sa ei saa olla füüsiliselt kui ka vaimselt terve inimene kui sa sõõd loomade liha kes elavad ja surevad piinarikalt.

Comment

• -andres-
          Moderaator
          • Oct 2008
          • 4546

Õnneks ei ole sa üksi siin foorumis, samas õnneks teine ekspert polegi veel sõna võtnud.

Comment

• Vandalar
            Pokkerihai
            • Oct 2008
            • 3577

Kas taimedel ei olegi siis tundeid või? Taim on ju ka elusorganism. See argument, et loom sureb piinades ja seepärast see on moraalselt kuidagi vale liha süüa, on üsna naiivne.
            Liha sisaldab vitamiine ja valke jne. Kui inimesel on muudmoodi võimalik, siis keegi ju ei keela ainult taimset toitu tarbida, kuid sellist argumenti ei saa tõsiselt võtta, et loom sureb ja seepärast ei kõlba liha süüa. See on sinu subjektiivne ja eluvõõras isiklik emotsionaalne hirm lihtsalt. Samamoodi mõni arvab, et maa on 6000 aastat vana või et maakera on lapik.
            Ühes Joe Rogani podcastis rääkis, et teatud regioonides põhjas sa muudmoodi lihtsalt ellu ei jää, kui pead liha varuma ja seda sööma, sest vegetatsiooni periood on lihtsalt nii lühike ja muud pole võtta ja isegi veekogud võivad nii kinni külmuda, et kalale ligi ei pääse- ei ole keegi sellepärast rumalam või kehvem olnud. Meie praeguses ühiskonnas, kus iga nurga peal on pood, kus üle maailma igasugused viljad on kokku veetud, on kuntslik olukord, mis võib teoreetiliselt ja ka praktiliselt iga hetk üsna kiirelt lõppeda ja mis siis teed? Imed kuskil jõe ääres hundinuia juuri ja jätad võimaluse omale metsast nt siga või part lasta?
            Ses suhtes, et valik on igaühe enda teha, kuid see loomade piina jms värk on natuke elukauge lihtsalt IMO.
            Last edited by Vandalar; 16.02.15, 17:04.

Comment

• timz0333
              Pokkeritark
              • Mar 2009
              • 6322

Palun ütle miks sa toidad trolli Vandalar?

Comment

• Vandalar
                Pokkerihai
                • Oct 2008
                • 3577

Algselt postitas timz0333 Vaata postitust
                Palun ütle miks sa toidad trolli Vandalar?
                Ta on troll või? Ma ei teadnud. Kunagi ei tea.... kunagi...

Comment

• poosapaa
                  Räme Fish
                  • Jul 2011
                  • 22

Ülla eesmärgi nimel võib trollida
                  Taimedel ei ole närve ,kui pole närve siis ei ole ka tundeid.
                  Lihas ei ole ühtegi vitamiini,mineraalainet ega muud asja mida taimedest ja puuviljadest ei saaks .
                  Me oleme unustanud ära et me elame ökosüsteemis kus igal liigil on oma roll ja tähtsus ,inimese elu ei ole väärtuslikum kui seda on looma või linnu oma ,näiteks on teatud putuka liikide kadumise puhul ohus ülejäänud elu maa peal,samas kui võtta võrrandist välja inimene siis ainukeseks kaotajaks on kubemetäid.
                  Kui keegi ei tea veel sis inimese roll on seemneid levitada ,meie liigile omene toit on puuviljad ja maapealsed kõõgiviljad ,sellise toidu peal on inimese keha välja arenenud.
                  Keskonna poole pealt vaadata siis loomakasvatus on üks suuremaid reostajaid ja ka üks suuremaid põjuseid vihmametsade hävimisel,loomulikult ei saa unustada ka sotsiaalseid probleeme näiteks nälga surevaid inimesi (40 000)päevas umbes aga kes neid ikka loeb ,
                  Kokkuvõteks,,,
                  arvestades seda et iga vegan eine säästab 3-4 kilo teravilja ja inimene suudab edukalt elada ka ilma lihata.
                  Tuleb aru saada et oma halbades toitumisharjumustega kaevad hauda nii endale kui ka järgmistele põlvkondadele.Head isu

Comment

• Potsataja
                    õilishing
                    • Oct 2008
                    • 5270

Algselt postitas redddman10 Vaata postitust
                    palju pikkust on?
                    Lisaks sellele huvitaks mind ka erinevad jõunäitajad. Kõhulihased, kätekõverdused, kükkide arv raskusega, rinnalt tõukamine jne.

Comment

• rasmer
                      Vana Tegija
                      • Oct 2009
                      • 1306

Algselt postitas poosapaa Vaata postitust
                      Kokkuvõteks,,,
                      arvestades seda et iga vegan eine säästab 3-4 kilo teravilja ja inimene suudab edukalt elada ka ilma lihata.
                      Tuleb aru saada et oma halbades toitumisharjumustega kaevad hauda nii endale kui ka järgmistele põlvkondadele.Head isu
                      (Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

Comment

• musaire
                        FPP Pro
                        • Dec 2012
                        • 220

Igatahes "poosapaa" jutt on täiesti õige. Nii see on.

Lisaks moraalsusele, tervislikkuse koha pealt see on täielik bs et liha sisaldab vitamiine ja valke, mille pärast tasub liha süüa. Liha aminohapped on palju kantserogeensemad. Kuumutades/grillides moodustavad need eriti ohtlikke aineid - http://nutritionfacts.org/?s=nitrosamine

Comment

• musaire
                          FPP Pro
                          • Dec 2012
                          • 220

Algselt postitas rasmer Vaata postitust

http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=sponsor

Comment

• Hullapple
                            Õpihimuline Mängur
                            • Aug 2009
                            • 364

High-carb vegani arvamus
                            kui ma vaatan inimesi kes jooksevad maratone siis enamik neist on heas vormis või näiteks keenia jooksjad kes võrreldes euroopa omadega kaaluvad 10kg vähem,pealegi seal maal ei ole sellist paksude epideemiat nagu lääne-ühiskonnas.
                            Mida nemad sõõvad?
                            Üllatuseks küll aga põhitoiduks on neil süsivesikud.
                            kas inimeste ülekaal on tingitud sellest et nad sõõvad liiga palju riisi,kartult ja puuvilju ?
                            Pigem tuleb see ülekaal rasvadest meil on vaja ju kõike praadida rasvas,lisada juurde veel rasvaseid kastmeid isegi salatile käib õli juurde.
                            Kui sõõd 10g rasva siis keha salvestab sellest 9g rasvana ja kui sõõd hoopis süsivesikuid 10g siis sellest healjuhul 0,5g muudetakse rasvaks.
                            Mis puutub liha siis see lihtsalt pole eluks vajalik,sa ei saa olla füüsiliselt kui ka vaimselt terve inimene kui sa sõõd loomade liha kes elavad ja surevad piinarikalt.
                            Sa peaksid hakkama motlema liha soomisele, sest selge on see et normaalne inimene sellist asja ei suuda kyll oma peas v2lja moelda

Comment

• ranka
                              Miljon Põhjust Kodus Olla
                              • Sep 2008
                              • 36444

Algselt postitas Codecci Vaata postitust
                              Miks nii karmilt? Ma joon päevas 1 tassi kohvi 1 teelusikatäie suhkruga, kas tõesti sellel 1 väiksel lusikatäiel on selline mõju?
                              Ei ole obv.

Aga paljudel on suurem suhkru tarbimise harjumus, eriti kui juuakse päevas rohkem kui üks tass kohvi. Lisandub ehk veel klaas/kaks mahla ning midagi veel ja siis päeva lõikes annab see juba päris suure koguse.

Seega las jääb suhkur menüüst ära. Kui tõesti tead, et tarbid minimaalselt - just see tassike päevas, siis ei ole probleemi

Comment

• donkament
                                Pokkerihai
                                • Apr 2009
                                • 1945

Kui keegi ei tea veel sis inimese roll on seemneid levitada ,meie liigile omene toit on puuviljad ja maapealsed kõõgiviljad ,sellise toidu peal on inimese keha välja arenenud.
                                Enam primitiivsemat argumenti vist ei ole võimalik esitada. Et siis inimese "roll" on paljuneda, njah. Mina endale sellist "rolli" küll võtnud pole ega seda ei plaani ka täita. Inimese elu pole väärtuslikum kui suvalise looma oma? Eks järgmine kord kui kärbest tapan või teole peale astun, pean meeles. Ehk oleks 10.a tsooni selle eest õiglane karistus. Inimesel pole eluks vaja paljusid asju lisaks lihale, aga ikka tarbitakse. Kui kõik sellise põhimõttega elaks, siis ei toodetakski mitte midagi ja elaksime edasi koobastes. Millise kvalifikatsiooni alusel sa teisi vaimselt ja füüsiliselt haigeteks diagnoosid? Võib-olla tuleks lasta ennast diagnoosida hoopis.

sry for ot

Comment

Working...