Muru teisel pool aeda ikka rohelisem ehk elu välismaal

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • lennuk
    FPP Pro
    • Dec 2009
    • 298

Re: Muru teisel pool aeda ikka rohelisem ehk elu välismaal

Algselt postitas Dogers Vaata postitust
    lol @ privador ja tema naiste probleem. :D
    Probleem on tõsine ,endalgi üleeile lahkusid austraaliase kaks 24a. sõbrannat. Mõlemad tegid eestis erialast tööd ,mis neile ka meeldis ,teenides eesti keskmist palka või natuke rohkemgi.Elu oli täitsa ok ma ütleks. Ja ma usun ,et nad eestisse ei naase.
    Paljude lahkumiste taga on ka isiklike probleeme(halvad suhted ,võlad ,kriminaal asjad) ja kiputakse arvama ,et asjad lahenevad kunagi iseenesest. Mulle jääb vähemalt arusaamatuks ,et kas siis oma probleemide lahendamine on tõesti raske ,et loobuda ajutiselt/alatiseks oma sõpradest ,perest jne.
    Maailmas ringi vaatamine ei ole kindlasti halb ,aga minu jaoks kodus on parem.

Comment

• VisaHing
      mees nagu orkester
      • Dec 2009
      • 6718

Endal tuleb ka neljapäeva öösel see kurb tripp ette võtta. Nimelt sain tööd Soomes kuskil kanafarmis. Kuna Eestis oma 0 oskuste ja 0 haridusega ei leia ma nkn midagi, siis tuleb minna. Ei lähe sinna hurraaaga, sest maha jääb must 1 aastane laps ja naine. Samuti on seal tööpäevad sitaks pikad ( öeldi, et kuni 12 h :S ). Elatusin pokkerist 8 kuud ja nüüd on lifetime earnings bustosse lastud. Elu on nõudnud omad kulutused. Eile kui sain teada, et töö ootab, siis läks ikka mega kiireks kätte. Oli vaja käbe GPS sebida kuskilt ( sest too koht on 160 km helsinkist ), käbe rahasid kokku ajada jne. Kahju raisk.

Comment

• overgrow
        Jube Noob
        • Nov 2010
        • 109

Edu sulle!

Comment

• Tarmonator
          Lingiparandaja
          • Oct 2008
          • 3274

Ettevõtjad on hädas suureneva murega tööjõu pärast: kui spetsialiste veel leiab, siis lihtsamat, erilisi oskusi mitte nõudvat tööd ei taha keegi teha, ka töötud mitte.

Njah...ma usun, et seal kanafarmis on hea palk jne...aga siin ja praegu on meile väga hea näide kuidas ja miks minnakse esimese võimaluse peale soome, aga eestis sama tööd või veel lihtsamat ei viitsi keegi teha. Ok palgavahe on ilmselt meeletu. Aga nagu sa isegi ütlesid, väike laps ja naine jäävad siia. Sina pead seal elamist üleval pidama ja nemad siin ehk siis kulud eluasemele on sisuliselt x2, sina sööd seal, nemad siin, jälle kulud x2.
          Ehk siis mis ma taaskord öelda tahan...see palgavahe ei tasu imo ära ennast. Eestis on tööd sitaks, aga inimesed siin ei viitsi minna lauta karjakuks, aga soome küll. Ainuke vahe on selles, et eestis saaksid sa oma aastasele lapsele iga õhtu teki peale panna ja haed ööd musi teha...

Comment

• alaska
            forever
            • Oct 2008
            • 6599

See on nii fucking unfair, mis toimub näiteks eesti ehitusturul palkadega võrreldes soomega, mul kogu kunagine kaader sinna läinud ja kui eestis nad virelesid ja maksid paremale ja vasakule ajuvabasid summasid, et normaalselt elada( üürikorter, maakleritasud, siis jäädakse palk võlgu, korter läheb ära, rinse and repeat), kohtutäiturid elavad seljas, intressid jooksevad...Siis soomes töötades võetakse laenu, ostetakse korterid ja autod, käiakse reisidel.
            Teed mingit allhanget Eestis kusagil suurele firmale, tuleb konkureeriv brigaad kusagilt lasnamäelt, makse pole iialgi makstud, hinnapakkumine on koos maksude ja kasumiga sama suur, kui ma mehele kätte annaks. Ok, varem arvasin, et see on uue riigi ülesehitamiseks mingisugune kõrgemaltehtud kokkulepe, et saab odavalt ja kiiresti riik üles ehitatud ja siis läheb asi nagu soomes, aga ei paista seda kusagilt.
            Niiet edu kõigile välismaale tööle minejatele, kui vaimselt vastu peate perest eemal, siis on igati õige otsus, eesti on tööinimesele sihuke shithole praegusel hetkel, et siin ise tööd tehes elamisväärselt elada, pead olema ehitaja-advokaat-raamatupidaja-inkasso-suhtekorraldaja-pank ühes isikus.

Comment

• Potsataja
              õilishing
              • Oct 2008
              • 5270

Teeme lihtsat matemaatikat. Tarmonatori lingis olevas artiklis pakutavate tööde keskmine palk siin on heal juhul 400€ (pooled ametid 280€ ja mitte sentigi rohkem), Soomes 1600€. .Loevad lisakulud ja lisanduv sissetulek. Lisanduv kulu on max. 600€ kuus ja lisanduv tulu vähemalt 1200€ kuus. Vahesumma 600€ kuus on suurem, kui Eesti keskmine kuupalk.

Mina isiklikult olen Euroopa sotsiaalharta fänn ja kui meil oleks asjad nii nagu seal kirjas, siis vinguks mõlemad osapooled vähem ja Soome laevadel oleks oluliselt vähem reisijaid.

Euroopa Nõukogu mõistes on õiglane palk
              töötasu, mis moodustab 68% keskmisest palgast ning alla selle teenivate inimeste arv ei tohi
              ületada 5% töötajate koguarvust riigis. Amsterdami lepingu jõustumisega 1999. aastal õiglase
              palga mõiste täienes. Nii tuleb k6igile töötajatele kindlustada alampalk, mis ei tohi olla
              väiksem kui 40% riigi keskmisest palgast.

Comment

• Tarmonator
                Lingiparandaja
                • Oct 2008
                • 3274

Njah, ma tundun siin suht vastutuult sõitvat. Ja ega ma ei ole iseenesest välismaale tööle/elama minemise radikaalne vastane. Lihtsalt ma tahan väita, et ei ole seal ainult pudrumäed ja piimaojad. Ja lastakse sind seal samamoodi üle, eriti need kes soome jooksevad mingi esimese ajalehekuulutuse peale.
                Mul on elus selles suhtes natuke paremini ilmselt läinud ja saan ka eesti palgaga OK hakkama ja ilmselt selle pärast ka mu hoiakud muude väärtuste poole (peale raha) rohkem hoiavad...
                Last edited by Tarmonator; 30.08.11, 12:43.

Comment

• muruntau
                  • Jan 2009
                  • 4325

Potsataja stiilis vinguda on obv lihtne, et kõik on tööandjate-röövkapitalistide süü, et õilis töölisklass nirut palka saab. Fcuk me, õppige tööd tegema. Kui pole haridust omandatud või on õpitud ala nagu semiootika, religioon või mõni teine, millel seos reaalsusega on nõrk või puudub täiesti, siis on ikka pea 100% inimese enda süü, et vähe palka saab. Kui õppida ikka ala, mida tööjõuturul nõutakse ja end ise kõrvalt täiendada tarvilike oskustega, on siin vabalt võimalik 25'ks eluaastaks +€1k teenida, ka way rohkemgi. Samas kui õppida "õilsaid" "seisusele kohaseid" ameteid ja tegeleda "silmaringi laiendamisega," siis küsimus "kas sellist Eestit me tahtsimegi" väga õigustatud just ei ole.

Nt mu vend õpib IT'd magistris 150% koormusega, täiendab end erialaselt pidevalt kõrvalt, töötab erialasel tööl teenides 60% koormusega +€1k ja on praeguseks kogunud ka täiesti arvestatavad säästud. Kõva töö õigete eesmärkide saavutamise nimel toob edu ka siinsamas, samas losers gonna lose ja haters gonna hate ka igal pool.

Comment

• Rage
                    Klubi Liige
                    • Nov 2008
                    • 6853

kirjutan alla +1:-)

Comment

• alaska
                      forever
                      • Oct 2008
                      • 6599

ei kirjuta alla. Sellise anna õng mitte kala suhtumisega peavad lõpuks ikka need vähesed õngeomanikud seda kalaootajate armeed üleval pidama. Loomulikult saam aktiivne inimene igalpool maailmas hakkama. Minu point on selles, et üks inimene on ühes riigis totaalne looser ja 100 km eemal asuvas riigis midagi muutmata edukas inimene, oma iseloomus mittemidagi muutmata. Järelikult on riigis midagi viga, mitte selles inimeses. Vaielge sellele vastu. Ma ei räägi mingis abiraha järjekorras seisjast, vaid näiteks ehitajast, kellele eestis on 20 korda rahad võlgu jäädud, kuna tal ei ole osanud lepingut sõlmida, treenerist, kes peale Savisaare suurepärast pearahasüsteemi persekeeramist ei suuda enam haigekassakaartigi omada, arstist, kes peab internina aastaid mingi näruse palga eest vegeteerima. Ma ei räägi mingisugusest elatustaseme vahest kehe riigi vahel, ma räägin tohutust elustandardi vahest, mida sama inimene saab samade oskustega teises riigis endale lubada.

Comment

• camu
                        Super Moderaator
                        • Jan 2009
                        • 3411

kirjutan alla.
                        Oma ala spetsialistid on igal pool ja igal ajal väga hinnatud ning teenivad keskmise palga mõistes head hinda. Küsimus on pigem keskklassis. Võrrelge nende sissetulekuid?

Comment

• privador
                          Pokkerihai
                          • Oct 2008
                          • 3951

Ettevõtjad on hädas suureneva murega tööjõu pärast: kui spetsialiste veel leiab, siis lihtsamat, erilisi oskusi mitte nõudvat tööd ei taha keegi teha, ka töötud mitte.

Ma pigem kipun arvama, et eesti tööandjad eriti kuskil lõunaeestis ei taha eriti nn töötajatele eriti üle 400euri palka maksta

Ehk selles mõttes valge neegrite palkade vahe on tõesti jube suur.
                          Samas kas kõvade spetsiaistide vahe on nii suur? Mõtlen just kõvemad it vennad kes juba 3-4keuri teenivad. Kas nad välismaal saaks 10x rohkem palka-millegipärast ei usu.

Seega mingil määral saan aru inimestest, kes 400eurisele tööle ei taha minna, kui juba töötransport jms tuleb endal tasuda.
                          Lihtsalt ma tahan öelda, et käärid on liiga suured nn valge neegri elul ja mingil kontoribeibel kuskil reklaamiagentuuris, kes saab 10x rohkem.

Ma olen siiani aru saanud, et õppida tasub eriala mida teised ei oska, aga samas on ühiskonnale räigelt vajalik. Võtame kasvõi pokkeri-iga mats tänavalt võib seda mängima hakata. Nt potsepp,keevitaja või kasvõi hambaarst-iga tüüp seda ei oska

Comment

• Godspeed_EJ
                            Klubi Liige
                            • Nov 2009
                            • 3049

Algselt postitas camu Vaata postitust
                            kirjutan alla.
                            Oma ala spetsialistid on igal pool ja igal ajal väga hinnatud ning teenivad keskmise palga mõistes head hinda. Küsimus on pigem keskklassis. Võrrelge nende sissetulekuid?
                            Kahjuks ei ole spetsialistid igal pool hinnatud. Noorem õde lõpetas kevadel TÜ arstiteaduskonna ja oli valida, kas jääda siia residentuuri ca 900€ palgaga või minna Soome tagasi (tegi praktikat seal), kus pakuti 4000€ kuus. Käärid on suured.

Comment

• Rage
                              Klubi Liige
                              • Nov 2008
                              • 6853

ma olen mõnes mõttes nõus alaska jutuga, jah mujal makstakse suuremat palka, mujal on ka suuremad kulud, mingi somaalia mees oleks ka igavesti sillas meie miinimumpalga üle, kodumaal saaks terve karja loomi ja mitu osmikut pealegi osta, so what? Kas riik peaks nüüd midagi tegema, et keskmine inimene saaks siin ka paremat palka? Ei pea, see asi võtab aega ja loksub ise paika. Mille arvelt see riik sul midagi tegema või näppima peaks, üldse oma hädades koguaeg Ansipit või riiki süüdistades jätab kangesti sellise nõuka aegse mulje, las riik hoolitseb muudkui inimeste eest.. no halloo aafrika.. kelle rahade eest ta hoolitseb, ikka inimeste enda rahade eest, kuniks tootlikus ei tõuse pole ka lisaraha, mille eest paremini majandada.

Comment

• Tarmonator
                                Lingiparandaja
                                • Oct 2008
                                • 3274

Käärid on kindlasti suured. Minu naine on medõe paberitega (teise erialana), hetkel viimaseid kuid veel käib lapse kõrvalt poole kohaga abiõeks (kuni laps korralikult lasteaeda jääb) ja teenib 200€ kuus. KAKSSADA!!!!
                                Ok kui ta lõpuks täiskohaga tööle läheb ja veel enda kvalifikatsiooni täiendab, siis lõpuks hakkab saama ca 600€ vast, aga see on kõik. Soomes on seaduse järgi õe palk 1800€ + lisatasu ületundide, pühade ja isegi pühapäevade eest.
                                Ma olen talle isegi öelnud, et miks ta käib seal praegu selle raha eest, kui põhimõtteliselt peame sellele peale maksma. Aga tema tahab ja käib. Ja soome ta pigem ei taha.

Comment

Working...