Muru teisel pool aeda ikka rohelisem ehk elu välismaal

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • muruntau
    • Jan 2009
    • 4325

Muru teisel pool aeda ikka rohelisem ehk elu välismaal

Isegi praegu, kui majandus on siinkandis selgelt tõusuteel, räägivad ikkagi paljud, kuidas peaks siit ansipite nuumamise, kehva elujärje ja külma kliima eest massiliselt evakueeruma. Ütleks, et täis bs eluga mitte toime tulevate inimeste suust. Sellistel pole ka välismaal elu nii lill midagi. Elu kuudis koos teiste immigrantidega, kitkuda kalkuneid või vedada meloneid ja kui nii jääb juba paarsada euri üle on tõelised rahabossid valmis.

Kuldne tsitaat LHV foorumi sarnasest teemast:

"Välismaal elamine tundub väga lahe siis, kui sa ise Eesti elad ja vahest välismaale lühemaks ajaks, näiteks puhkuse või ärireisi raames, satud. Kui sa aga välismaale elama asud, siis peale umbes kuute kuud avastad sa, et metrood on kerjuseid ja tõmmuka nahatooniga kahtlase välimise ja käitumisega noormehi täis, et latte ja saiakesed on Tallinna kohvikutes tegelikult paremad kui suvalises Euroopa metropolis, et ise kasvuhoones kasvatatud tomatid on maitsvamad kui välismaa supermarketites pakutavad vesised Hollandi omad ja et ainus tegelik eelis välismaal elades on suurlinnade lähedus, aga kui sa poole aasta jooksul juba kolm korda Pariisis oled käinud, siis hoolimata enesele sisendamisest ja feissbukis rõkkamisest, kui üliväga cool ja romantiline linn Pariis ikka on, ei ole sul enda vastu aus olles enam väga viitsimist sinna neljandat korda minna. Lõpuks elad võõrana võõraste hulgas, kohalikke lehti ei loe ja uudiseid ei vaata, ei tea kes on sinu asukohamaa peaminister või president, kohalike jaoks jääd elu lõpuni ida-euroopa neegriks ja nendega suhtlemine taandub naabritele trepikojas tere ja head aega ütlemisega ning reedeti kõrtsis praalimisega kui kõva ja innovaatiline riik ikka Eesti on, mis olgem ausad, kotib kohalikke umbes samapalju kui sind arengud Ida-Aafrika gay skenes. Lõpuks häirib sind sinu sihtriigis kõik ja Eesti puhul tunduvad omamoodi ägedad olevat isegi vingus näoga teenindajad. Hiljemalt aasta pärast oled saba jalge vahel kodumaal tagasi ja naudid kauni emakeele helisevat kõla juba uue, värske pilguga."

Olen isegi pool aastat Londonis elanud, mitte just väikeste finantsiliste võimaluste juures ja kirjutan eeltoodud tsitaadile 100%liselt alla.

Või mis te arvate?
  • Tarmonator
    Lingiparandaja
    • Oct 2008
    • 3274

Re: Muru teisel pool aeda ikka rohelisem ehk elu välismaal

Olen ka ise 6 kuud Londonis "õnne" otsinud. Mingile lihttööle ei tasu never minna kuskile kõrgelt arenenud riiki. Elad seal veel rotimalt kui eestis. Siis juhtubki nii nagu selles tsitaadis kirjas, et elad 5 kaaslasega 2 toalises korteris ja sood sainsburyst ostetud freekartuleid päevast päeva, et aasta lõikes see 2-3k€ kõrvale panna. Seda saab ka eestis, ausalt. Lihtsalt omal kodumaal ei ole paljud nõus sellistes tingimustes elama, aga millegi pärast kaugel eemal küll.
    Õemees alati toob mulle hea näite selle kohta. Ta on Soomes tööandja ja räägib kuidas eesti poisid seal elavad. Peost suhu. Sest nii kallis ju on, jube kui kallis (no tegelikult söögikraam ikka ei ole küll enam ammu kallim) ja siis tullakse nädalavahetuseks koju ja tõmmatakse sirgu kõik see raha kuskil kallis ööklubis, siis ei ole kallis.
    Kui oled noor ja vaba, siis miks mitte käia ja tutvuda eluga. Aga mingit lihtsat õnne ja rikkust ei ole olemas.

Comment

• Pahvak
      Pastilaa?? Ei!
      • Dec 2008
      • 4431

LHV foorumi teema link pls.
      Fullstacks have more fun.

Comment

• pastilaa
        kuum poiss
        • Apr 2009
        • 7518

In b4 Vennike ja Potsataja oponeerivad :).

Comment

• andu_andu
          Pokkerihai
          • Jan 2009
          • 4050

[YOUTUBE]SVQzFmzAUT4[/YOUTUBE]

Comment

• muruntau
            • Jan 2009
            • 4325

LHV teema: https://fp.lhv.ee/forum/free/127590

Comment

• Potsataja
              õilishing
              • Oct 2008
              • 5270

Ma arvan, et püsivalt riigist lahkunute puhul on see teenistus veelgi suurem. Isegi, kui arvestada kordi suuremaid eluaseme kulusid ja mingil määral kallimat toitu jääb neile seal ikkagi kätte tõenäoliselt samapalju, kui meil keskmine inimene palgapäeval kätte saab.

Meil on siin vähemalt kaks tagasi tulnud isikut (tylos, erplander) ja kaks välismaal töötajat (yolpa, vennike). Eks nemad oskavad täpsemalt rääkida sellest kuudis elamisest ja 200€-ga rahabossi mängimisest.

Comment

• Tarmonator
                Lingiparandaja
                • Oct 2008
                • 3274

Küsimus ei olegi selles, kas väljaspool on palgad suuremad või väiksemad, vaid muus elukvaliteedis. Üpris keeruline on kuskil kaugel elu täiesti nullist alustada, uued sõbrad, vara soetamine, eluaseme soetamine kunagi jne jne jne. Et seda kõike saavutada pead sa kõvasti vaeva nägema.
                Eestis on sul mingisugune lähtepositsioon ikkagi olemas. No kasvõi vanemate korter, vanavanemate pärandus, isa vana moskvits jne jne. Seal pead sa kõik endale soetama. Ja nüüd võiks uuesti hakata sissetulekuid ja reaalseid kulusid võrdlema. Inimesed millegi pärast näevad ainult suuri palganumbreid, aga ei näe selle taha.
                Täpselt sama nagu kiruda poliitikuid nende suure palga pärast...nahhui näe ise samapalju vaeva ja kandideeri ja mässa ja ole ja teeni. Aga ei, viriseda on alati lihtsam ja sellepärast paljud ongi kõigest koristajad.
                (Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

Comment

• rohelinekonn
                  Klubi Liige
                  • Nov 2008
                  • 3808

Nagu tarmonaator ütles siis alguses hakka uuesti asju soetama ja kõike muud. Kui ma tüdrukuga soome tööle läksin üürika võtsime siis isegi lampe polnud said totaalselt tühja korteri ainuke koht kus valgus oli oli vannitoas mujale hakkasime lampe ja kõike muud ostma. Tõesti Palk oli päris priske kui vaadata seda eesti pinnal olles. Seal olles oli see täitsa keskmine. Oleks ma elanud eestis samal ajal töödanud kokana ja mu tüdruk oleks saanud sama palka mis mina eestis omal ajal sain siis ei oleks elu olnud halvem kohe kuidagi pigem oleks olnud mugavam ja kergem. Soomes on paberimajandus täiesti hull. Kõik võtab aega sul vähemalt kuu kui midagi ajad ja ega kedagi suurt ei koti kah mida sa tahad.

Comment

• vennike
                    Pokkerihai
                    • Mar 2009
                    • 1958

Mina olen seda meelt, et kui inimene saab endaga hakkama, siis saab ta hakkama igal pool.

Läksin Londonisse suht vahetult peale Eesti ühinemist EUga, ehk siis millalgi 2004 aasta teisel poolel. Täiesti iseseisvalt, keegi ees ei oodanud. Töö leidmiseks kulus täpselt 4 tundi, reede hilisõhtul jõudsin, laupäeval 17.30 asusin juba ametisse. Sain sealt 6 aastaga väga palju tuttavaid ja mõned väga-väga head sõbrad. Ma ei viitsi hakata vaidlema teemal "kus on parem elu". Elu on täpselt nii hea kui palju sa vaeva viitsid näha. Küll aga on Londonis võimalusi rohkem. Võimalusi käia kultuuri nautimas, võimalusi süüa iga päev erinevas kohas, võimalusi leida tööd. Iseasi, kuipalju keegi neid võimalusi kasutada viitsib. Mina kasutasin. Peale sealsete muusikalide, muuseumite, söögikohtade ja mis kõige tähtsam - teeninduse nautimist on ikka väga narr Eestisse puhkama minna. Täielik kuradi naerunumber. Ainuke asi millest mul siiralt kopp ette sai Londonis, olid kuradi neegrid. Harimata, laisad ja ülbed. Ei ma ei ole rassist, aga kui sa seda jama päevast päeva näed, siis saad aru. Need delfi idioodid, kes neegrit vaid telekast näinud on, ei tohiks kunagi rassismi koha pealt sõna võtta.

Sai Londonist kopp ette, kolisin ära Austraaliasse. Töö leidmiseks kulus umbes 3 minutit. Lõin telefoniraamatu lahti, otsisin oma erialase firma numbreid, teise kõnega näkkas. Tänaseni olen seal tööl (10,5 kuud), elan Perthis, ilusas 145m2 korteris oma naise ja ühe asiaaditirtsuga. Ei ole ühtegi melonit puutunud, ei ole farmis kanu kitkunud, ometi on teise aasta viisa ammu käes ja sponsorshipki peale seda ootamas.

Kui inimene midagi teha ei oska/taha/viitsi siis pole muidugi kuskile mõtet minna. Hea raha eest peab tegema kõvasti tööd igas riigis. See on vale arusaam, et mujal sind kullatakse üle lihtsalt kohale veeremise eest.

Samas muidugi on Austraalia miinimumpalk ~3* suurem kui eesti keskmine palk. Siinne tööpuudus on ca 5%, aga need on aborigeenid ja muud joodikud, kes ei tahagi kunagi tööle minna. Kes natukenegi tahab tööd teha, see saab siin maal seda teha. Ja normaalse raha eest.

Comment

• vennike
                      Pokkerihai
                      • Mar 2009
                      • 1958

ahjaa, big fucking LOL @ latte maitseb tallinna kohvikutes paremini. serveeritakse sooja vett, mille sees mingi idioot on odavaid kohviubasid leotanud. tere, palun, kuidas käsi käib, soe naeratus - maruraske leida Eestis.

EDIT : Mu lemmikkohvikus Londonis joonistas tibi latte peale igal hommikul erinevaid lilli ja värke piimavahuga.
                      Last edited by vennike; 23.08.11, 13:26.

Comment

• Vandalar
                        Pokkerihai
                        • Oct 2008
                        • 3577

No mis vahet seal on. Kui inimene tahab künka otsas elada, siis las ta teeb seda. Kui inimene tahab kuskile koopasse või pommiauku pesa teha- aga palun! Vaba maailm, vähemalt ideeliselt võiks olla.

Comment

• muruntau
                          • Jan 2009
                          • 4325

Njah, eks see küsimus taandubki mingil määral sellele, kas hindad mõnda sadat kuni tuhandet euri kõrgemalt kui sõpru-sugulasi, emakeelt, tuttavaid kohti, isamaad, siinseid mälestusi. Nadi elu on elatud, kui nii on.

Selle latte OT kohta niipalju, et isik, kes seda ütles päris pikka aega läänes ka lääne mõistes väga head elu elanud ja ta lauseid väga läbimõtlemata just ei loobi, seega seal peab mingit tõde olema. Aga obv pole see point siinses kontekstis.

Comment

• Kosmonaut
                            Grinder
                            • Feb 2010
                            • 584

Algselt postitas vennike Vaata postitust
                            Kui inimene midagi teha ei oska/taha/viitsi siis pole muidugi kuskile mõtet minna. Hea raha eest peab tegema kõvasti tööd igas riigis. See on vale arusaam, et mujal sind kullatakse üle lihtsalt kohale veeremise eest.
                            Jutu point suures osas ongi see imo. Loed delfi/postimehe...misiganes kommentaariumit. Küll ikka on eestis halb elada - ansip röövib kõik paljaks, savisaar on riigireetur ja kellestki teisest pole mõtet rääkida. Palgad on väiksed, tänavad mustad jne. Aga vähemalt minu arust on sealne seltskond see, kes arvab, et oleks vaid raha soome laevapileti ostmiseks ja mõni tuttav seal, siis aastaga oleks 7. seeria BMW istumise all - kusjuures mittemidagi tehes.

Need, kes saavad Eestis hakkama, saavad ka välismaal kui tahavad.

See on täiesti normaalne , et inimesed käivad ära (eriti noored) aastaks, paariks välismaal tööd tegemas. Mõtlevad inimesed saavad aru, et see ei ole aastaga rikkaks kampaania ja on rahul, kui saavad seal teenitud rahaga kohapeal elada ja ringi käia. (Sõber jõudis just augustis austraaliast tagasi).

Comment

• jrgn hell
                              Klubi Liige
                              • Oct 2008
                              • 3328

kirjutan vennikese jutule alla igatpidi.
                              Ise läksin ka lampi.

Kuigi perth mulle ei meeldinud. Kuidagi steriilne ja kuiv linn oli.

Ise tegin kerge tuuri perthist kununurrasse 3ndal päeval. Seal korjasin mangosid mingi nädala vist. Siiis Broome´i, kus 10 päeva olin pärlilaeva peal.
                              Edasi tulid jõulud ja uusaasta ja suur seisak.

Linna peal töötas ainult üks ehitusfirma püdae ajal. Enamustel mingid kollektiivpuhkused.
                              Lendasin õue peale ja ütleisn, et tahan tööle.
                              Saingi, peale paberite kordaajamist.
                              Tegin suht kõike, mida ehituse peal teha annab.
                              Idaeurooplasena venides paistad seal ikka silma, kui kõrval siidikäppadega belglased ja saksa tudengid wet seasonil nagu ladvaõunad minestavad.
                              Peale paari kolimist sain Kesklinna katusekorteri. Üür ei maksnud sittagi ja jumala lahe elu oli.
                              Pakuti ehitusfirma poolt ka võimalust nende kaudu paari aastaga elamisluba saada, kui ehituskooli minna nende kulul.
                              Sponsorlust pakuti veel paari alltöövõtja poolt. Üks basseinifirma ja üks betoonifirma.
                              Idaeurooplasena löödi venelastega kohe ühte kampa ja kutsuti vassiiliks, vassiili zaitsevi järgi. Afgaani plaatijad alguses vihkasid, aga hiljem olid hullud sõbrad, kuna olime vennasrahvad nõukogude okupatsioonist, kui teada said, et ma ei olegi venelane.
                              Elu oli ikka sitaks lebo, kuna seal pidi ikka istaks vähe ennast liigutama, et rohkem teha, kui kohalikud, või Lõuna-Euroopa siidikäpad.
                              Aga ei tahnud elupõliseks ehitajaks hakata ja kui Aviation Firefighter Programmi sisse ei saanud, kuna kodakondsust ei olnud, siis tulin tulema, sest Eestis oli vaja pokkeriproks hakata. Rofl. What a fail!

Kui oled ise pealehakkaja, siis saab ilusti hakkama seal.

Comment

Working...