majanduse offtopic

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • alaska
    forever
    • Oct 2008
    • 6599

Re: majanduse offtopic

KM mittekohuslasena on ainult siis mõtet tegutseda, kui su konkurendid ei ole samuti KM kohuslased, või polegi konkurente. Niikui on, on neil kohe odavamalt võimalik pakkuda toodet/teenust.

Comment

• Dnbftw
      Pokkerihai
      • Jul 2010
      • 1808

Kellelgi veel täna rikas tunne? Mul veits on, kuigi EMTA võttis sellestki 1/3 endale deklaratsiooni ülevaatamise vaeva eest. Kui varem ümbrikupalka ei mõistnud, siis nüüd tundub juba ainukese mõeldava viisina Eestis.

Mis Arraku väljaütlemisest arvate, et praegused alla 40 aastased võivad pensionist ainult unistada? http://www.delfi.ee/news/paevauudise....d?id=64209253

Tundub imo täiesti reaalne. Seega parim investeering on endiselt järeltulijad. Hakake vorpima.

Comment

• Maxi
        Pokkerihai
        • Nov 2010
        • 1849

Kui oleks võimalik sellest kuradi kohustuslikust pensionisambast loobuda siis insta võtaks selle valiku. Aastas mingi 300€ mutiauku lihtsalt, teeks parem elukindlustuse 150k€ peale vms selle eest.

Comment

• VisaHing
          mees nagu orkester
          • Dec 2009
          • 6718

Algselt postitas Maxi Vaata postitust
          Kui oleks võimalik sellest kuradi kohustuslikust pensionisambast loobuda siis insta võtaks selle valiku. Aastas mingi 300€ mutiauku lihtsalt, teeks parem elukindlustuse 150k€ peale vms selle eest.
          Kas mitte jutt ei käinud riiklikust pensionist? See, mis sa oma palgast pensionifondi paned on teine teema. Või pole?

Muidu norm vana tundub Andres Arrak ja suudab oma väljaütlemised kenasti ära põhjendada.
          Last edited by VisaHing; 28.02.14, 11:44.

Comment

• pikk28
            Klubi Liige
            • Oct 2008
            • 6695

Kogumispension põhineb eelfinantseerimisel - töötav inimene kogub enda pensioni ise, makstes oma brutopalgast 2% pensionifondi. Riik lisab sellele töötaja palgalt arvestatava 33% sotsiaalmaksu arvelt 4%.

Comment

• Cash87
              Vana Tegija
              • Feb 2009
              • 1402

Mõtteid kv turu hetke olukorrast? Kas tasub praegu osta või pigem oodata 1-2 aastat? Praegu tundub, et uusi projekte tuleb hoogsalt peale ning tekib äkki pakkumiste ülejääk, mis omakorda tingib hindade languse või pigem ei tasu sellele loota ja hinnad jätkavad tõusu ka edaspidi ehk mida varem seda parem?
              Samuti arvamusi uusehitis vs paneelikas, kas hinnavahe on õigustatud?

Comment

• Codecci
                Luuramas Naisteturniire
                • Nov 2008
                • 7574

See paneelikas vs uusehitis teema on siin varem pikalt läbi käinud, minu mäletamist mööda kõik kes midagi majandusest jagasid ütlesid, et see unreal kui väike hinnavahe ehk paneelikad sitaks ülehinnatud.

Comment

• privador
                  Pokkerihai
                  • Oct 2008
                  • 3951

Ülehinnatud jah. Kui 3-toalise eest paneelikas küsitakse juba 100k, siis never ei ostaks paneks mingi 50k juurde ja ostaks kesklinna normaalse 3-toalise

Comment

• peete82
                    Vana Tegija
                    • Jan 2010
                    • 1310

omal kah mõte paneelikast uude kolida, erilist hinnalangust ei usu.
                    Selleks peaks midagi eelmise masu taolist toimuma. Ja kaua sa ikka ootad?
                    Hinnavahe paneelikas vs uus on siiski korralik, midagi 65k vs 120k.
                    Küsida võib küll paneelika eest 100k, iseasi, kas keegi ostab.
                    Last edited by peete82; 20.04.14, 13:26.

Comment

• nikitheone
                      Mr. Puujalg
                      • Aug 2009
                      • 6446

Algselt postitas privador Vaata postitust
                      Ülehinnatud jah. Kui 3-toalise eest paneelikas küsitakse juba 100k, siis never ei ostaks paneks mingi 50k juurde ja ostaks kesklinna normaalse 3-toalise
                      hästi elame - paneks mingi 50k juurde. enamus inimeste jaoks on see ikka veits ebareaalne :)
                      &quot;Money doesn&#39;t make you happy. I now have $50 million but I was just as happy when I had $48 million.&quot; <br />Arnold Schwarzenegger

Comment

• IsandJoberst
                        Õpihimuline Mängur
                        • Dec 2008
                        • 326

Kui aastas tekib vaba raha umbes 5-7k€ kas siis oleks mõistlikum tagasi maksta kodulaenu või investeerida see raha näiteks erinevatesse fondidesse? SEB-s on investorkaitsega investeerimishoiused, mille tootlikus pole ilmselt küll kõige suurem, aga investeerimiskaugele inimesele tundub olevat hea valik? Kuna niisama pole mõtet seda raha kontol hoida siis kumb investeering võiks olla kasumlikum?
                        Laenujääk 89k€ ja 30a. Intress 1,85% + euribor(tänase seisuga kokku 2,258%)

Comment

• privador
                          Pokkerihai
                          • Oct 2008
                          • 3951

Pane Isepankurisse seal tootlus 10%+
                          Inv hoiused on bs sealt tootlus ehk 0-2%

Comment

• Codecci
                            Luuramas Naisteturniire
                            • Nov 2008
                            • 7574

Algselt postitas IsandJoberst Vaata postitust
                            Kui aastas tekib vaba raha umbes 5-7k€ kas siis oleks mõistlikum tagasi maksta kodulaenu või investeerida see raha näiteks erinevatesse fondidesse? SEB-s on investorkaitsega investeerimishoiused, mille tootlikus pole ilmselt küll kõige suurem, aga investeerimiskaugele inimesele tundub olevat hea valik? Kuna niisama pole mõtet seda raha kontol hoida siis kumb investeering võiks olla kasumlikum?
                            Laenujääk 89k€ ja 30a. Intress 1,85% + euribor(tänase seisuga kokku 2,258%)
                            Investeerimise koha pealt mina olen nii aru saanud, et kui oled rahul börsi keskmise tootlusega (10-12% aastas), siis selle saavutamiseks sa võidki olla investeerimiskauge inimene. Ja ostes indekseid (nt S&P 500 - sisaldab endas 500 USA suure-tuntud firma aktsiaid) peaks tegemist olema ka üsna turvalise investeerimisvormiga minu arust.

Vaadates näiteks S&P 500 lifetime graafikut: kõige hullem 'downswing' oli tipust @ 2007 oktoober ($1,562) kuni 2009 märts ($683) ehk siis 56% häving. Tänaseks hind uues tipus - $1,863.

Ehk siis pokkerimängija seisukohalt ma ei näe pointi mingitel investorkaitsetel ja pangahoiustel üldiselt - oskad raha kaotamisega nagunii juba toime tulla, tunned EV mõistet ja ei paanitse ja lange depressiooni kui väikse swongi sisse viskab. Minu arusaama järgi need investorkaitsed jms mõeldud mingitele 45a koduperenaistele kelle jaoks 100-eurone kaotus aktsiaturul juba hirmus paanika, ja selle eest nad tõenäoliselt maksavad ka %-des korralikult vahelt.

Muruntau oma päevikus kirjutas ka hiljuti mitu postitust suht samal teemal - uuri kui viitsimist on.

NB! Ma olen ka antud valdkonnas donk kes tegi oma esimesed aktsiaostud vähem kui aasta tagasi ja kõik teadmised pärinevad pmst siit foorumist tolmuahvi ja muruntau postitustest. Ehk siis ära jumala eest minu postituste järgi midagi ostma hakka, lihtsalt panin oma mõtted kirja seniks kuni tuleb mõni targem mees kes mind parandab :D

Comment

• Fabulous
                              Pokkerihai
                              • Jan 2010
                              • 2674

Ma ei tea, praegu S&P EFT'i osta, kui plaaniks on pikemaajaline hoiustamine, ei tundu vähemalt mulle küll väga hea mõte. Ega see upswing mis praegu toimub ei jää ju igavesti kestma ning varem või hiljem käib (kasvõi graafikul olevat trendi vaadates) jälle uus pauk ära. Ma pigem ootaks paar-kolm aastat ja re-evaluate'ksin.

Just my 2 cents.

Comment

• privador
                                Pokkerihai
                                • Oct 2008
                                • 3951

Toit tõuseb mingi 10% aastas kõik kallineb kohutavalt.
                                Kui tegelikut nii väike summa siis ei maksaks laenu tagasi ja isegi vb tarbiks just raha odavnemise tõttu(põnev reis,hobi vms) emotsioonid ka +ev
                                Või investeeriks kuhugi idufirmasse, millest pisiab 10keurisest rahasüstist

Comment

Working...