majanduse offtopic

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Tarmonator
    Lingiparandaja
    • Oct 2008
    • 3274

Re: majanduse offtopic

Kui oleks juba paanikaks põhjust, siis oleks juba hilja anyway. Aga võib vist nii öelda, et targem on riske hajutada...

Comment

• tolmuahv
      Klubi Liige
      • Feb 2009
      • 2502

Kui lihtsalt cash kontol on, siis ma hajutaks jah veits erinevate valuutade lõikes. Aga peamine riskikoht on ka see, kus raha hoida.

Comment

• Godspeed_EJ
        Klubi Liige
        • Nov 2009
        • 3049

Algselt postitas Maxi Vaata postitust
        Linnas elasin siis mingil hetkel oli ka umbes selline seis, et tööle oleks saanud maksimasse või tehasesse liinitööliseks.
        Mis Maximas töötamine halb on? Või Selveris? Lähed teed seal korralikult tööd ja näitad tööandjale, et potentsiaali on rohkemaks, kui kassas istuda, siis saad arvatavasti aasta pärast vahetuse vanemaks või mõne muu parema töö peale.
        Ma oma kodu Selveris ikka imestan, kuidas ca 80% kassapidajaid on alatasa tusased ja jääb mulje, nagu mina oleks milleski süüdi, kui õhtul lähen ostma. Tee oma tööd korralikult ja isuga, siis küllap on sellel ka pikemas perspektiivis paremad tulemused. Need kassapidajad, kes läbi aastate on seal normaalsed tundunud on tänaseks päevaks kõik sinised ürbid selga saanud (ma eeldan, et vahetuse vanemad or smth).
        Sama põhimõte kehtib igas elu valdkonnas - tee tööd, näita initsiatiivi ja küll tulevad ka paremad palgad ja muud tingimused. Ega pokkeris ei alustata kohe mid-stakest vaid grinditakse microt.

ok2aa kirjutas kunagi ühes teemas hästi töökusest/edasijõudmisest (võin natuke puusse panna), et inimene kelle alluvusse ta läks tööle sai kaks aastat hiljem ok2aa enda käest vallandamise teate.

Jah, on inimesi, kellel juba sündides on väga väike eelis jõudmaks kaugele, aga valdava enamuse jaoks on siiski töökus palju suuremaks takistuseks. Teisi kiruda on alati kergem, kui enda tegude eest reaalselt vastutust kanda.

Comment

• Rage
          Klubi Liige
          • Nov 2008
          • 6853

Olen Selveris töödanud kassiirina.. tõesti ütlen, seal ei ole mingit perspektiivi kuhugi edasi jõudmiseks.. sinu ülemuseks on vanemkassiir või nö vahetuse ülem, suhteliselt täpselt sama tumba nagu enamik keskmisi ülemusi, kui oled kena naisterahvas vms siis on lootust saada infolauda tööle, muidu võid olla parimal juhul vanemkassiir või kauba välja jaotaja, lihaleti teenindaja või miskit laopoolel, palk muutub sul vast mõnes protsendis ainult nende kohtade vahetamises...

samas olgem ausad... IT alal läksin tööle sedasi, et sebisin ennast kuidagi tudengina vestlusele, vestlusel ütlesin suht kiirelt otse välja, et ma pole elusees seda asja näinud ega katsunud, põgusalt koolis on räägitud mis see Oracle on, aga kindlasti tunnen väga huvi ja tahaks õppida ja sel alal edasi jõuda ning suutsin nad ära rääkida, et ärgu võtku kohe tööle, andku parem juhendaja ja arvuti ja ülesanne, et teen 1-2 kuud tasuta nö praktikat ja peale seda räägime edasi, kas saan tööle või mitte.

tulemus: kahe kuu pärast võeti täiskohaga tööle ja saadeti koolitustele jms asjadele vaja,
          2,5 aasta pärast pakuti sama tiimi juhi kohta kus alustasin,
          muu hulgas olen ka koos juhatusega firma strateegiate jms otsustamiste juures osalenud,
          palga kolmekordistasin 3 aastaga.
          Last edited by Rage; 30.11.11, 15:06.

Comment

• Godspeed_EJ
            Klubi Liige
            • Nov 2009
            • 3049

Rage, kui inimesel on mõistus peas ja töötahe olemas, siis saab igas asutuses kuhugi jõuda. Nagu sa ütlesid, et vahetuse ülemad on tumbad - ole siis ise mees ja tee seda tööd paremini. Ma tahtsingi öelda, et niisama käed puusas istudes ei jõuagi kuhugi, selleks on vaja natuke initsiatiivi näidata.

Comment

• Codecci
              Luuramas Naisteturniire
              • Nov 2008
              • 7574

Kas ei oleks mõtet pakkuda kindlustust inimestele, a'la võtad 3-5 suuremat-stabiilsemat valuutat peale EUR-i, vaatad kursse, nt hetkel EUR-USD 1.34180, lepid kokku mingi kindla bottom 'i kustmaalt kindlustus algab, nt kui langeb alla 1.2 siis maksad vahe kinni (+ sama ka teiste valuutadega, sest aint ühe valuutaga jama siduda, äkki hoopis EUR jääb paigale ja USD tõuseb niipalju, et pead maksma hakkama või siis USD langeb ka ja inimesed ikka ei kindlusta midagi). Nt. Oliverk tahab kindlustada €5,000, maksab kuus €50 ja ta raha on kindlustatud (summad laest võetud näite jaoks). Samas fee peab väiksem olema kui valuutavahetuse pealt inimesed kaotaks.

Comment

• Maheaatom
                Grinder
                • Oct 2008
                • 958

Mina näiteks olen USD-iga oma finantsvarasid kaitsnud. Ostsin ca. 1,43-ga (hetkel on see tublisti langenud ega tundu enam nii atraktiivne). See tundub tegelikult üsna imelik "taksojuhilik" rahapaigutus, kuna USA seis ei ole kindlasti parem kui Euroopas. Aga pean tõstma käed ja tunnistama, et paremaid ideid lihtsalt ei ole.

Novembri alguses hakkasin vaikselt ka kullast kasumit välja võtma - persetunne millegipärast ütleb, et see investeering võib muutuda juba lähiajal liiga riskantseks. Ning gämblemiseks paraku ruumi pole. Tegemist ei ole just väga suurte summadega, pigem selline aastane elamisvaru.

Comment

• tolmuahv
                  Klubi Liige
                  • Feb 2009
                  • 2502

Codecci - Sellised asjad on väga kiirelt teostatavad. Turul on olemas optsioonid. Sõltuvalt instrumendist on need tihti ka üsna odavad. Peamiselt sõltub hind konkreetse valuuta keskpanga poolt seatud intressimäärast. Ma kasutan oma töös valuutakursside lukku panekut võrdlemisi tihti. Seda nii kohustusega osta-müüa tulevikus kui ka lihtsalt optsioonina teha seda soovi korral. Kui sul tegelik huvi selle vastu on, siis see on tehtav.

Comment

• VisaHing
                    mees nagu orkester
                    • Dec 2009
                    • 6718

Soome panga Ålandsbankeni esindaja Stefan Törnqvist usub, et euro kukub, aga elu läheb edasi. Ühisvaluuta kukkumise tõenäosus on Törnqvisti sõnul 80 protsenti, kui eurotsooni ei suudeta kiiresti stabiliseerida. Lahendus tuleb pangategelase hinnangul aastavahetusel.

Ee, mida see reaalselt tähendaks kui EURO KUKUKS. Keegi oskab mulle seletada?
                    Kas see tähendab seda, et Eesti lendab tagasi krooni ajastusse, soome oma endise valuuta juurde jne?? või kuidas.

Comment

• tolmuahv
                      Klubi Liige
                      • Feb 2009
                      • 2502

Ma nägin täna, kuidas euro kukkus. Teinekord filmin moblaga ja uploadin siia.

Comment

• privador
                        Pokkerihai
                        • Oct 2008
                        • 3951

optsioonidega saab jah riske maandada
                        Samahästi võiksid maandada seda pokkeirlauas, kui lähed AA väikse paari vastu ai ja sulle pakutakse 1.6 väljamakset insta

Tasuta lõunaid pole olemas

Comment

• rasmer
                          Vana Tegija
                          • Oct 2009
                          • 1306

Praegust võlakriisi vaadeldes võib leida Nõukogude Liidu ja Euroopa Liidu juures hämmastavaid paralleele.

Hea lugemine.

Comment

• marxiku
                            Õpihimuline Mängur
                            • May 2009
                            • 471

kui euro kukuks, siis see tähendaks vast seda, et euro kui selline jääks alles, aga raha printz juurde, ehk siis inflatsioon. Niiet sellega toodaks ostujõud kõvasti alla algselt. Ja siis hakatakse palku tõstma, ehk siis oleme varsti tagasi kursil kus õlu maksab 10.- mitte 0,7.-. ja palka saad 10k. See siis üks tsenaariume.
                            (point on, et on vaja palkasid vähendada läänes, niiet inflatsioon tekitaks sellise olukorra kus lihtsalt väärtus langeks, sisuliselt saadki vähem palka)
                            veidi segane, aga see üks tsenaariumitest.

Comment

• Platinum
                              FPP Pro
                              • Jan 2010
                              • 248

tavid.ee lehelt võtsin

Jim Rogers: kulla hinda ootab ees korrektsioon
                              30.11.2011 | Äripäev

Kulla hinda ootab ees korrektsioon ning see võib investoritele luua hea ostuvõimaluse, ütles Jim Rogers täna CNBC-le.

Kulla hind tõusis see aasta kõigi aegade rekordtasemeni, makstes 1923 dollarit unts kui investorid ostsid väärismetalli, et kindlustada end valitsuste rahatrükkimise ja euroala võlakriisi mõjude vastu.

„Ma oman kulda ning ma ei müü seda,” ütles Rogers ning tõi välja, et kulla hind on praeguseks 11 aastat järjest tõusnud ning langus polekski nii halb. „Mingi hetk peab kulla hinnas korrektsioon toimuma,” ütles ta.

Kui kulla hind peaks langema 1200 dollari lähedale, oleks Rogers väga huvitatud. „Praegustelt hinnatasemetelt ma ei osta, ma jälgin. Sama kehtib hõbeda kohta. Aga kui ma peaks ühte kahest ostma, siis ma ostaks hõbedat, sest see on 40% all oma kõigi aegade kõrgeimast tasemest, kuld on aga 20%.”

Rogers ütles, et näeb USA dollarile tõusu. „Ma oman dollarit ning teisi valuutasid,” ütes ta. „Aasta tagasi olid kõik pessimistlikud dollari suhtes, kaasa arvatud mina. Aga kui kõik on ühte moodi meelestatud, siis on hea aeg suunda muuta.”

Samuti hoiatas Rogers kogu oma raha ühte varaklassi paigutamast ning kritiseeris valitsusi rahatrükkimise ja suutmatuse pärast kärpida enda võlgu. „Valitsused üle kogu maailma jätkavad raha trükkimist. Kui dollar muutub väärtusetuks, pole kulla hinnal piire,” ütles Rogers.

Comment

• Pumper
                                Klubi Liige
                                • Mar 2009
                                • 2359

Kulla hind tõusis see aasta kõigi aegade rekordtasemeni..
                                Aga kui ma peaks ühte kahest ostma, siis ma ostaks hõbedat, sest see on 40% all oma kõigi aegade kõrgeimast tasemest, kuld on aga 20%.

Väike vasturääkivus nagu artiklis. Kuld rekordtasemel ja samas 20% all rekordtasemest (ei saanud tsiteerida millegipärast).

Comment

Working...