Ametlik valimiste/poliitika teema

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • atsetoon
    Joomas õlut Atsetooniga
    • May 2009
    • 1105

Re: Ametlik valimiste/poliitika teema

hinga 4 korda sügavalt sisse-välja, enne kui uuesti pasundama hakkad.
    Politseiniku avg bruto vähemalt ERR foorumis välja toodud info puhul oli 1250 bruto.
    googelda avg, kui ei tea mida tähendab(siia sisse on arvestatud ka politseimaja pealikud) + 1250 brutos(sinu enda väljatoodud erri foorumi keskmine) on 994 eurot netos u.

"Tramaivõi" - eksole?
    u said it.
    Last edited by atsetoon; 10.02.15, 14:23.

Comment

• Potsataja
      õilishing
      • Oct 2008
      • 5270

Algselt postitas karupoeg Vaata postitust
      Sa siia veel väiksemat numbrit ei tahtnud panna?

Politseiniku avg bruto vähemalt ERR foorumis välja toodud info puhul oli 1250 bruto. Too mulle ehitaja, kes saab 720 neto ja ma ütlen sulle, kes valetab. Donkament toob sulle välja konkreetse hinnangu statistika kohta, sa kutsud seda demagoogiaks ning esitad oma emotsionaalses kõnes argumentide kaitseks ebapädevad numbrid. "Tramaivõi" - eksole?

Alati on muidugi teine variant - sa tead paremini, millised palgad reaalselt on, aga seda ma ei usu.

Ega ta palju ei eksinud tavapolitseinike palga osas (üsna levinud on kuni 750 eurot kätte) ja selliseid ehitajaid võin ma terve bussitäie ukse taha tuua, kui kulud kinni maksad. Trapts, ega kõik ei ela Tallinnas ja Tartus.

Comment

• atsetoon
        Joomas õlut Atsetooniga
        • May 2009
        • 1105

paljude noorreformalste põhiprobleem ongi selles, et linnadest väljapoole satutakse ainult Noortekogu suvepäevadel ja siis ollakse nagunii nii mällis, et ei saa aru kas on teisipäev või reede.

Comment

• karupoeg
          Pokkerihai
          • Jun 2012
          • 3823

Paljude noorreformlaste probleem on see, et ei halata iga sita peale ja tehakse tööd. Mul ka tartus tööd ei ole omal erialal, aga keegi püstolit kuklas ei hoidnud. Tulin tallinnasse, pere, elukaaslane tartus. Traputs ansip, eksole? Väärtussüsteemide vahe, tunnistan ja ei häbene absoluutselt.

P.s. tartus otsiti ehitajat, 1300 neto, ametlik palk. Ei tuldud, sest ametlikku palka keegi ei taha.... Loomulikult - tööd pead oskama ka. Potsataja

Comment

• atsetoon
            Joomas õlut Atsetooniga
            • May 2009
            • 1105

Paljude noorreformlaste probleem on see, et ei halata iga sita peale ja tehakse tööd. Mul ka tartus tööd ei ole omal erialal, aga keegi püstolit kuklas ei hoidnud. Tulin tallinnasse, pere, elukaaslane tartus. Traputs ansip, eksole? Väärtussüsteemide vahe, tunnistan ja ei häbene absoluutselt.

P.s. tartus otsiti ehitajat, 1300 neto, ametlik palk. Ei tuldud, sest ametlikku palka keegi ei taha.... Loomulikult - tööd pead oskama ka. Potsataja
            okei, ja tallinna teed on ka korras eks?

Comment

• VisaHing
              mees nagu orkester
              • Dec 2009
              • 6718

miz hülge ila see veel on ;D

Comment

• karupoeg
                Pokkerihai
                • Jun 2012
                • 3823

atsetoon, võtame nood korra hoo maha.

ma saan täitsa aru, miks minu jutt või maneer võib kedagi närvi ajada. Ise läheks arvatavasti ka. Mis teha, iseloomuomadused kahjuks püsivad ajas suht muutumatud, pinguta palju tahad. Paras nali on aga mulle palkade teemal mingid "vaata googlest avg järgi" teemat ajada. Miks, vt. paar lehte ettepoole ning ka teisi teemasid. Flat on minu valdkond. Politseid tõesti ei tea, tunnistan ning peksin huupi kontrollimata algallikat.

Võtame nüüd eelneva arutelu. Donkament, Fabulous, kes on siin foorumis arvatavasti top 5 kirkamatest kriitidest, seletavad kenasti ja viisakalt asja ära. Kusjuures täitsa huvitav jutt ja teadmine veel ka. Seepeale muidu intelligentne mees, kes võiks asja süübida, süüdistab ümmarguses mullis ja ise teeb mis? Pole väga Kotka-liin olnud.

Ja tõesti, atsetoon, enne kui hüppad, siis mis tööd sa teed ja palju makse maksad?

Comment

• karupoeg
                  Pokkerihai
                  • Jun 2012
                  • 3823

Algselt postitas VisaHing Vaata postitust
                  miz hülge ila see veel on ;D
                  antud firmas keskmine neto 1400. Aga tööd pead oskama, mitte tunde täis tiksuma ja esimesel palgapäeval nahhui tõmbama.

Comment

• alaska
                    forever
                    • Oct 2008
                    • 6599

Ma ei tea, kas see statistika on õige, et viiendik palgasaajatest saab alla 500 euro kuus?

Comment

• karupoeg
                      Pokkerihai
                      • Jun 2012
                      • 3823

Algselt postitas alaska Vaata postitust
                      Ma ei tea, kas see statistika on õige, et viiendik palgasaajatest saab alla 500 euro kuus?
                      Sellist infot saab kas statistikaametist või EMTA-st (ple uurinud, kuid nende info nagunii mõttetu. Või siis mõttekas, sõltuvalt eesmärgist). Stat teeb sellist uuringut iga 4. aasta tagant ning viimati detsiilide ja kvintiilide kohta 2010 aastal. Siis oli kvintiil 415. Keskmine palk tõusnud vist ca 25% (ei viitsi kontrollida) alates 2010, seega natuke üle 500 peaks olema.

STAT ja EMTA muidugi oluliselt erinevate meetoditega ning EMTA keskmised alati madalamad kui STAT-s, sest viimases 1,0 koormusele taandatuna, EMTA-s isikupõhine ja koormust ei arvesta (0,2 koormusega inimene saab 200€ kuus, seega see ka ta keskmine, STAT-s sama sissetulekuga inimesel 1000€ keskmine).
                      Last edited by karupoeg; 10.02.15, 23:46.

Comment

• Potsataja
                        õilishing
                        • Oct 2008
                        • 5270

Algselt postitas alaska Vaata postitust

Selle aasta kolmandas kvartalis töötajatele tehtud väljamaksete summa oli kokku 1,45 miljardit eurot, mis maksti välja 569 353 inimesele, teatas maksu- ja tolliamet.

Google ei tööta või milles asi? 2014. aasta 3 kolmandas kavartalis teenis 50% töötajatest 552,90 eurot kuus või vähem.

Comment

• karupoeg
                          Pokkerihai
                          • Jun 2012
                          • 3823

eniveis nende uuringute puhul on metoodika tähtsuselt nr 1. Võtame näiteks TAI, mis teeb tervishoiutöötajate palkade analüüse. Kukuksite persili kui võrdleksite reaalselt välja makstud ning avalikkuses presenteeritud infot.

Comment

• karupoeg
                            Pokkerihai
                            • Jun 2012
                            • 3823

Algselt postitas Potsataja Vaata postitust
                            http://arileht.delfi.ee/news/uudised...si?id=70231435

Google ei tööta või milles asi? 2014. aasta 3 kolmandas kavartalis teenis 50% töötajatest 552,90 eurot kuus või vähem.
                            väljamakse ja lepinguline töötasu on erinevad asjad.

btw sinu lingis on kaks erinevat teemat - esimene teema on EMTA oma (väljamaksetega seoses) ning teine teema statistikaameti oma (keskmine palk).

Sealt tulevadki esile minu ühes eelmises postituses toodud erinevused.
                            Last edited by karupoeg; 10.02.15, 23:54.

Comment

• alaska
                              forever
                              • Oct 2008
                              • 6599

tahaks teada, kas meil on siis väikesed palgad või mitte. Kahe lapsega pere sissetulekute vaidluse võitsid selgelt liberaalid siin, 2000 er neto kahe lapsega pere peale elab Juba täitsa ära.
                              Nüüd oleks vaja teada, kuidas pool töötavatest inimestest sinna valemisse sobivad oma 500 euroga? Neil on siis 250 pere iga liikme jaoks? Või saavad nad tegelikult rohkem? Või pole neil lapsi?

Comment

• erplander
                                ekrelander
                                • Oct 2008
                                • 1029

Maakonnalehtede gallupid tänase seisuga kell 19:30.

Miskipärast ei julge ükski üleriigiline meediakanal (ERR, Delfi, Postimees) oma saidil enam üles pannagi vastavat küsitlust :)

Tartu Postimehes oli lühikest aega järgnevate tulemustega:

Comment

Working...