kas filmimisega ei oleks vähemalt sama efektne tulnud?
Ma nüüd ei oskagi sellele kuidagi vastata. Filmimisega tuleks tohutult palju materjali mille läbi töötlemine võtaks päris kaua aega. Piltidega oli hea, sai lightroomist läbi lastud kui näiteks säriaeg tiba vale oli.
Aga aitäh positiivsete sõnade eest foorumlased .
Praegu natuke rohkem uurides avastasin, et canon 350D'le on siiski võimalik mingi tüübi poolt tehtud updateiga timelapse programm kaamerasse saada.
ma mõtlesin ajakulu vähendamist, et paari-kolme tunni jooksul üles võtta (mälu peab siis tohhuijaa olema küll) ja siis kiirendusega põrutada :) aga hea töö igatahes!
kas filmimisega ei oleks vähemalt sama efektne tulnud?
imo tuleb filmimisega parem isegi. mõnda Van Damme filmi ma küll ei viitsi näiteks vaadata, kui pilt sedasi hakkima peaks. normaalse kaameraga filmitud filmid aga meeldivad väga. eriti Van Damme ja Stallone omad. pedefilme mina ja Leits ei vaata.
Kui keegi võtaks vaevaks lühidalt seletada kuidas kõige tavalisema point-and-shoot kaameraga saaks teha kvaliteetseid pilte reisil olles. Kuna tsikli seljas on ikkagi plaan Rumeenia reis ette võtta, siis tuleb sealset loodust ja mägede ilu ka kuidagi jäädvustada. Minu standard looduspildid on põlenud taeva ja rõveda muruga. Et mingid üldised basic näpunäited oleksid teretulnud. Teine huvipakkuv kategooria on inimesed.
Ja nagu ma aru saan, siis mingid Canoni kaamerad on hetkel teema? Riistapuu tuleb ka reisi ajaks osta, vana läks manala teed ja uue ostmist on piisavalt kaua edasi lükatud.
Winner - Best Cinematography, Rhode Island International Film Festival, 2011 Winner - Action Sports Category, Vimeo Awards 2012 Winner - G-Raid Driven Creativity award - Professional Category Winner - Best Cinematography, 5Point Film Festival 2011 Winner - Grand Prize - Chamonix Film Festival 2011 Winner - Best short - New York Surf Film Festival 2011 Winner - Digital short of the Year, Surfer Poll Winner - Relentless Short Stories 2011 Winner - Amstel Surf Film Festibal, Peoples Choice award Winner - Best short, Sheffield Adventure Film Festival Winner - Best International Short, Canadian Surf Film Festival Winner - Best Short, Waimea Ocean Film Festival
Kui keegi võtaks vaevaks lühidalt seletada kuidas kõige tavalisema point-and-shoot kaameraga saaks teha kvaliteetseid pilte reisil olles. Kuna tsikli seljas on ikkagi plaan Rumeenia reis ette võtta, siis tuleb sealset loodust ja mägede ilu ka kuidagi jäädvustada. Minu standard looduspildid on põlenud taeva ja rõveda muruga. Et mingid üldised basic näpunäited oleksid teretulnud. Teine huvipakkuv kategooria on inimesed.
Ja nagu ma aru saan, siis mingid Canoni kaamerad on hetkel teema? Riistapuu tuleb ka reisi ajaks osta, vana läks manala teed ja uue ostmist on piisavalt kaua edasi lükatud.
Kuna taevas ja maa on enamasti erineva heledusega, siis tihti tulebki kompromiss teha põlenud taeva ja ilusa maastiku vahel. Variant on muidugi kolmjala pealt teha kaks pilti eriveva säriajaga, aga see nõuab rohkem ettevalmistusi. Enamasti on kõikidel parematel fotokatel punktid ekraanil, mis koha pealt nad valgust mõõdavad. Üldiselt täpselt keset ekraani see kastike. Lisaks on parematel fotokatel funktsioon, et saab valguse ära mõõta näiteks nuppu poolepeale vajutades ja siis fotokat liigutades teha soovitud pilt. Põlenud taeva vältimiseks tuleks siis kastike panna taeva peale, vajutada pool nuppu alla, siis suunata kaamera uuesti alla ja teha pilt lõpuni. Nii jääb küll maapind tumedam, aga taevas ilusasti detailidega.
Aga üldised fotograafiaalused reisile minekuks:
Soovitavalt valida objektid kaadrisse nii, et ei lõikaks kusagilt vale koha pealt. Poolikud jalad, poolik kirikutorn jne. Vältida pildistatava objekti sihtimist täpselt kaadri keskohta. võiks jagada pildi horisontaalselt ja vertikaalselt kolmeks, tõmmata sinna kujuteldavad jooned (osadel fotokatel vist ongi) ja panna pildistatav objekt mõnda joonte ristumiskohta.
Kui pildistada inimest, looma, liikuvat asja, siis jätta rohkem pildiruumi ettepoole(liikumise suuna poole) ja vähem seljataha.
Mitte nii:
(Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)
Vaid nii:
Kui pilt ei räägi just lugu, kus seljataga toimuv on ilmekam.
Kui on soov pildistada mingit taamal olevat objekti (lossi, mäge), siis on mõtekas pilti ilmekamaks muuta kasutades ära lähemal seisvaid objekte. Et pilti vaadates vaataja pilk nagu viidaks pildistaja juurest kaugele.
Võib kasutada teid, aedu, kividerivi maas või vees(päikeseloojangu pildistamisel rannas)
Vaadata enne pildistamist, kas paar meetrit kõrvale astudes ei ole olukord veel parem.
Proovi tekitada rohkem 3d mõõdet pildile.
Ei pea alati pildistama silmade kõrguselt, visata julgelt pikali või ronida kivi otsa. Kõik see annab pildile juurde.
Kõige igavamad pildid teiste jaoks on "mina ja kirik", "mina ja guzzi pood". Selliseid vältida. Ennast pildile sättimine on muidugi ok, aga proovida teha seda huvitavamaks, istuda, lamada, viidata käega taamal oleva objekti poole, teha kasvõi kasvõi plankingut.
Kas see
Või see?
Või olla üldse seljaga:
Väga hea pilt, hoonete lõikamine siin ei häiri, mõlemalt poolt lõigatud, inimene asetatud pildi allaossa, jättes väikese mulje suurte pilvelõhkujate suhtes. Head jooned maas ja külgedel, mis viivad pilgu lähedalt kaugele ja siis kõrgele. Võibolla natuke rohkem maadligi pildistades saaks parema tulemuse, aga muidu perfect.
Kui pildistad mingit väiksemat objekti, siis on lõikamine ok, ei pea kindlasti kogu asja kaadrisse saama.
Pildistamise hetkel oleme rahul, et saime ilusasti kaadrisse, aga pärast tundub pilt boring.
Tihti on lõigatud pea või täiesti suvaline nurk kõvasti parem.
Üldiselt on valgus kõige sitem pildistamise jaoks keskpäeval, siiski tehakse enamus pilte selajal. Päikesetõus ja loojang on parimad. Pildistatavat ei pea sättima otse vastu päikest, küljepealt langev valgus on parem. Samuti ei pea kartma pimedat, hea pildi jaoks pole alati palju valgust vaja.
Kui plaanid hiljem reisist kirjutada ja pilte loole lisada, siis annavad palju juurde igasugused pisidetailid, ülikulunud rehvi pilt, spidomeetrile kerinud 44444, bensuka hot müüja, helmethair jne.
Comment