ALKOHOL :D

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Gambler
    Julm Donk
    • Oct 2008
    • 67

Re: ALKOHOL :D

Ma nüüd ei tea kas Vsiu pidas mind silmas,sest mingi veinipro ma küll ei ole(lihtsalt joodik ;D), kuid erinevused saab kirjeldada ühe lausega:
    Tegemist on suuremalt jaolt erinevate viinamarjasortidega, milledest siis veinikest pressitakse.
    Ainult ühest viinamarjasordist tehtud veine nimetatakse sordiveinideks. Sordiveinid on näiteks Chardonnay,
    Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Carmenere ja Sauvignon Blanc ahjaa ka Riesling vist.

Seguveinidel siis segatakse erinevad sordikad kokku. näiteks Syrah. Ise usun, et selles valdkonnas on ees
    ootamas tarbijaid mõnusad üllatused uute segude näol. Kuidagi peab ju eristuma tihedas konkurentsis.

Maitse sõltub veel peale sordi siis 100 asjast, miline pinnas, kui kõrgel kasvab ,palju niiskust jne nii et peab muudkui aga proovima.
    Ahjaa peamine asi siis on nn Uue Maailma veinid ja Vana Maailma veinid(viinamarja sordi nimi võib olla sama maitse hoopis teine).
    Erinevus tuleb siis sellest juuremädanikust,mis 19 sajandi lõpul Euroopas viinamarja istandustega 1-0 aga Lõuna ja Põhja Ameerikas mitte.
    Mina olen isiklikult Uue Maailma veinide austaja, näiteks Carmenere kasvabki hetkel suurimal määral Tšiilis, Prantsusmaal on seda sorti ülivähe
    ja tal on hoopis teine nimetus, mida teised riigid ei tohi kasutada seaduste tõttu.

Ja Ranka sulle soovitus, et peab proovima ja harjutama ikka, proovi algul poolmagusaid või isegi magusaid punaseid veine, näiteks Late Harvest
    Cabernet Sauvignon, Rumeenia toode, mitu aastat olnud populaarsem müüdud vein, tõeline jubedus veinisõbrale pean mainima, kuid paljud on sellest
    alustanud. Peamine on ikkagi kultuurselt alkoholi juua, mitte end kiirelt silmini täis kaanida ja siis nii ringi tuiata, et midagi aru ei saa.

Muidugi kõik kes veini joovad pidagu meeles, et pudelit 2 punast veini õhtu peale võib juba kaasa tuua kiire kukkumise ;D

Comment

• Uniquest
      Grinder
      • Oct 2008
      • 615

Algselt postitas ranka
      unustasin lisada, et ei saa minna, kuna mul 29-ndast jaanuarist kuni 44-nda detsmebrini pean olema valve seisundis - onu tahab selle aja sees kartuleid panema hakata ja siis kui telefon heliseb, pean tõttama. Vastasel juhul ei saa kartulit ju.
      Kurat, veab mõnel, 2 nädalat kauem aega aastas Supernova Elite tegemiseks joomiseks (...sorry, topicusse peab jääma ikka).

Comment

• Uniquest
        Grinder
        • Oct 2008
        • 615

Algselt postitas Gambler
        Ja Ranka sulle soovitus, et peab proovima ja harjutama ikka..
        Mind varem ka see imestama pannud, aga sattusin hiljuti Wikipedias teema "Acquired Taste" peale. Ikka see, et enne pead tükk aega sööma/jooma midagi, kui meeldima hakkab. Eriti fishy värk, aga vana tarkus juba. Umbes et enne kui pole 20 oliivi järjest ära söönud nii, et roopima ei hakka, ei oskagi neid hinnata. Kurat, keegi ajas täna laua peale oliivipurgi ümber seltskonnas. Natuke läks käe ja pükste peale ja pidi koristama seal. See hais ise ajab roopima mind juba, aga noh, eks ma selle 20-se seeria kuidagi alla ajan siis kunagi, et veel ühte "maitseelamust nautida" oskaks.
        Kusjuures, hästi lihtne küsimus. Ausalt öelge ja püüdke meelde tuletada: kas teile meeldis esimene, PÄRIS ESIMENE kord õlle maitse? Kui ei, siis kui ruttu meeldima hakkas? Äkki mõnele ei meeldi praegugi? ;D

Comment

• hotcocacola
          HTCCACLA
          • Oct 2008
          • 14473

Algselt postitas Uniquest
          Mind varem ka see imestama pannud, aga sattusin hiljuti Wikipedias teema "Acquired Taste" peale. Ikka see, et enne pead tükk aega sööma/jooma midagi, kui meeldima hakkab. Eriti fishy värk, aga vana tarkus juba. Umbes et enne kui pole 20 oliivi järjest ära söönud nii, et roopima ei hakka, ei oskagi neid hinnata. Kurat, keegi ajas täna laua peale oliivipurgi ümber seltskonnas. Natuke läks käe ja pükste peale ja pidi koristama seal. See hais ise ajab roopima mind juba, aga noh, eks ma selle 20-se seeria kuidagi alla ajan siis kunagi, et veel ühte "maitseelamust nautida" oskaks.
          Kusjuures, hästi lihtne küsimus. Ausalt öelge ja püüdke meelde tuletada: kas teile meeldis esimene, PÄRIS ESIMENE kord õlle maitse? Kui ei, siis kui ruttu meeldima hakkas? Äkki mõnele ei meeldi praegugi? ;D
          alguses vapsjee ei suutnud, nii mõru (jõin ikka icet; pilkut või premmi).
          Ma usun et harjusin mingi poole-aastaga vms, aga vist tänu sellele, et klubides, kui ma täiesti ämblik olin, tuli seal siidri asemel õlli osta ja nii ta vaikselt läks :D

nt eile kell 23.30 tegin õlle lahti ja kulisasin alla...see oli sama hea, kui oletatav kepp tara reidiga :D

Comment

• rohelinekonn
            Klubi Liige
            • Nov 2008
            • 3808

Kuna esimesed õlled olid varajases nooruses a'la Saku 7,5 ja Mingi Bear Beer 10 vist oli ja muidugi punane oktoober, siis neist just suurt maitse elamust ei saanud. Aga kui ikka sõbraga ostsid kahepeale 4-6 õlut ja paki punast Bondi siis oli pidu ja pillerkaar missugune. :D

Comment

• hotcocacola
              HTCCACLA
              • Oct 2008
              • 14473

Algselt postitas rohelinekonn
              Kuna esimesed õlled olid varajases nooruses a'la Saku 7,5 ja Mingi Bear Beer 10 vist oli ja muidugi punane oktoober, siis neist just suurt maitse elamust ei saanud. Aga kui ikka sõbraga ostsid kahepeale 4-6 õlut ja paki punast Bondi siis oli pidu ja pillerkaar missugune. :D
              hahe ;D
              kusjuures paljud vanemad tuttavad mingi 23-30 aastased räägivad samat juttu oma noorusest :D

Comment

• CTXrix
                Grinder
                • Oct 2008
                • 689

Õlu maitse sakib sajaga. Alkoholi maitse üldiselt. Vastik kibe lihtsalt.

Comment

• taavi19
                  Õpihimuline Mängur
                  • Oct 2008
                  • 321

Algselt postitas CTXrix
                  wat ???
                  Mulle küll meeldib viina maitse

Comment

• CTXrix
                    Grinder
                    • Oct 2008
                    • 689

Algselt postitas taavi19
                    wat ???
                    Eriti halb juhtum :-\

Comment

• vsiu100
                      Moderaator
                      • Oct 2008
                      • 4253

Algselt postitas CTXrix
                      ei saa üldistada. inimesi erinevaid aga imo.....
                      õlu saab juua maiste pärast.
                      kokteile saab juua peale suminasse jäämise ka maitse pärast.
                      veini juuaksegi maitse pärast. võimalik tekkiv sumin on kõrvalnähtus.(tegin just pool pudelit, pole paha....)
                      noh, viin puhtalt on suht solk. ei suuda uskuda, et keegi selle maitset tõsiselt naudiks. aga mine tea........

Comment

• marguzz22
                        Vana Tegija
                        • Oct 2008
                        • 1458

teist keegi mahvi ei tee:D?

Comment

• ranka
                          Miljon Põhjust Kodus Olla
                          • Sep 2008
                          • 36444

Ei kommentaari.

Comment

• -andres-
                            Moderaator
                            • Oct 2008
                            • 4546

Hea kokteil on kindlasti mõnusa maitsega. Veinisõber ise pole, siiamaani paraku pole kirge ega head suhet selle alkoholiga tekkinud.
                            Vahel võtta kapist lihtsalt üks külm õlu on küll minu arust hea. Kui ma neid juba 8+ joon, siis ma anyway lõpus enam maitset ei tunne.
                            Ja viina kohta, viinad juba omavahel erinevad kardinaalselt. Mingi hetk ostsin pirni Absolute'i. Külmast võttes venis pitsi ja maitses viina kohta küll vägagi hästi, kuid enamjaolt jah, ei otsi ma viina juues mingi maitseelamust, vaid tema iseloomulikku omadust promillide näol.

Comment

• leits

rum ja viski on tho minu silmis üle kõige. ex-naine üritas kuidagi seda veini mulle sisse ajda, no mina seda jama ei joo. Sai proovitud erinevaid alates 70st kroonist ja lõpetadest 800ga. (obv neid paari kiloseid ei võtnud). minu silmis oli see 800 eegune veel sitem kui 70ene peet

Comment

• bounce
                                Klubi Liige
                                • Oct 2008
                                • 865

Algselt postitas taavi19
                                [img width=480 height=640]http://www.superflex.net/projects/nonalcoholicvodka/pics/vodkatray.jpg[/img]

Comment

Working...