Ukraina okupeerimine

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • elrosmeero
    FPP Pro
    • Jan 2011
    • 239

Re: Ukraina rahutused

Algselt postitas CeuZ^ Vaata postitust
    Need tunduvad küll nagu nukud keda minema lohitatakse. Eriti 2.14 .
    Kuidagi idiootne video tundub, mingi plekitükkdega kaitsevad ennast kuulide eest, ja kui tulistatakse vahivad sama lollilt edasi.
    Ei väidagi, et seal poleks praegu fkd up olukord, a see video tundub küll fake and gay.

Comment

• hakkameimema
      Õpihimuline Mängur
      • Aug 2011
      • 349

Algselt postitas Jäämees Vaata postitust
      See kõik on tõsi, kuid siiski pole veel tegu kodusõjaga. Kodusõjaks muutub ta, siis kui praeguse korra vastased jõud hakkavad organiseeritult võitlema praeguste võimuesindajatega ja neile kuuletuvate jõududega. Võitlema ikka sõna otsesemas tähenduses. Praegune olukord on lihtsalt kaos kus osad protestijad/ekstremistid relvastavad end enesekaitseks/võitluseks.
      Defineerimise küsimus.

Minujaoks on antud kontekstis see juba kindlasti kodusõda, kui riik astub oma rahva vastu lahingvarustuses ja asub tulistama.

Mis puutub organiseeritusse, siis kohe päris kindlasti on tegemist organiseeritud vastupanuga/enesekaitsega meeleavaldajate poolt. See, et neil algelisem tehnika/varustus/relvad on, ei tähenda küll imo, et tegemist oleks organiseerimatusega.

Väita, et alles siis on tegemist kodusõjaga, kui meeleavaldajad hakkavad tulistama on imo jällegi vale, sest nende eesmärk ei ole ju sõdida. Enamus seisavad lihtsalt väljakul ja avaldavad meelt, või abistavad teisi. Lihtsalt ühiskond on palju agressiivsem seal ja neil tulebki ehitada barrikaade ja vastu hakata, kuna vastasel korral sõidetakse neist lihtsalt üle, või oleks ammu juba sõidetud.

Comment

• VisaHing
        mees nagu orkester
        • Dec 2009
        • 6718

Algselt postitas elrosmeero Vaata postitust
        Need tunduvad küll nagu nukud keda minema lohitatakse. Eriti 2.14 .
        Kuidagi idiootne video tundub, mingi plekitükkdega kaitsevad ennast kuulide eest, ja kui tulistatakse vahivad sama lollilt edasi.
        Ei väidagi, et seal poleks praegu fkd up olukord, a see video tundub küll fake and gay.
        ehh??

Kust otsast tegu on nukkudega? Mida teeksid sina kui sinu pihta tulistatakse ( vahet pole, siis millega tulistatakse ). Kui sul on käes plekitükk, mis muidu kummikuuli kindlasti tagasihoiab ja mingi kasu on ka kuulide vastu. Sa tahad öelda, et sa ei kaitseks end plekitükiga?

Fake and gay - no tere talv :)

// sick misread ikka elrosmeero su poolt. Kõiki situatsioone siin videos tõlgendasid valesti.
        Last edited by VisaHing; 20.02.14, 21:56.

Comment

• Nozzu
          Vana Tegija
          • Oct 2008
          • 1140

Tasakaaluks siis ka video nö. meeleavaldajate vägitegudest:

Ma ilmselt olen imelik aga ma ei oska küll eriti kaasa tunda meeleavaldajatele, kes loobivad korrakaitsjaid süütepudelite, sillutuskividega, peksavad neid millega juhtub ning tulistavad nende pihta. Ma ei leia, et jõudude tasakaalu huvides peaks korrakaitsjad samamoodi loomastuma ning kivide ja kaigastega vehkima hakkama.

Nood sellid seal on veel vähem meeleavaldajad kui pronksiööl Tallinnas lagastanud pronkssõduri kaitsjad ja ilmselt mind jätaks üsna külmaks kui täna öösel tehtaks Maidani väljak tankide ja ründehelikopteritega tühjaks. Hommikuks oleks rahu maapeal ning normaalne elu jätkuks.

EDIT: OK, läksin liiale. Snaiprite poolt tapetute pilte vaadates mõstsin, et väljakutäis laipu oleks tegelikult suht kole. Ent point jääb samaks, surnud korrakaitsjast on mul samavõrd või ehk rohkemgi kahju kui surnud marodöörist.
          Last edited by Nozzu; 20.02.14, 22:49.

Comment

• Potsataja
            õilishing
            • Oct 2008
            • 5270

Peale 2004. aasta presidendivalimisi ja oranži revolutsiooni oli võimalus midagi teistmoodi teha. Ikka keerati käkk kokku,mindi omavahel tülli ja ring hakkas otsast pihta.

Comment

• Vandalar
              Pokkerihai
              • Oct 2008
              • 3577

Esiteks on vägagi võimalik, et need plekist kilpidega vennad ei teadnudki, et nende pihta võidakse päris laskemoonaga tulistada- sellega oleks ka seletatav nende ronimine laskurite vaatevälja plekist kilpidega. Ega ikka naljalt ei eeldaks ju, et suvalise maaslamaja pihta tina antakse või mis?

Comment

• Jäämees
                Vana Tegija
                • Jun 2011
                • 1182

@hakkameimema

See, et valitsus kasutab vägivalda oma rahva suhtes ei ole veel kodusõda. Selle jaoks on muid nimetusi.

Aga ok jätame selle kõrvale toimub, mis toimub. Nimetuse üle vaidlemine on suht kohatu tegevus.

Algselt postitas Nozzu Vaata postitust

Ma ilmselt olen imelik aga ma ei oska küll eriti kaasa tunda meeleavaldajatele, kes loobivad korrakaitsjaid süütepudelite, sillutuskividega, peksavad neid millega juhtub ning tulistavad nende pihta. Ma ei leia, et jõudude tasakaalu huvides peaks korrakaitsjad samamoodi loomastuma ning kivide ja kaigastega vehkima hakkama.

Nood sellid seal on veel vähem meeleavaldajad kui pronksiööl Tallinnas lagastanud pronkssõduri kaitsjad ja ilmselt mind jätaks üsna külmaks kui täna öösel tehtaks Maidani väljak tankide ja ründehelikopteritega tühjaks. Hommikuks oleks rahu maapeal ning normaalne elu jätkuks.

EDIT: OK, läksin liiale. Snaiprite poolt tapetute pilte vaadates mõstsin, et väljakutäis laipu oleks tegelikult suht kole. Ent point jääb samaks, surnud korrakaitsjast on mul samavõrd või ehk rohkemgi kahju kui surnud marodöörist.
                Selliste sündmuste puhul on kindlasti mõlemal pool provokaatoreid/lihtsalt peast lolle inimesi kes on seal selleks, et vägivalda ja viha gruppide vahel suurendada.

Aga ma arvan, et see, mis seal praegu toimub on juba lihtsalt kaos - provokaatorid/peast lollid on juba verd valanud ja kogu sündmus lihtsalt kulgeb hullema poole. Protestijate surmade peale vihastuvad protestijad veelgi ja pole mingi ime kui inimesed kes võib olla ei algata vägivalda vastavad sellele vägivallaga.

Sama ka korrakaitsjate puhul kui keegi loobib sind süütepudelitega, tulistab suvaliselt - ei ole mingi ime kui suvaline käte saadud protestija kolgitakse läbi või veel hullem.

Sellistes sündmustes läheb käiku massi psühholoogia või pigem psühhoos...
                Last edited by Jäämees; 20.02.14, 23:32.

Comment

• inward
                  Klubi Liige
                  • Sep 2009
                  • 6275

Algselt postitas Nozzu Vaata postitust

Minu arvates ikka väga liiale. Tuleks pisut konteksti vahet hoomata. Jah, muidugi selliste meelavalduste või isegi kodusõja sarnaste stsenaariumite puhul, tõusevad esile vastasleeri poolel äärmuslikud (kui mitte rühmitused) inimgrupid. Suure kaose varjus on ju hea tegutseda. Ukrainas ju teadupärast on ka päris natsionalistlike ja vägivaldseid inimgruppe, vaadates kasvõi nende jalgpalli klubide ultrafänne. Olukord on ju nii vägivaldseks läinud just valitsuse tegevus(tu)e tõttu. Rahvas nõuab riigivalitsemise paradigma täielikku muutmist.

Kui lääneriikides oleks riigi suurim etniline grupp, sellistes mastaapides meelavaldusi korraldanud, oleks valitsus juba tagasi astunud.
                  Last edited by inward; 20.02.14, 23:56.

Comment

• nikitheone
                    Mr. Puujalg
                    • Aug 2009
                    • 6446

Algselt postitas lenC Vaata postitust
                    Probleem on selles, et mingil hetkel võib keegi kuskil Donetski foorumis sama küsimust tõstatada, ainult et see potentsiaalne sekkumine võiks tulla nende meelest teisest ilmakaarest.
                    + tegemist on rahvusvahelise õiguse ühe põhialusega ehk iga riik on suverräänne. kesk-aafrikasse mindi valitsuse palvel, väga erinevad asjad. vt ka vene-gruusia sõda, demokraatia eksport, iraagi naftasõda-
                    &quot;Money doesn&#39;t make you happy. I now have $50 million but I was just as happy when I had $48 million.&quot; <br />Arnold Schwarzenegger

Comment

• Jäämees
                      Vana Tegija
                      • Jun 2011
                      • 1182

Uudistest näeb, et allkirjastatakse mingisugust kokkulepet ja parlamendil on ikka mõistus peas.

Loodetavasti rahuneb asi maha, aga tahaks, vaid loota, et rahvas kellel kannatus nö katkes saavutab ka midagi selleläbi kuigi see ei tähendaks, et inimesed surid mingi asja eest.

Comment

• VisaHing
                        mees nagu orkester
                        • Dec 2009
                        • 6718

Algselt postitas Jäämees Vaata postitust
                        Uudistest näeb, et allkirjastatakse mingisugust kokkulepet ja parlamendil on ikka mõistus peas.

Loodetavasti rahuneb asi maha, aga tahaks, vaid loota, et rahvas kellel kannatus nö katkes saavutab ka midagi selleläbi kuigi see ei tähendaks, et inimesed surid mingi asja eest.
                        Hea uudis jah mingil määral aga kunas need valimised toimvuad? Ei usu et rahvas väga kaua oodata viitsib.

Comment

• viki
                          Grinder
                          • Apr 2010
                          • 893

Algselt postitas VisaHing Vaata postitust
                          Hea uudis jah mingil määral aga kunas need valimised toimvuad? Ei usu et rahvas väga kaua oodata viitsib.
                          Uued valimised võivad tuua samasuguse tulemuse.Väga suur osa ukraina rahvast on venemeelsed.Kui võrrelda eestiga-tallinnas võidab ikka keskerakond.Kui võidavad läänemeelsed,siis hakkab teine pool mässama.

Comment

• Platinum
                            FPP Pro
                            • Jan 2010
                            • 248

Need tänapäeva kummikuulid kipuvad sügavale naha alla tikkuma

(Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

Karistus!

Comment

• privador
                              Pokkerihai
                              • Oct 2008
                              • 3951

jubedus nägin unes kuidas vihane Janukovits ajas mind kirvega taga!

Comment

• Kotkas1000
                                Pokkerihai
                                • Nov 2009
                                • 2305

Mis nüüd siis edasi saab? Kas härra kavatseb uuesti kandideerida ka või :P

Comment

Working...