Narkootikumid......müüdid ja tegelikkus

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Potsataja
    õilishing
    • Oct 2008
    • 5270

Re: Narkootikumid......müüdid ja tegelikkus

3-4 ennast segi popsutanud sõpra paistab selle teema põhjal juba väikest viisi mingiks standardiks kujunema. Minul ei ole isegi ükski tuttav seda teinud aga karjade kaupa ennast segi joodud on küll. Isegi aeg-ajalt seal kusagil piiri peal. Samas huvitab mind nende sõprade/tuttavate segi mineku puhul see, et kas tegu on ikka puhtalt rohelise tarbimisega või segatarbimisega?

See on ju teada, et eri jookide segamini joomine tekitab ikka oluliselt kõvema pohmaka jne. Lisaks on väga suur vahe, kas tarbida nurgatagust puskariõli täis salaviina või krt teab mitu korda destilleeritud kvaliteetkraami.

Comment

• karupoeg
      Pokkerihai
      • Jun 2012
      • 3823

Vandalar, anna andeks, aga sa oled ehe näide enda ajud ära suitsetanud indiviidist, kes ajab oma popsufoorumite ja teadusartiklite (arvatavasti viimaseid mitte) bläma saamata aru suuremast pildist.

Keegi ei vaidle sulle vastu, et kanepil on ka teatavad positiivsed mõjud nt. meditsiinilistel juhtudel, kuid overall ei ole see inimese funktsioneerimiseks vajalik asi. Saad sa sellest aru?

Inimese funktsioneerimiseks on vaja ajus nt teatav kogus kannabinoidi, inimese ajus on see anandamiin, mis takistab inhibitoorsete virgatsainete eraldumise ning seejärel vabastub aju närvirakkude vahel dopamiin. Dopamiini seostatakse motoorika säilitamise, rahulolu, motivatsiooni ja heaolutundega.

Mis juhtub siis kui Vandalar tõmbab kanepit? juhtub see, et kanepis sisalduv THC asendab anandamiini. Ehk siis selle tulemusel vabastub dopamiin.

Mis juhtub kui tõmbad liiga palju kanepit? dopamiini varud saavad otsa, sest aju ja keha ei saa dopamiiini vabanemist ise reguleerida. Ehk siis varasemalt toimis kehale ja organismile VAJALIKUL hetkel anandamiini toimel tagatud inhibiitorite eraldumine ning dopamiini vabastumine. Nüüd aga juhtub see igas olukorras kus herr vandalar soovib. See ei ole aga inimese üldise funktsioniseerimise jaoks jätkusuutlik.

Nii... kanepi kasulikkus tulebki välja meditsiinilistel juhtudel, kus inimese biokeemiline funktsionaalsus ei ole tagatud, sest ajus on vähe anandamiini, mis takistaks dopamiini liigset vallandumist. Seega kirjutatakse meditsiiniline Mary J, mis seal sisalduva THC abil kopeerib anandamiinide mõju.

Seega sinu poolt mainitud kasulikkus tuleb välja AINULT erandjuhtudel. Loe=meditsiinilistel juhtudel. (Ja muidugi ka kvartariaalsel lõõgastumisel :)

Sama case on ka absoluutselt iga muu narkootilise ainega. Loomulikult mõjutab iga narkootikum erinevat süsteemi, kuid point remains...

Nii et sorry mees aga sa oled nii full of shit ja su teadmised narkootikumidest või kanepist piirduvad prolly kellegi popsuliidri blogipostist.
      Last edited by karupoeg; 25.11.12, 00:24.

Comment

• Fabulous
        Pokkerihai
        • Jan 2010
        • 2674

Algselt postitas Jeebus Vaata postitust
        kindlasti mõjub kanep akadeemilisele arengule negatiivselt ... kui seda liigselt tarbida
        Sama kehtib ka muude ainete kohta ja eriti tasuks seda meeles pidada ülikoolis, kus töömaht kõige suurem on.
        Siin foorumiski on üks isik kes õppis juurat, tegi samal ajal palju kanepit ning lõpetas hullumajas.

Comment

• q_q
          dibs esimesele naisele, kes siia satub
          • Jan 2011
          • 6303

suht scary jutud siin

karupoeg kuidas komenteerid?

(Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

Comment

• Vandalar
            Pokkerihai
            • Oct 2008
            • 3577

Algselt postitas supernova66666 Vaata postitust
            Vandalar Sa keri ***** ja ära tule sealt enne tagasi kui mõistuse pähe võtad.
            Ise vihkan popsu üle kõige. Ma ei saa aru kuidas keegi tahab maksta selle eest, et sa muutud hälvikuks? Naerad selle üle kui TV-s öeldakse " TERE " , õues näed mütsiga inimest või misiganes. See jutt, et pops on ohutu on BS. Kahjuks 3 head sõpra on igapäevased suitsetajad. Muidu head inimesed, aga idioodiks ennast tõmmanud. Nad naeravad absoluutselt iga pisema asja üle.
            Legaliseeerida see sitt? Et poolväärakaid oleks veel rohkem meie riigis?
            Minu meelest pigem nädalavahetusel väike triip, et jaksaks pidutseda ja olla, kuid perse see pops! Kindlasti ei tohi olla ka triip iga nädalaavahetuse teema.

Perssse, ma ei viitsi isegi sellest hetkel rääkida, aga seda mida jõudsin kirjutada, seda ka postitan!
            Mulle ei sobi alkohol samamoodi nagu sa kanepist räägid. Vastastikune respekt nii-ütelda. Inimesed ei ole kõik ühte moodi ja see kui sulle brünetid ei meeldi, ei tähenda, et mina selle pärast ilma peaks jääma.

Comment

• q_q
              • Jan 2011
              • 6303

ma kyll vandalariga n6us et pigem v6iks see alkohol banned olla

t2iesti retarded asi

Comment

• inward
                Klubi Liige
                • Sep 2009
                • 6275

Õige ja vale. Kokkuvõttes on see nii individuaalne, ma tean neid nö "4-5" inimest, kes suitsetavad siis kui nad tahavad ja teenivad 3x eesti keskmist palka, omavad lapsi, naist ja on muidu tublid pereisad. Ja keegi ei mölise. Ja miks peaks ?

Comment

• karupoeg
                  Pokkerihai
                  • Jun 2012
                  • 3823

q_q-le

ha-ha. No see on ju samas stiilis jutt, mis Vandalar räägib. Kanepi üheks tagajärjeks on skisofreenia, mida ei ole võimalik täielikult ravida. Skisofreeniahaiget on võimalik n.ö. skisofreenset käitumist ja mõtteviisi tõkestada neuroleptikumite abil. Kuigi skisofreenia on muidugi põhjustatud eelkõige geneetilistest mõjutustest (nagu praktiliselt kõik), siis kanep on selle triggeriks (mitte kõigile).

Skisofreenikute hulk populatsioonis oli vististi 1%, seega meil kõnnib hetkel eestis ca 15 000 skiso ringi.

Eniveis fakt on see, et mitte ükski narkootiline aine ei ole long term inimesele kasulik. Juhul kui inimesel on teatav biokeemiliste ainete puudujääk, siis on neid teatud narkootikumidega (sellisel juhul nimetatakse neid ravimiteks :) võimalik lahendada. See aga ei tähenda, et aine ise ei oleks kahjulik. Kahjulikud on nad meile metabolismile jne, lihtsalt teatud olukorras on see õigustatud ja toob suuremat kasu. Nt opioidide valuvaigistav toime.

Comment

• q_q
                    • Jan 2011
                    • 6303

ok

pole vaja "haha"-tada lihtsalt hakkas huvitama mis on myyt ja tegelikus

ise nkn ei t6mbaks weedi (tundub m6ttetu) niiet suht savi

Comment

• karupoeg
                      Pokkerihai
                      • Jun 2012
                      • 3823

kuule... see "ha-ha" ei olnud mõeldud kuidagimoodi disrespectiga sulle vaid ma naersin selle peale, kui sarnane oli selle kuti jutt vandalari omaga. :)

peace

Comment

• Kotkas1000
                        Pokkerihai
                        • Nov 2009
                        • 2305

Oijah...ma luban teile, et need jutukesed siin kanepisõltlaste hullumajas lõpetamisest on täielik bs. Olen kindel, et enamustel, kes siin sõna on võtnud selles võtmes, tegelikult igasugune kogemus puudub (mingi 5 aastat tagasi korra kvartalis ei ole kogemus) ja nad ei tea tegelikult asjast mitte midagi. Need kolm sõpra, kes siin kellegil hullaris lõpetasid, oleksid seda varem või hiljem nii ehk teisiti teinud, kuna kupli all ei olnud arvatavasti juba varem kõik korras. Olgu selleks detonaatoriks siis alkohol, kanep või palderjanitee.
                        Q_q postis on enamus ära öeldud ja vandalar on harilik smoker, kes on lihtsalt kuskilt teiselt planeedilt oma mõttemaailma ja arusaamadega :) Tema kanepilembusega ei ole siin midagi pistmist.
                        Kirjutasin tegelikult väga pika jutu valmis, kuid oma suurte sõrmedega suutsin selle nutikal eest ära kustutada ja enam ei viitsi uuesti pihta hakata.

Edit: krt, tegelt homme arvuti taha saan, siis kirjutan uuesti.
                        Last edited by Kotkas1000; 25.11.12, 02:32.

Comment

• Vandalar
                          Pokkerihai
                          • Oct 2008
                          • 3577

karupoeg, kas sinu andmetel kanep soodustab dopamiini tugevat eritust ajus? I've got news for you young apprentice that you might want to look at.

Cliffs:
                          Conclusion: In the largest study of its kind so far, we have shown that recreational cannabis users do not release significant amounts of dopamine from an oral THC dose equivalent to a standard cannabis cigarette. This result challenges current models of striatal dopamine release as the mechanism mediating cannabis as risk factor for schizophrenia.

Comment

• ranka
                            Miljon Põhjust Kodus Olla
                            • Sep 2008
                            • 36444

Algselt postitas Vandalar Vaata postitust
                            Mulle ei sobi alkohol samamoodi nagu sa kanepist räägid. Vastastikune respekt nii-ütelda. Inimesed ei ole kõik ühte moodi ja see kui sulle brünetid ei meeldi, ei tähenda, et mina selle pärast ilma peaks jääma.
                            Oijah. Kui sa vihkad alkoholi ja arvad, et see peaks olema bänned, siis sa peaksid ju võitlema just selle eest, et alko bännitaks, mitte tegema uue kaane lahti järgmisel narkootilise aine seadustamisel.

Oma ravimi jutuga mine kuu peale. Alkohol on ka sinu arvates ravim? Ala sa suhtled väikse auru all paremini, kui muidu, siis peaksid kogu aeg alkot laskma, mitte õppima kainelt suhtlema?

Comment

• Loksutaja
                              Õpihimuline Mängur
                              • Jun 2010
                              • 448

Algselt postitas inward Vaata postitust
                              Siiamaani ei tea täpselt, mis aine seda tekitas
                              2CB on aineks

Comment

• karupoeg
                                Pokkerihai
                                • Jun 2012
                                • 3823

Vandalar...
                                Teadus ei tööta viisil nagu sina arvad. Teadus algab hüpoteesist, mille paikapidavust on võimalik kontrollida teatud tingimustes. Aga see selleks. Mina olen saanud oma teadmised professor Jüri Allikult ja professor Jaanus Harrolt. Oma hinnangute andmisel ja teadmistel jagamisel usaldan ma allikatena rohkem neid kui Vandalari ja tema popsufoorumite linke.

Kotkas...
                                Kuna õpin psühholoogiat, siis olen mitmete ainete raames puutunud kokku ka skisofreeniahaigetega ning ma veidi vaidleks vastu su mõttekäigule: " need, kes satuvad sinna kanepiga, oleksid varem või hiljem sattunud sinna muu asjaga...". Nimelt imo toetabki see ju minu juttu, kus praktiliselt iga psühhootilise häire algpõhjused peituvad genofondis, kuid selle avaldamine sõltub suuresti meie eluvalikutest ning käitumisharjumustest (nature vs nurture). Seega kui isikul on geneetiliselt high risk skisofreenia tekkeks siis kanepisuitsetamine pikemas perspektiivis soodustab skisofreenia sümptomite ilmnemist.

Minu mõte ei ole see, et kanep tekitab skiso vaid see , et kanep soodustab seda teatud juhtudel teatud inimestel. Samamoodi nagu mõni võib suitsetada 60 aastat 2 pakki päevas, kuid teine saab peale 10 aastast suitsetamist kopsuvähi või nt mao ülehappesusest tingitud mäovähi. Sinu väide, et "oleksid sattunud sinna niikuinii" on puhas demagoogia.

Comment

Working...