Narkootikumid......müüdid ja tegelikkus

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • eddi
    Vana Tegija
    • Oct 2009
    • 1200

Re: Narkootikumid......müüdid ja tegelikkus

Karupoeg, õpid psühholoogiat? Kas on antud teemast (kas rohelisest või üldiselt droogide mõjust) midagi huvitavat ka õpitud? Pikaajalise tarbimise mõju psüühikale jne. Mis protsessid läbitakse jne. Kui palju baka õppes selliseid teemasi läbitakse?

Või on siin keegi teine, kes on antud valdkonda uurinud tõisisemalt, täitsa huvitab kohe.

Comment

• Potsataja
      õilishing
      • Oct 2008
      • 5270

Ülimalt teoreetiline küsimus. Kui võrdsustada 1g kanepit 0,5l kange alkoholiga ning viimane keelustada ning esimene lubada, kas siis analoogse tarbimise juures oleks eestlased samas või hullemas olukorras? Minu isiklik veendumus on, mis alko puhul põhineb isiklikul kogemusel ja kanepi puhul ainult netist loetud erinevatel artiklitel/arvamustel, et üldine olukord paraneks märgatavalt. Viina tarbitakse muidugi edasi ja suhtarvuna kindlasti kordi rohkem kui praegu kanepit.

Üldiselt pooldan ma siiski aga alkoholipoliitika karmistamist ja kanepi legaliseerimist meditsiinilistel eesmärkidel tarvitamiseks. Samuti tuleks dekriminaliseerida viimase tarvitamine ja omamine väikeses koguses (max. 3g?). Lastele müümise või vahendamise korral peaks miinimumkaristused mõlema aine puhul algama kuuajalisest reaalsest vanglakaristusest.

Comment

• karupoeg
        Pokkerihai
        • Jun 2012
        • 3823

eddi -
        jup, TÜ, 3s kursus. Eks tegelt päris palju õpetatakse bakas, iseasi palju sellest meelde on jäänud. Isiklikult soovitan läbi lugeda Jaanus Harro "Uimastite ajastu". Tegemist ei ole niivõrd õpikuga kuivõrd uimastite siis sisulise poole, nende mõjude kui ka uimastite ühiskondlikust aspektist.

Kuna ma läksin õppima psühhi suhteliselt n.ö. puhtalt lehelt ehk siis keemiast, biukast, uimastitest üldiselt väga sittagi ei teadnud, siis kõige huvitavam ongi vast see, kuidas tegelikult ajus on need "compoundid", mida levinuimad uimastid mõjutavad (peamisteks serotoniin, dopamiin) olemas ning kuidas siis aine mõjutab nende vallandumist rakkude vahel, mis omakorda mõjutavad meie käitumist.

Kui isiklikust kogemusest rääkida, siis pärast loenguid amfetamiinist pidin suht sportlikust huvist asja ära proovima :)
        Ei tea, kas tasub öelda, aga ca 1.-1.5 promilline joove ning siis amfetamiini triip peale = best time of my life. Kuna ma ise kohati suhteliselt hüperaktiivne, siis mõjub amfetamiin mulle n.ö. vastupidiselt tavalisele isikule (amfetamiinibaasil ravimid on üldtuntud hüperaktiivsuse ravimid). Põhimõtteliselt oli situatsioon selline, kus üsnagi tuntavas joobes oli mõte sõlmes, keel pehme ja tasakaal pekkis ja ümbruskonna tajumist väga ei biitinud. Peale triipu oli aga kõik justkui selge. Ülihästi sai aru, mis ümberringi toimub, kõne oli hästi artikuleeritud ja naistega oli julgust rohkem kui hundil lambaga.
        Järgmisel hommikul aga on epic kass (ma arvan, et paljud seda siin kogendu :)). Midagi ei olnudki otseselt nagu viga, pohmelli ei olnud, peavalu ei olnud, kuid lihtsalt ülimelanhoolne oli olla.

Comment

• totaldonk
          Grinder
          • Dec 2009
          • 914

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=pNFSNmUVgeA hea laul :d

Comment

• Vandalar
            Pokkerihai
            • Oct 2008
            • 3577

Algselt postitas ranka Vaata postitust
            Oijah. Kui sa vihkad alkoholi ja arvad, et see peaks olema bänned, siis sa peaksid ju võitlema just selle eest, et alko bännitaks, mitte tegema uue kaane lahti järgmisel narkootilise aine seadustamisel.

Oma ravimi jutuga mine kuu peale. Alkohol on ka sinu arvates ravim? Ala sa suhtled väikse auru all paremini, kui muidu, siis peaksid kogu aeg alkot laskma, mitte õppima kainelt suhtlema?
            Kanep ongi ju alkoholile parem ja ohutum alternatiiv kuna see ei ole nii mürgine. Alkoholi mõju all inimene hukkub märksa suurema tõenäosusega kas otseselt alkoholi mürgituse kätte või oma agressiivsuse/uima tagajärjel põhjustatud õnnetuse läbi kui kanepit tarbinu, kes mürgituse läbi ei hukku ning kelle agressiivsuse tase on ikka oluliselt madalam kui samal inimesel see alkoholi tarbides oleks olnud. Mul ei ole alkoholi tarbimise vastu selles suhtes midagi- võta pits ja pea aru, mul on pohhui, mis sa teed. Küll aga olen ma tõesti selle vastu, et alkoholi reklaamitakse, et tubakat reklaamitakse ning et kõiki neid meelemürke ka massiliselt toidupoodides inimestele peale surutakse (kui juba toidupoes on ja sealt ei ole võimalik eriti kellelgi eemale hoida, siis ma loen seda ikka üsna korralikuks pealesunnitud valikuks).
            Ma ei ole kunagi ühegi antidepressandiga nii häid tulemusi saavutanud, kui seda kanepiga ning kanepiga ma tean, et ma ei saa surma kui ma seda liiga palju teen.
            Ise sa ranka veel ütlesid mulle, et sa saad minust aru ja oled minu poolt? Kas valetasid või on võimud ka sinu kapsaaeda tulnud ja paluvad teeneid?

Comment

• ranka
              Miljon Põhjust Kodus Olla
              • Sep 2008
              • 36444

Algselt postitas Vandalar Vaata postitust
              Kanep ongi ju alkoholile parem ja ohutum alternatiiv kuna see ei ole nii mürgine. Alkoholi mõju all inimene hukkub märksa suurema tõenäosusega kas otseselt alkoholi mürgituse kätte või oma agressiivsuse/uima tagajärjel põhjustatud õnnetuse läbi kui kanepit tarbinu, kes mürgituse läbi ei hukku ning kelle agressiivsuse tase on ikka oluliselt madalam kui samal inimesel see alkoholi tarbides oleks olnud. Mul ei ole alkoholi tarbimise vastu selles suhtes midagi- võta pits ja pea aru, mul on pohhui, mis sa teed.

Küll aga olen ma tõesti selle vastu, et alkoholi reklaamitakse, et tubakat reklaamitakse ning et kõiki neid meelemürke ka massiliselt toidupoodides inimestele peale surutakse (kui juba toidupoes on ja sealt ei ole võimalik eriti kellelgi eemale hoida, siis ma loen seda ikka üsna korralikuks pealesunnitud valikuks).

Ma ei ole kunagi ühegi antidepressandiga nii häid tulemusi saavutanud, kui seda kanepiga ning kanepiga ma tean, et ma ei saa surma kui ma seda liiga palju teen.
              Ise sa ranka veel ütlesid mulle, et sa saad minust aru ja oled minu poolt? Kas valetasid või on võimud ka sinu kapsaaeda tulnud ja paluvad teeneid?

Ma ei ole kunagi narkootikumide poolt olnud s.h. ka kanepi. Olen siiralt veendunud, et nii alkoholi, kui ka tubaka hinnad on kohutavalt odavad, aga tead isegi, milleni viib kallis alko/tubakas - underground ärini.

Aga sinu toetavad faktid kanepi legaliseerimisele on minu arvates valed. Sa tahad, et kanep oleks legaliseeritud, kuna alkohol ja tubakas on ka. Samas sa ütled, et need ajavad sind oksele ja siis sa peaksid just võitlema:
              a) alko/tubaka vastu
              b) leidma paremad põhjendused, miks peaks olema kanep legaliseeritud

Põhjendus ei ole see, et alko-tubakas on :)

Comment

• fyte
                Pokkerihai
                • Jun 2010
                • 3378

Ma ei ole kunagi narkootikumide poolt olnud s.h. ka kanepi. Olen siiralt veendunud, et nii alkoholi, kui ka tubaka hinnad on kohutavalt odavad

Ma arvan tõesti, et ma vaidlesin vale koha peal ehk ma ei oska ennast panna inimese olukorda, kes saab mediaankeskmist.

EDIT: Ehk kogu mu arvamus oli liiga esnesekeskne ja egoistlik.
                sup

Comment

• ranka
                  • Sep 2008
                  • 36444

Algselt postitas fyte Vaata postitust
                  sup
                  Tean ju. Ma olen siiski selle vastu ja uskumusel, et see on kallis, aga seda ei saa ajada kõrgemaks.

Comment

• Vandalar
                    Pokkerihai
                    • Oct 2008
                    • 3577

Ranka, kust sa võtad, et minu kanepi legaliseerimise argument rajaneks ainult sellel, et alkohol ja tubakas on seda (legaalsed)?
                    Pigem on nii, et kanepi ohutus on niivõrd palju madalam, et ma olen toonud näiteks alkoholi ja tubaka legaliseerituse ning selle vastuolu, mis on seaduses. See on põhimõtteline seaduslik vastuolu, millest mina olen rääkinud, kus legaliseeritud on mürgisem aine, mitte põhjus legaliseerimiseks iseenesest.
                    Ning absurdne olukord, kus naeruvääristatakse põhimõtteliselt inimest, kes tarbib ohutumat taime ja ainuke argument kipub olema see, et selline on seadus. Ning ma ei ole mitte ühtegi kuradi potheadi näinud, kes oleks ennast segi tõmmanud ja ei suudaks enam kuidagi reaalsust tajuda vms ja ei saa aru kust need hirmujutud tulevad.

Comment

• Potsataja
                      õilishing
                      • Oct 2008
                      • 5270

Isegi nõukaajal oli viin kallim, seega hetkel on tõusmisruumi veel küllaga.

Ning ma ei ole mitte ühtegi kuradi potheadi näinud, kes oleks ennast segi tõmmanud ja ei suudaks enam kuidagi reaalsust tajuda vms ja ei saa aru kust need hirmujutud tulevad.
                      Siin on imo sageli tegu analoogse olukorraga:

K: Palju joonud oled?
                      V(seisab vaevu jalul): Ainult kaks õlut!

Isegi haiglasse jõudes vassitakse reeglina, mis siin veel niisama tuttavatest ja ka sõpradest rääkida.
                      Last edited by Potsataja; 25.11.12, 16:58.

Comment

• karupoeg
                        Pokkerihai
                        • Jun 2012
                        • 3823

lol... nagu lasteaias
                        Ma ka isiklikult ei ole näinud ühtegi inimest, kes oleks herolaksu all kellelegi nuga andnud või varastanud hiti saamiseks.

See ei tähenda, et seda ei tehta. Ergo täiesti mõttetu on arutleda sellistel teemadel inimesega, kelle 1) arutelu baseerub isiklikel kogemustel 2) kes on biased.

Tho nii palju on Vandalararil vähemalt õigus, et algtasandil pole kõige õigem, et alkohol on niivõrd kättesaadav ja kanep on full illegaalne ja toob krimmi. Aga nagu ranka ütles, pigem peaks olema suund (vähemalt ideeliselt) alkoholi kättesaadavuse piiramisele, mitte kanepi legaliseerimisele.

Comment

• ranka
                          • Sep 2008
                          • 36444

Ranka, kust sa võtad, et minu kanepi legaliseerimise argument rajaneks ainult sellel, et alkohol ja tubakas on seda (legaalsed)?
                          Pigem on nii, et kanepi ohutus on niivõrd palju madalam, et ma olen toonud näiteks alkoholi ja tubaka legaliseerituse ning selle vastuolu, mis on seaduses. See on põhimõtteline seaduslik vastuolu, millest mina olen rääkinud, kus legaliseeritud on mürgisem aine, mitte põhjus legaliseerimiseks iseenesest.
                          Ning absurdne olukord, kus naeruvääristatakse põhimõtteliselt inimest, kes tarbib ohutumat taime ja ainuke argument kipub olema see, et selline on seadus. Ning ma ei ole mitte ühtegi kuradi potheadi näinud, kes oleks ennast segi tõmmanud ja ei suudaks enam kuidagi reaalsust tajuda vms ja ei saa aru kust need hirmujutud tulevad.
                          Räägin enda loo. Oli downswing, tegin siis üksinda paar mahvi. Tundus hea, lasin veel paar kössi ja tulid väga rämedad paanikahood peale. Ma ei ole elus sellist hirmu tundnud, jooksin üksinda mööda kodu ringi ja kartsin ning lõpus värisesin teki all, kuniks jäin magama. Terve nädal aega olin "outis" ja väga hirmul, et ehk need hood tulevad peale.

See juhtus 4-5 aastat tagasi ja alates sellest ajast on mul time-to-time õrnad paanikahood. Õigemini mitte paanikahood aga tekib hirm [lausa foobia], et see sama tunne tuleb tagasi.

Sõber tõmbas kivisse ja ei tundnud enam oma kätt ning oli täiesti paanikas. Lõpetas traumapunktis, kuna arvas, et hakkab surema.

Ära räägi lollusi, et kanep ei tee mitte midagi ja on ohutu. Kui juba harva kasutamisel tekitab tugevat sorti psühhikahäire, millega oled outis nädala ning annab tunda aastaid, siis tõesti ma ei taha teada, mis juhtub pikaajalisel tarvitamisels.

Lisaks kanepit on väga lihtne tarbida iga päev, alkoholi mitte. Isegi kõvemal kõril hakkab mingi aeg vastu.

Comment

• pikk28
                            Klubi Liige
                            • Oct 2008
                            • 6695

kle ranka toetan su juttu 100%. Ise vist viimati tegin ka miski mhh maybe 15 aastat tagasi. Üldse elus vast 3x teinud ja igakord pmst paanikahäire ja reaalsustaju kadumine. Ulme. pole spets aga kas mingi vahe ka sellel nn õiel ja lehel vms. Me noorena minu arust lasime õit.

Comment

• hoss23
                              Klubi Liige
                              • Oct 2008
                              • 2551

'Olen ka Ranka jutuga päri 110%.

Lol, endal oli mingi 7 aastat samasugune stoori. Et tõmbasime kambakesi mereka ühikas grupivenna kodukasvatatud kansat. Siis hakkasime kaarte mängima ja järsku üks kutt (kes oli mingi pikamaa jooksja) katsub lambist pulssi ja vaatab kella sekundi seierit. Siis ütleb järsku, et mu pulss ei löö. Ja siis jookseb lambist minema ühikast. Teine tont paneb ta järgi. Ja hiljem leiab venna kuskilt lasna vahelt kiirabi autost. Ise piilub auto akna tagant sisse :).

Ja mina värisesin teki alla ühika toas ja kordasin endamisi. Nüüd on perses, komandant sai kindlalt teada ja meid visatakse koolist välja......

Comment

• phenomenon
                                Jube Noob
                                • Nov 2011
                                • 196

+1. endal tekkis jube hirm kõrguste eest
                                peale suitsetamist.6. korrusel oli jube raske elada , võisin vannitoas ka olla ,aga jube hästi kuidagi tunnetasin kõrgust ja hirm oli ikka peal.Samas oleneb inimesest ka , sõbrad suitsetavad juba aastaid aga pole häda midagi.

Comment

Working...