Narkootikumid......müüdid ja tegelikkus

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Vandalar
    Pokkerihai
    • Oct 2008
    • 3577

Re: Narkootikumid......müüdid ja tegelikkus

See väide, justkui noored hakkaksid siis raha kokku ajama ja laseksid vanemal vennal või kellel iganes endale kokat osta kehtib juba praegugi ju- vahe on lihtsalt selles, et praegu ei saa mitte keegi sellest teada, riikliku kontrolli ja legaliseerituse korral, aga on oluliselt tõenäolisem, et varem või hiljem tuleb selline asi välja ja saadakse õigel ajal jaole. Mõelge- narkot saab ainult reguleeritud müügipunktist, apteegist, nimetage seda kuidas tahate. Sellise reguleeritud müügipunkti juurest sa saad ka tõenäoliselt mingi kaardi või retsepti alusel omale aine ning kui kellegil tekib mingi anomaalia, et ostab imelikul ajal, suuremaid koguseid või neid drooge, mida ta tavaliselt tarbinud ei ole, siis saab kohe asja uurida. Praegu selline kontrollmehhanism puudub.
    To vsiu100: See on väga ebainimlik IMO niimoodi mõtelda. On olemas aineid ja teraapiaid, millega on ravimise tõenäosus täitsa arvestatav ja töötab. Ma ei usu, et enamus kange narkosõltuvuse käes olevatest inimestest seda ise lõpuni välja naudiks ja ei tahaks sellest välja tulla.
    Ainuke suurem ja pika perspektiivi teoreetiline probleem legaliseerimise korral, mis mulle praegu ette tuleb on see, et kes iganes nende ainete legaalse leviku ja kontrolli üle vastutab võib seda mingil hetkel hakata kurjasti kasutama ja tegema käike, mis soodustavad tarbijate arvu kasvu- a la reklaam tv-s, plakatid tänavatel jne. Kui aga piirdutakse igasuguste infolehtedega, mis annavad teavet erinevate droogide mõjude kohta ning suunavad probleemsed inimesed professionaalse abi juurde.
    St. legaliseerimine peaks ikka tähendama seda, et aine tarbimise eest ei karistataks ning abi saamine oleks paremini organiseeritud, mitte et neid aineid hakataks aktiivselt igas poes levitama.
    Last edited by Vandalar; 20.11.12, 15:02.

Comment

• lont
      Jube Noob
      • Jan 2009
      • 112

Algselt postitas vsiu100 Vaata postitust
      kas on liiga karm mõelda, et süstiva (parandamatu) narkari surm üledoosi on positiivne nähtus(st sellele ei tuleks hakata kätt ette panema), kuna oma pere/lähedaste ja ühiskonna jaoks on ta kadunud juba ammu ja pigem koormaks?
      Indiviidina võid nii mõelda, aga riik ei saa paraku nii mõelda, muidu võiks ju kusagile nende "koloonia" teha.
      Aga lisaks kõigile eelnevatele VASTU argumentidele:
      Ma saan aru, et kusagil metsas kanepit kasvatav/popsiv kunstihing ei sega võibolla kedagi, aga kui kanep riiklikult legaliseerida tekib meil lisaks boheemlastele massiline nö "kanepiturism" nagu Amsterdamis ja sellega kaasneb paratamatult liigsuur läbu, kuritegevus, öörahu massilised rikkumised jne. Ühesõnaga vähemalt Tallinna kesklinn muutub kohaks kuhu tavakodanik pimedas enam minna ei taha, isegi restorani mitte. Ma arvan sellist ühiskonda ei taha isegi tulihingelised kanepipooldajad!
      Ja ärge rääkige et on positiivne raha sissevoof turismi arvelt, ei kaalu kohe kuidagi kahju üles päris kindlasti.
      Õnneks ei ole meil täna mitte ühtegi parteid, kes isegi kaaluks arutada sellist teemat, seega ei legaliseerita seda 100%

Kellel on vaja seda ravimiks, küllap saab loa. Kes tahab seda omaette tarbida, no ega selle eest päris vangi ju ka ei panda.
      Aga kui keegi suur kanepifänn pilves peaga rooli istub ja siit kellegi, ema, naise või lapse surnuks sõidab, siis on reaktsioon ühene ja arusaadav - selle narkomaani lööks küll maha! Ehk siin ei erista kas on kanep, heroiin, miski muu möga või alkohol!

Comment

• qbj0hn
        Auk on auk. FAKT!
        • Nov 2008
        • 7091

Kuritegevus suureneb teistel aladel kui ntx igal pool maailmas tehakse legaalseks. Miljonid inimesed jäävad ilma tööta.
        Kui kõik narks.
        Samas inimestele meeldib nn. shady stuff. Kui legaalseks tehakse siis inimesed muutuvad oma keldris teadlasteks ja tehakse uued ja vägevamad asjad ja küsitakse rohkem raha.
        Last edited by qbj0hn; 20.11.12, 15:11.

Comment

• vsiu100
          Moderaator
          • Oct 2008
          • 4253

Algselt postitas minbetmillionaire Vaata postitust
          Moraalne küsimus, minu jaoks ei ole inimese surra laskmine mõeldav. Aga ei ole ju reaalne, et meditsiinitöötaja laseb inimesel surra? Surevale narkarile peale sattudes on sul see võimalus, kahtlen kas käituksid nii kui surev narkar oleks su lähisugulane.

Opiodisõltuvuse raviks kasutatakse Mehhikos, Kanadas, Hollandis Ibogaine üsna edukalt, tagurliku narkopoliitika tõttu aga kättesaadav suht vähestele
          said valesti aru. ma ei laseks praegu ka sureval narkaril surra, isegi kui ta mu sugulane poleks.
          aga kui narkar end on kuskil surnuks süstinud, siis pisarat ei vala.

Comment

• minbetmillionaire
            Õpihimuline Mängur
            • Jan 2010
            • 363

Algselt postitas lont Vaata postitust
            Indiviidina võid nii mõelda, aga riik ei saa paraku nii mõelda, muidu võiks ju kusagile nende "koloonia" teha.
            Aga lisaks kõigile eelnevatele VASTU argumentidele:
            Ma saan aru, et kusagil metsas kanepit kasvatav/popsiv kunstihing ei sega võibolla kedagi, aga kui kanep riiklikult legaliseerida tekib meil lisaks boheemlastele massiline nö "kanepiturism" nagu Amsterdamis ja sellega kaasneb paratamatult liigsuur läbu, kuritegevus, öörahu massilised rikkumised jne. Ühesõnaga vähemalt Tallinna kesklinn muutub kohaks kuhu tavakodanik pimedas enam minna ei taha, isegi restorani mitte. Ma arvan sellist ühiskonda ei taha isegi tulihingelised kanepipooldajad!
            Ja ärge rääkige et on positiivne raha sissevoof turismi arvelt, ei kaalu kohe kuidagi kahju üles päris kindlasti.
            Õnneks ei ole meil täna mitte ühtegi parteid, kes isegi kaaluks arutada sellist teemat, seega ei legaliseerita seda 100%

Kellel on vaja seda ravimiks, küllap saab loa. Kes tahab seda omaette tarbida, no ega selle eest päris vangi ju ka ei panda.
            Aga kui keegi suur kanepifänn pilves peaga rooli istub ja siit kellegi, ema, naise või lapse surnuks sõidab, siis on reaktsioon ühene ja arusaadav - selle narkomaani lööks küll maha! Ehk siin ei erista kas on kanep, heroiin, miski muu möga või alkohol!
            Kirjutasin ka, et riigid üksinda ei saa narkootikume legaliseerida, Eestis kanepi legaliseerides tõenäolisel oleks kanepituristide läbivool päris suur.

Portugalis dekriminaliseerides oli ka hirmuks narkoturism, aga midagi sellist ei juhtunud.

Siin pikemalt Porugali kohta kui keegi tahab lugeda: http://www.cato.org/pubs/wtpapers/gr...whitepaper.pdf

Comment

• Vandalar
              Pokkerihai
              • Oct 2008
              • 3577

Seda väita, et nö. kanepituristid hakkaksid siin öösiti läbustama ja rahu rikkuma on IMO ikka väga elukauge arvamus. Ma tean kui kulunud see juba on, et kanepit tarvitanud inimene reeglina väga räuskama ikka ei kipu, reeglina, kuid seda lihtsalt ei saa ütlemata jätta. Miks peaksid seda turistid siis tegema äkki ja rahu rikkuma? Kui ka on mõni üksik turistist läbustaja, siis so what- nagu neid alkoturiste või muid räuskavaid turiste ei oleks? Ega mõne räuskava turisti ja öörahu pärast ei saa olulisemaid probleeme kuskile nurka visata ja oma õigustest loobuda.
              Pigem toob see siia rahulikumat kontingenti, kes vaikselt kuskil omaette tossutavad või söövad kooki ja arutavad maailma asjade üle.
              PS. Muidugi, kui legaliseerimine käiks mitmes riigis ühiselt ja korraga- nt. terves EL-s, siis ei tekiks ka mingit turisti-probleemi. Kuid karta on, et EL-i tasemel see võtaks jumal teab kui kaua aega (või ma eksin?)
              Last edited by Vandalar; 20.11.12, 15:35.

Comment

• Provoker
                Pokkerihai
                • Jan 2009
                • 3067

ma ei taipa mille jaoks on üldse vaja seda kanepit ja legaliseerimist rääkimata muudest keemilistest ainetest. Ilma tõesti ei kannata oma elu ära elada? Ja et kiibitsevaid kommentaare vältida, siis jah ma aegajalt joon alkot ja teen ka paar sigaretti ja mul poleks mitte midagi selle vastu kui neid asju ei oleks maapeal olemaski.

Comment

• alaska
                  forever
                  • Oct 2008
                  • 6599

Ma kah mõtlen, et suund peaks olema ikka kõikide sõltuvusainete kasutusest eemaldamiseni, mitte järjest rohkem neid kasutama hakata. Kui kaine peaga sõpra kallistada või võõra naisega peol rääkida ei julge , siis ainuke lahendus ei ole kooma tõmmata, on ka muid viise enesekindluse tõstmiseks ja suhtlemisoskuse parandamiseks.

Comment

• Potsataja
                    õilishing
                    • Oct 2008
                    • 5270

Teemat edasi arendades, kallistamise ja rääkimisega on üks teema aga kuidas oleks kergel juhul ilma tuimestuseta hambaravi või raskematel juhtudel operatsioon ilma anestesioloogiata. Olete te piisavalt kõvad mehed selle jaoks?

Ei ole head ilma halvata. Ka siin foorumis on tõenäoliselt nii mõnedki isikud, kes on vähemalt piltlikult valu pärast mööda või piki seina üles roninud.

Comment

• ranka
                      Miljon Põhjust Kodus Olla
                      • Sep 2008
                      • 36444

Algselt postitas mikk2468 Vaata postitust
                      Miks sa arvad, et vanemad vennad oleksid huvitatud scarface'idele koka ostmisest? Ja see kuidas sa kirjeldad ei oleks minuarust tulevik, kui oleks legaliseeritud, vaid hetkel täiesti olevik. 14-16 aastased teavad narkootikumide olemasolust praegugi ja tarvitavad neid samuti. Ma lihtsalt näen, et siis on suurem võimalus riigil sekkuda ning oleks lisaraha kohe võtta narkootikumide vastu võitlemiseks. Tarvitajad maksaksid narkovastase võitluse kinni, mitte tavalised maksumaksjad.
                      Kui ma olin 18, siis raha oli jube vähe aga, kui ma ostsin 16 aastasel suitsu ja võtsin maksuks 4 suitsu ning õhtuks oli mul alati suitsupakk täis, siis oli see liigagi hea äri, et mitte ei öelda.

E: sama tuleks ka narkoga.

Comment

• jasssass
                        Vana Tegija
                        • Sep 2010
                        • 1200

V@iko miks triipu enam ei pane, kõik läks ju palju paremini?

Comment

• v@iko
                          Julm Donk
                          • Jan 2010
                          • 82

Algselt postitas jasssass Vaata postitust
                          V@iko miks triipu enam ei pane, kõik läks ju palju paremini?
                          Sest ülejäänud elu läks persse, kui muidugi jäi midagi üle

Comment

• karupoeg
                            Pokkerihai
                            • Jun 2012
                            • 3823

v@iko, sa räägid triibu all amfetamiinist, kokaiinist või millestki muust?

Olles ise mingil määral kooliga seoses erinevate ainete mõju ning potensiaalseid ohufaktoreid-tagajärgi õppinud, siis tundub endale ka veidi vastumeelt ühiskonnas leviv tohutu vastumeelsus kanepi suhtes. Või vähemalt hoiak, kus kahe taime kasvataja saab reaalse vanglakaristuse (paarikuu tagune case tartus)

Samas nõustun provokeri ja alaskaga. Ei ole inimesele kuidagimoodi kasulik (v.a. meditsiinilistel juhtudel) ei kanep, alkohol, nikotiin, rääkimata kangematest opioididest.

Ei näe mina küll ühtegi reaalset põhjust, miks peaks kanep olema legaliseeritud. Mille jaoks ning mis eesmärgil? Võrdustamine alkoholi või tubakaga ei päädi. Ei ole loogiline süllogism stiilis alkohol ja tubakas on lubatud ergo peaks kanep ka lubatud olema. Ühed sitad mõlemad long term. Seega miks legaliseerida?

Comment

• vsiu100
                              Moderaator
                              • Oct 2008
                              • 4253

mul poleks kanepi vastu mudagi, kui mul ei oleks kolme näidet tutvusringkonnast.
                              poisid tegid, diilisid ja 2 neist lõpetas hullaris. kolmas oli lihtalt buttheadi naeruga zombi peale paari aastat.
                              ah jaa 4. näide on meil ju foorumist võtta.......

Comment

• Jeebus
                                määäääää
                                • Jun 2012
                                • 1409

täpselt nagu on alkohol tarkade inimeste jook, on ka kanep õiges koguses tarvitades hea vaheldus
                                see, et kellegil on emmas kummas mõni halb juhtum, on ju loogiline

Comment

Working...