Blogi: Leits - Egotrippija! [100NL FR]

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • leits
    Hundinui
    • Apr 2009
    • 9562

Re: Leits - elu on lill

sai satikalt pilet sinna l2tti saadud .. nyyd peab mõtlema kas m2ngida ka viidsib...

Comment

• Maheaatom
      Grinder
      • Oct 2008
      • 958

Minge käige aga julgelt ära - pärast ikka on elu lõpuni, mida meenutada ja lastelastele rääkida. Küll õlle libistada ja pokkerit mängida jõuab kogu ülejäänud elu

Comment

• ESTPatrick
        Olümpsi Mägi Aivar
        • Nov 2008
        • 5572

kõik sõjaväkke

Comment

• ranka
          Miljon Põhjust Kodus Olla
          • Sep 2008
          • 36444

Algselt postitas Maheaatom
          Minge käige aga julgelt ära - pärast ikka on elu lõpuni, mida meenutada ja lastelastele rääkida. Küll õlle libistada ja pokkerit mängida jõuab kogu ülejäänud elu
          Täpselt. Niipalju ma lisaks, et sõjaväes käiku ei kahetse ning oli väga huvitav eluetapp aga teistkorda vabatahtlikult ei läheks :)

Comment

• RudiTurbo
            Klubi Liige
            • Oct 2008
            • 4167

Algselt postitas ranka
            Mõned kuud tagasi rääkisid, kuidas trilatlonil osalesid ja nüüd tahad põlvede pärast sõjaväest ära viilida? Vabandan, et nii ütlen aga mina jagan arvamust - kes sõjaväest ära viilib väljamõeldud/võimendatud haigustega (pean siin silmas ka haiguste võimendamine ala "nõrgad põlved" aga tegelikkuses käib iga hommik jooksmas) on paras memmekas.

ok2aa ütles kunagi hästi PN'i sõjaväes teemas, mis ei unune mul iial: "kasva suureks tuss!"

EDIT: Sõjaväes meie aeg oli nii, et kes hüppes käis, see sai kohe reservi. Ala läksid hüpesse, psühholoogi juures ütlesid, et miskid närvid läbi. Said paberi ja läksid reservi. Me käisime vennaga koos sõjaväes, samas pataljonies tema ainult teises rühmas ning läks ka hüpesse, et reservi saada. Siis tulid tema rühma ülemused minu juurde ,et ma aitaks venda otsida. Nii, kui koju jõudsime ja venna kätte sain siis ütlesin talle otse näkku, et kui sa nüüd paberit lähed tellima, et reservi minna siis ma löön su **** maha esimesel linna loal. Võtsin kratist kinni ja vedasin välja, muidugi autos sai ka nats sõimatu aga siis juba tulid ülemused vahele, et "enough". Vend paberit ei võtnud ja pole temalt sõnagi kuulnud, et sõjavägi oleks halb olnud ning läks mingi aeg isegi scoutspatti tööle.
            Tegin triatloni küll, aga pole kunagi elu sees jooksu trenni teinud ja põlved hakkavad suht kergesti valutama kui mingisugune jooksmine kuskil teha tuleb. Triatlonit tegin ujumise ja rattasõidu pärast, jooxmine on BAAAAAHHHHH! Nädal aega lonkasin pärast seda triatloni, liigesed olid nii perses.

Ja sinna minna ei taha ma sellepärast, et see on idiootus. Elame nii tsiviliseeritud maailmas, kuid siiski tuleb inimesi treenida mingi sõja jaoks? Nagunii ma kuskile sõtta ei läheks, mulle on antud mu 80 aastat elada ja ma tahan need rahulikult läbi elada, mitte mingisuguste riigiisade eest kuskil metsas kuuli saada. Eesti Riik on küll vägev Riik ja Armastan seda igatepidi, aga oma elu ma sõjas riskima ei hakkaks.

Comment

• ranka
              • Sep 2008
              • 36444

Algselt postitas RudiTurbo
              Tegin triatloni küll, aga pole kunagi elu sees jooksu trenni teinud ja põlved hakkavad suht kergesti valutama kui mingisugune jooksmine kuskil teha tuleb. Triatlonit tegin ujumise ja rattasõidu pärast, jooxmine on BAAAAAHHHHH! Nädal aega lonkasin pärast seda triatloni, liigesed olid nii pe**es.

Ja sinna minna ei taha ma sellepärast, et see on idiootus. Elame nii tsiviliseeritud maailmas, kuid siiski tuleb inimesi treenida mingi sõja jaoks? Nagunii ma kuskile sõtta ei läheks, mulle on antud mu 80 aastat elada ja ma tahan need rahulikult läbi elada, mitte mingisuguste riigiisade eest kuskil metsas kuuli saada. Eesti Riik on küll vägev Riik ja Armastan seda igatepidi, aga oma elu ma sõjas riskima ei hakkaks.
              Kaitseväe eesmärk on natukene laiem, kui ainult sind sõtta saata. Sealt saab väga palju õpitut, mida hiljem elus kasutada ja mina leian, et mida aeg edasi, seda suurem vajadus on kaitseväe järele. Juba seepärast, et tänapäeval noored eriti oma liigeseid liigutada ei taha ja spordist võõrdumine kasvab järjest rohkem. Kaitsevägi on koht, kus sellistele inimestele võib sport külge jääda ja mina olen kindlasti üks neist. Kui enne kaitsveäge ei käinud koolis kordagi kehaliste tundides, sülitasin spordi peale ja ka kaitsväes vihkasin iga hommikust jooksu. Peale kaitseväge kodus hakkasin sellest puudust tundma ning sai VABATAHTLIKULT hakata käima jooksmas!

Samuti seal saavad poisikestest mehed, tuleb õppida käsku täima ja sõna kuulama ning teistega arvestama. Tulevased jaoülemad/rühmaülemad saavad väga häid kogemusi inimeste juhtimiseks tänu kaitseväele. Samuti õpid tundma relvi - alates käsirelvades, lõpetades automaat ja tankitõrje relvadega. Viimastega pole peale sõja midagi teha aga esimesi võib sul vaja minna ka tulevikus oma enda tervist - või/ja kodu/peret kaitstes.

Samuti loendamatu hulk tunde õppimaks kaarde, loodust (näiteks vahemaid hindama) või kuidas, metsas hakkama saada - kõike neid võib sul vaja minna igapäevaselt.

Ning mida rohkem sa kogemusi saad, seda paremaks su maailmapilt kujuneb ja seda rohkem oskad sa tulevaselt elult oodata ning oma tulevast elu planeerida. Kaitsevägi on täpselt sama vajalik, kui gümnaasiumi haridus ning iga endast lugupidav ja kaugelejõudev inimene peab selle omandama. Kui tõesti ei võeta siis ei võeta aga kõrvale hiilimiseks haigusi või muid nippe välja mõelda küll ei ole vaja.

Comment

• alaska
                forever
                • Oct 2008
                • 6599

Läheb küll väga offtopic aga mulle väga meeldib Ruditurbo vaatenurk, maailmas on mõnedel inimgruppidel nii palju võimu käes, et nad suudavad inimesed üksteist tapma panna. Ennem manituleeritakse nende mõistustega ja pannakse üks rahvus teist vihkama või üks usk teist vihkama. Mina selline manipuleeritav ei kavatse olla. Sõjavägi on selle ajupesu algus. Kaitseme kodumaad. millist? Eestit? Euroopa liitu? oma perkonda? Teisest rahvusest pereisade eest, kes meid tapma tulevad? Miks? See on nii haige teema.
                Ranka väljatoodud põhjendustes on suur point, aga neid on võimalik ka tsivilisatsioonis omandada.

Comment

• Pahvak
                  Pastilaa?? Ei!
                  • Dec 2008
                  • 4431

Eks see oleneb inimesesest. Mõnele annab sõjavägi väga palju juurde, teised on aga juba enne sõjaväge distsiplineeritud, laia maailmapildiga ja teevad trenni.

Üks asi, mis mind alati naerma ajab on see, et "sõjavägi teeb poisist mehe". Sõjaväe võiks ümber nimetada meestevabrikuks ja palju õnne kõigile, kelle sõjavägi on vorminud keskpäraseks. Oma peaga tuleb mõelda :)

See viimane lõik on rohkem naljarubriik. No offence.
                  Fullstacks have more fun.

Comment

• Provoker
                    Pokkerihai
                    • Jan 2009
                    • 3067

Algselt postitas alaska
                    Läheb küll väga offtopic aga mulle väga meeldib Ruditurbo vaatenurk, maailmas on mõnedel inimgruppidel nii palju võimu käes, et nad suudavad inimesed üksteist tapma panna. Ennem manituleeritakse nende mõistustega ja pannakse üks rahvus teist vihkama või üks usk teist vihkama. Mina selline manipuleeritav ei kavatse olla. Sõjavägi on selle ajupesu algus. Kaitseme kodumaad. millist? Eestit? Euroopa liitu? oma perkonda? Teisest rahvusest pereisade eest, kes meid tapma tulevad? Miks? See on nii haige teema.
                    Ranka väljatoodud põhjendustes on suur point, aga neid on võimalik ka tsivilisatsioonis omandada.

Sõjaväes olles ei mõelnud ma kordagi nii, et mind pannakse mingit usku või rassi või rahvust vihkama. Pigem toimub nende kõikide vahel lähenemine kuna seltskond on päris kirju seal. Väljaspool sõjaväge on väga raske või isegi võimatu omandada ranka postisuses toodud näiteid. Kes ei ole seal käinud ei tea millest ta räägib. Olgem ausad sõjavägi on vastumeelne ainult noorteajal 2 kuud. Peale seda saab linnalubasid naq putru ning tegemist oleks naq koolis käimisega. Kõige olulisem mida seal omandatakse on teistega arvestamine. Tänapäeval suht harvaesinev nähtus või mis te arvate.

Ja see, et sõjavägi teeb poisist mehe on bs. Kui enne sõjaväge pole mees olnud, siis ei tee sõjavägi ka sinust midagi.

Comment

• muhkLionu
                      Grinder
                      • Jan 2009
                      • 522

Patt oleks noortel meestel viriseda sõjaväkke mineku asjus tänapäeval. Tänage õnne,et te ei pea vene kroonus enam 2-3 aastat teenima. Vat see oli elukool. Kui sul ikka mingi tšerkess lubab magamise ajal kõri läbi lõigata ja ta mõtleb seda tõsimeeli, siis on ikka mitmeks ajaks uni läinud.

Comment

• RudiTurbo
                        Klubi Liige
                        • Oct 2008
                        • 4167

Füüsilisest küljest on savi see sõjavägi, olen nagunii paremas vormis kui 90% inimestest ning kehalise tundides vigastusi hoidsin alati kannatamatu valuni endas ja tegin kaasa, sest tahtsin teha kaasa. Aga teeksin parema meelega omaette trenni ja elaxin vabaduses, mitte ei peaks olema 9 kuud riigi poolt kohustuslikus vangistuses ja täidan mingite tegelaste käske seal nagu koer. Ning kui pean vajalikuks, et mul on vaja relvi käsitlema õppida või midaiganes muud, saab seda alati vabatahtlikult teha.
                        Sõjavägi ei tee sust meest, sõjavägi teeb Sust koera, kes oskab käppa anda :D MEES TEEB, MIS MEES ISE TAHAB RSK!

Parim Sõber on ka hetkel sõjaväes, 2 nädalat reservini ning Tema on ka suur ja tugev mees ja sportlane ja ütleb , et asi on bullshit.

Comment

• leits
                          Hundinui
                          • Apr 2009
                          • 9562

Imo on see iga inimese oma teema ... kes tahab minna kes mitte, ühtset ainuõiget kuldteed ei ole olemas. Mina kuulun sinna poole, kes ei taha sinna minna, ma ei näe lihtsalt asjal väga mõtet.

Ja ma soovitaksin eestil samuti minna üle palgaarmeele .. saaksime kärpida oma kulusid :D

Comment

• ranka
                            • Sep 2008
                            • 36444

Algselt postitas leits
                            Imo on see iga inimese oma teema ... kes tahab minna kes mitte, ühtset ainuõiget kuldteed ei ole olemas. Mina kuulun sinna poole, kes ei taha sinna minna, ma ei näe lihtsalt asjal väga mõtet.

Ja ma soovitaksin eestil samuti minna üle palgaarmeele .. saaksime kärpida oma kulusid :D
                            Parem küsige, kes tahtis sinna minna? Tõenäoliselt tahtjate % on üliväike ning kõik kirusid enne minekut (s.h. ka mina - et miks ma pean 1% elust ära raiskama riigile jne). Aga küsige nende käest, kelle kaitseväe ajateenistusest on möödunud mõned aastad (see tähtis!) siis enamus ütleb, et kaitsevägi oli lahe ja vajalik. Esmapilgul see võib tunduda ajupesuna aga tegelikkuses on see 1 eluetapp, mis tuleks enamustel läbida.

Kaitsevägi teeb poisist mehe all ma pidasin rohkem seda, et karmi distsipliini all elades, kus sa ei saa vabalt teha seda, mida tahad võib muuta väga palju su mõttemaailma ja endistest pättidest, kes enne poiste kombel vilistasid tänaval ja rüüpasid bocki ning tegid savu siis tänu kaitseväele võivad saada neist korralikumad inimkodanikud.

Unustasin lisada ka ühe väga-väga suure plussi. Kui enne sõjaväge oli minul Vene rahvuse ja Eestis elavate Vene rahvusest kodanike vastu eelarvamused siis sõjaväes nendega koos elades 9 kuud muutus mu vaatenurk totaalselt. Tõenäoliselt see muutus toimus ka Vene rahvusest ajateneijate poolt. Seda on Eestis väga vaja, et need 2 rahvust saaksid rahumeelselt koos elada ja kaitsevägi võib kindlasti lähendada neid kahte rahvust.

Palgaarmee ja kulude kohta ma ei oska midagi öelda aga ma ise eeldan, et Eesti Vabariigile on kasulikum omada reservarmeed, kui palgaarmeed. Reservarmee koolitus on ühekordne (tõsi reservkogunemisi on aga väga harva) ja mobilisatsiooni käsk kestab ühele Eesti Vabariigi kodanikule peaaegu terve elu, palgaarmee aga alaline, mis nõuab pidevalt kulutusid. Samuti sõjaaaeg on palgaarmee võitlejate arv tunduvalt väiksem, kui reservarmee võitlejate arv (kes pidevalt täineb uute reservi minevate ajateenijate arvelt) ja kardan, et väikesele-vaesele riigile nagu Eesti on reservarmee ainuõige lahendus.

Comment

• lebovend
                              Pokkerihai
                              • Oct 2008
                              • 2420

Mõtlesin eile sõjaväe kohta eraldi teemat teha....aga ei viitsinud.
                              Pohh, rüüstab seda kohta edasi siin.

1.Mis on sõjaväe põhimõte, miks see välja on mõeldud?

Riik saadab oma poisse õppima sõdima, et kaitsta end teiste
                              riikide eest. Zoomime välja nüüd ja saame tulemuse: Riigid saadavad oma poisse õppima
                              sõdima, et kaitsta end teiste riikide eest. Kordame veel veidi pikemalt seda lauset:
                              Riigid saadavad oma poisse õppima sõdima, et kaitsta end teiste riikide eest, kes saadavad
                              oma poisse õppima sõdima, et kaitsta end teiste riikide eest, kes saadavad oma poisse....

Get it? Sõda on idiootsus. Sõjavägi on algselt ja siiski põhiliselt mõeldud ainult ühe asja jaoks: Sõda.
                              FUCK WAR.

2.Mis asi on ajupesu?

Ajupesu on inimese SUNNIVIISILINE arvamuse muutmine, nii et viimane jääbki uskuma asju, mida
                              usub tema sundija. Nii, ja usun, et ma pole ainuke, kes teab inimesi, kes räägivad ala stiilis: "Ei tahtnud
                              üldse minna kaitseväkke, vihkasin seda, ma ei saanud aru selle vajadusest (jne), kuid kui seal ikka ära
                              käisin, siis sain aru, et ilma sõjaväeta ei saa poisist meest ja (blablabla)." Mis on juhtunud? Riik on muutnud
                              selle inimese mõttemaailma täielikult ja seda SUNNIVIISILISELT.

Get it? SUNNIVIISILINE sõjavägi on ajupesu.
                              FUCK ARMY. FUCK WAR.

Elu on lill
                              ...isegi pohmakaga.

Comment

• ranka
                                • Sep 2008
                                • 36444

Sinu kommentaaris on point sees, vähemalt esimesel lõigul. Kaitsevägi on loodud riigi kaitsevõime tõstmise jaoks (Eesti puhul siis kindlalt kaitsevõime, mitte ründe) ehk maakeeli sõjapidamiseks. Sõda on kole asi ja keegi ei ole sellest huvitatud.

Aga kahjuks me ei ela paradiisis ja seega me ei saa mõelda nii elementaarsel tasemel. Et persse see sõda ja sõjavägi, et milleks meil on seda vaja jne. See, kui me ise oleme rahumeelsed ei tähenda seda, et teised on rahumeelsed ja lapsik oleks eeldada, et tänu meie rahumeelsele poliitkale ja olekule ei lange me agressiooni ohvriks. Maailmas on hoopis asjad vastupidi - kui sa end ei kaitse, siis langed kõige rohkem agressiooni ja rünnakute ohvriks. See reegel ei kehti mitte üksnes riikide vaid jka üksikindiviidide tasemel.

Seega kaitseväge on vaja juba seetõttu, et see võib ennetada tulevasi sõdu.

EDIT: Teise lõigu ma jätsin vahele, kuna ma eeldan ,et sa ei ole kaitseväes käinud ja seega ei saa vaielda asjade üle, kus puuduvad kogemused.

Comment

Working...