Märtsi offtopic---Camule vist ei leiagi naist!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Nozzu
    Vana Tegija
    • Oct 2008
    • 1140

Re: Märtsi offtopic---Camule vist ei leiagi naist!

Algselt postitas flipmachine Vaata postitust
    Aga kas sa ei leia, et igal inimesel peaks olema ise võimalus valida oma vabadust? Inimene ei saa olla kuidagi vaba, kui ta on sundkorras kuhugi lukutaha pistetud ja ta peab terve aja mõtlema, mis nüüd juhtus, kuidas ma siit minema saan? Vabadus on minu arvates siiski see, kui sa vabatahtlikult jätad kõik ja kõnnid lihtsalt loodusesse. Selle parim näide oleks Into the Wild- Jon Krakauer.

Antud asjas ei mõista ma iial vist sinu mõttekäiku, tundub nii ebaloogiline minu jaoks, aga inimesi on erinevaid.
    Aga isegi looduses ei tohi sa teha lõket üldjuhul kusagil mujal kui selleks ettenähtud platsidel. Sa ei tohi küttida loomi, kui sul selleks luba ei ole. Sa ei tohi maha võtta puid, kui sul selleks luba ei ole. Enamustes kohtades ei tohi sa telkida kui maa omanik pole sulle selleks luba andnud.

Oled sa siis ikkagi vaba oma valikutes? Jah sa oled, kui sa lepid olukorraga ja ütled endale, et minu liikumise ja tegutsemie vabadus ulatub siit maalt sinnamaani ja neis piirides võin ma teha ja mõelda, mida ma iganes tahan - järelikult olen ma neis piirides vaba.
    Aga täpselt samamoodi võib inimene leppida ka piiridega mis jätavad talle 2X2 meetrit liikumisruumi ja olla neis piirides vaba. Ta võib seal teha ja mõelda mida iganes ta tahab ja tema käsutuses olevad vahendid (taldrik, WC pott ja nari) võimaldavad.

Comment

• Loksutaja
      Õpihimuline Mängur
      • Jun 2010
      • 448

Igaüks näeb asja eelkõige oma mätta otsast.

Kui sa oled ikka müüja perre sündinud või vastupidi direktori peres sündinud.. siis ongi ju kasvatus, et ehk elu alus juba maast madalast täiesti erinev. Seega hiljem on ka üksteisest väga keeruline aru saada.

Comment

• IamAllin
        Pokkerihai
        • Aug 2009
        • 1653

ma saan ka väga hästi aru mis ta mõtleb ning jah nii võib öelda, et enamus inimesi ei ole vabad, kuna peavad tööd tegema, et perel oleks leib laual jne.Samas nad teevad seda oma vabal valikul ikkagi, kuigi nad peavad seda tegema, et ära elada. Aga võrrelda seda 9 kuud vangis istumisega, kuhu sa oled saadetud süütult teadmisega, et sa võid seal veeta üle kahekümne aasta.(kui oled seal juba mitu kuud istunud võib see endale täiesti reaalne juba tunduda + kaotad naise ja lapse ning teadmine, et eesti riik on su litsalt neile ette visanud.) Ja siis rääkida, et 3.2k€ kuus pole see midagi on normaalne selle eest saada.

Comment

• IamAllin
          Pokkerihai
          • Aug 2009
          • 1653

Algselt postitas Nozzu Vaata postitust
          Aga isegi looduses ei tohi sa teha lõket üldjuhul kusagil mujal kui selleks ettenähtud platsidel. Sa ei tohi küttida loomi, kui sul selleks luba ei ole. Sa ei tohi maha võtta puid, kui sul selleks luba ei ole. Enamustes kohtades ei tohi sa telkida kui maa omanik pole sulle selleks luba andnud.

Oled sa siis ikkagi vaba oma valikutes? Jah sa oled, kui sa lepid olukorraga ja ütled endale, et minu liikumise ja tegutsemie vabadus ulatub siit maalt sinnamaani ja neis piirides võin ma teha ja mõelda, mida ma iganes tahan - järelikult olen ma neis piirides vaba.
          Aga täpselt samamoodi võib inimene leppida ka piiridega mis jätavad talle 2X2 meetrit liikumisruumi ja olla neis piirides vaba. Ta võib seal teha ja mõelda mida iganes ta tahab ja tema käsutuses olevad vahendid (taldrik, WC pott ja nari) võimaldavad.

aga vabaduses(mõtlen mitte vangis olla) on sul võimalus hankida see luba, et jahitda, saada luba lõkke tegemiseks, panna telk mujal püsti, kuid vanglas olles ei ole sellisest vabadusest haisugi + ta oli seal ikkagi süütult. Ma saan aru, mida sa võrdled, aga see on täiesti mõttetu võrdlus. Selle mõttekäigu järgi ei olegi keegi vaba ning sinu jaoks pole siis vahet kas istud vanglas või vabaduses, kuna sa oled nõus harjuama sealse 2x2 vabadusega.

Comment

• alaska
            forever
            • Oct 2008
            • 6599

Nozzu jutu tõestuseks sobib ju seesama siinmainitud lugu 50a süütult vangis olnud mehest, kes ei tahtnud mingit raha ja oli õnnelik, et saab lastelastega koos olla.
            Last edited by alaska; 01.03.12, 10:45.

Comment

• Nozzu
              Vana Tegija
              • Oct 2008
              • 1140

Noh, see summa on tegelikult täiesti teisejärguline. On see 3,2K või 32 K või hoopis 320 miljonit kuus. Mis see nö. vabaduse hind siis on või kuidas seda arvutama peaks? Eks igaüks oskab enda ja enda "vabaduse" hinna ise öelda. Kui oskab.
              Tõsiasi on aga see, et olgu summa milline tahes, aega selle eest tagasi osta nagunii ei saa.

Comment

• Nozzu
                Vana Tegija
                • Oct 2008
                • 1140

Algselt postitas IamAllin Vaata postitust
                aga vabaduses(mõtlen mitte vangis olla) on sul võimalus hankida see luba, et jahitda, saada luba lõkke tegemiseks, panna telk mujal püsti, kuid vanglas olles ei ole sellisest vabadusest haisugi + ta oli seal ikkagi süütult. Ma saan aru, mida sa võrdled, aga see on täiesti mõttetu võrdlus. Selle mõttekäigu järgi ei olegi keegi vaba ning sinu jaoks pole siis vahet kas istud vanglas või vabaduses, kuna sa oled nõus harjuama sealse 2x2 vabadusega.
                Hmm, miks just nii, et mitte keegi pole vaba. Võib-olla just nii, et kõik on vabad. Neis piirides, mis neile ette antud on.

Comment

• Godspeed_EJ
                  Klubi Liige
                  • Nov 2009
                  • 3049

Mees, mis maailmas sa elad?
                  Mine räägi oma valikuvabaduse juttu kusagil Tallinna, Tartu või Pärnu getodes ja tõenäoliselt saad nuga.
                  Planeedil Maa.

Milles probleem? Sa elad maailmas, kus kõik on ette määratud ja inimesel puudub igasugune võime oma elu paremaks muuta?

Tuleme tagasi algse jutu juurde - ära võrdle võrdlematuid olukordi.

Comment

• fyte
                    Pokkerihai
                    • Jun 2010
                    • 3378

Noh, see summa on tegelikult täiesti teisejärguline. On see 3,2K või 32 K või hoopis 320 miljonit kuus. Mis see nö. vabaduse hind siis on või kuidas seda arvutama peaks? Eks igaüks oskab enda ja enda "vabaduse" hinna ise öelda. Kui oskab.
                    Tõsiasi on aga see, et olgu summa milline tahes, aega selle eest tagasi osta nagunii ei saa
                    Antud juhul polnud niivõrd oluline kaotatud aeg, kuid hoopis see, et ta perekonnast ilma jäi, nagu aru sain.
                    Aga see "pole vahet kas 3.2k kuus või 320m kuus" jutt on ikka väga vale mitmel tasemel, sest tulevase (ülejäänud) elu kvaliteedi vahe on obv drastiliselt erinev...

Comment

• alaska
                      forever
                      • Oct 2008
                      • 6599

Nende kompensatsioonide arvutamiseks on konkreetsed väljatöötatud valemid, neid ei võeta lambist. USA-s muidugi saad niipalju, kui vandemeestes kaastunnet suudad äratada, euroopas vähe seistmoodi.

Comment

• taipupole
                        Lõpuboss
                        • Oct 2008
                        • 2181

Nozzu on vist jälle Kanti lugenud.

Kuid sa kasutad terminit, mis pole kontekstides samaväärne.

Comment

• alaska
                          forever
                          • Oct 2008
                          • 6599

Eestis sai minu mäletamist mööda keegi 1 aasta eest u 120 000 EEK. Võin eksida muidugi.

Comment

• IamAllin
                            Pokkerihai
                            • Aug 2009
                            • 1653

Hmm, miks just nii, et mitte keegi pole vaba. Võib-olla just nii, et kõik on vabad. Neis piirides, mis neile ette antud on.
                            no okei, kõik on vabad neis piirides, mis neile ette on antud. Kuid süütule inimesele ei antud õigust valida kas ta tahab üheksa kuud veeta sellistes vabaduse piirides või mitte. Teba vabdust piirati ebaõiglaselt ning see summa, mis ta sai selle eest on minu arvates ikkagi ebaõiglane, sest nagu sa ise ütlesid, siis seda üheksat kuud ta enam tagasi ei saa. ähemalt kompensatsioon selle eest võiks olla õiglasem.(kuigi jah rahasse on seda aega, läbi elatut ja kogetud ilmselt raske panna).

Comment

• andu_andu
                              Pokkerihai
                              • Jan 2009
                              • 4050

thoughts ? ok monitor ?

Comment

• flipmachine
                                Pokkerihai
                                • Jul 2009
                                • 1857

Ei tasu unustada ka lähedaste kannatusi nagu tema ema, kes pidi samuti selle kõik läbielama.

Comment

Working...