Muru teisel pool aeda ikka rohelisem ehk elu välismaal

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • VisaHing
    mees nagu orkester
    • Dec 2009
    • 6718

Re: Muru teisel pool aeda ikka rohelisem ehk elu välismaal

Omad +sid, -ed igalpool sellele vist ei saa keegi vastu vaielda.
    Ise leidsin ka ka muidu normaalse töö aasta tagasi ja hakkasin päris arvestatavat palka saama. Kuskil 9k-10k oli alati kindel. Ja mida tegid arstid. Keelasid mul töötamise. Et allergiaga ei saa teha sellist tööd. Ma seletasin neile, et mul pere ja maksud vaja maksta. Nalja teete või ? Tööl kästi päevapealt teha lahkumisavaldus. Viimaseks palgaks jäi 1k euri nende poolt. Võtsin ka käbe juristi ja konsulteerisin ja tegin kaebuse nende arstide kohta. Asja uuriti 2 kuud. Mulle helistati igapäev ja küsitleti mind. Ja peale 2 kuud tuli kõne, et: Meie ei saa midagi teha, kui mingi probleem siis pöörduge kohtusse. lmao. Leiti, et tehtu vigu nende arstide poolt. ( päris palju tegelt ) aga nemad ei saa enam midagi teha. Seega Eestis töötamine mul vägapaljudel ametitel keelatud.

Comment

• Potsataja
      õilishing
      • Oct 2008
      • 5270

Töö eeldas siis mingi arstitõendi olemasolu, mida sulle ei antud ? Mul endal ka juba 10+ aastat tervisega probleeme aga töötegemine käis ikka enesetunde, mitte arstide arvamuse kohaselt.

Comment

• VisaHing
        mees nagu orkester
        • Dec 2009
        • 6718

Algselt postitas Potsataja Vaata postitust
        Töö eeldas siis mingi arstitõendi olemasolu, mida sulle ei antud ? Mul endal ka juba 10+ aastat tervisega probleeme aga töötegemine käis ikka enesetunde, mitte arstide arvamuse kohaselt.
        noo peale 9 kuud tööl olemist taheti arstitõendit jah. Perearst seda väljastada ei tohtinud ja siis toimus mu läbivaatus kuskil lambikas urkas. Juba sellega eksiti. Ehk siis tegelt oleks pidanud nad õiges kohas selle läbivaatuse tegema + kaasama eriarste jne. Nad tegid 5 min läbivaatuse ja ütlesid, et ei sina ei või töötada.

Comment

• Provoker
          Pokkerihai
          • Jan 2009
          • 3067

mitte, et minu jutt midagi maksaks, aga mind ei oleks võimalik isegi malakaga eelmale sundida väikesest lapsest. Välismaa alternatiivile ma pigem kaaluks suuremasse linna kolimist kus on ka tööleidmisega probleeme tunduvalt vähem. Ning kui kuidagi ei saa, siis kasvõi pokkeriga saab 500€ ikka kuus kokku ajada millega ots otsaga kokku ikka tuleks. Lisaks veel kaasneks loomulik õpikurv millega võiksid sissetulekud väga kiirelt mitmekordistuda kui volüümi piisavalt anda. Eks see kõik sõltub siiski inimestest ning nende vajadustest. Ei tahaks eriti olla selle lapse asemel kes isa näeb vb kord kuus ainult. Volüümikunnidest on meil siin foorumiski näiteid esinenud kes lasevad 200-300k kätt kuus mikros. Isegi BE lastes tuleb see 500€ ikka peaaegu kokku.

Comment

• privador
            Pokkerihai
            • Oct 2008
            • 3951

Ning kui kuidagi ei saa, siis kasvõi pokkeriga saab 500€ ikka kuus kokku ajada millega ots otsaga kokku ikka tuleks. Lisaks veel kaasneks loomulik õpikurv millega võiksid sissetulekud väga kiirelt mitmekordistuda kui volüümi piisavalt anda. Eks see kõik sõltub siiski inimestest ning nende vajadustest. Ei tahaks eriti olla selle lapse asemel kes isa näeb vb kord kuus ainult. Volüümikunnidest on meil siin foorumiski näiteid esinenud kes lasevad 200-300k kätt kuus mikros. Isegi BE lastes tuleb see 500€ ikka peaaegu kokku.
            Kle siin foorumis on juba 100 kordi räägitud 500euri ilma haigekassakindlustusteta on bs
            Teiseks on kuid, kus sul on pokkerist kopp ees ja sul pole kasulik-soovitatav mängida. Aga arved tahavad ju ikka maksmist!

Comment

• Provoker
              Pokkerihai
              • Jan 2009
              • 3067

ometi saadakse hakkama, ning ma ei väida, et pokker lahendus oleks...
              Lisaks sellele tean peresi kus on 3+ last kasvamas ning saadakse ka 500-600€-ga kuus hakkama. Kõik sõltub inimsestest. Lihtsalt tuleb ise hakkaja olla ning iga sent üles korjata kui vähegi võimalik(haltuurad, suvine kukeseente/ marjade müümine jne)

Comment

• ok2aa
                Klubi Liige
                • Oct 2008
                • 1903

kas need soome palgad on neto või bruto? kui palju läheb maksudeks? imo ei ole kõige õigem mentaliteet "kõik ja kohe". tahaks kohe 1ke palka. tahaks kohe uut autot.
                soomel on eestiga võrreldes 50 aastat edumaand, oleks ka ime, kui eestlaste palk ja töökultuur oleks skandidega samaväärne. alles 20 aastat tagasi oli eesti skp samal tasemel aafrika riikidega...

Comment

• VisaHing
                  mees nagu orkester
                  • Dec 2009
                  • 6718

Algselt postitas Provoker Vaata postitust
                  ometi saadakse hakkama, ning ma ei väida, et pokker lahendus oleks...
                  Lisaks sellele tean peresi kus on 3+ last kasvamas ning saadakse ka 500-600€-ga kuus hakkama. Kõik sõltub inimsestest. Lihtsalt tuleb ise hakkaja olla ning iga sent üles korjata kui vähegi võimalik(haltuurad, suvine kukeseente/ marjade müümine jne)
                  Hakkama ikka saab jah. Aga kaua sa suudad elada nii, et enamus läheb maksudeks/söögi jaoks? Et lubada endale mitte midagi ei saa?

Aa ja Eestis auto omamine on ka ikka sitaks kallis lõbu kui vaja tihti sõita ka veel.
                  Kindlustus, ülevaatus, küte, autoparandus jne. Krt väiksema palgaga ei suudaks lihtsalt üleval pidada autot.
                  Last edited by VisaHing; 30.08.11, 19:36.

Comment

• camu
                    Super Moderaator
                    • Jan 2009
                    • 3411

Auto on kallis ja kohati mõttetu ka, eriti kui linnas elada. Kolisin nädal tagasi Tallinna elama. Tulin autoga. Kuna korter kesklinnas siis pole autot obv kuhugi parkiga. Panin siis tasulisse. Nüüd aga mõtlen, et milleks mul Tallinnas autot vaja oleks? Kool on kesklinnas, sinna saab jala, poodi ka saab jala.
                    Kui saaks tasuta parkida võiks auto ju seista, hea vanemate juurde maalegi käia, aga tühja makstes kaob mingi hetk mõte ära. Eriti talvel, kus auto pigem piin...

Comment

• ranka
                      Miljon Põhjust Kodus Olla
                      • Sep 2008
                      • 36444

Algselt postitas camu Vaata postitust
                      Auto on kallis ja kohati mõttetu ka, eriti kui linnas elada. Kolisin nädal tagasi Tallinna elama. Tulin autoga. Kuna korter kesklinnas siis pole autot obv kuhugi parkiga. Panin siis tasulisse. Nüüd aga mõtlen, et milleks mul Tallinnas autot vaja oleks? Kool on kesklinnas, sinna saab jala, poodi ka saab jala.
                      Kui saaks tasuta parkida võiks auto ju seista, hea vanemate juurde maalegi käia, aga tühja makstes kaob mingi hetk mõte ära. Eriti talvel, kus auto pigem piin...
                      Kui ma kesklinnas elasin siis auto läks sama kiirelt Pärnusse tagasi kui ta siia tuli. Kõige mõttetum asi kesklinnas. Nüüd elan mustakal, auto seisis enamus ajast maja ees ja seetõttu andsin oma panni vanamehele ära. Ei tunne üldse puudust ka. Taksod ka megaodavad ja sitaks mugavam liigelda kui ise ummikutes laveerida. Pikema sõidu jaoks on vaja aga elab üle.

EDIT: Kui tööl käiksin teises linnaotsas siis ilmselgelt oleks vaja aga hetkel oleks see koormaks.

Comment

• Codecci
                        Luuramas Naisteturniire
                        • Nov 2008
                        • 7574

Ma elan kesklinnas suure kaubamaja kõrval ja ma enne loobuks joomisest (mille peale enamikul kulub vähemalt samapalju raha kui autole) kui autost. Väga mugav asi ikka, f*ck taksod & ühistransport.

Comment

• privador
                          Pokkerihai
                          • Oct 2008
                          • 3951

Ostsin auto 65keeguga
                          Tampisin remondi peale ca 50k
                          Müüsin 2 aastat hiljem 2.7keuriga
                          Pm Et sõita 20k km pidin maksma ca 100k
                          Pm tuli kalkuleerides pärast välja, et ma oleks selle raha eest(auto amortisatsioon, remont,kindlusus,küte,TRAHVID!!) saanud kogu aeg taksoga käia!!!

PS olen nüd mõnda aega ühissõidukit kasutanud..ikka jubedaid iniemsi käib sealt läbi
                          Haisvad, veriste peadega jne tüübid
                          Last edited by privador; 31.08.11, 13:37.

Comment

• ok2aa
                            Klubi Liige
                            • Oct 2008
                            • 1903

poissmehel pole autot vaja, isiklikult oli vaja peresse teine auto juurde osta, sest ühe autoga asjade planeerimine on liiga suur ajukepp.

Comment

• muruntau
                              • Jan 2009
                              • 4325

Ega ei ole vaja jah, endal tulevad taksoarved suurusjärgus €100-150 kuus, aga autoga on lisanussi (ja -kulusid) nii palju, et ei näe mõtet.

See jutt, et eestis ei hinnata õdesid, õpetajaid, keda iganes piisavalt on pehmelt öeldes mäda. Nagu rage juba ütles, nende palgaraha peab ka kusagilt tulema, aga siin ei ole ühtegi maailma ega ka regionaalses mastaabis suurfirmat kellelt makse lüpsta, samuti on kohaliku tööjõu produktiivsus nii madal, et lihtsalt riigeelarve pole nii suur, et avalikus sektoris rohkem maksta. Sotside ja keskerakonna retoorika on küll selline, et nemad hoolivad, aga see hoolimine on selline robinhoodlik-maffialik, maksustame edukad surnuks, et lontrustel ja riigipalgalistel oleks suhteliselt parem olla. Kõva hoolimine tõepoolest. Oleks siin +50k inimest korraliku spetsialisti haridusega, kes suudaks tööstuses või teeninduses piisavalt reaalset lisandväärtust luua, et endale ka siinkandis siinsetes oludes €3k sissetulekut saada, oleks asi hoopis teine. Ei pea siinkohal silmas lihtsalt magistri lambi alal lõpetanuid, vaid ikka inimesi, kes enda töös vaja minevate oskuste arendamise nimel ka reaalselt mõtestatud tööd on teinud. Neid on paraku ainult mõnituhat. Selletõttu jääb ka ära lääne majandustes korralikult toimiv ülekande efekt, mistõttu ka sealsed juuksurid ja ettekandjad saavad siinses mõistes rahabossi palka, olles sama produktiivsed kui siinsed juuksurid ja ettekandjad. Aga nad saavad seda palka läänes ainult seetõttu, et seal on tõsist lisandväärtust loovaid inimesi protsendina tööjõust suurusjärgu võrra rohkem.

Comment

• Codecci
                                Luuramas Naisteturniire
                                • Nov 2008
                                • 7574

Takso on minu arust jube ebamugav sõiduriist võrreldes oma autoga - helista firmasse (teinekord mitmesse), et masin saada, vahest ei pruugigi saada mõistliku hinnaga, siis oota autot, reisi mingi võõra inimesega koos, kuula tema muusikat, raadiost pidevalt möla "Järve Selveri ette Kaido nimele kes läheb" jne.

Comment

Working...