Muru teisel pool aeda ikka rohelisem ehk elu välismaal

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • ranka
    Miljon Põhjust Kodus Olla
    • Sep 2008
    • 36444

Re: Muru teisel pool aeda ikka rohelisem ehk elu välismaal

No autot eelistan igakell bussile, trammile ja trollile (seda nii linnas kui ka maanteel) aga taksot ma ei nimetaks ühistranspordiks.

Comment

• janek174
      Vana Tegija
      • Mar 2009
      • 1078

Krt, kirjutasin pika oopuse eile siia teemasse (kordan: teemasse), aga obv vajutasin vale nuppu ja kadus kogu mu jutt. Lühidalt ütlen, mina olen igatahes uhke, et ma eestlane olen, ja veel uhkem olen ma selle üle, et mu lapsed eestlased on. Ja need töllakad kes kusagile välismaale jooksevad ja siis ülbitsevad - igalpool mujal on nii hea ja mida te lollid seal eestis vahite- need ajavad mul lihtsalt südame pahaks.

Lisaks veel, et vaesus pole häbiasi ja igasugune mteriaalne heaolu on kõvasti overrated. Õnneks ja südamerahuks on palju vähem vaja kui suurem osa läänemaailma kapitalistlikust ühiskonnast arvab.

Edit: Ma ei vahetaks seda 2 aastat oma lapsega koos kodus mitte ühegi maailma rikkuse vastu. Ja et foorumisse ka ikka sobiks, siis õnneks pokkeriga olen seda suutnud (mis siis et ainult BE ja teenin 500 euri kuus).

Edit2: Ok, valetan, reeglina ikka niipalju ei teeni...
      Last edited by janek174; 02.09.11, 13:01.

Comment

• BuildUp
        Pokkerihai
        • Oct 2008
        • 2547

Algselt postitas janek174 Vaata postitust

Lisaks veel, et vaesus pole häbiasi ja igasugune mteriaalne heaolu on kõvasti overrated. Õnneks ja südamerahuks on palju vähem vaja kui suurem osa läänemaailma kapitalistlikust ühiskonnast arvab.
        jea jea jea... http://www.youtube.com/watch?v=zvICN...ailpage#t=137s

Comment

• mikk2468
          Vana Tegija
          • Nov 2009
          • 1039

Ma ei oleks küll eriti õnnelik kui peaks igat senti lugema. IMO See on suht bullshit jutt, et materiaalne heaolu on overrated. Materiaalsusega on juba sajandeid olnud nii, et vaesed unistavad rikkusest ja rikkamad naudivad elu. Lihtsalt kapitalistlikus ühiskonnas on materiaalsed heaolu kergem saavutada, kui ise piisavalt vaeva näed enda harimise ja tööga.

Comment

• Maxi
            Pokkerihai
            • Nov 2010
            • 1849

No 500 euriga elab ära, aga mis kuradi elu see on? Mul on korteri üür+maksud mingi 300€+ iga kuu, ülejäänud raha eest söön makarone iga päev ja käin adibasi tossudega ringi?

Comment

• privador
              Pokkerihai
              • Oct 2008
              • 3951

Tegelt teoreetiliselt on võimalik elada ära isegi 300euriga. Aga siis oleks parem kui oeld vallaine, elad nt kuskil maal üksinda väikses majas. Riided ostad kaltsukast, autot pole, sööd mingit lurri. Nn meellahutuse peale raha ei lähe(vahel paar õlut)

Comment

• janek174
                Vana Tegija
                • Mar 2009
                • 1078

Algselt postitas Maxi Vaata postitust
                ja käin adibasi tossudega ringi?
                Aga sellest ma ju räägingi. Mis krdi vahe seal on, peale selle, et teistele näidata, kui kõva (ja rikas) mees sa oled?

Kas mu laps on sellepärast kehvem ja vähem võimekas, kui tal ei ole esimesse klassi minnes viimase mudeli nutitelefoni?

Comment

• Maxi
                  Pokkerihai
                  • Nov 2010
                  • 1849

Aga sellest ma ju räägingi. Mis krdi vahe seal on, peale selle, et teistele näidata, kui kõva (ja rikas) mees sa oled?
                  Ma ei ole piisavalt rikas et osta rämpsu, siinkohal ma ei tee nalja. Soodushinnaga näiteks walkingi kinga või rademarist korraliku ketsi saad alates 25-30€, decent väljanägemisega kuskil 40€ ringi. See kestab kindlasti kauem ja on ortopeedilisem ning mugavam. +EV imo võrreldes mingi suvalise turu ketsiga.

Siis veel ka see kui sul on peres veel keegi peale sinu, näiteks naine ja laps. Sa tahad neile alati kõige paremat (kui sa just mingi sadistist sotsiopaat ei ole) ja mina tunnen ennast eriti sitasti kui ma näiteks ei saa elukaaslasele sünnipäevaks midagi ilusat osta. Isegi kui on selline suhe, et a la "oleme teineteisel olemas ja see on kõige tähtsam" siis tunneksin ma ennast ikka eriti sitasti ja kõvasti -EV enesehinnangule.

Comment

• Tarmonator
                    Lingiparandaja
                    • Oct 2008
                    • 3274

See on muidugi juba teine teema ja väga valus teema. Sest lapsed on õelad ja koolis on ikka väga raske kui sa ei saa endale lubada samu asju mida rikkamad võsud.
                    Samas kas rikkam vanem peaks siis selle pärast ennast halvemini tundma, et ta saab oma lapsele selle viimase peal nutifööni osta kui ta tahab? Imo ei peaks. Aga jah...elu ei ole nii must-valge.
                    Toetan koolivormi

Comment

• BuildUp
                      Pokkerihai
                      • Oct 2008
                      • 2547

Mis krdi vahe seal on, peale selle, et teistele näidata, kui kõva (ja rikas) mees sa oled?
                      Kui sa leiad, et rikkuse saavutamine seisneb selles, et "näidata kui kõva ja rikas mees sa oled", siis ma arvan, et sa oled kahjuks asjadest natuke valesti aru saanud. Mina teen seda eelkõige selle jaoks, et tulevikus oleks mul kaaslasele ja lastele pakkuda midagi enamat kui kanal2st jooksvaid seebioopereid ja rajooni vahel jalutamist.
                      Last edited by BuildUp; 02.09.11, 13:34.

Comment

• janek174
                        Vana Tegija
                        • Mar 2009
                        • 1078

Algselt postitas Tarmonator Vaata postitust
                        See on muidugi juba teine teema ja väga valus teema. Sest lapsed on õelad ja koolis on ikka väga raske kui sa ei saa endale lubada samu asju mida rikkamad võsud.
                        Samas kas rikkam vanem peaks siis selle pärast ennast halvemini tundma, et ta saab oma lapsele selle viimase peal nutifööni osta kui ta tahab? Imo ei peaks. Aga jah...elu ei ole nii must-valge.
                        Toetan koolivormi

Aitaks sellestki, kui see rikkam vanem mõtleks ja arvestaks sellega, et on ka vaesemaid inimesi. Tänapäeval on vaesus nagu tõsine puue, millega tegemist teha ei tohi, äkki nakkab.

Edit: Ja see vaesus? Palun näidake mulle seda last, kes puulehti sööb. Olen nõus teda abistama.
                        Last edited by janek174; 02.09.11, 13:39.

Comment

• janek174
                          Vana Tegija
                          • Mar 2009
                          • 1078

Algselt postitas BuildUp Vaata postitust
                          Kui sa leiad, et rikkuse saavutamine seisneb selles, et "näidata kui kõva ja rikas mees sa oled", siis ma arvan, et sa oled kahjuks asjadest natuke valesti aru saanud.
                          Mitte keegi ei keela sul vastuargumenteerida...

Ilmselgelt on sinu lauses juba mitu viga, sinu väide seisneb millegi tegemisel ja minu väide sellel, et oled juba teinud. kaks väga erinevat asja.
                          Last edited by janek174; 02.09.11, 13:36.

Comment

• Potsataja
                            õilishing
                            • Oct 2008
                            • 5270

Algselt postitas Maxi Vaata postitust
                            Siis veel ka see kui sul on peres veel keegi peale sinu, näiteks naine ja laps. Sa tahad neile alati kõige paremat (kui sa just mingi sadistist sotsiopaat ei ole) ja mina tunnen ennast eriti sitasti kui ma näiteks ei saa elukaaslasele sünnipäevaks midagi ilusat osta. Isegi kui on selline suhe, et a la "oleme teineteisel olemas ja see on kõige tähtsam" siis tunneksin ma ennast ikka eriti sitasti ja kõvasti -EV enesehinnangule.
                            Meil on ikka lausa võrratu ühiskond, kus mitte ostmine paneb inimesi ennast halvasti tundma ja madaldab enesehinnangut.

Comment

• Kloonike
                              Grinder
                              • Nov 2008
                              • 898

Algselt postitas Potsataja Vaata postitust
                              Meil on ikka lausa võrratu ühiskond, kus mitte ostmine paneb inimesi ennast halvasti tundma ja madaldab enesehinnangut.
                              Kõige rohkem ajavad materjaalseid väärtusi/asju taga inimesed, kes oma hetkeolukorraga rahul ei ole. Rahulolev inimene ei näe vajadust liigse/põhjendamatu tarbimise järele.
                              Last edited by Kloonike; 02.09.11, 13:43.

Comment

• janek174
                                Vana Tegija
                                • Mar 2009
                                • 1078

See lause tuli ka eilsest oopusest veel meelde: Kõige abivalmimad ja rõõmsameelsemad on ikka need inimesed, kellel endal midagi (suurt ja erilist) ei ole ja midagi vaja ka ei ole. Kui palju te selliseid inimesi tunnete? Mina tunnen päris mitut...
                                Last edited by janek174; 02.09.11, 13:48.

Comment

Working...