majanduse offtopic

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • neeme
    Grinder
    • Nov 2008
    • 540

Re: majanduse offtopic

Hea lugemine siin.
    Vähemalt teema huvitav. :)

Tahaks küsida, et väikest investeerimisnõuannet.
    Huvi oleks tegelikult siseneda kasvõi Eesti börsile Tallinki/Olympic'u ostmisega.
    Mis siin need summad peaksid olema, et asi ära tasuks, et teenustasud (ostu-müügitehingud) ja portfelli haldustasu (ei teagi kui suur see on?) ära ei sööks potensiaalset tulu.
    Olympic proovib vähemalt dividende maksta (see aasta pidi 0.1€ aksia kohta, ehk siis pmst 5%), tallink vist see aasta ka maksab esimest korda ?
    Viimase 2 kuuga olen vaatand, et on mõlemad aksiad 10%+ tõusu ära teinud.
    Või ikkagist väljaspoolt midagi vaadata ?

Pmst raha võib jääda kinni vabalt mingiks 2-3 aastaks.

Teine variant on mul 6% intressitulu, kust siis tulumaks maha läeb ja kätte jääb ~4.7%.
    Aksiate müügist saadud kasum on ka samamoodi maksutatud eraisikule. Need olympicu nö "dividendid" vist ei ole maksustatud (aksiaportfelli vähendamise teel makstakse need välja vms?), erinevalt nö tavaliselt makstavatest dividendidest.

Pmst siis valida safe beti vahel või natuke nö gamblida.
    Aga kuna gamblida natuke meeldib siis võiks käe valgeks saada küll nt aksiaturul.

Ok, kui keegi nüüd viitsib võhikule nõuandeid anda, siis tänud ette. Summa mida olen mõelnud nö investeerida on ~10k€.

Comment

• kallekusta
      Grinder
      • May 2012
      • 603

Algselt postitas lont Vaata postitust
      e-valmised on riigi poolt üks parimaid lahendusi. Ennem oli meil valimisaktiivsus vaevu 50%, nüüd oluliselt parem. On inimesel mugavam ja riigil odavam. See häälte ostmise jutt on keskerakondlik propaganda bs. mis käib alati valimistega kaasas
      Riik vajakski rohkem nende inimeste arvamust, keda huvitab mis riigis toimub ja viitsivad ka 5 aasta jooksul korra valimas käia. Mis moodi tuleb E valimised odavamad? Keskerakonnast on mul jumala pohh samoodi jooksevad kõikide erakondade esindajad. Mõtle ise mis saaks Venemaal kui seal oleksid E valimised??? Praegugi veetakse inimesi bussidega mööda valimisrinkondi ringi. IRL ja kalakuninga saaga näitas väga hästi, mida tehakse häälte saamiseks.

Comment

• Maxi
        Pokkerihai
        • Nov 2010
        • 1849

Kusjuures elu eestis on selline so-so. Ma potsatajat nii süüdi ei mõistaks kuna väga suur hulk siinse foorumi inimesi on ikka väga eluvõõrad, nö. eliidi lapsed ja ei peagi eht-eestlaslikust vingumisest aru saama. Kui kunagi peaks härra potsatajaga trehvama, siis mina teeksin küll härrale ühe pooliku, kasvõi oma jonni ajamise eest.

Comment

• pastilaa
          kuum poiss
          • Apr 2009
          • 7518

Algselt postitas Maxi Vaata postitust
          väga suur hulk siinse foorumi inimesi on ikka väga eluvõõrad, nö. eliidi lapsed ja ei peagi eht-eestlaslikust vingumisest aru saama.
          (Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

Comment

• kallekusta
            Grinder
            • May 2012
            • 603

Algselt postitas Maxi Vaata postitust
            Kusjuures elu eestis on selline so-so. Ma potsatajat nii süüdi ei mõistaks kuna väga suur hulk siinse foorumi inimesi on ikka väga eluvõõrad, nö. eliidi lapsed ja ei peagi eht-eestlaslikust vingumisest aru saama. Kui kunagi peaks härra potsatajaga trehvama, siis mina teeksin küll härrale ühe pooliku, kasvõi oma jonni ajamise eest.
            +1

Eks asja point ongi selles, et proovi sa militaari foorumis seletada, et sõjaväge pole vaja või jahidnuse foorumis et sileraudse püssiga suuruluku laskmine on looma piinamine või feministide foorumis, et mehed peavadki rohkem palka saama. Enamus siinsest rahvast elab hästi ( ise ka ENDA KOHTA ei kurda ja sissetulek ületab korralikult eesti keskmist). Enamus elab suurlinnades Tallinn ja Tartu ja ei näegi seda, mis ülejäänud Eestis toimub. Võsapetsi saates vaadata a la mingi Saarepeedi ja Viskimehe lugu ja omaette irvitada on küll tore, aga saatesse jõuavad vaid väga üksikud lood. Pool riiki elabki sellises vaesuses ja peldikutes.

Comment

• pastilaa
              kuum poiss
              • Apr 2009
              • 7518

see on nii armas, et te teate, kust keegi pärit on või kus ta elab jne. sellised ägedad õiged mehed, kes pojad paika panevad. multiple mancrush moment

Comment

• Maxi
                Pokkerihai
                • Nov 2010
                • 1849

eks sa parasta ja naera, aga nii on ka tegelikult. Sina ju päälinna poiss, ei sa mõista maamehe jonni
                Last edited by pastilaa; 27.03.13, 20:39. Põhjus: katsu olla

Comment

• Provoker
                  Pokkerihai
                  • Jan 2009
                  • 3067

Ma tean maaelust nii mõndagi ja julgen öelda, et suur osa inimesi on lihtsalt laisad. Ansipit süüdistada ja mitte midagi teha on palju lihtsam kui pannilabidaid kasvõi voolida ja lisasotik kuus teenida.

Comment

• Spewmonkey
                    Seina Augustaja
                    • Oct 2008
                    • 2293

Algselt postitas kallekusta Vaata postitust
                    +1

Eks asja point ongi selles, et proovi sa militaari foorumis seletada, et sõjaväge pole vaja või jahidnuse foorumis et sileraudse püssiga suuruluku laskmine on looma piinamine või feministide foorumis, et mehed peavadki rohkem palka saama. Enamus siinsest rahvast elab hästi ( ise ka ENDA KOHTA ei kurda ja sissetulek ületab korralikult eesti keskmist). Enamus elab suurlinnades Tallinn ja Tartu ja ei näegi seda, mis ülejäänud Eestis toimub. Võsapetsi saates vaadata a la mingi Saarepeedi ja Viskimehe lugu ja omaette irvitada on küll tore, aga saatesse jõuavad vaid väga üksikud lood. Pool riiki elabki sellises vaesuses ja peldikutes.
                    Keegi nagu kohustaks teid siin sõna võtma, mitte Delfis endasuguste seas.

Comment

• Rage
                      Klubi Liige
                      • Nov 2008
                      • 6853

irw@eliidi lapsed.. olen pärit väga vaesest perest ja näinud näguripäevi päris palju.. aga ikkagi ei jõua seda kiunumist ära imestada..

Comment

• Maxi
                        Pokkerihai
                        • Nov 2010
                        • 1849

Provoker ära sa rumalat juttu küll aja. Omaette puulusikaid võib jäädagi voolima, aga ega see aita kui keegi ei osta.
                        Naise vanematega samas külas elab ühe käega vanem mees, kes varasügiseti metsas kukeseeni käib korjamas. Kuradi puhtalt korjab ja tema käest saab 2€ liiter head kukeseent alati. Selle raha eest ostab mees endale nii viina kui ka näiteks küttepuid talveks. Aga ka see on lahendus? Minu jaoks mitte. Mees elab oma väikeses majas mille eterniitkatus on juba nii 10 aastat üle ootuste elanud. Selline vegeteerimine ei tohiks olla eestis kui wannabe lääneriigis kohane. Invapinsist ei ela kuidagi moodi ära.
                        Ei tea kas sobibki kirjutada, aga väikevendki on invapinsi saaja ja töövõimetu, ime et üldse ellu jäi ja selle raha eest ei tee mitte *******. Ei ela, ei sure.

Comment

• Maxi
                          Pokkerihai
                          • Nov 2010
                          • 1849

Algselt postitas Rage Vaata postitust
                          irw@eliidi lapsed.. olen pärit väga vaesest perest ja näinud näguripäevi päris palju.. aga ikkagi ei jõua seda kiunumist ära imestada..
                          Sina oled veneaja laps, kas tollal oli üldse sellist kihistumist? Minu teada mitte. Kõik olid ühtlaselt vaesed, võib-olla sovhoosi esimehe lastel oli parem elu

Comment

• karupoeg
                            Pokkerihai
                            • Jun 2012
                            • 3823

Algselt postitas kallekusta Vaata postitust
                            +1

su paralleelid näited on ikka uskumatud.

See, et sinu jutuga ei nõustuta, ei tähenda mitte seda, et keegi ei mõistaks/näeks, milline on elu "perifeerias". See tähendab seda, et sinu jutt on halvasti argumenteeritud ja sisutühi ving, millest ei ole mingit kasu. Päevast päeva oma mantra kordamine.. tule välja mingite lahendustega ning hea meelega arutaksime lahenduste pro/conside üle.

sisulise arutelu puhul ei mängi rolli inimese maailmavaateline/parteiline/usuline/sooline kuuluvus, vaid inimese argumenteerimise oskus.

Comment

• Rage
                              Klubi Liige
                              • Nov 2008
                              • 6853

mu isa on ka invapensi peal.. sellest hoolimata teeb ja püüab iga nurga alt.. kord ajab oma äri, millest mõned on untsu läinud.. kord teeb kuskilt altuuraotsa kust saab, aitab kasvõi naabrinaisel puid riita laduda vms.. aitan mina teda kui vaja.. kõik on enda kätes..

Comment

• Provoker
                                Pokkerihai
                                • Jan 2009
                                • 3067

puulusikad oli lambinäide. Mul maal ntx tuttavad käivad suvisel ajal naisega metsas korilast mängimas ja 3-4 nädalaga on paartuhat € tõsiasi. See on fakt mitte väljamõeldis. 3-4h päevas. Enamus ei näe sellist raha kuskiltotsast isegi kui pool aastat kartulikoori süüakse. Ometi käed jalad ju inimestel üldjuhul terved, et saaks metsas käia küll. Maakohas on see pool aasta sissetulekust inimesele või rohkemgi veel.

Comment

Working...