majanduse offtopic

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Codecci
    Luuramas Naisteturniire
    • Nov 2008
    • 7574

Re: majanduse offtopic

Algselt postitas pikk28 Vaata postitust
    selgita palun muru mulle seda:
    ma töötan rahvusvahelises ettevõttes.
    Peakontor on Taanis, esindused on nn ida-euroopas kui ka lääne-euroopas.
    Käive on idas ja läänes sama. Ida kasum on 2x suurem kui läänes.
    Lääne pool saab palka 2-2,5x suuremat pmst sama töö eest või siis veel väiksema panuse eest.
    Palk on Eestis ofc konkurentsivõimeline arvestades kohalikku tööjõuturgu, kuid tunduvalt väiksem kui Saksamaal, Belgias ja Taanis :)
    Ilmselt olen drawing dead?
    Pane end omanike olukorda - kui keegi teeb töö ära 2-2.5x odavamalt, siis milleks rohkem maksta? Edukas firmajuht maksab palka ikka nii vähe kui võimalik, mitte niipalju kui "aus" on.

Comment

• privador
      Pokkerihai
      • Oct 2008
      • 3951

Kahjuks nii see on. Turg paneb asjad paika. Niikaua kui on tahtjaid maxima 200eurise palga peale niikaua peavad tööandjad pisikest naeru ja võtavad kasumeid
      Või nt proovige tööandjana nt 5kneto palka maksta. Pm tööjõukulud on juba 10k+ettevõtte kulud. Kus sellist raha teenida?
      Kõik me pole Rikardid, kes mööblit skandinaaviasse ekspordivad

Nt huviga vaataks IT-firmade maj aruandeid, sest neil tööjõukulud suht meeletud
      Last edited by privador; 25.10.12, 15:39.

Comment

• Potsataja
        õilishing
        • Oct 2008
        • 5270

Privador, kas sa Rikardi firmat puudutavaid viimaseid artikleid ja kommentaare oled ikka lugenud?

Comment

• eddi
          Vana Tegija
          • Oct 2009
          • 1200

Kellelgi optsioonidega on otseseid kogemusi? Mõtlen vist swedis portfoolio teha ja proovida

Comment

• muruntau
            • Jan 2009
            • 4325

Kunagi proovisin, jäin miinusesse. Päris karm värk on, selle mängu biitimiseks peab mata oskus ja turu kogemus ikka väga tasemel olema, muidu on häving garanteeritud. Ei soovita näppida lambist. Proovi kusagil virtuaalkontoga mõned kuud, kui niiväga sügeleb.

Comment

• tolmuahv
              Klubi Liige
              • Feb 2009
              • 2502

Eddi, kui soovid ausat arvamust, siis selle biitimiseks on vaja oskusi oluliselt rohkem kui pokkeri biitimiseks. Mõne tehinguga võib ju pihta saada ka, aga pikas perspektiivis see pilti ei muuda. Ja läbi Swedi teha optsiooniportfell on umbes võrreldav sellega, kui algaja läheb 2009 a. PartyPokeri saidile 20% rakega SNG-sid mängima. Tõenäosus positiivseks lõpptulemuseks on olemas, aga üsna teoreetiline.

Comment

• privador
                Pokkerihai
                • Oct 2008
                • 3951

Optsioonidel negatiivsed pooled.
                Spread-tõenäoliselt annad spreadi ära+madal likviidsus. Ja spread võib olla vabalt 10%
                Teenustasud, kus eestis on vist ca 10x suuremad kui säästumaakleritel

Kas sa oled nõus minema tehingusse sisse, kus sa peale pos-i võtmist oled juba nt 20% vee all. Kui minu arust juba 1%+ oleks röövimine

optsioone on mõtet kasutada siis, kui tead midagi rohkem kui turg a la siseinfo vms, mis kaalub ülesse jubeda likviidsuse

Comment

• tolmuahv
                  Klubi Liige
                  • Feb 2009
                  • 2502

Päriselust näide: Paar tuttavat ostsid mõni aeg tagasi Nokia calle läbi Swedi. Üks leping on 100 optsiooni peale. Optsiooni hind oli 0.2 EURi. Ehk lepingu väärtus oli €20. Swed küsis teenustasu €5 per leping, nii ostu kui müügi pealt.

Ehk siis teenustasudeks läks kohe 50% ära, arvestamata veel turul olevat spreadi, konto hooldustasusid jms sodi. Jällegi ma kõrvutaks seda pokkeris rake'ga ja mõtleks üle, kas ma olen ikka turust niipalju parem, et peale kõiki neid kulusid peaksin veel kasumisse jääma. Mina kindlasti ei ole. Ja ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes on.

Comment

• Potsataja
                    õilishing
                    • Oct 2008
                    • 5270

Kas optsioonid on üldjoontes ennustamise teema, et kui pihta paned, siis teenid kõvasti aga mööda pannes hävid täiega?

Comment

• tolmuahv
                      Klubi Liige
                      • Feb 2009
                      • 2502

Jaekliendi jaoks võib mõningate mööndustega nii kokku võtta küll. Kuigi tegelikult kasutatakse optsioone veel x+1 erineval põhjusel, s.h. hedging, durationi juhtimine jms sodi. Aga see pole jaekliendi jaoks üldse huvitav ja ka mitte vajalik info. Kui sul on absoluutne veendumus, et mingi x aja jooksul liigub mõni finantsinstrument kindlas suunas, siis on optsioon õige vahend sellele panustamiseks.

Comment

• eddi
                        Vana Tegija
                        • Oct 2009
                        • 1200

palju huvitavaid vastuseid, tänud :P

Comment

• hotcocacola
                          HTCCACLA
                          • Oct 2008
                          • 14473

aga nt 10k euri eest osta Olympicu aktsiaid ?

Comment

• eddi
                            Vana Tegija
                            • Oct 2009
                            • 1200

http://www.e24.ee/1032466/obama-voit...kulla-kerkima/ siin oleks hea olnud optsiooniga? Et sellise spekulatsiooniga, et obama võidab ja kui see juhtub, siis dollar langeb. teed optsiooni (kui nii on õige öelda?), et dollar langeb mingi piirini, dollar langebki ning siis saad selle languse vahe endale tuluna (muidugi miinus igast tasud veel).

Kas olen õigesti aru saamas? :P

Comment

• metsnik
                              Õpihimuline Mängur
                              • Dec 2008
                              • 462

no põhimõtteliselt, aga ma soovitan FX-turul esimest turukogemust küll mitte otsima minna. pigem mõnel rahulikumal turul nagu aktsiaturul veidi kogemust saada ja uuesti mõelda, kas tahad FX-i torkida või mitte. liikumised on protsentuaalselt küll aktsiaturul suuremad, kuid valuutaturul kasutatakse üldiselt suuri võimendusi. ma arvan, et ka spotte leiab aktsiaturul ilmselt lihtsamini kui valuutaturul (millel mul kogemust pole ja lähiajal ka ei tule).

ja hcc, ise olen juba mõnda aega OEG aktsionär. arvan, et kui siit peaks veel kukkuma, võiks olla suht hea spot ostmiseks. ma arvan, et OEG kasumi ja käibe kasv lähiaastatel langeb, kuid aktsia pole kallis ning võiks ka stabiilselt dividende maksta

Comment

• tolmuahv
                                Klubi Liige
                                • Feb 2009
                                • 2502

Eddi - Kogu austuse juures, ma ei soovita sul oma raha teistele turuosalistele viia. Sinu vastaspooleks on üldjuhul 30-40 maailma parima talendiga Goldman Sachsi või Morgan Stanley optsioonidesk, kel on väga keerulised algoritmid ja robotid abiks. Ja kes ehitab oma trading roomi füüsiliselt võimalikult lähedale börsiserverile, et saada millisekund varem info kätte. Kui sa arvad, et mõni sinuni jõudnud infokild pole veel instrumentidesse sisse hinnatud, siis oled millestki valesti aru saanud. Kui lihtsalt tahad meelelahutuseks midagi teha, siis virtuaalportfell sobib sama hästi.

Comment

Working...