majanduse offtopic

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • muruntau
    • Jan 2009
    • 4325

Re: majanduse offtopic

Mul pole neid numbreid ega viitsi neid ka otsida, sest su järeldus on vale. Eesti kiirest taastumisest ei saa järeldada Eesti suhtelise positsiooni muutust, sest pole piisavalt infot. Umbes sama nagu Eesti ilma järgi ennustada ilma Poolas.

Objektiivsusele pretendeerimine tähendab in my book samuti veidi enamat kui ühe numbri toomist, ühe tühja järelduse tegemist ja teiste fänboyks nimetamist. Kui tahad väita, et kusagil on rohi kindlasti rohelisem ja et sinu madalas sissetulekus ei ole süüdi mitte sina ise vaid hoopis Ansip/RE, siis võiks siiski veidi rohkem pingutada. Aga lampi RE bashijate suutmatus enda poindi tõestamiseks vähegi veenvaid argumente ja numbreid tuua ongi nii otseselt kui kaudselt põhjuseks, miks nad RE'd bashivad. Lihtsalt ei saada objektiivselt olukorrast aru ja laiemalt madal arenguvõime, mis ei luba enda sissetulekuid tõsta ja sunnib endast mitte sõltuvaid asjaolusid alati süüdistama.

Comment

• tolmuahv
      Klubi Liige
      • Feb 2009
      • 2502

Huvitav, et inimesed peavad poliitikutest nii palju. Minu jaoks on poliitik lihtsalt keegi, kes võtab minult osa mu raha ära ja annab selle kellelegi teisele edasi. Ma olen nõus, kui mu raha antakse politseinikule või arstile. Või ehitatakse mu onnini tee. Mida vähem poliitikud minu raha teistele annavad (samas garanteerides elementaarsed tugiteenused), seda rohkem nad mulle meeldivad. Üldjoontes võin enda jaoks nad jagada umbes nelja gruppi:

1) Keskerakond võtaks kogu mu raha ära, annaks natuke tagasi, et hing sees püsiks. Ülejäänu eest ostavad Elmarid kortereid, renoveerivad Kruudad koole, käivad Parbused reisil. Suur osa rahast kulub selgitamaks mulle, et mu raha läheb õigesse kohta.
      2) SDE võtaks suure osa mu rahast ära ja maksaks kaotavale microstakesi mängijale piisavalt toetust, et see tööle minna ei tahaks ja mängu ka poleks sunnitud õppima. Muidu on nad igati toredad ja viisakad inimesed.
      3) IRL üritaks mu raha eest lolle koolitada rohkem kui ühiskonnal vaja oleks. Selle tulemusena ei leiaks ma 5a pärast enam torulukseppa kusagilt, kõik oleks progejad ja pankurid. Muus osas on neil minu omaga üsna kattuv maailmavaade, mida mu rahaga peale hakata.
      4) RE teeks kõik, et mu palk ei tõuseks, aga tööandja kasum kasvaks. Kuni ma osalen kasumijagamises, on kõik hästi. Üldiselt on neil piisavalt vastutustunnet, et mu raha mitte väga raisata. V.a. mõned nende suuremad sõbrad, kellele tuleb vahel häid diile teha. Ja siis veel see Armin Karu sündroom aastast 2007. Ehk et kõik on hästi läinud seni ja järelikult kriitikat ei pea tõsiselt võtma.

Aga majandusel endal on läinud hästi jah. Majanduslangus on igati normaalne. Pigem oli ebanormaalne see, et mu korteribronnidega spekuleeriv keskharidusega joodikust sõber ostis endale S-klassi Mercedese, vanalinna korteri aastal 2007 ja käis iga päev Egoistis söömas. Või see, et ehitaja, kes plaadid viltu maha pani, küsis 2006 aastal 2 päeva töö eest 15,000 krooni töörahaks. Kui nüüd need sellid töötud on või Soomes plaate panevad, siis ma ei kritiseeriks siin KE-d, RE-d või SDE-d. Kui nende härrade "panus" majanduskasvu ära kadus, siis miks see peaks halb olema? Pigem on hea see, et Egoisti tüüp käib nüüd tehases tööl ja tegeleb millegi reaalsega.

Comment

• Potsataja
        õilishing
        • Oct 2008
        • 5270

Mõtlesin pikalt, kas ja kuidas muruntau postitusele vastata ning mõtlesin samas ka, et huvitav, kas tolmuahv ka sõna võtab. Nii ta läks ja ma pean tõdema, et mulle antud postitus täitsa meeldib. Eriti nõus olen ma selle majanduse lõiguga.

Muruntau, mina ei vaata asju oma mätta otsast ehk lähtuvalt oma madalast arenguvõimest ja sissetulekust. Mina olen täpselt seal, kus ma pean olema oma tegude ja otsuste tagajärjel, kuid paljud siiski mitte. Musta huumorina võiks öelda, et kui üks naine oleks 3-4 kuud varem rasedaks jäänud, siis oleks ma seniajani olnud oma 1k€+ametiautoga töökohal. Samas ma tunnen, et ma olen nüüd oluliselt parem inimene, kui siis. Saaks ainult depressiooni alkoga ravimise asemel arsti juures käidud, siis oleks ka siin trollimist vähem ja saaks rohkem "arenemisega" tegeletud.

Comment

• con
          Pokkerihai
          • Jul 2010
          • 1954

Algselt postitas tolmuahv Vaata postitust
          ... korteribronnidega spekuleeriv ...

Lihtsalt silmaringi mõttes küsin mida selline tegevus endast kujutab?

Comment

• Godspeed_EJ
            Klubi Liige
            • Nov 2009
            • 3049

Algselt postitas con Vaata postitust
            Lihtsalt silmaringi mõttes küsin mida selline tegevus endast kujutab?
            Buumi ajal bronnisid korteri X hinnaga ja müüsid edasi X+100000000

Comment

• Aristotep
              Grinder
              • Oct 2008
              • 605

Eesti saab Euroopa 5 rikkama riigi hulka küll. Seda küll alles siis kui suurem osa kohalikest lihttöölistest on nälga ära surnud või läinud mujale. ;P

Comment

• privador
                Pokkerihai
                • Oct 2008
                • 3951

Majanduslangus on igati normaalne. Pigem oli ebanormaalne see, et mu korteribronnidega spekuleeriv keskharidusega joodikust sõber ostis endale S-klassi Mercedese, vanalinna korteri aastal 2007 ja käis iga päev Egoistis söömas
                kuda nende bronnidega siis raha tehti? bronniti ära ja müüdi kõva marginaaliga edasi?

Comment

• muruntau
                  • Jan 2009
                  • 4325

Bronnidega oli asi selline. Orienteeruvalt 5-10% korteri hinnast sai osta korteri bronni ehk ostuõiguse. Nt ostsid 50k'ga 500k'se ehitusjärgus korteri bronni, mille valmimistähtaeg oli näiteks 1,5 aasta pärast. Aasta pärast oli selle korteri hind juba 800k, seega bronni väärtus oli tõusnud 50k'lt 350k'le, väga jõhker kasu iga mõõtkava järgi. Kui sai osta 5% eest ja korteri hind tõusis aastaga 50%, siis oleks kasum olnud juba 1000% aastaga. Väga agrolt ja mõistlikult tegutsedes sai enda varasi kasvatada paari aastaga ikka mitme tuhande protsendi võrra. Ise väga kokku ei puutunud selle teemaga, aga bronn minu arust ei tähendanud ostukohustust, seega downside risk oli piiratud selle 5-10%'ga, kui hind langes alla korteri ostuhinna miinus bronni hind, võis sellest ilma suuremate probleemideta loobuda.

P.S. Potsataja, vabandan, et veidi isiklikuks läksin, eile oli mul ~13 BI svonks superturbodega ja täna seega kerged tildiprobleemid.

Comment

• ranka
                    Miljon Põhjust Kodus Olla
                    • Sep 2008
                    • 36444

Huvitav, et inimesed peavad poliitikutest nii palju. Minu jaoks on poliitik lihtsalt keegi, kes võtab minult osa mu raha ära ja annab selle kellelegi teisele edasi. Ma olen nõus, kui mu raha antakse politseinikule või arstile. Või ehitatakse mu onnini tee. Mida vähem poliitikud minu raha teistele annavad (samas garanteerides elementaarsed tugiteenused), seda rohkem nad mulle meeldivad. Üldjoontes võin enda jaoks nad jagada umbes nelja gruppi:

1) Keskerakond võtaks kogu mu raha ära, annaks natuke tagasi, et hing sees püsiks. Ülejäänu eest ostavad Elmarid kortereid, renoveerivad Kruudad koole, käivad Parbused reisil. Suur osa rahast kulub selgitamaks mulle, et mu raha läheb õigesse kohta.
                    2) SDE võtaks suure osa mu rahast ära ja maksaks kaotavale microstakesi mängijale piisavalt toetust, et see tööle minna ei tahaks ja mängu ka poleks sunnitud õppima. Muidu on nad igati toredad ja viisakad inimesed.
                    3) IRL üritaks mu raha eest lolle koolitada rohkem kui ühiskonnal vaja oleks. Selle tulemusena ei leiaks ma 5a pärast enam torulukseppa kusagilt, kõik oleks progejad ja pankurid. Muus osas on neil minu omaga üsna kattuv maailmavaade, mida mu rahaga peale hakata.
                    4) RE teeks kõik, et mu palk ei tõuseks, aga tööandja kasum kasvaks. Kuni ma osalen kasumijagamises, on kõik hästi. Üldiselt on neil piisavalt vastutustunnet, et mu raha mitte väga raisata. V.a. mõned nende suuremad sõbrad, kellele tuleb vahel häid diile teha. Ja siis veel see Armin Karu sündroom aastast 2007. Ehk et kõik on hästi läinud seni ja järelikult kriitikat ei pea tõsiselt võtma.

Aga majandusel endal on läinud hästi jah. Majanduslangus on igati normaalne. Pigem oli ebanormaalne see, et mu korteribronnidega spekuleeriv keskharidusega joodikust sõber ostis endale S-klassi Mercedese, vanalinna korteri aastal 2007 ja käis iga päev Egoistis söömas. Või see, et ehitaja, kes plaadid viltu maha pani, küsis 2006 aastal 2 päeva töö eest 15,000 krooni töörahaks. Kui nüüd need sellid töötud on või Soomes plaate panevad, siis ma ei kritiseeriks siin KE-d, RE-d või SDE-d. Kui nende härrade "panus" majanduskasvu ära kadus, siis miks see peaks halb olema? Pigem on hea see, et Egoisti tüüp käib nüüd tehases tööl ja tegeleb millegi reaalsega.
                    Mul on täiesti ükskõik kas sa mõtlesid selle posti peast välja ja kõik faktid vale või mõtled ka nii aga su postid on lihtsalt kuldsed, vaimukad ja geniaalsed. Rohkem ma midagi öelda ei tahtnud. Majandusest ja poliitikast tahan tänasel päeval võimalikult suure kaarega mööda käia :) Edu teile! :)

Comment

• taipupole
                      Lõpuboss
                      • Oct 2008
                      • 2181

Eksamitööst ja sobib siia küll.

«Liberalism pakub lõputult vabadust ja võimalusi neile, kes oskavad seda ära kasutada ja on nõus õnne nimel vaeva nägema. Laiskvorstidele jäägu sotsiaaldemokraatia.»

Comment

• Tarmonator
                        Lingiparandaja
                        • Oct 2008
                        • 3274

Algselt postitas taipupole Vaata postitust

«Liberalism pakub lõputult vabadust ja võimalusi neile, kes oskavad seda ära kasutada ja on nõus õnne nimel vaeva nägema. Laiskvorstidele jäägu sotsiaaldemokraatia.»
                        WORD!

Comment

• Pahvak
                          Pastilaa?? Ei!
                          • Dec 2008
                          • 4431

Algselt postitas ranka Vaata postitust
                          Mul on täiesti ükskõik kas sa mõtlesid selle posti peast välja ja kõik faktid vale või mõtled ka nii aga su postid on lihtsalt kuldsed, vaimukad ja geniaalsed. Rohkem ma midagi öelda ei tahtnud. Majandusest ja poliitikast tahan tänasel päeval võimalikult suure kaarega mööda käia :) Edu teile! :)
                          +1. Rõõm lugeda lihtsalt. :)
                          Fullstacks have more fun.

Comment

• con
                            Pokkerihai
                            • Jul 2010
                            • 1954

Mul on hakanud viimasel ajal süvenema üks seisukoht. Liberalismi üks alustalasi peaks olema, et "Sündides on kõik võrdsed", mingi lisa järgneb, et kõigil on võrdne võimalus end üles töötada(a la mõttega, et igaüks on oma õnne sepp) või midagi sellelaadset.

Ei saa võrrelda inimesi ainult usinuse/ambitsioonide järgi, on ka inimesi kellel on väiksem IQ kaasa antud. Olen kokku puutunud inimestega kelle tasemele ei jõuaks ma vaimselt never ja on obv, et neil on elus kergem. Samas on ka inimesi kelle pea ei võta kohe üldse ja peale lihttöö neil elus midagi teha väga pole.

Suht OT aga diskussiooni mõttes jagasin, tahan öelda seda, et sots-demokraatial on oma point. Riigi heaolu mõttes on RE teinud suurepärase töö, olen nõus.
                            Last edited by con; 28.06.11, 17:31.

Comment

• Maheaatom
                              Grinder
                              • Oct 2008
                              • 958

Üsna hästi öeldud.

Comment

• Potsataja
                                õilishing
                                • Oct 2008
                                • 5270

Itaalial on üks suuremaid riigivõlgu maailmas, mis koos olematu majanduskasvu ja sisepoliitilise ebakindlusega muudab riigi haavatavaks eurotsooni võlakriisi ees.

Kui kõik on kõigile võlgu, siis kus see raha on ja kust tuleb ? Targemad, selgitage palun !

Niipalju, kui ma tean, siis Hiina on USA suurim võlausaldaja ja samas tema enda võlakoorem on 160% SKP-st ?

Comment

Working...