majanduse offtopic

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • karupoeg
    Pokkerihai
    • Jun 2012
    • 3823

Re: majanduse offtopic

Algselt postitas Godspeed_EJ Vaata postitust
    Muruntau, kas sa pokkerist saadud tulude pealt kunagi makse oled vabatahtlikult maksnud? Räägime siis perioodist, mis oli enne kui pokkeritoad said litsentsid. On keegi meist seda teinud?
    Sama loogika alusel, sorri, aga mina pole see, kes oma maksudest pean üleval pidama pokkerimängijaid, kes tahavad asfaldi pealt sõita, öisel ajal valges koju minna jne, aga maksavad selle eest kaudselt ja väga marginaalse osa võrreldes näiteks Maali, Jaanuse ja teiste palgatöötajatega.

See maal elamine pole nii hull asi midagi ja nagu tavaliselt, vaadatakse ikka asju oma mätta otsast ja teisitimõtlejad põlegu riidal.
    kuidas see sama loogika on? lol. üldse ei ole sama loogika ju

Need, kes varem pokkeri eest makse ei maksnud, ei vingunud, et sina peaksid rohkem maksma makse, et neil hea oleks olla.

on vahe sees? või mis?

Comment

• karupoeg
      Pokkerihai
      • Jun 2012
      • 3823

Algselt postitas Potsataja Vaata postitust
      Ma ei ole kohe kindlasti paduvasakpoolne ja pigem isegi mitte eriline sotsiaaldemokraat, kuid meie vähemalt selle OT alateema kahe põhilise paduparempoolse "nälg" on minu jaoks täielik müstika. Samas nende kahega on mul samavõrd palju kattuvaid arusaamu, kuivõrd mul on erinevaid arusaamu asjadest järgnevalt mainitud sotsiaaldemokraatidega.

Minu eeskujud sotsiaaldemokraatiast on Eiki Nestor ja ehk ka Sven Mikser, kuigi viimane tuli KE ehk p RE poolt üle. Mikseri õigustuseks niipalju, et reeglina vahetatkse parteid tugevama juurde "põgenemiseks", mitte vastupidi.
      milles see nälg väljendub, kui tohib küsida?

Comment

• Godspeed_EJ
        Klubi Liige
        • Nov 2009
        • 3049

Algselt postitas ranka Vaata postitust
        Aga kas Sina maksid? Kas üleüldse tuli maksta või mitte? Minu teada olid netivõidud toona maksuvabad ja asi muutus 2010. aasta kaughasartmänguseaduse jõustumisel. S.t. mängides litsentseerimata toas peaksid maksma makse, aga isegi siis käis läbi ETPF koosolekul jutt, et toad, millel puudub litsents, aga opereerivad EL majandusalas on võidud samuti maksuvabad.

Ehk teisisõnu, kui mu väide on tõene siis ei olnud mitte mingit maksudest kõrvale hiilimist. Kas Sinu arvates oleks olnud parem, et näiteks muru või ma oleks olnud toona töötud ja elanud riigi kulul või siis teeninud pokkeriga ja seda raha siin kulutanud.
        Oi bljääd, kas siin tahavad kõik kõigile ära panna??!?!?

Ma tahtsin oma postitusega öelda seda, et liigselt vaadatakse asju oma mätta otsast arvestama teist osapoolt. Maalid, Aadud jne on halvad inimesed, et tahavad maal elada, aga kui ise leitakse mõni loophole, siis sellega on kõik OK. Kõik ei ole nii must ja valge nagu siin üritatakse kuvada.

Comment

• Godspeed_EJ
          Klubi Liige
          • Nov 2009
          • 3049

Algselt postitas karupoeg Vaata postitust
          kuidas see sama loogika on? lol. üldse ei ole sama loogika ju

Need, kes varem pokkeri eest makse ei maksnud, ei vingunud, et sina peaksid rohkem maksma makse, et neil hea oleks olla.

on vahe sees? või mis?

too mulle nüüd palun mõni näide, kus maal elavad inimesed on nõudnud linnas elavatelt inimestelt suuremat maksukoormust?

Comment

• viki
            Grinder
            • Apr 2010
            • 893

Tahtsin ka enne Godspeed_EJ posti kirjutada,et muruntau makse mitte makstes ei maksa kellegi heaolu kinni.

Comment

• Potsataja
              õilishing
              • Oct 2008
              • 5270

Algselt postitas karupoeg Vaata postitust
              milles see nälg väljendub, kui tohib küsida?
              Õppejõud pole sellest rääkinud?

Comment

• muruntau
                • Jan 2009
                • 4325

Algselt postitas Godspeed_EJ Vaata postitust
                Muruntau, kas sa pokkerist saadud tulude pealt kunagi makse oled vabatahtlikult maksnud? Räägime siis perioodist, mis oli enne kui pokkeritoad said litsentsid. On keegi meist seda teinud?
                Sama loogika alusel, sorri, aga mina pole see, kes oma maksudest pean üleval pidama pokkerimängijaid, kes tahavad asfaldi pealt sõita, öisel ajal valges koju minna jne, aga maksavad selle eest kaudselt ja väga marginaalse osa võrreldes näiteks Maali, Jaanuse ja teiste palgatöötajatega.

See maal elamine pole nii hull asi midagi ja nagu tavaliselt, vaadatakse ikka asju oma mätta otsast ja teisitimõtlejad põlegu riidal.
                Minu isik pole siin vaidluses sugugi oluline, aga olgu lihtsalt öeldud, et olen enda varasema tegevuse tagajärjel maksnud rohkem tulumaksu, kui miinimumpalga saaja paarikümne aastaga maksab. + veel tarbimismaksud, aktsiisid jne ja mitte vähe just. Samuti olen riigi pakutavaid hüvesid tarbinud minimaalselt ja kui, siis raha eest. Ma ei tunne, et ma oleks saadavate hüvede eest liiga vähe maksnud.

Kusjuures, see, et inimesed veidi egoistlikust seisukohast enda taset tõstavad ja selle tagajärjel produktiivsemad ja kõrgema sissetulekuga on, on ka vaesemale osale ühiskonnast vägagi positiivne. Majanduses toimub ülekandeefekt, mis tegelikult lasebki väheproduktiivsetel nautida tänapäeva elustandardit, kuigi osade alade meetodid pole üle saja aasta sisuliselt muutunud. Kui ühiskond koosneks lihtsustatult ainult baaridaamist, juuksurist, labidamehest, metsavahist ja kingaviksijast, oleks tagajärjeks keskaja elatustase 35 aastase eluea ja 12-14h tööpäevadega, meelelahutuseks oleks aastaaegade vaheldumine ja linna keskel inimeste poomine. Just tänu produktiivsemate alade olemasolule on ühiskond seal kus ta on. See jutt, et rikkad rõhuvad vaeseid ja väheproduktiivseid on täisjura, reaalsus on just vastupidine.

Comment

• muruntau
                  • Jan 2009
                  • 4325

Algselt postitas viki Vaata postitust
                  Tahtsin ka enne Godspeed_EJ posti kirjutada,et muruntau makse mitte makstes ei maksa kellegi heaolu kinni.
                  Võtmesõna on kaudselt.

Comment

• karupoeg
                    Pokkerihai
                    • Jun 2012
                    • 3823

Algselt postitas Potsataja Vaata postitust
                    Õppejõud pole sellest rääkinud?
                    aww sa oled nii terav.

Comment

• Godspeed_EJ
                      Klubi Liige
                      • Nov 2009
                      • 3049

Algselt postitas muruntau Vaata postitust
                      Võtmesõna on kaudselt.
                      Kas siis poleks õiglane lähenemine kehtestada kõikidele tulu liikidele ühtne maksumäär? Saad palka maksad tulumaksu 21%, teenid pokkeriga maksad 21% tulumaksu, saad pärandi maksad 21% tulumaksu jne.

Comment

• alaska
                        forever
                        • Oct 2008
                        • 6599

Pärandimaks 100% oleks üks lollimaid asju, samuti astmeline või mingi laega pärandusmaks. Oluliselt väheneks point rabeleda ja enda lastele püüda saavutada paremat elujärge, kui tead, et lõpuks mingid laisad ja kadedad (vabandust, õigluse ja õnne poole püüdlejad) selle kõik endale saavad.

Samuti vaidleks vastu sellele, et järjest raskem on klassidevaheline liikumine. Hoopis lihtsam on ju. Igaühel on võimalus oma äri alustada, ennast oma erialal kasvõi neti kaudu täiendada, näiteks pokkeris üles töötada. Turud on lahti, võimalusi palju rohkem kui kunagi varem, olulise hüppe teenistuses võib saavutada lühema ajaga kui varem. Selleks ei ole ka tingimata vaja matemaatilist taipu, korralikult jalkatrennis käies võib juba 20ks eluaastaks teenida kümnetes kordades üle keskmise, sama meelelahutuses, ettevõtluses. Enamus sektorites on võimalik ennast stabiilselt täiendades jõuda teenistuselt top 20% sisse nii ehitaja, laomehe kui koristajana. Jutt pikast õppemaksuvõlast on ka küllaltki bs, kui inimene ikka õppinud on ja mingi taseme saavutanud on, siis selle investeeringu tagasimaksmine on paari aasta küsimus lebolt. Muidugi võib ju ka 5 aastat õppida Pärsia Ahmaniidide ajastu luulet ja siis vinguda, et miks selle kõrgharidusega Räpinas erialast tööd ei saa. Ma siiski läheks nii paduparempoolseks ja pakuks, et äkki on sel inimesel endal ka oma situatsioonis veidi süüd. Ja kõrgema hariduse levik on samuti olnud ajalooliselt järjest suuremale osale ühiskonnast kätte saadavaks muutuv st odavnev, pole mõtet vastupidist väita.

Sorri vaan, aga võrdsus ei ole see, et mina, kes ma end pea igapäevaselt täiendan pean kinni maksma Jaagupi ja Elo huvi alepõllunduse vastu. Kuna nende õiglustunne ja õnne poole pürgimine seda eeldavad. Võrdus oleks see, kui igaüks ikka ise enda tööga hakkama saaks ja enda hobid ja puukallistamisvajadused enda kuludega ära saab tehtud.
                        Sa lükkad mu jutu samade väidete abil ümber, mida ma proovisin iganenuteks tõestada. Ma tean, et tee tippu on olemas, aga kuiu keegi seda mööda lõpuks enam ei käi, siis sellest teest rääkimine ei vii kuhugi. Aga nagu Jäämees tabavalt ütles, siis kõrgem klass kipub alati madalamat klassi naeruvääristama ja ma kujutan täpselt ette, kuidas viimane sixpackiga mees ameerikas soovitab ülejäänud rasvunutel rohkem liigutada ja vähem süüa ja usub kaljukindlalt oma nõuande toimimisse.

(Saksamaal pärandimaks isegi kuni 50%)

Comment

• kallekusta
                          Grinder
                          • May 2012
                          • 603

Ja lõpuks jõuamegi jälle sinna, et Eestis oli tulumaks aastaid 26% ja Reformierakond lubas koguaeg enne valimisi seda vähendada mõne % kaupa. Riigi rahanduse mõttes kahjulik tegevus, aga häälte püüdmise jaoks jälle piisav. Ja olemegi olukorras kus Ref sai rikaste ja ilusate hääled ning Keskerakond vaeste ja penskarite hääled. Madala palgalisele see 1% kaupa tulumaksu langus ei ole elukvaliteeti mitte kui kuidagi muutnud ega hakkagi muutma. Reaalselt jääb kuus rohkem kätte mõni euro ja selle sööb ka hinnatõus kohe ära. Lihtsalt seda puudu olevat 5% on riigi poolt püütud muud moodi tagasi saada nagu aktsiisid, riigilõivud ja käibemaksu tõus 18 lt 20%. Käibemaksu tõus 2% ja käibemaksu erisuste kaotamine pidi olema ka ajutine kriisist välja tulemiseks, aga paistab, et see jääbki nii. Esmatarbe kaupadel nagu toit võiks see olla ikkagi väiksems ntx Soomes hetkel on toiduainete käibemaks 9%

Comment

• muruntau
                            • Jan 2009
                            • 4325

Godspeed_EJ, ei oska pakkudagi su küsimusele vastust, ei pea end eriti pädevaks maksude alal.

Alaska, see, et sa paar vananenud äriideed tõid, millega enam nii hästi ei teeni, ei tähenda, et äriideed otsa oleks saanud. Võimalusi on järjest rohkem ja järelikult ka äriideid. Ei julgeks küll väita, et tänapäeval vähem püütaks oma heaolu pärast muretseda, suur tung eliitkoolidesse, suurem ülikooli astunute % ja paljud muudki näitajad näitavad vastupidist. See, et enamus ei ürita ei ole väga näitaja, nii on see alati olnud.

Comment

• Konso
                              Grinder
                              • Nov 2009
                              • 936

Pärandimaks 100% oleks üks lollimaid asju, samuti astmeline või mingi laega pärandusmaks. Oluliselt väheneks point rabeleda ja enda lastele püüda saavutada paremat elujärge, kui tead, et lõpuks mingid laisad ja kadedad (vabandust, õigluse ja õnne poole püüdlejad) selle kõik endale saavad.

Samuti vaidleks vastu sellele, et järjest raskem on klassidevaheline liikumine. Hoopis lihtsam on ju. Igaühel on võimalus oma äri alustada, ennast oma erialal kasvõi neti kaudu täiendada, näiteks pokkeris üles töötada. Turud on lahti, võimalusi palju rohkem kui kunagi varem, olulise hüppe teenistuses võib saavutada lühema ajaga kui varem. Selleks ei ole ka tingimata vaja matemaatilist taipu, korralikult jalkatrennis käies võib juba 20ks eluaastaks teenida kümnetes kordades üle keskmise, sama meelelahutuses, ettevõtluses. Enamus sektorites on võimalik ennast stabiilselt täiendades jõuda teenistuselt top 20% sisse nii ehitaja, laomehe kui koristajana. Jutt pikast õppemaksuvõlast on ka küllaltki bs, kui inimene ikka õppinud on ja mingi taseme saavutanud on, siis selle investeeringu tagasimaksmine on paari aasta küsimus lebolt. Muidugi võib ju ka 5 aastat õppida Pärsia Ahmaniidide ajastu luulet ja siis vinguda, et miks selle kõrgharidusega Räpinas erialast tööd ei saa. Ma siiski läheks nii paduparempoolseks ja pakuks, et äkki on sel inimesel endal ka oma situatsioonis veidi süüd. Ja kõrgema hariduse levik on samuti olnud ajalooliselt järjest suuremale osale ühiskonnast kätte saadavaks muutuv st odavnev, pole mõtet vastupidist väita.

Sorri vaan, aga võrdsus ei ole see, et mina, kes ma end pea igapäevaselt täiendan pean kinni maksma Jaagupi ja Elo huvi alepõllunduse vastu. Kuna nende õiglustunne ja õnne poole pürgimine seda eeldavad. Võrdus oleks see, kui igaüks ikka ise enda tööga hakkama saaks ja enda hobid ja puukallistamisvajadused enda kuludega ära saab tehtud.
                              +1k ja veel 2

Enamus ei viitsigi ennast rohkem liigutada kui vaja on st piltlikult öeldes kõht täis, katus pea kohal ja õlle nina ees. Kui ikka natuke tööd teha, siis saad ka korralikku palka nii Eestis kui mujal. Ise olen samamoodi average joe, teenin keskmist palka, sumistan hobiks natuke pokut kõrvale ja elu on lill. No ei viitsi rabeleda lihtsalt.

Comment

• turusolkija
                                Jube Noob
                                • Nov 2012
                                • 100

Sorry, aga see on väga sarnane Erki Noole case'iga homode suhtes. Ehkki ta esindab seisukohta, millega paljud ka üsna haritud ja laia silmaringiga inimesed nõustuvad, kasutab ta nii infatiilset argumentatsiooni, et langetab kogu debati taset ja laseb mingil Lisetel lõdvalt sumpsi sõita endale. Vt "laisad ja kadedad", iga harjutav jalgpallur 150-200k aastas, kõigil on level playing field jne. See on sama klassiviha, mida sotsid ajavad, lihtsalt ümberpööratult.

Fakt on see, et mida kõrgem on madalamate detsiilide elatustase, kättesaadavus haridusele, infrale, exposure kõrgema tootlikusega töökohtadele, oskustele ja ehk kõige tähtsamana elementaarsele kapitalile jms, seda edukam on riik. Võib ka paduparempoolsele paradoksaalne tunduda, aga mida paremini läheb riigil, seda (ebaproportsionaalselt) paremini läheb ülemistel detsiilidel. Samamoodi võib tunduda mõistusevastane, et näiteks "laisad ja kadedad" õpetajad, päästjad, meditsiinitöötajad jms avaliku teenuse pakkujate long-term konkurentsivõime kordaja on riigis oluliselt kõrgem, kui nende eest makstakse jne. Täna on olukord see, et teatud ühiskonna klassides, teatud piirkondades, teatud rahvuses jne kõrge lisaväärtusega tööle jõudmine on "kahe-oudine" ja peamiselt seotud õnne ning muude random teguritega, kui raske ja edasipüüdliku tööga.

Pole kindel, kas see on fakt (ei viitsi ka otsida), aga eeldan, et Eestis on 95%+ töövõtjatest riikliku maksupositsiooni mõttes tarbijad.

Pärandimaks on pea kõikides, et L-Euroopa riikides ja mitte selle pärast, et see oleks üks lollimaid asju ja et elu aeg rabeleda ja siis see vaestele jagada, vaid kapitali akumulatsioon üle põlvkondade pärsib kõvasti kapitali ning investeeringute ringlust, pluss tekitab üsna kiirelt sellise kaskaegse aadelkonna. Keskaeg- ja varauusaeg teadupärast ei olnud just maailmamajanduse õitseaastad.

Comment

Working...