*** JUUNI OFFTOPIC ***

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Relamz
    Vana Tegija
    • Jan 2010
    • 1467

Re: *** JUUNI OFFTOPIC ***

Algselt postitas alaska Vaata postitust
    Kuu aega ilma alkota sai täis ja minuarust pole mõtet. Ilma olla siis. Pean jaanipäevani vastu ja siis hindan uuesti olukorda.
    Oleneb sellest miks sa seda teed.

Comment

• Maxi
      Pokkerihai
      • Nov 2010
      • 1849

Algselt postitas muruntau Vaata postitust
      Kusjuures ega korralikele IT vendi tahetakse ka ainult sandikopikate eest. Nt mu vend tegi mingile rootsi mängufirmale, kes tahtis aasta lõpuks 0'st 50-100 peale töötajate arvu tõsta, testid üle 90%'ga ära, kõik klappis. Pani siis palgasoovi lauale: €2k neto, rootslased olid valmis maksma €1,2k, vend oli veel nõus €1,8 peale laskma, aga ei, 1,2 oli viimane pakkumine. Obv ütles gg, bye! Ta teenib praeguseski kohas rohkem ja on vahepeal enda kvalifikatsiooni tõstnud.

Samas igasuguste IT College'i baka taseme kuttidele, kes venitavad keskmise hindega 2,x paberiteni läbi, ei peagi kohe kohti jaguma. Kui inimene ikka ei viitsi tegeleda enda tasemele saamisega, siis pole nagu väga midagi teha. Ega teistelgi aladel ainult bakast ei piisa mõistliku ameti saamiseks, veel enam kassikooli bakast.
      Reaalselt heale tasemele jõudmiseks läheks ca 3-4 aastat süvaõpet või ca 5 aastat ise räigelt õppides. Mina näiteks enda teadmiste ja oskustega ei kvalifitseeru mitte ühelegi sellisele tööle kus oleks võimalik ka reaalselt areneda kuigi olen juba päris mitu aastat IT´d õppinud. Kõige raskem on kuskile algus jalg uksevahele saada näiteks võrgunduse, progemise või arenduse kohale. See et isegi headele töötajatele vähe makstakse on suht kahju, endises töökohas kus olin, siis üks vend kes tahtis tööle tulla (IT-helpdeski) tahtis 16k eeke bruto saada. Mina sain tol ajal 10k eeke bruto. Kurat seda teab kas ma olin alamakstud või see kutt tahtis liiga palju saada. Anyways, eesti tööturg on minusugustele tüüpidele suht nukker, pidevalt vorbitakse uusi lihttöölisi kes konkurentsi pakkuvad niigi vähestele kohtadele.

Comment

• hotcocacola
        HTCCACLA
        • Oct 2008
        • 14473

Live cashi rexidele:

Comment

• fyte
          Pokkerihai
          • Jun 2010
          • 3378

Algselt postitas Kloonike Vaata postitust
          Kas kellegil hakkab veel palav peale natukese alkoholi tarbimist? Päeval oli jube hea olla, grindisin pokkerit rahulikult, kuid praegu peale keskööd ja väikest napsu tundub nagu mingi räme kuumalaine oleks peale tulnud.
          Jap, suht tihti tuleb ette. Praeguste ilmadega ei saa väljas end jahutamas ka käia. :P

Comment

• muruntau
            • Jan 2009
            • 4325

Algselt postitas Maxi Vaata postitust
            Reaalselt heale tasemele jõudmiseks läheks ca 3-4 aastat süvaõpet või ca 5 aastat ise räigelt õppides. Mina näiteks enda teadmiste ja oskustega ei kvalifitseeru mitte ühelegi sellisele tööle kus oleks võimalik ka reaalselt areneda kuigi olen juba päris mitu aastat IT´d õppinud. Kõige raskem on kuskile algus jalg uksevahele saada näiteks võrgunduse, progemise või arenduse kohale. See et isegi headele töötajatele vähe makstakse on suht kahju, endises töökohas kus olin, siis üks vend kes tahtis tööle tulla (IT-helpdeski) tahtis 16k eeke bruto saada. Mina sain tol ajal 10k eeke bruto. Kurat seda teab kas ma olin alamakstud või see kutt tahtis liiga palju saada. Anyways, eesti tööturg on minusugustele tüüpidele suht nukker, pidevalt vorbitakse uusi lihttöölisi kes konkurentsi pakkuvad niigi vähestele kohtadele.
            Eks ta on jah, et IT's peab end ikka pidevalt väga korralikult täiendama, uusi sertifikaate tegema ja mida kõike veel. Mul vend on õppimise kõrvalt juba aastaid töötanud (IT'l), vahepeal jättis peaaegu õppimise katki, lõpuks võttis ikka mõistuse pähe. Nüüd laseb kooli (magistrit) 1,5x koormusega + töö 60% koormusega, kusjuures cum laude on vägagi reaalne, seni ainult üks 4. Ja ega ta suvel ju ei puhka, töö + paar sertifikaati + suveülikool. Oleks mul endal kasvõi pool tema töövõimest ja organiseeritusest, oleks elu juba väga lill :D

Comment

• Maxi
              Pokkerihai
              • Nov 2010
              • 1849

Töövõime peab jah ülikõrge olema

Comment

• low-flow
                Klubi Liige
                • Jul 2009
                • 1208

Kas kellelgi veel tekkib kõrvuni naeratus näole, kui näete midstakes lauas istumas mängijat asukohaga 'United Arab Emirates'

Comment

• hotcocacola
                  HTCCACLA
                  • Oct 2008
                  • 14473

Algselt postitas low-flow Vaata postitust
                  Kas kellelgi veel tekkib kõrvuni naeratus näole, kui näete midstakes lauas istumas mängijat asukohaga 'United Arab Emirates'
                  sellega meenuvad mulle pacificu omaha lauad, kus pesitses üks tegelane Kuveidist. Kutt oli haige manjakk plo50-100s, oeh, pärl!

Comment

• vapsik
                    Klubi Liige
                    • Apr 2009
                    • 5462

Kuradi sääsed ja loll ilm.

Üle tunni aja jube nende pärast üleval olnud.

Comment

• Svenza
                      Svetlana aka Buldooser
                      • Oct 2008
                      • 3591

Hommikune trenn :D Mis leveli mehed olete? :D:D:D

Comment

• kjmrc
                        Pokkerihai
                        • Aug 2009
                        • 4541

Wtf triobeti kodulehel viga on? Teil ka vigane ?

Comment

• miksnii
                          Grinder
                          • May 2009
                          • 580

wtf :D, millega sa kodus tegeled :) ???

Comment

• kjmrc
                            Pokkerihai
                            • Aug 2009
                            • 4541

Kestoo:D

Comment

• Rage
                              Klubi Liige
                              • Nov 2008
                              • 6853

Algselt postitas Maxi Vaata postitust
                              mina ütleks, et kooliga sinust IT töötajat ei saa, samas ilma kooli hariduseta keegi sind tööle ei võta ja ilma koolita on sul ka raske suurt pilti näha. Jah kõige tähtsam ja raskem osa on jalg ukse vahele saada, niisama kodus istudes ei saa midagi. Võtke kätte paar tundi ja uuendage CV'd, CV peab uuendatud olema vähemalt kord kuus, peab olema nii cvkeskus.ee kui cvonline.ee CV vorm tidetud ja peab olema ka wordi vormis mida vajadusel meilile saata, kirjavigu ei tohi olla ja peab olema vaeva nähtud, kui on näha, et CV on kokku kiirelt klopsitud jätab see pealiskaudse mulje ja tööle ei võeta.

Lisaks sellele tuleb ise võtta kätte, otsid netist/käid ringi erinevaid IT vms firmasid ja saadad muudkui sinna oma CV'd koos emaili teel oleva kaaskirjaga, kus vabas vormis räägid kes sa oled selline, mida teinud oled, mida tahaks teha ja miks tahaks teha. Motivatsioonikiri põmst. Kui tööd ei pakuta vms, ole nõus kasvõi praktikale minema, kasvõi tasuta, ja seejärel kui saad, siis õpi nagu hull, mölla ja katseta ja uuri ja küsi ja tee... algne palk ei ole tähtis, võta seda kui investeeringut teadmistesse ja oskustesse ja tuleviku palka.

Suvalised itimehed, kes käivad windowsi installimas, outlooki konfimas ja printereid parandamas, need ei saagi head palka, sest nendeks töödeks ei ole väga kirgast kriiti vaja, neid on turu peal palju ja saab alati odavamalt mõne mehe tööle võtta.

Tahad korralikku raha teenida, võta kätte ja hakka serverite adminnimise, enterpraiss lahenduste disaini/progemisega tegelema. Linux/Unix, SAP, Oracle, ESRI, ArcGIS, Cramer, jne...

Comment

• Priito
                                Jube Noob
                                • Mar 2009
                                • 121

Töö juures Svenza linkide avamine on big no-no :)

Loodan, et keegi ei näinud.

Comment

Working...