Maailma vapustavad sündmused

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Spewmonkey
    Seina Augustaja
    • Oct 2008
    • 2293

Re: 8.9M maavärin tabas Jaapanit.

Algselt postitas albinar Vaata postitust
    Sellist asja nagu tshernobõl vol.2 ei juhtu elu sees jaapanis. Isegi siis kui terve jaam lendaks pauguka õhku. Kuna tehnika on nii palju arenenud , on preaguseks välja töötatud selline süsteem ,et kui mingi reaktor annab otsad. Siis jaam ise ,ilma inimeste abita betoneerib reaktori ära. Vot nii.
    Kust sa imed neid "fakte" välja pidevalt? Mingit sellist süsteemi ei ole olemas.

"Ma kuskilt lugesin, aga ma enam ei leia" ei kvalifitseeru.
    Last edited by Spewmonkey; 17.03.11, 11:53.

Comment

• taipupole
      Lõpuboss
      • Oct 2008
      • 2181

Algselt postitas Spewmonkey Vaata postitust
      Kust sa imed neid "fakte" välja pidevalt? Mingit sellist süsteemi ei ole olemas.
      Lõpeta, obv Fantastic Seven tuleb appi.

(Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

Comment

• harryahven
        Pokkerihai
        • Dec 2009
        • 1964

seda rääkis mingi vend uudistes ju, kas AKs või ringvaates, et automaatselt ise betoneerib end..

Comment

• erplander
          ekrelander
          • Oct 2008
          • 1029

Algselt postitas janek174 Vaata postitust
          Pigem tundub mulle, et igasugu rohelised ja muud taolised paanitsejad on need, kes iga hinna eest oma tuumajaamade maha tegemise ja protesteerimisega liiale lähevad. Anna andeks eplander, aga kogu sinu jutt siin on üks paras hülgemöla ja ühtegi asjalikku fakti/viidet/arutlust sinu jutus ei ole. Ja sellesama Raukase juttu usun mina igal juhul kordades rohkem, kui sinu lahmimist. Ja kui tuumaenergia jutu juba üles võtsime ja selle üle vaidlema hakkame, siis mina olen pigem poolt kui vastu. Ja poolt olen ma just sellepärast, et vastased on enamasti emotsionaalsed tühikargajad, kellel ühtegi tõsist argumenti pole mis isegi vaidlemist vääriks.
          Faktid, millest mina rääkisin, on kogu maailmale ilmsemast ilmsemad: paanika, teadmatus, hämamine, täielik peataolek kriitilises olukorras, viivitamine abi küsimisel, oma riigi kodanike hoidmine täielikus infosulus jne jne.

See, et sa seda juttu hülgemölaks nimetad, näitab su enda taset ja täielikku ignorantsust. Aga sa pole ainuke. Tulge oma urgastest välja, vaadake avatud silmadega ringi, mis maailmas tegelikult toimub. Lisaks Õhtulehele ja Reporterile on olemas ka muid kanaleid.

Sellest kirjutab kogu maailma meedia, üksnes Eesti meedia püüdis esimestel päevadel näidata kogu lugu pehmemas valguses, tsiteerides üksteise võidu seda Raukast, kelle väitel tõesti polnud põhjust üldse muretsemiseks, sest Jaapan olevat nii arenenud riik, et neil olevat kõiksugused avarii-süsteemid and what not. Nüüdseks on selgunud, et täielik hülgemöla oli see Raukase jutt. Ja ma pole ainus, kellele ta jättis endast täieliku tola mulje:

soovitus japsidele
          17.03.2011 13:03
          Küsigu siis tuuma-tolalt Anto Raukaselt! Küll see selgitab, et mingit ohtu pole - reaktor kaevab end ise mulla alla ning tõmbab betooni peale! Jaah! Jaapanlased ise ei teagi, mis imet nende reaktorid teevad. Aga mede "akadeemiktuherra" räägib neile kohe imelugusid, kui nad vaid taipaksid eesti ajakirjanduse kombel küsida ja, näpp suus, kuulata! Vaat nii!

--

uugu
          17.03.2011 13:08
          See Raukase jutt maa all iseeneslikult kaevuvatest reaktoritest tundus naeruväärne juba ütlemise hetkel. Ja üha naeruväärsemana see tundub praegu.

Kuna Jaapani tuumajaamas on kõikmõeldavad sõlmed keeldunud töötamast, siis loomulikult ei tööta ka see programm,mis sunniks reaktorit labidat haarama ja ennast mutina maa sisse kaevama

Seoses pideva kriitikaga, et Jaapani valitsus ei edasta piisavalt täpset infot Fukushima tuumajaamas toimuva kohta, teatas valitsuse pressiesindaja Yukio Edano, et võimud ei hoia infot tegeliku olukorra kohta saladuses.

Miks te nii vägisi tahate mulle külge kleepida väiteid ja suhu panna sõnu, mida ma pole MITTE KUNAGI kasutanud!? Kust te võtate, nagu oleks ma ise tuumaenergia vastane!?

Emotsionaalsed tühikargajad paistavad olevat rohkem need, kes ise nagu ei soovigi teemas sisuliselt kaasa rääkida, vaid otsivad vägisi võimalust, kui midagi kellegi jutus ei meeldi, siis kohe isiklikuks minna, heites ette faktide puudumist, aga samas vaevumata ka ise mingeid fakte tooma või tegemata tõsisemat katset mu esitatud väiteid ümber lükata.
          Last edited by erplander; 17.03.11, 12:20.

Comment

• kardaanirist
            Pokkerihai
            • Nov 2009
            • 3675

Sellist asja nagu tshernobõl vol.2 ei juhtu elu sees jaapanis. Isegi siis kui terve jaam lendaks pauguka õhku. Kuna tehnika on nii palju arenenud , on preaguseks välja töötatud selline süsteem ,et kui mingi reaktor annab otsad. Siis jaam ise ,ilma inimeste abita betoneerib reaktori ära. Vot nii.
            ei ole seda teemat uurinud, aga selline süsteem tundub küll suht ulme olevat, arvestades, et need jaamad olid ehitatud mingi 70. aastatel? kas üleüldse ka praeguse tehnika juures on selline asi võimalik?

Comment

• KristjanLaas
              Pokkeritark
              • Oct 2009
              • 6450

Algselt postitas erplander Vaata postitust
              Jätkuks veel üks päris tabav kommentaar Postimehe artikli Akadeemik Raukas: joodi pole vaja varuda alt:

16.03.2011 19:13
              mäger : Akadeemik on loll. Võrrelda Tšernobyli ja Jaapani avariid. Tšernoobylis algasid tööd kohe, aga kohe ei saanud aru mis toimus, sest blokkil oli sajad rentgenid tunnis, s.t. surmadoosi sai mõne tunniga.
              Jaapanlased mängivad lolli. Avarii ei ole tõsine aga ei suuda käituda süstemaatilised. Puudub mingi strateegia tegevustes. Esimese reaktori avarii võib põhjustada asjaolude kokkulangemisega. Teiste reaktorite avariid on põhjutatud avarilikvideerijate valetegevusega. Jaapani tuumaobjektide avariid näitavad, et distsipliiniga nendel ei ole kõik korras (tuleta meelde kasvõi Tokaimura avarii - eelmise kümnendi suurim). Kui venelaste puhul on avarii põhjuseks salastatus ja pohhuism, siis jaapanlastel on moto "sina - ülemus, mina - loll"

http://www.postimees.ee/?id=401765
              Mis ajast kõige teravamad pliiatsid kommentaariumis arvamust avaldavad?

Siiski mingil määral huvitav arutelu ja enam ei suuda ja pean ikka selle taimetoitluse teema läbi lugema, et sellest nöökimisest täit sotti saada:(
              Erplanderilt tahaks tema väidetele siiski küll rohkem argumente ja põhjendusi kuulda, seda ka teistes teemades (hint, strateegia)
              Last edited by KristjanLaas; 17.03.11, 12:27.

Comment

• Spewmonkey
                Seina Augustaja
                • Oct 2008
                • 2293

Ma ei saa hetkel ainult sellest aru, et miks nad seda kohe ise ära ei betoneerinud ja liiva alla matnud kui oli selge, et infrastruktuuri ei ole enam võimalik päästa, mis oli majanduslikel kaalutlustel esimene prioriteet.

Edit: Siis saab pinnasesse ikka imbuda ja on seetõttu viimane variant?
                Last edited by Spewmonkey; 17.03.11, 12:28.

Comment

• Madis_89
                  Grinder
                  • Feb 2009
                  • 841

Soliidne laveerimine käib ikka.

Comment

• muruntau
                    • Jan 2009
                    • 4325

Algselt postitas taipupole Vaata postitust
                    Tule Ansip appi! Never go full retard!

Soovitan endiselt CNN, NBC, BBC jms..
                    Vaidleksin siiski vastu. Investeerimisfoorumi liikmed on sageli palju informeeritumad, kui CNN, BBC, NYT ja mis iganes tegelased kokku. Teades sealsete inimeste leidlikkust info leidmisel ja palju investorid makstavad info kiiruse ja kvaliteedi eest, eelistaks iga kell lhv foorumlasi ühele kindlale suuremale uudistekanalile. Lisaks uudiste edastamise kiirusele on seal boonus ka selle õnnetuse mõjude analüüs majandusele üldisemalt.

Seltskonnas, kus, tsiteerides G. Gekkot, "The most valuable commodity I know of is information," ei aita CNN'i jälgimine isegi ellu jääda, need ei ole uudised, vaid ajaloo loeng

Comment

• alaska
                      forever
                      • Oct 2008
                      • 6599

Algselt postitas lenC Vaata postitust
                      lühikokkuvõte asjadest:
                      [YOUTUBE]5sakN2hSVxA[/YOUTUBE]
                      Mnjah, ei tea, kus nad füüsikatunde koolides läbi viivad, peldikus?

Comment

• albinar
                        Õpihimuline Mängur
                        • Nov 2010
                        • 346

Otsi ja vaata netist. Tean seda fakti väga hästi. Hetkel õpin tuumaelektrijaamade kohta geograafias.

Comment

• janek174
                          Vana Tegija
                          • Mar 2009
                          • 1078

Tead ep, kui sa ühes postis ütled, et akadeemik on loll ja järgmises postis viitad mingitele PM komentaaridele (mis Sinu arvates peaks absoluutset tõde esindama), siis ei ole sa ise kohe kindlasti kõige teravama pliiats karbis. Ja võiks siiski selle hüsteeria ära lõpetada. Nagu ma aru saan, on probleem siiski tõsine u. 100km raadiuses, mis on maailma mõistes ikka VÄGA lokaalne probleem.

Edit: Ja muideks, reede hommikul oligi mu telekas CNN-i peal, mitte ei vahtinud ma kanal2-st multikaid.

Edit2: Ja mida me urgastest välja tulles siis nägema peaks? Räägi midagi konkreetset, olulist, põhjapanevat, mitte ära häma niisama jehoovatunnistajate kombel, et maailmalõpp on tulemas....
                          Last edited by janek174; 17.03.11, 13:44.

Comment

• Spewmonkey
                            Seina Augustaja
                            • Oct 2008
                            • 2293

Otsi ja vaata netist. Tean seda fakti väga hästi. Hetkel õpin tuumaelektrijaamade kohta geograafias.
                            Ära aja mingit hülgemöla. 10. klassi geograafia =/= praegune olukord.

Comment

• Potsataja
                              õilishing
                              • Oct 2008
                              • 5270

Reporteritund: Jaapani maavärin 2011

Comment

• Codecci
                                Luuramas Naisteturniire
                                • Nov 2008
                                • 7574

Erplanderi elufilosoofia: ükskõik mis teemal NEVER-EVER-EVER olla nõus "meinstriim" seisukohaga ja otsida alternatiive (vandenõuteooriaid). Huvitav, kas sellisel mindsetil on mingisugune nimetus ka?

Comment

Working...