Pokker, söök ja tervislik eluviis.

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • taipupole
    Lõpuboss
    • Oct 2008
    • 2181

Re: Pokker, söök ja tervislik eluviis.

Algselt postitas erplander Vaata postitust
    What a joke.
    What a joke on, et liha pooldajad on sinu arvates kinni makstud ja neid ei tuleks seetõttu kuulata, kuid taimede omad mitte, mis siis, et nende agenda on täpselt samasugune.

Nagu on nali ka sinu mulle omistatud väide, et taimede omad ei tohiks kuhugi kuuluda. Muidugi tohivad ja peavadki ja tore on.

Imelik on lihtsalt, et ühte juttu pead propagandaks, kuid teist täelikuks ja vaieldamatuks tõeks - mis siis, et neid jutt räägivad täpselt samasugused inimesed, kellel on lihtsalt erinevad toitumisharjumused.

Comment

• taipupole
      Lõpuboss
      • Oct 2008
      • 2181

Algselt postitas rrrr Vaata postitust
      Selle järgi võib kenasti teha küll.

Comment

• erplander
        ekrelander
        • Oct 2008
        • 1029

Algselt postitas taipupole Vaata postitust
        What a joke on, et liha pooldajad on sinu arvates kinni makstud ja neid ei tuleks seetõttu kuulata, kuid taimede omad mitte, mis siis, et nende agenda on täpselt samasugune.

Nagu on nali ka sinu mulle omistatud väide, et taimede omad ei tohiks kuhugi kuuluda. Muidugi tohivad ja peavadki ja tore on.

Imelik on lihtsalt, et ühte juttu pead propagandaks, kuid teist täelikuks ja vaieldamatuks tõeks - mis siis, et neid jutt räägivad täpselt samasugused inimesed, kellel on lihtsalt erinevad toitumisharjumused.
        Lihapooldajad on oma propagandat saanud jõuliselt teha paar sajandit. Nüüd kui taimetoidupooldajad ka üritavad seda veidi jõulisemalt teha, on kohe probleem. Taimetoidu propageerijad suudavad oma väiteid uuringute ja statistikaga kinnitada, lihatoidu propageerijad peavad kasutama kõikvõimalikke väänatud ja kinnimakstud uuringuid, vastasel juhul peaksid nad end lööduks tunnistama. See toitumisteemaline vastuolu kestabki veel niikaua, kui liha- ja piimatööstusel jagub pappi, et kinni taguda vastavaid tellitud "uuringuid".

Pean propagandaks seda, mille puhul on ilme, et see propaganda on, nt nagu see tänane Postimehe artikkel, kuigi selle avaldajatel võis puududa taustinfo. Siiski kahtlen selles, sest see paistab olevat täpselt otsitud selles suunas info, mida soovitigi, mingi aastatetagune välja kaevatud artikkel, mis ei kannata mingitki kriitikat.
        Last edited by erplander; 29.07.10, 15:52.

Comment

• taipupole
          Lõpuboss
          • Oct 2008
          • 2181

Taimetoidu propageerijad suudavad oma väiteid uuringute ja statistikaga kinnitada
          Mul on sellega ka probleem. Sa oled mitu korda tauninud õppejõude, kes sinu väitel kasutavad vanu ja seega aegunud materjale. Samal ajal tsiteerid sina ise üle 100 aasta vanuseid uuringuid: "1906. ja 1907. aastal viis Doktor Irving Fisher Yale´i Ülikoolis...". Ja see pole ainus näide.

Miks ühed reeglid sulle ja teised teistele?

Lihapooldajad on oma propagandat saanud jõuliselt teha paar sajandit. Nüüd kui taimetoidupooldajad ka üritavad seda veidi jõulisemalt teha, on kohe probleem.
          Mulle lihtsalt ei meeldi mõned sinu info esitlemisega seotud asjad. Täpselt nagu lõik "kinnimakstud uuringud". Taimetoitlaste uuringud on täpselt samamoodi finantseeritud, ma olen selles täiesti kindel, kuid sina pigistad selles suhtes silmad kinni. Ja siis muu juba mainitu.

Muide, ma ise söön liha võrdlemisi vähe. Mereandidest küll ei loobuks.
          Last edited by taipupole; 29.07.10, 15:56.

Comment

• kjmrc
            Pokkerihai
            • Aug 2009
            • 4541

Never-ever ei loobu lihast, ma ei kujutaks seda elu ettegi :D

Comment

• sadakrooni
              FPP Pro
              • Jan 2009
              • 254

Comment

• taipupole
                Lõpuboss
                • Oct 2008
                • 2181

erplander, üks küsimus veel, Kas taimetoitlased on lihasid kuidagi eristanud ka? Noh, et kala (omakorda haug, siis ahven) on ohtlikuselt kõige madalam, siis kana, siis veise, siis siga, siis põder jne...

Ja kui on, siis ehk oskad põhjendustele viidata.

Comment

• flipmachine
                  Pokkerihai
                  • Jul 2009
                  • 1857

Huvipärast küsin ,et kust seda sojavärki osta saab üldse? Ei meenu, et oleksin kusagil poes näinud selliseid asju nagu sojapiim, sojahakkliha wdf ?? , sojamajonees jne.

Comment

• erplander
                    ekrelander
                    • Oct 2008
                    • 1029

Algselt postitas taipupole Vaata postitust
                    Mul on sellega ka probleem. Sa oled mitu korda tauninud õppejõude, kes sinu väitel kasutavad vanu ja seega aegunud materjale. Samal ajal tsiteerid sina ise üle 100 aasta vanuseid uuringuid: "1906. ja 1907. aastal viis Doktor Irving Fisher Yale´i Ülikoolis...". Ja see pole ainus näide.

Miks ühed reeglid sulle ja teised teistele?
                    Siin on probleem selles, et on võimalik kasutada nii tõeseid kui mittetõeseid aegunud materjale. Et teada saada, millised on tõesed, millised mitte, selleks on vaja täiendavaid uuringuid. Eks neid on ka juba piisavalt tehtud ja tõde on üha selgemalt välja tulemas. Nagu ütlesin, ülikoolidel on raske muuta aastakümnetega väljakujundatud teooriaid üleöö ja seega eelistatakse pigem vanast kinni hoida. Ja tõesti, ega need õppejõud ja teadlased, kes ise on veendunud omnivoorid, väga meelsasti ei räägigi taimetoidu eelistest, kuigi neile on kättesaadavad kõik tänapäevased uuringud, mis seda tõestavad. Seda söandavad teha üksnes need, kes on ka ise sellise dieedi omaks võtnud ja nad võivad oma kogemusest samuti veendunult rääkida, et taimetoidu puhul ei jää millestki puudu. Muudel on siiski blokk ees. Aga see üldine blokk on hakanud üha kiiremini mõranema.

Comment

• sm112
                      Grinder
                      • Jun 2009
                      • 776

Soja siin ja soja seal, varsti oled naine valmis, erplander. Või on soja kõrge östrogeenisisaldus ka lihasööjate poolt kinni makstud hääletorude käibele lastud müüt?

Comment

• nikitheone
                        Mr. Puujalg
                        • Aug 2009
                        • 6446

erp ja tigrano - ma otsustasin paar nädalat tagasi (ühe sõbranna mõjutusel) ka proovida taimetoitlust (piima, juustu ja muna söön ikka) alates 12 september kuni 1 detsember. Äkki viitsite rääkida, millest peaks ja kuda alustama ning peamine - mida ma saan süüa.
                        &quot;Money doesn&#39;t make you happy. I now have $50 million but I was just as happy when I had $48 million.&quot; <br />Arnold Schwarzenegger

Comment

• g00000se
                          Vana Tegija
                          • Apr 2010
                          • 1047

Kui sööd piima, juustu ja muna, siis see polegi eriline taimetoitlus:P Paljud ei suuda endale liha osta ja toituvadki enamjaolt niimoodi ju :D

Comment

• sojapiim
                            Räme Fish
                            • Jul 2010
                            • 18

see teema lausa karjus konto tegemise järele. soovitati ühe siinse kasutaja poolt.
                            krdi veganid, mulle ei mahu selline asi pähe. teil on oma sojakraam, aga miks nad kannavad samasuguseid nimetusi nagu normaalsed tooted.
                            te püüate täpselt jäljendada liha ja piimatooteid ise neid mitte süües. kotlet, majonees, piim, jäätis. need on ammu välja mõeldud kasutades teistsuguseid koostisosi, milleks on neid vaja jäljendada ja seejärel maha teha.leotage herneid vees aga ärge kutsuge seda piimaks. ise olen ka proovinud sojast tehtud saepurukotlette ja need lendasid väga kiirelt prügikasti (koos panniga)kurat, praegu vabandan kotlettide ees, sest neid ei saa selleks nimetada...

samuti on minu ajalootundiest meeldejäänu põhjal inimene hakanud siiski ennem küttima kui taimi kasvatama ja tarbima, see et ajaloos on inimesed taimetoitlased on väga loll jutt. isegi koobastele on joonistatud kiviajal mammuteid küttivate inimeste pildid mitte peeti kõplavate botaanikute omad
                            samuti olen kokku puutunud veganitega, kes näevad välja nagu inimvared, käed nagu makaronid, nahk käest ära läinud (ja rohkem kui 1).samuti olen kuulnud et ka siinne vegan-foorumlane ei ole silma paistnud oma füüsise või terve väljanägemise poolest...
                            FFFUUUU
                            kurat kohe läheb grill tööle ja liha peale, õlu näppu ja nägemist...

Comment

• nikitheone
                              Mr. Puujalg
                              • Aug 2009
                              • 6446

:D:D:D::D

e: kõht kõveras (5+ jutt), aga ajalooteadmised on sul suht sitad :D

E2: MINE ****, su kasutaja on SOJAPIIIM :D:D::D:D:DD, OMFG
                              Last edited by nikitheone; 29.07.10, 16:42.
                              &quot;Money doesn&#39;t make you happy. I now have $50 million but I was just as happy when I had $48 million.&quot; <br />Arnold Schwarzenegger

Comment

• Oliverk
                                Moderaator
                                • Nov 2008
                                • 3016

Algselt postitas nikitheone Vaata postitust
                                erp ja tigrano - ma otsustasin paar nädalat tagasi (ühe sõbranna mõjutusel) ka proovida taimetoitlust (piima, juustu ja muna söön ikka) alates 12 september kuni 1 detsember. Äkki viitsite rääkida, millest peaks ja kuda alustama ning peamine - mida ma saan süüa.
                                No saad süüa sojasealiha, sojaveiseliha, sojamune, sojapekki.

Comment

Working...