Filmide arutelu [NB: Sarjadel eraldi teema, link esimeses postituses]

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • jott
    Jube Noob
    • Jul 2009
    • 183

Re: Filmid ja sarjad

Algselt postitas
    "Slumdog Millionaire"
    8 oscariga pärjatud filmilt midagi halba ei saagi oodata.

Ise vaatasin ära 1 hooaja sarjast "IT Crowd". 2006-2008 olnud sarja on kolm hooaega, kõik koosnevad vaid kuuest osast ja osa pikkus komöödiale standard 25min kanti. Teemalt mingil määral sarnane "Big Bang Theory"-ga, kuna tegu on pmst geekidega, siis siiski tuleb rõhutada, et "IT Crowd" on UK sari ja inglise huumor on teine asi, mis hollywoodi oma. Hea vahepala igatahes.

Comment

• K2snakas
      Pokkerihai
      • Feb 2009
      • 2388

Algselt postitas jrgn hell
      [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NXkoGlxVbLY[/youtube]

story oli lihtsalt nii kõva ja kui paul walker koertega uuesti kokku sai, mul tõmbas reaalselt silmad märjaks.
      Treileri ajal tõmbas ka praegu tilga nurka ikka.

Väga lahe stoory
      +1 see l6pp on lihtsalt nii masendavalt nuts, ning tuleb nussitada, et mul võttis kh pisara silma see!

Comment

• Codecci
        Luuramas Naisteturniire
        • Nov 2008
        • 7574

Algselt postitas mkva
        Vaatasin just "Orphan" selle aasta toodang. Õudukas. TÄiesti fakd up mindsetiga peategelan 9a tüdruk, kes tegelt... (ei hakka ütlema, äkki keegi tahab vaadata.) ja siis üllatuseks tuli, et filmi keskel kuulsin täitsa eesti keelt.. suht faks õudukas, täitsa vaadatav.
        Kinos vaatasin seda, ei tundunud eriti hea. Keskmine.

Comment

• akristjan
          Õpihimuline Mängur
          • Oct 2008
          • 406

Ei tea kas keegi on enne postitatnud, aga Sleeper Cell on suht nuts sari.. eriti 2 hooaeg

Comment

• nomerlot
            Klubi Liige
            • Sep 2009
            • 2233

Algselt postitas jott
            8 oscariga pärjatud filmilt midagi halba ei saagi oodata.
            Kahjuks ei ole suur Oscarite hulk alati kvaliteedi märk...

Comment

• wousha
              FPP Pro
              • Oct 2009
              • 268

law abiding citizen sai vaadatud ning üpris hea !

Comment

• alaska
                forever
                • Oct 2008
                • 6599

Algselt postitas nomerlot
                Kahjuks ei ole suur Oscarite hulk alati kvaliteedi märk...
                ei saa nõustuda. Loomulikult on palju häid filme, mis jäävad äramärkimata, aga oskaritega küll mööda ei panda minuarust. Arutelu oleks oodatud...

Comment

• akristjan
                  Õpihimuline Mängur
                  • Oct 2008
                  • 406

the invention of lying

mõte on hea :)

Comment

• jott
                    Jube Noob
                    • Jul 2009
                    • 183

Algselt postitas alaska
                    ei saa nõustuda. Loomulikult on palju häid filme, mis jäävad äramärkimata, aga oskaritega küll mööda ei panda minuarust. Arutelu oleks oodatud...
                    IMDB-s keskmine hinne on vist kõige objektiivsem kvaliteedinäitaja. Tõsiasi on see, et oscari saab ikka top film. Seega oskar on kvaliteedimärk

Comment

• variatsioon
                      Pokkeritark
                      • Nov 2008
                      • 5849

Algselt postitas jott
                      IMDB-s keskmine hinne on vist kõige objektiivsem kvaliteedinäitaja. Tõsiasi on see, et oscari saab ikka top film. Seega oskar on kvaliteedimärk
                      +1

Comment

• taiki
                        Julm Donk
                        • Dec 2009
                        • 74

Algselt postitas jott
                        Heh sellega tuleb meelde film "Gayniggers from Outer Space". Tõmbasin selle, kuna IMDB oli väga kõrgelt hinnatud(nüüdseks on hinne küll langenud) ja olin nagu wdf is this BS. Nimi oleks jah pidant kahtlust tekitama :D.

IMDB on ka minu meelest parem, kui oskarite järgi vaatamine, kunag oskaritele kandideeritakse ainult käputäis filme. Oskari pole imo saanud alati parim film või parim näitleja töö, kuid seda, et parimat ei nomineerita juhtub harva. See käib jh suurema eelarvega filmide kohta, kui huvitavad indie-d jms siis ikka IMDB. Hindele lisaks aitaks ka mõne spoileriteta kommentaari lugemine.

Comment

• jott
                          Jube Noob
                          • Jul 2009
                          • 183

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bTIklFsMjjU&feature=player_embedded[/youtube]

Ei näe mõtet filmi tõmbamisel, aga trailer viis suu muigele :)

Comment

• nomerlot
                            Klubi Liige
                            • Sep 2009
                            • 2233

Algselt postitas alaska
                            Mina räägin vaid enda maitse vaatenurgast. Võib-olla Academy teeb oma otsusest lähtuvalt filmitööstusest ehk käibed-kasumid tähendavad neile midagi.

Ma ei ütle, et Oscaritega pidevalt täiesti mööda pannakse, aga kindlasti on Oscareid saanud keskpärased või suisa halvad filmid (mis tavaliselt on küll kallilt tehtud ja suure publikumenuga). Või siis on film ok, aga samal aastal kandideeris märksa paremaid filme. Nagu ma ütlesin, see on vana hea maitseteema, mille üle on keeruline vaielda.

Aga mõni näide sellest, kus minu arvates pandi selgelt puusse

1990: parim film veniv ja tühipateetiline Dancing with wolves,
                            samal aastal kandideerisid ka Goodfellas ja Awakenings (kus oli Robert de Niro läbi aegade parim roll, mille eest ta ei saanud isegi näitleja-Oscarit)

1994: Forrest Gump, mis on tegelikult vahva ja originaalne film, aga...
                            Samal aastal kandideerisid ka Pulp Fiction ja Shawnhawk Redemption! Mõlemad on 10x nutsimad filmid

1996: English Patient. no comments

1997 Titanic. jätkuvalt no comments

1998: Shakespeare in Love, mis on suhteliselt suvaline medieval-kostüümidraama.
                            Kandideeris Saving Private Ryan...

2002 Chicago
                            Ma saan aru, et muusikalifilmid olid sel ajal popid, aga see on klassi võrra kehvem film kui aasta varem tehtud Moulin Rouge, mis ei saanud erilist äramärkimist
                            Samal aastal kandideeris Gangs of New York

2003 LOTR: return of the king. Mitte et mulle LOTR triloogia ei meeldiks, aga see oli juba 3. film, uudsuse võlu oli ammu kadunud, otsus tehti puhtalt seepärast, et natuke narr oli see triloogia parima filmi auhinnast ilma jätta, tagantjärgi vormistamine
                            Samal aastal olid ka Lost in Translation, Seabisquit, Mystic River, kõik silmapaistvad draamafilmid

Aga jah, viimase 5 aasta parima filmi kohta pole mul midagi öelda, vaadatavad filmid kõik.

Ehk nagu näha, on minu maitse alati underdogside poolt :), sellest ka minu skepsis Oscarite suhtes. Aga on paranemise märke, minu jaoks oli meeldiv üllatus, et 2007 sai parimaks filmiks No Country for Old Men! Poleks Academyst sellist valikut uskunud.

Comment

• taipupole
                              Lõpuboss
                              • Oct 2008
                              • 2181

Algselt postitas nomerlot
                              Mina räägin vaid enda maitse vaatenurgast. Võib-olla Academy teeb oma otsusest lähtuvalt filmitööstusest ehk käibed-kasumid tähendavad neile midagi.
                              Nati imelik jutt. Ma ei tea küll, kui põhjalikult sa oma nimekirja koostasid, kuid saada 29 aasta peale 7 filmi, mis sulle valikuna ei meeldi? Nomaeitea, pole just võimas tulemus – spordikeeli võiks öelda, et keegi jooksis just lati alt läbi.

Kuid vaadelgem siis seda nimekirja. Mina näen vähemalt nelja filmi, mis on Oscarit kindlasti väärt ja küsimus on vaid juuksekarva laiuses vahes (a'la Forrest ja Shawnhawk).

Samuti on sinu argumentatsioon kuidagi veider. Näiteks 1998. aasta "Titanic" võitles tõenäoliselt ainult "Good Will Huntinguga", mis korjas ära kõik ülejäänud endale sobivad kategooriad, kuid kas ta pidanuks siis parima filmi ka saama? Oli ta seda väärt ajastu kõige meeldejäävama filmiga võrreldes?

Siinkohal võid sa muidugi väita, et „kassaedu, kassaedu!“, kuid kuidas siis juhtus nii, et "Saving Private Ryan" seda auhinda ei saanud ning võitis hoopis hale kostüümidraama?

Loomulikult ei maksa vähetähtsustada aastat ennast ehk ma kuulaks hea meelega, et mis "Titanicu" või "English Patient" asemel võitma peaks? Ma väga kahtlen, et sa suudad korraliku vastase nimetada ja seda täiel määral argumenteerida.

Ning enda jaoks viimase küsimusena, viskas õhku selle: mis aastal tulnuks korraga tehtud, kuid erinevatel aegadel linastunud LOTRile Oscarid ära anda? Pärast esimest, teist või kolmandat osa või üldse mitte?

Oscarite jagamise ajaloos on loomulikult olnud täiesti rumalaid valikuid ka minu arust, kuid räigelt pannakse mööda siiski võrdlemisi harva. Kuigi pannakse. Kuid kõik panevad, seega pole hullu. Scorsese pikk eiramine oli ja on muidugi eriti nõme.

Comment

• nomerlot
                                Klubi Liige
                                • Sep 2009
                                • 2233

Algselt postitas taipupole
                                Nati imelik jutt. Ma ei tea küll, kui põhjalikult sa oma nimekirja koostasid, kuid saada 29 aasta peale 7 filmi, mis sulle valikuna ei meeldi? Nomaeitea, pole just võimas tulemus – spordikeeli võiks öelda, et keegi jooksis just lati alt läbi.
                                Ma tõesti ei hakanud algusest peale kammima ja ka mitte absoluutselt iga filmi-auhinda analüüsima. Mõned näited vaid, mis kohe silma torkasid.
                                20 aasta peale 7 filmi, see teeb mingi 1/3, minu jaoks arvestatav veaprotsent :)

Ma ei taha tegelikult siin konkreetseid filme põhjalikult arutada, minu esialgne point on natuke - ma tahtsin öelda, et on omajagu Oscariga pärjatud filme, mis minu arvates on keskpärased või suht halvad filmid. Ehk minu jaoks pole Oscar eriline kvaliteedimärk, pigem jätab mind see üsna ükskõikseks. That's all.

Comment

Working...