Ukraina okupeerimine

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • ranka
    Miljon Põhjust Kodus Olla
    • Sep 2008
    • 36444

Re: Ukraina okupeerimine

Algselt postitas EestiAA Vaata postitust
    Nato lepingus on kirjas, et nato riigid peavad 2% oma GDP-st panema sõjaväele...Minu teada täidavad seda kohustust vähesed....Eesti õnneks täidab seda kohustust.
    Nii nad räägivad, aga IMO see ei ole tõsi. 2011 oli 1,75% ning 2012 oli 1,7%

2% läve täidavad ära:
    • USA: 4,8%
    • UK: 2,5%
    • Türgi: 2,3%
    • Prantsusmaa: 2,3%
    • Kreeka: 2,1%

Aga Eesti asukoht ei olegi seal nii kehvake. Järgmine ogi Eesti ja Portugal, kes mõlemad panustavad 1,7%. Leedul on 0,8% ja Lätil 1% kogu SKT-st.

Need on 2012. aasta andmed ning ei tahaks uskuda, et aastaga on Eesti 2% läve ületanud. 2008-2009. oli kõige kõrgem üldse vastavalt 1,81% ja 1,86%.

Ei oska öelda, kus need jutud tulevad.

Allikad:

Comment

• privador
      Pokkerihai
      • Oct 2008
      • 3951

Ma pigem arvan, et Putini soov pole teha endist Nõukogude liitu vaid pigem tugevat euraasia liitu
      Isegi vaatlejad on möönnud, et Ukraina ida-osas inimesed siiralt tahavad ära minna, sest elu on nii vilets(Ukraina raha läheb kõik rikastele)
      Arvan, et Putin never ei tule külmalt tankidega sisse. Pigem leitakse Narvas v Tallinnas mingeid tüüpe, kes hakkavad pronksiööd tegema ja riigi sõjaline võimekus on täiesti haavatud.
      Mis Ukraina sõjaväest me räägime, kui kaptenid ja kindralid lähevad ise vaenalse poolele üle...

Comment

• Fabulous
        Pokkerihai
        • Jan 2010
        • 2674

Algselt postitas ranka Vaata postitust
        Nii nad räägivad, aga IMO see ei ole tõsi. 2011 oli 1,75% ning 2012 oli 1,7%

2% läve täidavad ära:
        • USA: 4,8%
        • UK: 2,5%
        • Türgi: 2,3%
        • Prantsusmaa: 2,3%
        • Kreeka: 2,1%

Aga Eesti asukoht ei olegi seal nii kehvake. Järgmine ogi Eesti ja Portugal, kes mõlemad panustavad 1,7%. Leedul on 0,8% ja Lätil 1% kogu SKT-st.

Need on 2012. aasta andmed ning ei tahaks uskuda, et aastaga on Eesti 2% läve ületanud. 2008-2009. oli kõige kõrgem üldse vastavalt 1,81% ja 1,86%.

Ei oska öelda, kus need jutud tulevad.

Allikad:

http://et.wikipedia.org/wiki/Eesti_kaitsej%C3%B5ud
        Vananenud statistika. 2.5 nädalat tagasi käisin kuulamas loengut kus Urmas Paet oli külalisesineja ning ta rääkis seal, et praeguse seisuga ületavad lävendi 3 riiki - USA, Eesti ja kolmandat ei mäleta, aga puusalt pakuks, et UK.

Comment

• ranka
          • Sep 2008
          • 36444

Algselt postitas Fabulous Vaata postitust
          Vananenud statistika. 2.5 nädalat tagasi käisin kuulamas loengut kus Urmas Paet oli külalisesineja ning ta rääkis seal, et praeguse seisuga ületavad lävendi 3 riiki - USA, Eesti ja kolmandat ei mäleta, aga puusalt pakuks, et UK.
          Sama juttu olen lugenud meediast. Googeldades ei ole kuskilt leidnud 2013. aasta andmeid. Linki palun.

Comment

• EestiAA
            Vana Tegija
            • Nov 2010
            • 1132

Algselt postitas ranka Vaata postitust
            Sama juttu olen lugenud meediast. Googeldades ei ole kuskilt leidnud 2013. aasta andmeid. Linki palun.
            Only U.S., U.K., Greece and Estonia—spent at least 2% of GDP on defense.

Minu teada vist isegi UK kärbib lähitulevikus.

(ei ole küll otsene source aga arvan, et võib usaldada....+ olen seda kuulnud paljudes kõnedes)

Comment

• ranka
              • Sep 2008
              • 36444

Algselt postitas EestiAA Vaata postitust
              Only U.S., U.K., Greece and Estonia—spent at least 2% of GDP on defense.

Minu teada vist isegi UK kärbib lähitulevikus.

(ei ole küll otsene source aga arvan, et võib usaldada....+ olen seda kuulnud paljudes kõnedes)
              Kui usaldusväärne allikas, siis on väga meeldiv kuulda, et Eesti täidab rahvusvahelisi lepinguid Saksa täpsusega. Isegi, kui ei täidaks, oleme siiski 6/7 kohal, mis on ka väga väärt tulemus.

USA panus on muidugi tohutu ja ma arvan, et seda Laaneots silmas pidaski.

Comment

• bluelite
                Vana Tegija
                • Nov 2010
                • 1190

Link Postimehe artiklile samal teemal

Comment

• Priidix
                  240h kuus mängib, ülejäänud aja otsib .gife
                  • Jun 2009
                  • 2839

(Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

Comment

• EestiAA
                    Vana Tegija
                    • Nov 2010
                    • 1132

Krt Vice andis kõige parema view seal.

Comment

• atsetoon
                      Joomas õlut Atsetooniga
                      • May 2009
                      • 1105

Algselt postitas sm112 Vaata postitust
                      Ega sa hiljuti pea peale kukkunud ei ole? Jah, Savisaar suudaks kohalike venelastega manipuleerida. Kas sellest oleks Eestile kasu? Lubage naerda. Kas Savisaar teeb praegu midagi, millest Eestile kasu on? Kas Savisaar tormas pronksööl marodööre maha rahustama? Savisaar teeb seda, mida Putin käsib tal teha.

Loodan siiralt, et su jutt oli level.
                      Ja millist kasu Savisaar ise sellest täpsemalt saaks? Kolitaks Hundisilma Krimmi päikese alla sooja? Veidi enam kui 20 aastat tagasi oli temast natukene sarnases situatsioonis vägagi kasu. Palun ära saa valesti aru, Savisaar ei ole mulle nagu igale teisele vähegi tervamale eestlasele absoluutselt sümpaatne. Aga kui reaalseks seisuks läheks, siis ausalt arvan, et kohalikude marodööridega oleks tema ainus inimene, kes suudaks läbirääkimisi pidada.
                      Ja lisaks pronksiööl ei olnud olukord kaugeltki nii tõsine, kui hetkel- arvestades tollast Venemaa sõjalist võimekust ja Putini tollast mõjuvõimu.

Comment

• sm112
                        Grinder
                        • Jun 2009
                        • 776

Ilmaasjata läksin närvi ja kirjutasin oma postid, igaühel on oma arvamus ja keegi ei muuda seda lihtsalt sellepärast, et keegi teine teistmoodi arvab. Ja veelvähem muutub siin vaidlemisest midagi reaalses elus.

Comment

• trasadonkad
                          Grinder
                          • May 2014
                          • 672

kuna selle teema peale sattusin ning feisbuugist mingi väga ränga topicu leidsin siis mõtlesin postitada
                          hoiatan ette ära et tegemist on äärmiselt häirivate piltidega

Comment

• alaska
                            forever
                            • Oct 2008
                            • 6599

Kelle poolt ma pean praegu olema? Kui Maidanil mendid rahvast peksid, siis olin nagu peksasaajate poolel, nüüd needsamad mendid peksavad venemeelseid, nüüd peaks nagu mentide poolt olema?

Comment

• ranka
                              • Sep 2008
                              • 36444

Algselt postitas alaska Vaata postitust
                              Kelle poolt ma pean praegu olema? Kui Maidanil mendid rahvast peksid, siis olin nagu peksasaajate poolel, nüüd needsamad mendid peksavad venemeelseid, nüüd peaks nagu mentide poolt olema?
                              Ma arvan, et on väga vale valida pooli selle järgi, kes ühes episoodis olid ohvrid või said kannatada. Tervet pilti tuleb vaadata.

Teiseks ma küll ei ole kuulnud viimastel päevadel, et mendid peksid venemeelseid. Pigem on olnud vastupidi - miilits ei ole teinud peaaegu mitte midagi peale käed taskus passimise, kurjategijate (venemeelsete) vabastamise, relvade jagamise, riigi reetmise ning kaitsebarrikaadide moodustamisel vene - ja ukrainameelsete vahele nii, et tekiks venmeelsetel eelis (s.t. blokeerivad ukrainameelsete tee ning kivivisked venemeelsete vastu, samal ajal kui venemeelsed politseinike tagant loobivad molotove kokteili, kive ja kasutavad tulirelvi)

Comment

• alaska
                                forever
                                • Oct 2008
                                • 6599

Keegi neid ju ikka peksab. (loodetavasti). Aga mu post ei olnud mõeldud poolte valimiseks, vaid kirjeldamiseks, kui fucked up sellised olukorrad tegelikult on.

Comment

Working...