Jaanuari offtopic - Sõitsid saanid, sõitsid reed, aia bljääd sa nahka teed

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • privador
    Pokkerihai
    • Oct 2008
    • 3951

Re: Jaanuari offtopic - Sõitsid saanid, sõitsid reed, aia bljääd sa nahka teed

kui keegi plaanib minna nö musta töö tegijaks siis auto-elektrik, pottsepp, elektrik ja tegelt keevitaja ning koostelukksepp peaks praegu top-tier erialad olema millega vabalt 2k€ kuus peaks teenima kui viitsimist teha on.

Igasuguseid majutusteenindusi ja haljastusi pole muidugi mõtet. Pärast samas seisus mis need filoloogid ja semiootikud
    Tutvusin ka prkatikal olles Ericsoni tehases ühe kutiga(palk 650 öövahetustega) Pm selle palga sees juba max staazh jms stuff, nooremad saavad 500-(upside pm olematu). Elektrooniku elukutset ei saa küll reaalselt rahaks keerata, küll aga saab keerata rahaks elektriku elukutse, mida see kutt valdab. Kui ikka ettevõtlikkust pole siis, pole midagi teha

Comment

• Romka
      Pokkerihai
      • Mar 2009
      • 1544

Comment

• VisaHing
        mees nagu orkester
        • Dec 2009
        • 6718

Algselt postitas Strawberry Vaata postitust
        Probleem ei ole lepingutes ega seadustes, sest selliste olukordade lahendamiseks on mehanismid olemas.

Probleem on selles, et kohtujärjekord võib ulatuda mitmete kuudeni ja seda + igasuguseid muid venitamistaktikaid kuritarvitatakse olukorra külmutamiseks.
        Mina ise teeksin nii. Kui pererahvas on tööl, võtaksin kaasa turvamehed ja lukuabi. Tõstaksin nende asjad välja, vahetaksin lukud, ehitaks aia, et naaber tülitamas ei saaks käia. Kutsuksin politsei kui keegi üritaks tungida territooriumile.
        Case closed.

Comment

• Pumper
          Klubi Liige
          • Mar 2009
          • 2359

Algselt postitas backdoorsex Vaata postitust
          Mina ise teeksin nii. Kui pererahvas on tööl, võtaksin kaasa turvamehed ja lukuabi. Tõstaksin nende asjad välja, vahetaksin lukud, ehitaks aia, et naaber tülitamas ei saaks käia. Kutsuksin politsei kui keegi üritaks tungida territooriumile.
          Case closed.
          Ma sain aru, et üürilepingu lõpetamine oli vaidlustatud kohtus (ehk siis leping pole lõppenud), seega võid saada krim asja kaela.

Comment

• privador
            Pokkerihai
            • Oct 2008
            • 3951

Case closed.
            Tihti on keegi kodus..nagu Hodokovid
            Kuhu sa nende asjad tõstad? Kuhu välja?

Sa saad krim süüdistused kaela..iseasi kas üürnik viciib sellega tegeleda ja annab alla
            Teiseks isegi kui sa saad objekti enda valdusesse, kes keelab üürnikul päeval sama trikki tegemast ja sisse kolimast....

Aga üllatusene kuulsin seda uudist, et kui LEPING on LÕPPENUD ja omanik keelduib välja minemast, siis peab ka kohtusse minema, sest kedagi ju oma kodust välja tõsta ei saa

Teoreetilsielt võiks ju visualiseerida olukorra. Murran lukuabiga rikkuri villasse sisse. Kolin perega sisse. Rikkur tuleb puhkuselt tagasi. Mul on ette näidata võltsitud leping. Omanik kutsub politsei kohale. Mina väidan, et omanik tegi minuga üürilepingu määramata ajaks
            Politsei ütleb nüüd, et jagelege edasi tsiviilkohtus, et see pole politsei pärusmaa. Omaniku ainuke võimalus on kohtusse pöörduda...Ja ma hakkan venitama, ei ilmu kohtudesse, teen vastuhagisi

On see teoreetilsielt võimalik???

Comment

• Pumper
              Klubi Liige
              • Mar 2009
              • 2359

Rikkurid tavaliselt lahendavad asja kiiremini ja vaiksemalt:) Teoreetiliselt oleks antud asja valguses sinu kirjeldatud juhtum võimalik.

Comment

• k2snakalle
                Pokkerihai
                • Dec 2008
                • 2545

Keegi mitte monteeritavatest keraamilistest pliitidest ka teab midagi? Mida tuleks nende ostul jälgida? Mis funktsioon võiks kindlasti olemas olla jne.

Comment

• Oliverk
                  Moderaator
                  • Nov 2008
                  • 3016

Algselt postitas k2snakalle Vaata postitust
                  Keegi mitte monteeritavatest keraamilistest pliitidest ka teab midagi? Mida tuleks nende ostul jälgida? Mis funktsioon võiks kindlasti olemas olla jne.
                  Soojaks võiks minna. Ülejäänud on nii ja naa.

Comment

• Strawberry
                    Varasemalt kasutaja "romeo"
                    • Aug 2012
                    • 1229

Algselt postitas Oliverk Vaata postitust
                    Cod on kindlasti suure rakebacki peale väljas lol.
                    My bad, ei mõelnud selle peale, et codecci on headsup playa.

Comment

• turusolkija
                      Jube Noob
                      • Nov 2012
                      • 100

Algselt postitas Kotkas1000 Vaata postitust
                      Te elate kuskil mullis. Süda läheb suht pahaks, kui lugeda osade hästi hakkama saavate seppade üleolevaid mõtteavaldusi stiilis "ise süüdi, kui hakkama ei saa". Ma sisimas loodan, et teil läheb midagi väga perse elus ja olete sunnitud oma väärtushinnangud ümber hindama. Ma ei ole mingi suurem asi kirjutaja ja ei oska enda mõtteid piisavalt hästi edasi anda, et siin karupoegadega diskuteerima hakata, aga alaska seisukohtadega 100% nõus. Me ei sünni siia ilma kõik edukatena ja teotahtelistena. Kõigist lihtsalt ei saa kõrgepalgalised reaalainete inimesed (see ei oleks ka mõeldav, tasakaal kaoks). Osad on pärit nii kehvadest oludest, et nende moraal ja enesehinnang on juba kauges lapsepõlves maapõhja tambitud, nii et kogu eluks hingeline trauma ja selline inimene ei ole suuteline mõtlema "meie", edukate inimeste moodi. Aga ma olen kindlal seisukohal, et ka koristaja, kassiir ja tuletõrjuja väärivad sissetulekut, millega on võimalik normaalselt ära elada. Meie riigis see täna igatahes nii ei ole ja sellise suhtumisega ei hakka ka kunagi olema, ngu siin osadel on.
                      Lugesin seda ükspäev ja panid täpselt naelapea pihta. Mis sa räägid, et ei oska kirjutada. Ma ei ole sinuga üldse nõus, aga oma retoorikaga panid mind tundma halva inimesena. Mõtlisklesin natuke.

Millegi pärast on nii, et rühm inimesi arvam, et elus edasi jõudmine (rikkus, edukus, hea töökoht vms) on kõik äärmiselt subjektiivsete tegurite tulemus. Lihtsalt oli õnne, onupojapoliitika, isa oli rikkas, oli ilge nohkar, õigel ajal näed hakkas tegema midagi jne. Aga kui kellelegi ei ole seda osaks saanud, siis on see objektiivse õnnetuse tulemus. Vanemate ei olnud raha, koolis pea ei võtnud, sitt iseloom, suhelda ei oska, koolis noriti, madala enesehinnang, oli puu otsas kui pauk käis jne. Siin sa võtadki appi demagoogia, rebib statistilise nähtamatu fragmendi absoluutsele skaale. Kõik on nõus, et puuetega inimesed, lastekodulapsed, väärkoheldud jms väärivad suuremat tuge ühiskonnalt, et nad järjele saaks. Aga sa ei räägi neist, sa räägid kõigist, kes ei ole enda potentsiaalist maksimumi võtnud. Eesti mõttes räägid sa pea pooltest tööealistest. See on haige demagoogia.

"Normaalselt ära elada". Ehkki sa rõhud emotsioonidele ja üritad öelda, et kedagi ei tohiks ameti pärast alandada ega delfi kommentaarides mõnitada, mõtled sa siiski nominaalsissetulekut. Normaalne sissetulek on teatavasti aga funktsioon millestki. Indias elavad terved perekonnad 2 dollariga päevas nii, et ei ole asigi. Nende jaoks on see normaalne, sest paljud elavad nii. Eestis teenib aga osa inimesi rohkem, nende osakaal tundub veelgi suurem, sest elatakse eksessiivselt väljapoole ning meedias saavad sõna pigem ülemiste detsiilide esindajad. Seega rääkides "normaalsest" räägid sa sellest, et nagu need rikkad sitapead (kelle edu on teatavasti täielik luckbox). Tüüpiline klassiviha õhutamine. Minu olukorras on süüdi need, kellel läheb paremini, sest tunnen end seetõttu halvasti.

Vastupidi, sõbrake, sellise suhtumisega on õhkõrn võimalus, et Eesti elu läheb kunagi paremaks. Kaasa arvatud madalama sissetulekuga inimestele. Tekib majanduse ülekande efekt, tugevama sisetarbimisega tekib vajadus stabiilsust polsterdama hakata jne. Minu arvates on Eestis hea ja eluterve elada, sest enamuse insinktiivne reaktsioon ei ole, kes on süüdi, kes mind nüüd aitab, miks riik minu jaoks võiks teha.

Viskan ka õli tulle ja küsin su käest, millal viimati Maximas jotsi viskasid?

Comment

• Vandalar
                        Pokkerihai
                        • Oct 2008
                        • 3577

Algselt postitas jozik Vaata postitust
                        Kunagi tumedal keskajal, kus inimeste teadmised mingist erialast anti edasi põlvest põlve, kujunesid välja oma ala tipp spetsialistid. Sellele tumedale ajale järgnes <<taassünni aeg>> ( väljamaise sõnaga renaissance ), kus kõige kuulsamateks ja edumeelsemateks said universaalsed inimesed, vast kõige kuulsam oli Leonardo da Vinci.

Sellega ma tahan öelda, et kindlasti ei tohiks hakata tootma kitsavaldkonna spetsialiste. Tuleks arendada inimeste üldharidust ja katsuda anda talle võimalikult laiapõhjaline haridus ja mis peamine oskus ÕPPIDA ja ennast ARENDADA. Siinkohal võiks tuua selle igivana näite, et ära anna inimestele kala vaid anna neile õng ja koolitus kuidas õnge kasutada. Kindlasti ei tohi põhikoolis teha järele andmisi, et Mati on kunstniku hingega ja las ta siis õpib rohkem kunstiajalugu, matemaatikat tal vaja ei lähe. Kuni põhikooli lõpuni tuleks anda haridust nagu siiani on antud. Igasugused valikained nii vara juba on saatanast. Kui keegi on tõesti sellel ajal millestki väga huvitatud, siis on olemas igasugused huvikoolid jne.

Peale põhikooli võib siis inimestele anda võimalusi valikuteks, aga siiski mida teab vinnilise näega 15 aastane mida ta teha tahab. seepärast tuleks ikkagi jätkata suhteliselt universaalselt. Praegu üritatakse meie hairdussüsteemis läbi viia reformi, et tuua meid lähemale Soome süsteemile, mis on maailmas laineid löönud, kuna lapsed õnnelikud ja tulemused head. Samas on meie endagi süsteemis tulemused head.

Minu arvamus, on ikkagi see, et vaja läheb laiapõhjalist haridust, kus inimisele on õpetatud kuidas õppida ja areneda, et inimesed saaksid läbi lüüa.
                        Ma enne ilmselt väljendasin ennast natuke liiga üheülbaliselt ja ei mõelnud kõike läbi, kui ütlesin, et kohustuslik kava võiks täielikult kohandatav olla, individualiseeritud- vastavalt huvidele/võimetele. Sellega olen nõus, et laiad teadmised võivad kasuks tulla, kuid see, et spetsialiseeruda ei maksaks liiga varakult, vaid teha seda hiljem on minu meelest viga. Noores eas võtab inimene teadmisi PALJU kergemini vastu ja kui sul on sind huvitava ala õppimisel takistuseks sada erinevat kohustuslikku ainet, mis ainult segavad, siis see matab inimese potentsaali ja summutab inimese soovi oma tegelike huvidega tegeleda. Hiljem, kui juba vanem oled, siis oled juba nii palju üldaineid endasse imenud, et pole pooltki nii palju energiat ja aega oma tegeliku huviala õppimisega tegeleda, kui seda oleks 6 või 10 või 14 aastasel olnud.

Comment

• EestiAA
                          Vana Tegija
                          • Nov 2010
                          • 1132

Hästi öeldud.
                          Nõustun 100% turusolkijaga
                          Last edited by EestiAA; 26.01.13, 14:08.

Comment

• privador
                            Pokkerihai
                            • Oct 2008
                            • 3951

tegelikult elab ära ka 200 euriga, kui oma elamine olemas. Riideid ei osta(st mitte uusi), sööd vähe ja odavalt, väljas ei käi. Ainus luksus on internet
                            Ilmselt naistele pole ka mõtet mõelda

Kui vaja iga kvartal uut iphone mudelit ja riideid kasutatakse 1 kord, siis ei piisa ka 3keur-sest palgast

Comment

• alaska
                              forever
                              • Oct 2008
                              • 6599

No võtame nüüd need taasiseseisvuseaja rikkad ja kuidas nad selleks on saanud. Esimesena olid metalliärikad. Aktiivsemad ja töökamad? Pigem kasutati ära noore riigi nõrku seadusi, varastati kokku mis varastada annab ja müüdi maha. Järgmine laine-erastamine. Jällegi said kiiremad raha, nõrgad seadused ja tutvused aitasid korralikult raha kokku ajada. Siis eraettevõtlus ja riigihanked. Nõrgad seadused tekitasid tohutu hulga eraettevõtteid, kus omanikud said miinimumi ja sõitsid X5-tega, riigihanked olid tüüpilised onupojapoliitikad. Uuemast ajast maadevahetused, SMS laenukontorid, kasiinod, eurorahad, PRIA toetused. Järmised sammud on meditsiin ja toiduainetetööstused.
                              Sorry kui ma ei näe mingit tohutut tööd, võrdset konkurenti ja enese ülestöötamist eesti rikaste hulgas, vaid oma ettevõtlikuse ja ka nahaalsusega ära kasutamas igat nõrka kohta arenevas riigis ja selle seadustes.
                              Muidugi on ka teistsuguseid näiteid, nagu Marko Märtin, Skype või Carmen Kass, aga sellised näited on pigem tegutsenud väljaspool tüüpilisi Eesti äritavasid.

Ma ei süüdista riiki ja seadusi, kuna kahjuks on ta alati sammukese taga ärimeestest, aga laulda koguaeg kaasa ärimeeste ettekirjutatud laulu õnge andmisest kala asemel, isegi kui see paljude riigi näidetel ei toimi, pole eriti mõtekas.

Tolmuahv ütles õigesti, et inimesed on sotsialistid teiste rahadega ja kapitalistid enda rahadega, aga teisiti see ju ei toimikski.

Lisaks see pehmed erialad ja tööpuudus jutt. Võtame näiteks Hadronite põrguti projekti, kus 10 000 teadlast otsivad aastaid mingit Higgs Bosoni osakest ja ehitavad selleks 6,5 miljardit $ maksva ehitise. See on üks näide, mingite sõjalaevad ja rakettidega ma parem ei alustagi. Samuti peaks saama need filoloogid kusagil samamoodi tööle panna või midaiganes.
                              Järelikult on maailmas jõhkralt pappi üle ja inimesed peaksid 8h töötades saama omale elamispinda, toitu ja riideid lubada.

Comment

• EestiAA
                                Vana Tegija
                                • Nov 2010
                                • 1132

Nu ega midagi lenda poliitikasse löö kord majja.

Comment

Working...