Narkootikumid......müüdid ja tegelikkus

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Codecci
    Luuramas Naisteturniire
    • Nov 2008
    • 7574

Re: Narkootikumid......müüdid ja tegelikkus

Btw, miks Holland kanepi veidi vähem legaliseeritumaks (afaik) tegi? Nüüd ju mingi seadus, et ainult kohalikele müüakse vms.

Comment

• oohoh
      Grinder
      • Oct 2009
      • 547

Algselt postitas Codecci Vaata postitust
      Btw, miks Holland kanepi veidi vähem legaliseeritumaks (afaik) tegi? Nüüd ju mingi seadus, et ainult kohalikele müüakse vms.
      see seadus saadeti kukele uuesti

Comment

• vsiu100
        Moderaator
        • Oct 2008
        • 4253

ei ole mikuga nõus.

lugesin ranka jutu diagonaalis üle ja olen samal arvamusel. legaliseerida ei saa sellepärast, et see ei muutuks ühiskonnas standardiks ja soositud tegevuseks.
        polistei narko vastu võitlemine on tegelikult eeskuju ühiskonna väärtushinnangute kujundamisel, kuna reaalselt suudetakse ju avastada vaid murdosa.

Comment

• valgelendur
          Jube Noob
          • Oct 2012
          • 121

Kas keegi oskab mingitele kindlatele faktidele/uuringutele välja tuua Holland vs muu euroopa arenenud riigid, kuidas on kanepi kasutamine kohalike seas (ei pea silmas turiste Hollandis)?
          On jäänud aastate tagant meelde mingi fakt, et Hollandis kasutavad kohalikud vähem kanepit kui mujal euroopas, kuid võib olla mõni suvaline tossupea väljamõeldis.

(Olen ise nn. pühapäevasuitsetaja. Kuus korra, poole aastajooksul korra, nädalas 3korda, kuidas kunagi, muid keelatud narkootilisi aineid ei tarvita. Kokaiini paar korda proovinud, ei andnud mulle midagi erilist)

Eelnevalt siin veel räägitud popperist ja olen mitme eelkõnelelejaga nõus, soovitan hoiduda sellest mürgist. Sai ka ise seda kunagi kasutatud koos kanepiga, kui olin igapäeva suitsetaja ja ruttu keeras organismi väga segi. Ei soovita kellegile.
          Peale üht korralikku kanepi/alko/poppersi tsükklit (ca nädal) veel 2-3päeva hiljem tulid tihti hood peale kus ei teinud reaalsusel ja ettekujutusel vahet, väga vastik tunne oli ja ei soovita kellegile, väga ohtlik võid väga valesid otsuseid teha(oleks ma deprekas olnud ei oleks mingi probleem olla kuskilt alla hüpata enesetapu eesmäregiga nt).

Comment

• JaanusX
            Õpihimuline Mängur
            • Sep 2010
            • 392

(Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

Polünarkomaania ehk siis erinevate ainete koos proovimine ja segamine on sama mis juua mitut erinevat alkoholi... kui sa ei tea mida sa teed siis on halb enesetunne garanteeritud ja halvimal juhul oled manalamees.

Comment

• pikk28
              Klubi Liige
              • Oct 2008
              • 6695

Algselt postitas valgelendur Vaata postitust
              Kas keegi oskab mingitele kindlatele faktidele/uuringutele välja tuua Holland vs muu euroopa arenenud riigid, kuidas on kanepi kasutamine kohalike seas (ei pea silmas turiste Hollandis)?
              On jäänud aastate tagant meelde mingi fakt, et Hollandis kasutavad kohalikud vähem kanepit kui mujal euroopas, kuid võib olla mõni suvaline tossupea väljamõeldis.

(Olen ise nn. pühapäevasuitsetaja. Kuus korra, poole aastajooksul korra, nädalas 3korda, kuidas kunagi, muid keelatud narkootilisi aineid ei tarvita. Kokaiini paar korda proovinud, ei andnud mulle midagi erilist)

Eelnevalt siin veel räägitud popperist ja olen mitme eelkõnelelejaga nõus, soovitan hoiduda sellest mürgist. Sai ka ise seda kunagi kasutatud koos kanepiga, kui olin igapäeva suitsetaja ja ruttu keeras organismi väga segi. Ei soovita kellegile.
              Peale üht korralikku kanepi/alko/poppersi tsükklit (ca nädal) veel 2-3päeva hiljem tulid tihti hood peale kus ei teinud reaalsusel ja ettekujutusel vahet, väga vastik tunne oli ja ei soovita kellegile, väga ohtlik võid väga valesid otsuseid teha(oleks ma deprekas olnud ei oleks mingi probleem olla kuskilt alla hüpata enesetapu eesmäregiga nt).
              sobiv nick siis sul "valgelendur"

Comment

• eddi
                Vana Tegija
                • Oct 2009
                • 1200

Ranka mõtteviis mulle meeldib. Mikk, sinu mõtteviis mulle ka meeldib, aga nõks teises suunas. Sellega ma nõustun, et peab teist lahendust otsima, aga rankal on hea point, mis mulje jääb järgmistele põlvkondadele...

Eriti veel see, et 14-16 aastastele nolkidele meeldib igasuguseid keelatuid asju proovida (nende jaoks keelatuid, vanuse tõttu). Siis ma kujutan ette, kuidas hakkavad tekkima 15-aastased scarface'd, ajavad pleki kokku sõpradega, lasevad kellelgi vanemal vennal endale koksi osta ja egolaks missugune.

Rohelise legaliseerimist ma pooldaksin, midagi muud küll mitte :-)
                Ja droogivastaseid reklaame ma kindlasti ei pooldaks. Ka halb reklaam on hea reklaam... Kui tavapärane inimene ei mõtle igapäevaselt seal amfist jne, siis kui ta hakkab iga nurga peal nägema reklaami "don't do drugs mmkay, amf/hero is bad mmkay", siis see ikka mingil määral reklaamib ju toodet

Comment

• Konso
                  Grinder
                  • Nov 2009
                  • 936

Tareeni tarvitanud sõbra vedasin raudtee pealt ära, kusjuures rong polnud enam väga kaugel. Oli plaan ka seda proovida aga see soov läks peale seda nagu niuhti üle. Sai ka tollel ajal igasugu sitta proovitud (üle 10ne aasta tagasi) alates salaviinast kuni pea tareenini välja ja ei soovita seda mitte kellelegi.

Minu arvates on selle JaanusX postiga kõik öeldud:
                  Saad asjast valesti aru natuke... Tol ajal oli noorte seas salakas ikka väga levinud kuna just oli hakkanud viina hind tõusma ja salaka said 20-25eekuga pooliku kätte no questions asked. Tean kuna sai isegi tarbitud seda... a siis tuli see metanooli jama peale ja rahvas mitte ainult ei lõpetanud silmapilgselt salaka joomise vaid suisa viinast üleüldiselt hakkati hoiduma ning see oli just see aeg kus kommid ja anfi levik sai täis tuurid sisse.
                  Ja kuna riigiasutus eriti ei hoomanud asja tõsidust ja tõkestamine oli nagu ta oli siis leviski kogu see värk metsiku kulutulena üle eesti. Asja tõsidusest saadi täiel määral alles hiljem aru ja isegi siis kulus veel väga palju aega ennem kui midagi tõsiselt ette võeti. Pöördepunktiks sai tol ajal kurikuulus 2004a Freedom Parade kus siis kogu eesti nägi kuhu on jõutud... seepärast see avalik üritus ka keelu sai.
                  Alles siis võeti tõsised meetmed ette selle tõkestamiseks...

( Click to show/hide )

Õigus sinna võib sattuda ka selliste ainete tarbimisel nagu LSD, seened, PCP ja igast muud hallutsinogeenid ja mitte ainult.
                  Kui sul ikka psüühika sassis siis piisab vahest ka alkoholist...
                  Mul on isegi korra Paracetamool tekitanud veidra paranoia ja psühhoosi hetke mis kestis ca tunnike vms:S
                  Üldiselt ei soovita "hallukaid" üldse proovidagi kuna nendel on halb komme ka aastaid pärast tarvitamist tekitada täiesti lampi luulusid ja väga suur oht on ka pärast esimest tarvitamist saada püsiv sissekirjutus psühhiaatria kliinikusse. Eriti hull on see LSDga.
                  Kunagi tänu sellele, et võõrväed eesti pinnal asusid leidus igalpool ka väikeseid kapsleid mis sisaldasid tareeni... üldjuhul oli see mõeldud radiatsiooni mürgituse vastu kuid meil tarbiti seda lihtsalt alko peale 1-2 tabletti.... mõju sama mis seente või pigem LSDga kus sa ei jaga maast ega ilmast midagi ja näed luulusid.
                  Olen näinud kuidas ntx üks neiu pärast selle tarbimist mängis oma oksega ja joonistas sellega mingeid abstraktseid maale... teine mängis seina peal 3h telekamängu. Pidin isegi sõbra kord otsesest surma suust päästma kui ta jalutas talvisel ajal jääpeal otse lahtise vee poole ja ma sain talt kratist kinni tõesti viimasel hetkel... kui küsisin mis ta teeb siis vastas, et läheb mosset ostma (öösel kell 2) ja et ta ei anna mulle laenu jne.

Eks suhtumine seadusega pahuksisse läinud inimese suhtes on ikka nii nagu ta on ning on seda läbi aegade olnud, kuid ma ei näe praeguses eestis mingit põhjust selle pärast pead norgu lasta.
                  Millest me räägime kui Justiitsministri vend on süüdimõistetud suures koguses narkootilise aine käitlemises ja edasiandmises ja ta pole mitte ainus...

( Click to show/hide )

Kõike tarbitakse mõistusega... ega siis niisama öelda, et alkohol on tarkade jook. Miskipärast on meil see mentaliteet, et kui midagi on siis peab ikka põhjani jooma,sööma tarbima.
                  Kõiki ained st alkohol, narko jne tuleb tarbida mõistlikult ja et seda teha peab endale selgeks tegema kui palju ja miks ning mismoodi tarbida.
                  Kui sa jood kõike läbi segi või piiri ei pea siis obv on sul tuumakas järgmine päev. Samamoodi on narkootikumidega peab teadma palju ja mis moodi... ntx ei ole mõtet üle 3 kommi tarbida kuna juba esimesed 2tki kasutavad enamus su kehas oleva serotoniini ja dopamiini varud ära ja taastumine võtab ca nädala või isegi rohkem.

( Click to show/hide )

Kui Holland välja arvata ja nüüdseks ka Ameerika 2 osariiki siis miks soovitakse legaliseerida kanep ja miks on paljud narkootikumid ainult retsepti ravimid.... sest nad on mõeldud RAVI RAVI JA VEELKORD RAVI eesmärgil kuna arst suudab määrata optimaalse koguse mida sa võid tarbida ja selle eesmärk on sinu tervise parandamine.
                  Ma ei näe ühtegi võimalust kuidas mistahes narkootikum tava käitluses oleks selleks mõeldud ja veel enam isegi retsepti ravimeid kuritarvitatakse.... kõik anti deprekad ja rahustid jne....
                  Narkootikumid peavadki olema ebaseaduslikud FOREVER!!!
                  Kui me juba alkoholiga ei suuda piiri pidada ja see on pika puuga esirinnas ainetest mis põhjustavad surmasid ja tervise kahjustusi.... kujutage ette olukorda kus narkootikumid legaliseeritakse!

Comment

• mikk2468
                    Vana Tegija
                    • Nov 2009
                    • 1039

Miks sa arvad, et vanemad vennad oleksid huvitatud scarface'idele koka ostmisest? Ja see kuidas sa kirjeldad ei oleks minuarust tulevik, kui oleks legaliseeritud, vaid hetkel täiesti olevik. 14-16 aastased teavad narkootikumide olemasolust praegugi ja tarvitavad neid samuti. Ma lihtsalt näen, et siis on suurem võimalus riigil sekkuda ning oleks lisaraha kohe võtta narkootikumide vastu võitlemiseks. Tarvitajad maksaksid narkovastase võitluse kinni, mitte tavalised maksumaksjad.

Comment

• vsiu100
                      Moderaator
                      • Oct 2008
                      • 4253

mikk, ma ei saa täpselt aru - tahad et narkootikumid legaliseeritakse ja siis nende vastu võideldakse?

Comment

• eddi
                        Vana Tegija
                        • Oct 2009
                        • 1200

Algselt postitas mikk2468 Vaata postitust
                        Miks sa arvad, et vanemad vennad oleksid huvitatud scarface'idele koka ostmisest? Ja see kuidas sa kirjeldad ei oleks minuarust tulevik, kui oleks legaliseeritud, vaid hetkel täiesti olevik. 14-16 aastased teavad narkootikumide olemasolust praegugi ja tarvitavad neid samuti. Ma lihtsalt näen, et siis on suurem võimalus riigil sekkuda ning oleks lisaraha kohe võtta narkootikumide vastu võitlemiseks. Tarvitajad maksaksid narkovastase võitluse kinni, mitte tavalised maksumaksjad.
                        Selles mõttes küll... aga väga keeruline protsess oleks, et kõik õigesti läheks... Aga miks ma arvan, et vanemad tüübid on nõus ostma - igal inimesel on oma hind. Ja need väiksed tüübid on nõus seda hinda maksma... rikkaid võsukesi on küll ja küll... Aga pole probleemi ilma lahenduseta - siis tuleks sellele vastu midagi mõelda ning kui üksipulgi kõik sellised asjad läbi võtta, siis annaks vist tulemusi ka.

Aga no ma ütlen ausalt, mul tekivad küll külmavärinad peale piltlikult öeldes, kui ma kujutaksin ette, et hero jne oleksid legaalsed...

EDIT: üldiselt mulle see idee ikka väga ei meeldi. majandusliku poole pealt juba, riigi maine jnejne. Mina ei julgeks nii suurt riski võtta....
                        Last edited by eddi; 20.11.12, 13:52.

Comment

• mikk2468
                          Vana Tegija
                          • Nov 2009
                          • 1039

Üksi riik minu eluajal ma arvan seda ei tee. Aga lihtsalt kui reaalselt hakkad mõtlema, kui teha korralikku ennetustööd järgmise generatsiooniga, ei usu ma, et tarvitamine suureneks. Hetkel lähtudes Tervise Arengu Instituudi uuringutest on alaealiste narkokasutus ainult aastatega suurenenud ning alkoholi/tubaka tarvitamine vähenenud.

Comment

• minbetmillionaire
                            Õpihimuline Mängur
                            • Jan 2010
                            • 363

Algselt postitas vsiu100 Vaata postitust
                            mikk, ma ei saa täpselt aru - tahad et narkootikumid legaliseeritakse ja siis nende vastu võideldakse?
                            Loogiline ju. Legaliseerimise eesmärk ei ole mitte see eet me kõik saaks hakata ennast pähe süstima, vaid et riik saab kontrolli terve turu üle, suunata suure ressursi ennetusse ja võõrutuseks, kontroll puhtuse üle, üledoosisurmade arvu langus/kadumine ja mida kõike veel..

Aga no eks see nii kerge ei ole ja ühekaupa oleks riikidel seda väga raske korda saata, see on pigem parema tulevikuühiskonna teema.

Portugali moodi kõikide uimastite dekriminaliseerimine oleks ju ka Eestis mõeldav variant, Eesti narkopoliitika on praegu nii feilinud, et midagi hullemaks eriti teha ei saaks, kui süstivate narkomaanide ja narkosurmade arvu vaadata. Täpseid numbreid ei tea/mäleta, kuid seal ollakse oma dekriminaliseerimisega küll väga rahul ja surmade ning süstivate narkomaanide arv peaks olema korralikult langenud.

Comment

• vsiu100
                              Moderaator
                              • Oct 2008
                              • 4253

kas on liiga karm mõelda, et süstiva (parandamatu) narkari surm üledoosi on positiivne nähtus(st sellele ei tuleks hakata kätt ette panema), kuna oma pere/lähedaste ja ühiskonna jaoks on ta kadunud juba ammu ja pigem koormaks?

Comment

• minbetmillionaire
                                Õpihimuline Mängur
                                • Jan 2010
                                • 363

Algselt postitas vsiu100 Vaata postitust
                                kas on liiga karm mõelda, et süstiva (parandamatu) narkari surm üledoosi on positiivne nähtus(st sellele ei tuleks hakata kätt ette panema), kuna oma pere/lähedaste ja ühiskonna jaoks on ta kadunud juba ammu ja pigem koormaks?
                                Moraalne küsimus, minu jaoks ei ole inimese surra laskmine mõeldav. Aga ei ole ju reaalne, et meditsiinitöötaja laseb inimesel surra? Surevale narkarile peale sattudes on sul see võimalus, kahtlen kas käituksid nii kui surev narkar oleks su lähisugulane.

Opiodisõltuvuse raviks kasutatakse Mehhikos, Kanadas, Hollandis Ibogaine üsna edukalt, tagurliku narkopoliitika tõttu aga kättesaadav suht vähestele

Comment

Working...