*** Oktoobri offtopic ***

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • bauss
    Grinder
    • Sep 2009
    • 737

Re: *** Oktoobri offtopic ***

Algselt postitas Rigged Vaata postitust
    on väga aktiivne AIESECis
    muidu väga tubli, aga see on küll beat, mitte brag.

Comment

• Junken
      Lendur Sass
      • Sep 2011
      • 1039

Algselt postitas Pahvak Vaata postitust
      Inward mainis, et kui juura ära lõpetada, siis leiab tõenäoliselt hästi tasustatud töö, aga kust hakkab hästi tasustatud töö piir?
      minu jaoks on hästi tasustatud töö selline koht, kus ma saan endale laenuga maja osta, auto liisida/osta ja elada niimoodi ära et ma ei pea enda pangakontot vaatama ja nii et raha jääb veel natuke ülegi peale kõike seda.

Comment

• Fabulous
        Pokkerihai
        • Jan 2010
        • 2674

Algselt postitas Junken Vaata postitust
        ei kujuta ka ette kuidas saab 2 eriala korraga õppida. Minu teada, vähemalt meie koolis on nii et 2 erialale ei ole võimalik korraga regatud olla.

E: kui tõesti tehakse nii et teed ained vabaainetena ja kui 1 baka käes, regad teisele erialale ja kannad ained üle.
        Ise õpin piloodiks, 2a veel minna.
        Jah, täpselt nii. Teise eriala puhul tuleb ainult selle aasta eest raha välja käia kui bakatööd kaitsma hakkad.

Pole täiesti kindel, aga vist on nii ka võimalik, et asud sisse korraga RE ja REV kohale ja oled korraga kahes nimekirjas. See pole ainult eriti ratsionaalne, kuna raha kulub rohkem, kui ainult lõputöö eest makstes.

Comment

• Rigged
          Pokkerihai
          • Oct 2008
          • 2535

Algselt postitas bauss Vaata postitust
          muidu väga tubli, aga see on küll beat, mitte brag.
          Olin ise ka 1 semestri ja ainult head saan öelda, oled ise Tartu omast osa võtnud?

Õppisin seal semestriga paremini teatud valdkondi tundma, kui TÜ kunagi oleks suutnud õpetada.

Comment

• inward
            Klubi Liige
            • Sep 2009
            • 6275

Algselt postitas Pahvak Vaata postitust
            Inward mainis, et kui juura ära lõpetada, siis leiab tõenäoliselt hästi tasustatud töö, aga kust hakkab hästi tasustatud töö piir?
            Eks see on suhteline mõiste ja individuaalne. Sõltub ju iga inimese elustiilist, vajadustest, väärtushinnangutest jne. Saad aru küll, mida üldiselt mõtlen. Vaevalt, et nüüd Fab. pärast kooli lõpetamist nälga jääb, üle keskmise teenib kindlasti.

Kuidas sul endal doktorantuuris läheb muidu ?

Comment

• Pahvak
              Pastilaa?? Ei!
              • Dec 2008
              • 4431

Algselt postitas inward Vaata postitust
              Eks see on suhteline mõiste ja individuaalne. Sõltub ju iga inimese elustiilist, vajadustest, väärtushinnangutest jne. Saad aru küll, mida üldiselt mõtlen. Vaevalt, et nüüd Fab. pärast kooli lõpetamist nälga jääb, üle keskmise teenib kindlasti.

Kuidas sul endal doktorantuuris läheb muidu ?
              Tagantjärgi mõeldes huvitasid mind pigem valdkonna konkreetsed numbrid, mida heaks peetakse, kui inimese isiklikud vajadused. Oleks võinud muidugi kohe sedasi küsida ka.

Doktorantuuri ma ei läinud. Ei tundnud, et sama teema kallal edasi töötamine mind õnnelikuks teeks. Praegu osalise kohaga erialasel tööl ja üsna rahul. Täiskoha pakkumisi on ka tulnud, aga hetkel veel ei viitsi rabeleda. :)
              Fullstacks have more fun.

Comment

• Rage
                Klubi Liige
                • Nov 2008
                • 6853

ma isiklikult ei arva, et jurist saab head raha, enamik juurahariduse lõpetanutest ei saa kõrgepalgalisi tipp-advokaate või notareid.. lisaks läbi suruda ennast advokaatide ühendusse jms asjale on nagu krdi debiilikute persepugemise mäng.. mul ex oli jurist.. aastaid sai notari juures vms kohtades juristi-abina töötades suht närust palka, stressi ja nussi oli palju, seda enam, et üldjuhul sotsiaalse haridusega inimesed ei oska inimesi ega firmasid juhtida, täiesti teistsugune arusaam on asjadest.. see tekitab ka pidevalt probleeme... mul tuttavaid juriste küll, kes töötavad kas notaribüroos või kuskil advokaadibüroos või linnavalitsuses jne.. ei näe küll, et keegi neist saaks väga ballat elu elada ja ikka on kuu lõpus neil näpus krediitkaart või üldse tühjad pihud..

endiselt arvan, minge IT'sse, oluliselt stressivabam töö, pidevalt midagi uut ja palgad on üle keskmise või lausa mitmekordsed keskmised..
                Last edited by Rage; 09.10.12, 10:25.

Comment

• kuco
                  Pokkerihai
                  • Oct 2008
                  • 1910

Algselt postitas Rage Vaata postitust
                  endiselt arvan, minge IT'sse, oluliselt stressivabam töö, pidevalt midagi uut ja palgad on üle keskmise või lausa mitmekordsed keskmised..
                  +1
                  Stress kõrvale jätta on ITs elu päris mõnus.

Comment

• Potsataja
                    õilishing
                    • Oct 2008
                    • 5270

Näiteks müüja jaoks on hästi tasustatud töö, kui ta saaks mediaanpalka, sest enamus ei näe isegi 3€/h palganumbrit. Arstide puhul hakkab palgatase 7,16€/h pealt, kuid sellega ei olda rahul. Juura (baka) lõpetanu jaoks peaks samas sellise palga saamine juba hästi tasustatud töö möödu välja andma küll.

Comment

• Kosmonaut
                      Grinder
                      • Feb 2010
                      • 584

Juura koha pealt olen kuulnud, et ainult bakaga saadetakse enamustes kohtades pikalt ja saadki mingi abina ainult tööd. Juurakad ise ka on ütelnud, et ega nad midagi erilist ei oska baka lõpuks.

Rage: IT on hea küll, aga väga paljudel inimestel puudub loogiline mõtlemine; kui kasvõi küsida inimestelt, kas neile koolis matemaatika meeldis, saab aru sellest.

Ja eks tasustamine on ka sõltuv (peaks olema) sellest, palju endasse on investeeritud: müüjaks saab juba peale põhikooli lõppu; Arst peab veel gümnaasiumi lõpetama ja seejärel 6 aastat arstiõpet ning seejärel 3-5 aastat residentuuri. Ehk siis kui oled investeerinud enda aega kutse omandamisse 12-14 aastat enam, peaks palgavahe juba iseenesestmõistetav olema.
                      Last edited by Kosmonaut; 09.10.12, 11:03.

Comment

• virukunn
                        Pokkerihai
                        • Jul 2010
                        • 2036

Algselt postitas Kosmonaut Vaata postitust
                        väga paljudel inimestel puudub loogiline mõtlemine; kui kasvõi küsida inimestelt, kas neile koolis matemaatika meeldis, saab aru sellest.
                        wat ?

Comment

• vapsik
                          Klubi Liige
                          • Apr 2009
                          • 5462

Algselt postitas Junken Vaata postitust
                          minu jaoks on hästi tasustatud töö selline koht, kus ma saan endale laenuga maja osta, auto liisida/osta ja elada niimoodi ära et ma ei pea enda pangakontot vaatama ja nii et raha jääb veel natuke ülegi peale kõike seda.
                          Ei tundu küll väga ahvatlev elu.

Comment

• Kotkas1000
                            Pokkerihai
                            • Nov 2009
                            • 2305

+1. See ju hariliku pööbli elu. Ei tõmba.

Comment

• BentleyMulsanne
                              Bännitud
                              • May 2012
                              • 499

Khmm.

+2.
                              Last edited by BentleyMulsanne; 09.10.12, 11:37.

Comment

• Fabulous
                                Pokkerihai
                                • Jan 2010
                                • 2674

Algselt postitas Kosmonaut Vaata postitust
                                Juura koha pealt olen kuulnud, et ainult bakaga saadetakse enamustes kohtades pikalt ja saadki mingi abina ainult tööd. Juurakad ise ka on ütelnud, et ega nad midagi erilist ei oska baka lõpuks.
                                See on tõsi kusjuures. Olgu erialaks Õigusteadus, Riigiteadused või Ajakirjandus - kõigi sotsiaalteaduste puhul on korraliku töö (positsioon, mis ei asu erialaredeli kõige madalamal pulgal) saamiseks vajalik magistrikraad. Selles samal põhjusel on ka mul endal juba praegu kindel plaan magistratuuri edasi minna. Muidu saaksin ma lihtsalt paari aasta pärast 1-2 kena paberit, mis seinale riputada ja siis töötuna kodus istuda.

Comment

Working...