Miks meil haisteiks tüüpe pole?

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • privador
    Pokkerihai
    • Oct 2008
    • 3951

Re: Miks meil haisteiks tüüpe pole?

Kellel tutikad bemmid ja touraged on ?
    pargi regularid

Comment

• variatsioon
      Pokkeritark
      • Nov 2008
      • 5849

Samamoodi teeb haiget kui keegi suuremas majas või kallima autoga sõidab.
      lol rly? :D

Comment

• leits
        Hundinui
        • Apr 2009
        • 9562

Okei tolmuahv. Sinu jaoks võivad ju need "kopikad" tunduda. Kuid olgem ausad, kui ntx mina kui NL100 möängiv inimene kaotan ~1k USD anna andeks, need ei ole kopikad minu jaoks .. Küll jah võibolla sinu jaoks .. Kopikal on igal inimesel erinev mõiste, seda eis aa nii 1:1 võtta .. igal inimese jaoks on rahal erinev väärtus

Comment

• adam_q
          Vana Tegija
          • Feb 2009
          • 1453

Algselt postitas tolmuahv Vaata postitust

Enamik inimesi käib tööl, tegeleb mingi väärtuse loomisega ja ei mõtle iga päev raha peale või selle peale, kuna, kui palju või millal seda jälle kontole tuleb. Pokkerimängijad on justnimelt seltskond, kelle elu ja töö keerlevad rohkem raha ümber kui kellelgi teisel.
          sihukesed väited on ilgelt õrn jää

Comment

• nomerlot
            Klubi Liige
            • Sep 2009
            • 2233

kuulge teema on ju huvitav ja lausa hariv, ärge rikkuge seda klassivihaga:)

Comment

• privador
              Pokkerihai
              • Oct 2008
              • 3951

pigem on tolmuahvil mingi point. Kohati tunnen ennast ka nn "alav22rtuslikuna"
              Jube kerge on mingi postil olla-norm nuts saabub iga kuu pangakontole-teed nn "oma asja" ei motle rahale, ohtud leiad soprade jms hobide jaoks aega..ei motle rahale, kui nn korvalisele asjale...
              Aga pokkerim2ngijad on nagu mingid rotid, kes yyri jaoks raha grindivad-sama h2sti voiks juba balti jaama kerjama minna

Ja see on alandav just siis nt pargi cashgames ,kus mingi 2rimees nt tuleb ja teab, et ma olen nn pokkeriregist rott ja nn yleolevalt suhtub. Tema tuli ju sinna lobutsema, sama skui mina yritan moned kopikad teenida

Samamoodi vaatan vesiste suuga, kuda 2rimehed ept tallinnale sisse ostavad
              pokkerim2ngijatest on vaid olympic team plus janar ja imre
              Last edited by privador; 11.08.10, 14:12.

Comment

• tolmuahv
                Klubi Liige
                • Feb 2009
                • 2502

Algselt postitas leits Vaata postitust
                Okei tolmuahv. Sinu jaoks võivad ju need "kopikad" tunduda. Kuid olgem ausad, kui ntx mina kui NL100 möängiv inimene kaotan ~1k USD anna andeks, need ei ole kopikad minu jaoks .. Küll jah võibolla sinu jaoks .. Kopikal on igal inimesel erinev mõiste, seda eis aa nii 1:1 võtta .. igal inimese jaoks on rahal erinev väärtus
                See oli liialdatud illustratsioon minu poolt võimendamaks oma sõnumit. Kui igati õnnelik Pahvak rahast ei hooli, siis miks ta selle nimel ööd üleval on ja kaarte mängib? Näed vastuolu? Kui teda autod-majad ei huvita, siis miks ta üritab solvata/halvustada neid, kellel need olemas on? See ongi tüüpiline klassiviha näide.

Ka minu jaoks on pokkeris 1k USDi väga oluline summa. Sest ma mängin väikestele summadele ja 1k USDi kaotamine tähendaks, et ma ei oska mängida.

Comment

• Pahvak
                  Pastilaa?? Ei!
                  • Dec 2008
                  • 4431

See oli hea näide kibestumisest ja kitsarinnalisusest. Mul on ükskõik, kui palju sinu lõuna maksab. Kui see on odavam kui minu oma, siis on kõik hästi. Ma käin ka McDonaldsis söömas, aga aeg-ajalt tahaks muud ka. See kahjuks sinusugustele hinge ei mahu. Samamoodi teeb haiget kui keegi suuremas majas või kallima autoga sõidab. Kui see sinu 'õnnelikult elamise' valemisse ei mahu, siis miks sellele nii valuliselt reageerida?

Enamik inimesi käib tööl, tegeleb mingi väärtuse loomisega ja ei mõtle iga päev raha peale või selle peale, kuna, kui palju või millal seda jälle kontole tuleb. Pokkerimängijad on justnimelt seltskond, kelle elu ja töö keerlevad rohkem raha ümber kui kellelgi teisel. Veedad päevi-öid arvuti taga, et kopikate peale kaarte mängida ja lähed endast välja kui mängukaaslane sinu kopikad ära võtab (tilt). Õnnelik ja rahast sõltumatu elu?

Kui pokkerimängijal pole soovi ja motivatsiooni palju raha teenida, siis temast üldjuhul ei saa head mängijat. Siinse vestluse käigus tuleb üha paremini välja, miks Eestist high-stakes mängijaid pole.
                  Ma pole kibestunud, vaid mulle ei meeldi sinu suhtumine - alla 50k elu ei ole. Teiseks mulle ei meeldi, et sa defineerid ambitsioone läbi raha. On palju ambitsioonikaid elukutseid, mille põhieesmärk pole võimalikult pappi kokku ajada. Kolmandaks ei mahu mulle pähe, miks sinu 'hästi elamise' definitsiooni on sisse kirjutatud räme töörabamine? Sisuliselt sa pole seda väitnud, aga vaevalt finantssektoris vähe tööd tehakse. Minu raamatus ei tähenda 'hästi elamine' oma vaba aja kärpimist - teeni palju teenid, aga kui rabad 8h päevas+ületunnid oled sama kehv nagu teised.

P.S. Ma töötan nädalas ühe päeva (täiskoormus) ja teenin piisavalt. Ja ma pole elukutseline mängija. Ära minu pärast muretse.
                  P.S.2. Ma teadsin väga hästi enne nupu vajutamist, et see postitus kõlab kibestunult ja ikkagi vajutasin "submit reply". Miks küll?
                  Fullstacks have more fun.

Comment

• leits
                    Hundinui
                    • Apr 2009
                    • 9562

Algselt postitas privador Vaata postitust
                    Jube kerge on mingi postil olla-norm nuts saabub iga kuu pangakontole-teed nn "oma asja" ei motle rahale, ohtud leiad soprade jms hobide jaoks aega..ei motle rahale, kui nn korvalisele asjale...
                    Aga pokkerim2ngijad on nagu mingid rotid, kes yyri jaoks raha grindivad-sama h2sti voiks juba balti jaama kerjama minna

Ja see on alandav just siis nt pargi cashgames ,kus mingi 2rimees nt tuleb ja teab, et ma olen nn pokkeriregist rott ja nn yleolevalt suhtub. Tema tuli ju sinna lobutsema, sama skui mina yritan moned kopikad teenida

Samamoodi vaatan vesiste suuga, kuda 2rimehed ept tallinnale sisse ostavad
                    Sinu n2ited imo on siiski natuken või isegi v2ga mööda minu silmis. Kõik inimesed mõtlevad siin elus rahale .. jah pokkerimängija amet on küll selline, mis tiirleb ymber raha ..

Lol sa mainisid, et pokkerimängijad on nagu rotid .. .siis sa peaks iga tööinimese kohta ütlema, kes töötab tehases/poes/haiglas/apteegis .. siis nad kõik on ju rotid? Miks nad kõik ei l2he siis kerjama?

Imho sa näed siin kohal küll asju valesti. Iga inimene teeb seda, mida ta oskab, et endale (oma perekonnale ) leib lauale tuua ning amksud makstud saaks ning ise võimalikult täisv22rtuslikku elu elada ..

Comment

• tdx
                      Grinder
                      • Oct 2008
                      • 768

Algselt postitas ok2aa Vaata postitust
                      kas on mõttekas üldse 50k+ peresissetuleku juures liisida 200k autot?
                      FYP.
                      imo mitte. aga selle väite peale vaadatakse eestis veel väääääga imelikult..

Comment

• Rage
                        Klubi Liige
                        • Nov 2008
                        • 6853

raha ei tohiks olla ainult eesmärk vaid vahend... Raha on lihtsalt vabadus, vabadus teha seda mida tahad ja raha lihtsalt avardab valikuvõimalusi.

Mina isiklikult arvan, et heaks pokkerimängijaks pigem ei saa inimene, kes teeb seda ainult raha pärast (erandid olemas ja ka muudes eluvaldkondades vt. Jack London), sind peab see mäng niisama ka paeluma ja huvitama ja väljakutseid esitama. Mis puutub nendesse $1k kaotustesse jms, kelle jaoks kopikad, kelle jaoks mitte - vahet ei ole! Tähtis on mõelda BI'des või BB'des ja kas see kaotus tähendab seda, et sa tegid halba ja/või tildist mängu või on tegemist lihtsalt ajutise dispersiooniga või mida see kaotus sinu jaoks pikemas perspektiivis tähendab.
                        krt kui ma koguaeg mõtleksin panustades mitu kasti pilsnerit ma selle panuse eest saaksin või mitme kuu üüri makstud, ma ei saaks üldse pokkerit mängida nii.

Mis puutub tolmuahvi definitsiooni "heast elust" ei pruugi see kellegi teise jaoks absoluutselt sama tähendada, mis puutub aga töö rabamise lisamist sinna definitsiooni, siis mina olen sellega nõus. Inimese loomuses on teotahe ja vajadus ennast endale ja teistele tõestada, kindlasti on selleks parem sõna olemas, aga karjääri tegemine ja tunnustuse saavutamine ja eesmärkide püstitamine ja saavutamine kuulub ka minu "hea elu" hulka ja see pole otseses seoses palganumbriga, ühel hetkel see palk enam ei oma nii suurt kaalu näiteks uut töökohta valides, esimene asi seisneb töös mida tegema hakkad, kas see huvitab, millised on väljakutsed ja saavutused selle tööga seoses ja alles siis räägime edasi rahast. Pokkerimängijal võivad nendeks eesmärkideks olla limiitide biitimine või turniiri võitude tiitlid vms.. igal ühel oma.
                        Last edited by Rage; 11.08.10, 14:42.

Comment

• tolmuahv
                          Klubi Liige
                          • Feb 2009
                          • 2502

Algselt postitas Pahvak Vaata postitust
                          Ma pole kibestunud, vaid mulle ei meeldi sinu suhtumine - alla 50k elu ei ole.
                          Seda väitis keegi teine. Mina tõin fakte, mis toetasid väidet, et 50k kuus ei tähenda mingit luksuslikku elu, vaid kulub pere peale üsna lihtsalt ära.
                          Teiseks mulle ei meeldi, et sa defineerid ambitsioone läbi raha. On palju ambitsioonikaid elukutseid, mille põhieesmärk pole võimalikult pappi kokku ajada.
                          Ei defineeri. Väitsin, et pokkerimängija peaks defineerima, sest selle järgi mõõdetakse tema edukust. Minu töö eesmärk ei ole võimalikult palju palka saada. Õigupoolest on see fikseeritud suurus ja minu eesmärk on teha oma tööd võimalikult hästi.
                          Kolmandaks ei mahu mulle pähe, miks sinu 'hästi elamise' definitsiooni on sisse kirjutatud räme töörabamine? Sisuliselt sa pole seda väitnud, aga vaevalt finantssektoris vähe tööd tehakse. Minu raamatus ei tähenda 'hästi elamine' oma vaba aja kärpimist - teeni palju teenid, aga kui rabad 8h päevas+ületunnid oled sama kehv nagu teised.
                          Selle mõtlesid ka pigem ise välja. Finantssektoris pole oluline mitte töö maht, vaid kvaliteet. Palju alla 8h päevas ei tahaks töötada, sest vaba ajaga poleks suurt midagi peale hakata - kõik sõbrad ja tuttavad on tööl ja kodus ei viitsi niisama passida. Kui mulle ka töö vastumeelne oleks ja ma tahaks pigem hobidega tegeleda, siis 99% juhtudest pole see praktiliselt võimalik. Ei pakuta eriti palju töökohti, kus saaks 4h päevas tööd teha ja hästi ära elada. Vaba aja veetmine ja hobidega tegelemine on kahjuks kallis.

Üldiselt kui noor inimene võtab suhtumise, et üle 8h päevas ei viitsi ja kes viitsib, on no-lifer, siis on asi natuke halb. Praktiliselt kõigil inimestel, kes 30-35 aastasena enam tööd tegema ei pea, on olnud periood, mil nad tegid seda oluliselt rohkem kui 8h. Ja nad tahtsid seda teha, mitte ei pidanud.

Comment

• leits
                            Hundinui
                            • Apr 2009
                            • 9562

Obv Rage sa ei saanud mu poindist aru. kui sa mõtled, et selle eest ma oleks saaanud kõrvaklapid ja jne .. sii nii obv ei saa m2ngida. Ja nagu ma ennegi mainisin on igal inimsel erinev rahav22rtus ... Ühe inimese jaoks võib mingi summa "x" olla kui sandikopikad teise inimese jaoks aga vä'ga oluline sissetulek, millest end (vajadusel ka pere toita). Mõtlelgem natuke suuremalt, kogu eesti elu ei k2i ymber taru,tallinna, p2rnu jms suurte linnade .. On olems maal ka perekondi kes suudavadd 5-6k eest 3-5 liikmelisele perekonnale söögi lauale tuua ..

Üleüldiselt on ii suhteline teema imo, et seda ei saa nii analüüsida. Seda tuleb võtta nii kuidas iga inimene seda ise 2neb ning kuidas ta on harjunud. Obv kui inimesel on raha käes siis ta kulud on ka kõrged. Aga ma olen ka kindel, kui mul nätx peks pokker niii perse minema, et ei suuda enam sentigi teenida ja ainult anann neile, elaks ma ka 5k eest kuus ära (nii söögid, vastavad ühikad/korterid vms).

Comment

• ok2aa
                              Klubi Liige
                              • Oct 2008
                              • 1903

hmm, teema on huvitavaks läinud.

Algselt postitas privador Vaata postitust
                              ma näen iga päev tööjuures inimesi, kes samamoodi päevad läbi mõtlevad, kuidas raha kokku hoida, mida endale lubada, mitu patareid/pastakat endale õhtul käekotti panna, mitu minutit varem koju saaks minna, kuidas kodulaen ära maksta. ei ole see tavainimese elu midagi nii lihtne.

Kas 50K sissetuleku juures on mõtet 200K autot osta? Ma vaatasin huvipärast hindasid. Uus 1.6L Toyota Corolla (tagasihoidlik, aga ok auto) maksab 275k. Eestis ja Euroopas levinud rahvaauto Honda Accord on 350-400k. Kas 200k auto eest on palju? Kui isegi 50k teenivad inimesed sõidavad vanade keskklassi autodega, siis kes uutega sõidaks? Riideid saab ka kasutatuna osta ja on oluliselt odavam. Kas uus auto ja riided on tõesti luksus?
                              sa võrdled uut autot uute riietega? apples and orangutans. uue auto lõhn on minu jaoks tõesti luksus. uue corolla eest 275k maksta ei ole normaalne - auto ise on ikka suht pann.
                              Last edited by ok2aa; 11.08.10, 14:55.

Comment

• leits
                                Hundinui
                                • Apr 2009
                                • 9562

Lol @ ok2aa vimane vastus: nüüd see on ju j2lle suhteline. Sinu jaoks pann, teise inimese jaoks väga hea ja mugav auto .. Anyway see kipub mõttetuks vaidluseks. Kõik inimesed vaatavad asju enda mätta otsast

Comment

Working...