Mängijad, kes usuvad rohelisi joonekesi ehk EV-d, mul on küsimus teile.

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • RudiTurbo
    Klubi Liige
    • Oct 2008
    • 4167

Re: Mängijad, kes usuvad rohelisi joonekesi ehk EV-d, mul on küsimus teile.

Ma just täna vaatasin ka, et olen 170k käe peale 19BI'd alla EV
    Ning viimase 120k käe peale, kust olen muutunud suht stabiilseks võitjaks on profiti winrate 5.4bb/100, kuid EV joone järgi olex mu winrate 6.9bb/100.

Kipun arvama, et see EV joon sõidab eest ära mängijatel, kes liiga varastel tänavatel pidevalt raha sisse topivad, kuid iga mängija teab, et pokkeri käte showdowni tugevus määratakse alles pärast riverit.

Aga jah, see EV joone teema on kahtlane natuke ning süüdistada saame selles ainult EV joone valemi loojat , sest mingil põhjusel ei ole ma kunagi eriti näinud suuri sampled, kus keegi ulmeliselt üle EV jookseks või on kellelgi mõni graafik näidata? :)

Comment

• McFoldberg
      Grinder
      • Nov 2008
      • 731

Ma jooksin aprillis ca. 20BI-d üle EV. Käsi mängisin 41k.

Comment

• virx747
        Grinder
        • Nov 2008
        • 751

Köhin ka natuke sellel teemal. Mulle isiklikult on tihti tundunud, et foorumites on olemas alati seltskond (ka siin), kes enamus käsi kommenteerides lammutavad kogu stacki sisse, kuna "me oleme üldjuhul siin täiega ees". Ja täiesti kindlalt on tõesti ka olukordi, kus niimoodi tuleb mängida. Aga... Selliseid (ja teisi analoogilisi "konkreetseid") nõuandeid kuulates väga paljud mängijad tegelikult kaotavad oma näo. Liiga palju maailmas mängitakse mõjutatuna mingitest reeglitest ja seadustest, selle asemel, et leida oma mäng läbi tunnetuse ja oma kogemuste.

Mu jutu mõte on selles, et sellised break even 300k mängijad (kes ma ise olen paraku olnud), kelle roheline jooneke jookseb kuhu iganes, on kinni liiga palju teoorias, statistikas, teiste stiilis ja arvamustes jne. Mängija, kes ei suuda sellest tasandist ennast välja rebida, leida oma nägu, stiili ja tunnetust, jääbki võitlema roheliste joonekeste ja mehikestega.

Pokker on fantastiline mäng, kus teatud koguse teooriat omandades on võimalik jõuda teatud tasemele, aga selleks, et sealt edasi liikuda, on vaja juba võtta kasutusele midagi enamat.

Ehk siin ka minu teooria Ranka esimesele küsimusele.

-------------------------------------------

Lebovenna (vabandust, õnne artikli) teooria kohta kommenteeriks niipalju, et paljud targad mehed, nende hulgas Gunnar Aarma on ära seletanud, kuidas inimene toimib. Kõik saab alguse mõttest, see omakorda põhjustab emotsiooni ja see omakorda teo ehk tagajärje. Ehk teisisõnu kui me suudame kontrollida seda, mis mõttepoeg meie peakeses liikuma läheb, siis saame mõjutada ka seda kuidas meil elus läheb. Väga lihtne.

Comment

• Tigrano
          Administraator
          • Oct 2008
          • 7614

Mulle virxi mõttekäik meeldib täiega. Paljud tõesti mängivad jube robotlikult ja postitavad mingi käe, ning mängivad alati sedasi, sest nii soovitati. Samas iga kord on mäng sarnase käe ja isegi sama positsiooni mängides nii erinev, sõltuvalt vastasest ja mis on ennem toimunud lauas, mida oled ennem teinud ise vahetult lauas, et mis mulje on vastasel sinust antud momendil jne, miljon asja, seega ma tõesti ei leia, et saaks koguaeg suht ühtemoodi käsi mängida ja nuppe sisse lükata.

Et tuleks leida oma stiil ja nagu virx ütles: Pokker on fantastiline mäng, kus teatud koguse teooriat omandades on võimalik jõuda teatud tasemele, aga selleks, et sealt edasi liikuda, on vaja juba võtta kasutusele midagi enamat.

Comment

• Uniquest
            Grinder
            • Oct 2008
            • 615

Lebovenna postis on mingi point sees. Mõned inimesed surevad, olles elus teinud rohkem suckoute, andnud rohkem bad beate, võitnud rohkem raha kohtades, kus selle võitmine on ebatõenäoline, saanud vähem välguga pihta kui teised inimesed. Kuid see on täpselt sama asi nagu downswingidega... Sellest teadmisest pole mingit kasu, downswingi ega välguga pihta saamist ei saa ette ennustada, nagu ei saa ka ennustada, kas ja kunas lõppeb sinu downswing või välguga pihta saamiste seeria. Ei saa ennustada, kas sina oled elu kokkuvõttes õnnetum kui su sõber, sest sa täna välguga pihta said, sest sa ei tea, mitu korda tema veel elu jooksul välguga pihta saab.
            Kokkuvõttes: tõsi on, et tagantjärele vaadates on mõnel inimesel rohkem vedanud kui teisel. Kuid enne välguga pihta saamist ON tõenäosus välguga pihta saada inimeste jaoks enam-vähem sama, tõenäosust välguga pihta saamiseks EI saa ennustada selle järgi, kas inimene on juba välguga pihta saanud või mitte ning minu meelest EI ole mõtet sellistele asjadele mõelda. Ainuke asi, mida sa saad teha on püüda neid tõenäosusi enda kasuks kallutada, mingit kaasasündinud tendentsi õnnelik olla inimesel pole.

Ahjaa, ja mind ajavad tilti inimesed, kes ütlevad, et "Minu downswing algas just." Üks pokkerisõber teeb seda Messengeris ja kuigi ma muidu respekteerin teda, tahaks selle jutu peale virutada talle alati.

Comment

• Uniquest
              Grinder
              • Oct 2008
              • 615

Ning ma pole süvenenud, mida see All-In EV graafik endast kujutab, aga kui ma õigesti aru olen saanud, siis oma all-in mindud pottide võitmise/mittevõitmise järgi otsustamine, kas sul on pokkeris vedanud, on ka naeruväärne.
              Nagu siin öeldud juba, on pokkeris raha teenimiseks nii palju kohti ja ka nii palju kohti, kus sa võid rohkem või vähem "õnnelik" olla kui su vastased.
              Spekuleerin: väga kehv mängija, kes jookseb parajasti üle oma All-In EV, võib ikkagi miinuses olla? Kui jah, siis pole siin midagi arutada enam?

Comment

• marguzz22
                Vana Tegija
                • Oct 2008
                • 1458

downswing on downswing, aga raha teeenib muud moodi ka kui AA pf all in minnes, ja EV joon on täispaski

Comment

• Codecci
                  Luuramas Naisteturniire
                  • Nov 2008
                  • 7574

Algselt postitas marguzz22
                  downswing on downswing, aga raha teeenib muud moodi ka kui AA pf all in minnes, ja EV joon on täispaski
                  Ei ole täispask ju. Mul komme pidevalt seda klikkida ja graafikut refreshida, töötab väga ilusti. Keegi rääkis, et shortstacke ei pidanud arvestama vms, võib-olla tõesti siis 6-maxis ja full ringis streigib, aga HU cashis töötab nagu mustikas.

Comment

• krayzie
                    Grinder
                    • Oct 2008
                    • 706

pigem oli mõte selles et enamus pote ei lõpe allin seisus (enne riverit), seetõttu on ka sellest EV joonest millegi järeldamine puusalt tulistamine. tarkvara mis analüüsiks kogu variatsiooni pole olemas ja prolly ka ei tule (juhul kui just mõni pokkerituba ise mingi uurimustöö eesmärgil teatud arvu hole carde ei avaldaks)

Comment

• ranka
                      Miljon Põhjust Kodus Olla
                      • Sep 2008
                      • 36444

Algselt postitas Uniquest
                      Lebovenna postis on mingi point sees. Mõned inimesed surevad, olles elus teinud rohkem suckoute, andnud rohkem bad beate, võitnud rohkem raha kohtades, kus selle võitmine on ebatõenäoline, saanud vähem välguga pihta kui teised inimesed. Kuid see on täpselt sama asi nagu downswingidega... Sellest teadmisest pole mingit kasu, downswingi ega välguga pihta saamist ei saa ette ennustada, nagu ei saa ka ennustada, kas ja kunas lõppeb sinu downswing või välguga pihta saamiste seeria. Ei saa ennustada, kas sina oled elu kokkuvõttes õnnetum kui su sõber, sest sa täna välguga pihta said, sest sa ei tea, mitu korda tema veel elu jooksul välguga pihta saab.
                      Kokkuvõttes: tõsi on, et tagantjärele vaadates on mõnel inimesel rohkem vedanud kui teisel. Kuid enne välguga pihta saamist ON tõenäosus välguga pihta saada inimeste jaoks enam-vähem sama, tõenäosust välguga pihta saamiseks EI saa ennustada selle järgi, kas inimene on juba välguga pihta saanud või mitte ning minu meelest EI ole mõtet sellistele asjadele mõelda. Ainuke asi, mida sa saad teha on püüda neid tõenäosusi enda kasuks kallutada, mingit kaasasündinud tendentsi õnnelik olla inimesel pole.

Ahjaa, ja mind ajavad tilti inimesed, kes ütlevad, et "Minu downswing algas just." Üks pokkerisõber teeb seda Messengeris ja kuigi ma muidu respekteerin teda, tahaks selle jutu peale virutada talle alati.
                      Vedamise liike on ka sitaks - osadel veab sellega, et leiab raha, teistel sellega, et alati saanud hea töökoha, kolmas hea naise jne. Samuti vastupidi - üks saab välguga pihta, teine autoõnnetuses, kolmandal põleb maja maha, neljas kaotab elujooksul 40 rahakotti oma kuupalgaga ära. Seega kõik on võrdsus ja inimesed ise aravad nii, et teisel veab rohkem. Veab ühes kohas rohkem, siis samal ajal veab teises kohas vähem ja nii on holy balance :)

Õnn on igalpool, kui seda näha ja õnne pole olemas, kui oskad seda näha.

Comment

• lebovend
                        Pokkerihai
                        • Oct 2008
                        • 2420

Naise leidmine, rahakoti kaotamine, hea töökoha saamine - mina isiklikult neid lucki alla ei pane,
                        sest need on asjad, mida inimene saab ise mõjutada, prolly rohkem kui see inimene ise aru saab
                        sellest.

Ala kanna välimuse eest hoolt, ole sõnaosav, saad naise.
                        Sebi tutvusi, suhtle inimestega, saad töökoha.

jne.

Comment

• ranka
                          • Sep 2008
                          • 36444

Algselt postitas lebovend
                          Naise leidmine, rahakoti kaotamine, hea töökoha saamine - mina isiklikult neid lucki alla ei pane,
                          sest need on asjad, mida inimene saab ise mõjutada, prolly rohkem kui see inimene ise aru saab
                          sellest.

Ala kanna välimuse eest hoolt, ole sõnaosav, saad naise.
                          Sebi tutvusi, suhtle inimestega, saad töökoha.

jne.
                          See rahakoti kaotamine on natuke ebaoluline, muidugi on sul õigus, et seda saad ise muuta. Aga elus on niipalju asju, mida sa muuta ei saa - tuhandeid ja tuhandeid. Näiteks, sul varatatakse elu jooksul 20 autot ära, ometi oli sul täpselt sama turvavarustus, kui su tuttavatel, kellel pole kunagi autot tuuri lastud; Mitmeid kordi on keegi sulle lihtsalt tagant parklas sissesõitnud; mitmeid kordi on sind röövitud kontserdil, kus on 100,000 inimest; Poest ostes on sul mitmeid kordi olnud katkine elektroonika; Sõjaväes kutsuti kogu aeg sind rivi ette ja said kõige rohkem nu**i, kuna su perekonna nimi algas A tähega; jne, jne, jne.

Selliseid asju on väga-väga palju ja tihti peale ühtedel inimestel joppab (see ongi lucky õige vaste :P) rohkem, kui sul aga sul samamoodi teistel aladel. Võib-olla sa ei tee ühtegi avariid elujooksul aga su sõpradele on sissesõidetud mitmeid kordi - sa lihtsalt ei pane selliseid asju tähele! See, kui välk su sõbra maha lööb, see on väga-väga suur õnnetus ja sündumus ning see jääb meelde. Siit jõuamegi punktini - "selective memory" ehk inimene jätab neid asju meelde, mis mõjuvad talle negatiivsemalt. Et sõbral joppab rohkem, sõber sai välguga pihta jne. Sama on ju pokkeris - tihti mängijad mäletavad, kui keegi tõmbas riverisse quadsi, sina ise jälle ei mäleta, kui sa neile tõmbasid.

Ja ma leian, et inimese eluiga on liiga lühike, et saavutada täielik võrdsus (et me saaks kõik samapalju välguga pihta!)! Aga seda täielikku võrdsust me ei otsigi, elu oleks ju nii igav, kui kõik inimesed oleksid võrdsed - jalgpalli matchil ei toimuks ühtegi väravat, ei oleks meil ülemaid ega alamaid vaid kõik oleksime lihtsad inimesed jne. Seega tuleb kasutada ära oma loodusepoolt antud andeid, et saavutada teiste üle eelis ja panna nad ebavõrdesse seisu - kui sulle on antud head sportlikud võimed, siis ei tohiks neid kasutada õllerallide tegemiseks või kommipoodi röövides mentide eest ära jooksmiseks vaid ikka võistluste peale, et jõuda kõrgele ja kaugele. Kui oskad hästi sebida/suhelda, siis raha välja petmise asemel proovida saada selle oskusega mõnes hea arenevas firma kõrge töö, kui sul on hea matemaatiline taip, siis järgmise kuu joogieelarve asemel võiks seda kasutada mõnes teaduses jne. Seega ma usun, et igal inimesel on oma plussid/miinsued ja kui sa ei oska oma plusse/miinuseid õigesti ära kasutada ,siis sa oledki see fag, kes arvab et on jube unlucky ja tunnetad ebavõrdsust. Kui sa aga paned oma plussid kehtima ning tegeled, sellega, mida sa oskad ja omad teiste üle eelist, siis sa näed, ise, kui luckbox sa sa oled ja tunnetad, kui ebavõrdselt hea sa teiste ees oled :)

Comment

• Uniquest
                            Grinder
                            • Oct 2008
                            • 615

Algselt postitas ranka
                            Seega ma usun, et igal inimesel on oma plussid/miinsued ja kui sa ei oska oma plusse/miinuseid õigesti ära kasutada ,siis sa oledki see fag, kes arvab et on jube unlucky ja tunnetad ebavõrdsust. Kui sa aga paned oma plussid kehtima ning tegeled, sellega, mida sa oskad ja omad teiste üle eelist, siis sa näed, ise, kui luckbox sa sa oled ja tunnetad, kui ebavõrdselt hea sa teiste ees oled :)
                            Nicenice.

Comment

• Codecci
                              Luuramas Naisteturniire
                              • Nov 2008
                              • 7574

great story

aga all-in EV joon siiski töötab

Comment

• ranka
                                • Sep 2008
                                • 36444

Nii, meil on tõestus, et 400,000 kätt saab joosta 50BI alla EV joone. Selleks on meil WCG|Rider'i post 2p2 ja seal kommentaaride hulgas oli veel üks graafik. Kui nad ei ole graafikuid võltsinud, siis see on FAKT, et su kasumi joon võib erineda 50BI võrra EV joonest.

Nüüd edasi ma tahan näha fakti, kus mängija, kes on lifetime 3PT/BB winner on 400,000-lise käega downswingis/break even stretchsis.

Mina seda kinnitust ei ole leidnud, kes on siis paluks postitada tõendid. Kui tõendeid ei ole, siis on FAKT, et 400,000 käelist downswingi ei eksiteeri 3PT/BB võitvatel mängijatel! Seega 400,000 käelist "unlucky" maailams ei eksiteeri aga eksiteerib 400,000 käelist sitta mängu.

PS! Muidugi võib olla ekstreemsusi aga need on üliharvad, tõenäoliseld ebatõenäolied :)

Comment

Working...