Mängijad, kes usuvad rohelisi joonekesi ehk EV-d, mul on küsimus teile.

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • variatsioon
    Pokkeritark
    • Nov 2008
    • 5849

Re: Mängijad, kes usuvad rohelisi joonekesi ehk EV-d, mul on küsimus teile.

Algselt postitas lebovend
    See oli muidugi väga hea argument, aitäh, et sa vaevusid võtma need sekundid
    ja asja üle järgi mõtlema. Mina tänan!

Kusjuures, mainin ära, et see point oli puhtalt rajatud ühele artiklile
    ja ei ole öelnud, et ma seda ideed täielikult toetan ja et nii asjad ongi.
    no kui juba sellest artikel oli siis tea peab ju tõsi olema
    nice1

Comment

• ranka
      Miljon Põhjust Kodus Olla
      • Sep 2008
      • 36444

Algselt postitas variatsioon
      Kui palju sa tead inimesi kes on üle 500k käe mänginud jne?
      pakun et sul on lihtsalt liiga vähe datat.
      Mees, kas sul on silmaklapid peas vä? Ma olen siia foorumisse postitatnud vähemalt 20 TR graafikut, kus regularid on break-even üle 400,000 käe, isegi miljoni käe! Ma olen suhelnud nendega läbi AIM'i, 2p2 jne. ja nad kõik ütlevad, et jooksevad kui sitajunni või näitavad oma suuri EV graafikuid.

Aga tegelikkuses nad SUCKIVAD sajaga! Neil ei ole skilli beatida ja lihtsalt EV graafikud nende puhul näitavad "mingil" põhjusel valesti. See, et nad all-in olukordades saavad pidevalt vastu näppe ei tähenda, et nad miskid "unlucky" vennad on. Ei, pokker ei ole nii lihtne mäng. Pokkeris võid sitalt joosta mitut moodi:
      a) ees olles tõmmatakse välja (sul ülepaar, vastasel combo tõmme)
      b) taga olles ei hiti (sul combo tõmme, vastasel ülepaar)
      c) hitid floppe hästi aga välja ei maksta (sulle set, vastased foldivad)
      d) su bottom range kohtub alati kellegi top rangega (KK vs AA)
      e) sul on bluff, siis vastased callivad sul on käsi, siis foldivad

Jne.

Seega all-in EV on kõige väiksem osa pokkerist - rahasid sisse ajada favoriidina. See on pokkeris kõige lihtsam ja seda oskab iga mängija. Oota oma käsi ära, millel on tugev equity ning nii ajada papid sisse. Aga pokkeris skill on sellel, kes paremini teisi ülemängib (betib siis, kui FE on tugev) või annab alla siis, kui FE on madal. Kes teeb kõige suurema EV-ga calli, beti või raise. Reeglina need ei ole kunagi all-in betid vaid pigem väiksed thin vbetid, hero callid või head foldid. Neid ei näita EV graafikud ega hakka kunagi näitama.

Minu väide oli 100NL mängides: Kui sul on 100k käeline või hullem downswing FR mängus, siis on see sinu, mitte kaardide viga. Olen selles siiani kindel ja jään enda juurde kindlaks, sest ma ei tea mitte ühtegi head mängijat, kellel oleks olnud üle 100,000 käe pikkust downswingi. NEID on NULL.

Võtame eestlasi: ok2aa, krayzie? Pole ma enne kuulnud, et need vennad on üle 100k downswingis olnud? Vaadake TR graafikudi, need vennad, kes crushivad, need crusjhivad stabiilselt - vahest on downswinge aga need on väikesed käte arvuliselt. Ja crushimise all ma pean isegi 2 PT/BB winnereid, kes STABIILSELT võidavad.

Comment

• lebovend
        Pokkerihai
        • Oct 2008
        • 2420

Algselt postitas variatsioon
        no kui juba sellest artikel oli siis tea peab ju tõsi olema
        nice1
        Algselt postitas lebovend

Kusjuures, mainin ära, et see point oli puhtalt rajatud ühele artiklile
        ja ei ole öelnud, et ma seda ideed täielikult toetan ja et nii asjad ongi.
        Suurendasin seda ekstra SINU jaoks. Ütle ausalt, kas sa oled debiilik või jaa?

Comment

• ranka
          • Sep 2008
          • 36444

Mõlemad kasutajad lähevad päevaks puhkama, postitusi lugeda saavad aga kirjutada ei saa. Siiber ees juba üksteise nokkimisest.

Comment

• McFoldberg
            Grinder
            • Nov 2008
            • 731

Ranka, sa lükkad mingit pidi ise oma väite ümber.

Ofc pole AI EV ainus halva runi tunnus jne... Ja nagu ütlesid, siis head mängijad koguvad just palju väiksemaid pote ja värki. Aga point ongi ju see, et AI potid on need kõige suuremad ja kui sa neid ei suuda halva õnne tõttu ära võtta, siis ongi run breakeven. Ega need hea timinguga väikesed potid sulle 3PTBB winrate-i ei anna, kui sa 200bb pote ei võida.

Comment

• alaska
              forever
              • Oct 2008
              • 6599

Algselt postitas ranka
              Ma olen siia foorumisse postitatnud vähemalt 20 TR graafikut, kus regularid on break-even üle 400,000 käe, isegi miljoni käe! Ma olen suhelnud nendega läbi AIM'i, 2p2 jne. ja nad kõik ütlevad, et jooksevad kui sitajunni või näitavad oma suuri EV graafikuid.
              Kas neile see mõte kah pähe tuleb, et nad sakivad? Õpetusi võtavad nad kuulda? Muudavad oma mängu?

Comment

• ment52
                Politseidokumendiga kusjuures!
                • Oct 2008
                • 1270

Ranka, sa oled öelnud, et sul on olnud 2x 100k käelised breakeven stretchid, mängisid siis halvasti?

Suhteliselt loogiline on tegelikult, et mida deepimad stackid seda väiksema mõjuga on AIEV su üldisele tulemusele, põhjustel, mida sa seletasid, et enamus mängust 100bb+ juures koosneb elementidest, mida EV graafik ei näita samas kui shortstackeritel cashis ja turniiridel on palju rohkem flippamist. Samas ei saa öelda, et mõju puudub. EV graafik näitab, kuidas sa oled jooksnud, kui allin on toimunud enne riverit, seegi on mängu osa ja selles osas alla ev jooksmine mõjutab su üldist winratet siiski.

Comment

• ranka
                  • Sep 2008
                  • 36444

Algselt postitas alaska
                  Kas neile see mõte kah pähe tuleb, et nad sakivad? Õpetusi võtavad nad kuulda? Muudavad oma mängu?
                  Nimesid ma ei nimeta aga ühe 2p2-eri saatsin automaatselt perse, kui selgitas oma 400 käelisest downswingist ning ta ei tahtnud mõista, et ta sakib. Mängisin temaga koos 200NL tollal ja selgitasin talle ta leake.

Algselt postitas ment52
                  Ranka, sa oled öelnud, et sul on olnud 2x 100k käelised breakeven stretchid, mängisid siis halvasti?

Suhteliselt loogiline on tegelikult, et mida deepimad stackid seda väiksema mõjuga on AIEV su üldisele tulemusele, põhjustel, mida sa seletasid, et enamus mängust 100bb+ juures koosneb elementidest, mida EV graafik ei näita samas kui shortstackeritel cashis ja turniiridel on palju rohkem flippamist. Samas ei saa öelda, et mõju puudub. EV graafik näitab, kuidas sa oled jooksnud, kui allin on toimunud enne riverit, seegi on mängu osa ja selles osas alla ev jooksmine mõjutab su üldist winratet siiski.
                  Nüüd on 3x, sest praegu on viimased 97,000 kätt break-even ning ma ütlen kohe ära, et enamus on mu enda halb mäng ja samuti ei ole ma viimasel ajal arenenud eriti, mu vastased aga on.

Tahtsin veel ääremärkusena öelda, et all-in EV-d arvutatakse sellel tänaval, kus all-in toimus. Näiteks sul: AA, mul KK ja 100BB stäkid. Sa raised 99BB, ma callin KK-ga. Flop on KK4. Sa bet viimased 1BB, ma call, turn A, river A. Tegid suure suckoudi? Ei teinud, sest sa panid 99BB stäki sisse PF ja 1BB flopis aga all-in graafiku järgi tehti väga suur suckout. All-in EV ütleb, et su EV joon peaks olema -99BB juures aga su total profit joon on 100BB ehk jooksed 2 buy-ini üle EV ja teine vastane alla EV. Ometi tegelikkuses panid 99% stäkist sisse 80% favoriidina ja 1% stäkist 99% underdogina.

Comment

• McFoldberg
                    Grinder
                    • Nov 2008
                    • 731

Aga keegi polegi kunagi ju vastupidist väitnud... AI EV oli, on ja jääb alati AI EV-ks... Paar BI-d sinna poole ei ütle ta tõesti eriti midagi, aga kui ikka jutt käib kümnetest BI-dest, siis ütleb ikkagist suht selgelt ära, et ei ole õnne...

Comment

• Codecci
                      Luuramas Naisteturniire
                      • Nov 2008
                      • 7574

Algselt postitas ranka
                      Nüüd on 3x, sest praegu on viimased 97,000 kätt break-even ning ma ütlen kohe ära, et enamus on mu enda halb mäng ja samuti ei ole ma viimasel ajal arenenud eriti, mu vastased aga on.
                      No aga mitte miski ei kohusta downswingi lõppema, kui 100K kätt täis. Võib vabalt 100K veel otsa tulla ja veel 200K jne. See on küll äärmiselt ebatõenäoline, aga võimalik. Sellist statementi teha, et "kui 200K juba break-even, siis oled donk" ei saa teha. Jah, enamus on dongid kellel nii juhtub ja halva õnne kaela ajavad, aga täiesti reaalne võimalus on olemas, et heal mängijal nii võib juhtuda.

Algselt postitas ranka
                      Võtame eestlasi: ok2aa, krayzie? Pole ma enne kuulnud, et need vennad on üle 100k downswingis olnud?
                      rofl
                      ega see ei tähenda, et igal tegijal peab ja juhtub nii, aga matemaatiliselt on tõenäoline, et ühel tuhandest/miljonist (mis iganes number) nii juhtub

Comment

• ESTPatrick
                        Olümpsi Mägi Aivar
                        • Nov 2008
                        • 5572

tahaks lisada, kuna olen seda EV joont veidi sisuliselt proovinud mõista.

EV joon kõigub vähem neil, kes slowplayd rohkem teevad, põhjustel mida ranka just mainis ja kõigub rohkem neil kes on agromad.

seega ei saa öelda et on unluckymad otseselt mõlemad, vaid see on seotud ka mängustiiliga

Comment

• ranka
                          • Sep 2008
                          • 36444

Algselt postitas Codecci
                          No aga mitte miski ei kohusta downswingi lõppema, kui 100K kätt täis. Võib vabalt 100K veel otsa tulla ja veel 200K jne. See on küll äärmiselt ebatõenäoline, aga võimalik. Sellist statementi teha, et "kui 200K juba break-even, siis oled donk" ei saa teha. Jah, enamus on dongid kellel nii juhtub ja halva õnne kaela ajavad, aga täiesti reaalne võimalus on olemas, et nii võib juhtuda.
                          Ekstreermsusi juhtub obv.

Algselt postitas Codecci
                          rofl
                          ega see ei tähenda, et igal tegijal peab ja juhtub nii, aga matemaatiliselt on tõenäoline, et ühel tuhandest/miljonist (mis iganes number) nii juhtub
                          Loe enda esimest quotet - väga ebatõenäoline, et ekstreemsusi juhtub. Siit ju jõuamegi postini, et miks ENAMIKEL heade mängijatel sääraseid asju ei juhtu? Või tahad vastu vaielda, et tõenäosusteooria lagunes 2008-ndal aastal, kui lasti välja all-in EV graafikud ja TableRatings.com, kui enamus mängijaid on break-even/väikese winratega või/ja jooksevad suurelat alla EV?

Enne seda, 2007-ndal aastal, kui ainukeseks all-in EV tööriistaks oli pokerEV ja üle 50,000 käelise graafiku tegemine oli räme piin (tegi seda mitmeid ja mitmeid tunde), siis kõik need praegused regularid suckisid sajaga ja mitte ükski regular ei kobisenud, kui halvasti ta viimased 400,000 kätt jookseb.

Comment

• Codecci
                            Luuramas Naisteturniire
                            • Nov 2008
                            • 7574

Algselt postitas ranka
                            Ekstreermsusi juhtub obv.

Loe enda esimest quotet - väga ebatõenäoline, et ekstreemsusi juhtub. Siit ju jõuamegi postini, et miks ENAMIKEL heade mängijatel sääraseid asju ei juhtu?
                            ENAMIKEL ei juhtugi ju, mõnel üksikul.

Comment

• Rage
                              Klubi Liige
                              • Nov 2008
                              • 6853

mida rohkem ma seda EV joont ja tolle liikumist vaatan, seda segasem see tundub.. viimasel ajal ma jooksen suht kindlalt alla selle joone.. ise seostan seda sellega.. et mängin suht solid mängu... foldin alline kui pole kindel, et olen ees.. ehk teen harva suckoute.. samas minu vastu tehakse suckoute pika aja peale päris palju, seega EV joone paneb mu kasumijoonest kõrgemale jooksu.. kuna eduseisus ma lähen allini... segane jutt..

Comment

• Tigrano
                                Administraator
                                • Oct 2008
                                • 7614

Madalamates limiitides kuni nl100 on selline asi minuarust võimatu, et jooksed nii kehvasti, et oled miinuses peale 100k käsi mängimist.

Sellepärast, et fishe ja halbu regulare on nii palju, et lihtsalt makstakse kõik kinni ja miinusesse jääda ikka suht võimatu normaalse mänguga. Ei pea ju võitlema regularidega, ei pea bluffima kui ei oska või läheb üldse kehvasti. Samuti ei pea ju showdownile minema kaheldava käega või siis ehitma koguaeg seda potti suuremaks ja oma otsuseid raskeks tegema, mingi enamvähem käega. Variatsoon tuleb ajada halbade mängijate vastu suureks, mitte heade regularide vastu ja ei tohiks mingeid suuremaid swinge olla.

Kui tunned ennast juba kindlalt, siis mängu mis mängu tahad, aga muidu tuleb lihtsalt hoog maha võtta ja mängida value peale.

Seega mina arvan, et üldjuhul on tegu kehvade mängijatega, kes on nii pikalt miinuses, mitte ei ole süüdi jooks, ehk on siis tõesti erandeid.

Comment

Working...